Droomreis ideeën. Het is 2023 en we kunnen gelukkig weer volop reizen. Wil je graag een (verre) reis maken, maar kun je zo niet bedenken waar naar toe? Of wat te doen? Ik maakte al heel veel reizen en inspireer je graag met wat droomreis ideeën. Van Thailand naar Chili en van Italië tot Dubai, in deze blog neem ik je mee naar 25 droomreizen die ik de afgelopen jaren maakte. En als je zou denken dat ik verzadigd ben… nou nee. Onder aan de blog vind je een lijstje met 25 droomreizen die ik zelf nog graag zou willen maken. Veel leesplezier met al deze droomreis ideeën!

 

 

DROOMREIS IDEEËN

25x droomreizen voor 2023

Soms kan ik niet geloven hoeveel ik heb gereisd. Meer dan veertig landen, vijf werelddelen, tientallen steden. Heel de wereld trotseer ik in mijn uppie en dat is wat mij betreft de beste manier om te leven. Het is ons maar gegeven en we hebben er het mooiste van te maken. Reizen is immens levensverrijkend, het geeft me zoveel inzichten in mezelf en het leven en ik ontdek steeds weer nieuwe versies van mezelf. Reizen is thuiskomen. In mezelf, bij mezelf. Het is het mooiste cadeau wat ik mezelf kan geven.

 

Wil jij ook? Laat je inspireren door deze 25 droomreizen die ik zelf allemaal al maakte

 

1. Op expeditie-cruise in Patagonië

In mijn early twenties kwam ik al geregeld in Argentinië, maar ik maakte er nooit een rondreis. Patagonië stond al zo bijzonder lang op mijn wishlist dat dat de (bijna) eerste bestemming van mijn wereldreis in 2018 werd. Wat een enorm gave, fantastische en geweldige reis was het met als hoogtepunt een expeditie-cruise van Stella Australis door de fjorden van Patagonië. We kwamen langs gletsjers, pinguïneilanden, vuurtorens en al op de allereerste ochtend meerden we aan op Kaap Hoorn. Ik was maar een paar honderd kilometer verwijderd van Antarctica, dus je kunt je voorstellen hoe bijzonder het was.

Lees ook: PATAGONIË | De mooiste natuur ter wereld: 10x hoogtepunten in Patagonië

Droomreis ideeën Patagonië

 

2. Duik in het wrede verhaal van de Rode Khmer in Cambodja

Een van de meest indrukwekkende plekken waar ik was, was zonder meer Cambodja. Het kwam vooral doordat ik volledig flabbergasted raakte door het gruwelijke verhaal van de Cambodjanen, nog niet eens zo lang geleden. Oude mensen zie je er nauwelijks, en dat komt doordat zij in de jaren ’70 als jonge lui werden uitgemoord door hun eigen leider. Mijn bezoek aan de zogenaamde Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis ging door merg en been en ik moest er echt even van bijkomen, zo in mijn eentje. Echt, Cambodja zit in mijn hart. Voor altijd. Ga het ervaren.

Lees ook: 

→ LIEF REISDAGBOEK | Lost inside Cambodia

→ CAMBODJA | Killing Fields en Tuol Sleng: het wrede verhaal van Cambodja

Droomreis Cambodja

 

3. Hiken naar Machu Picchu

Een van de meest bijzondere expedities die ik maakte eindigde bij de meest bijzondere plek waar ik ooit was: de trekking naar Machu Picchu. Vier dagen lang wandelend, fietsend, klimmend, raftend en ziplinend door de jungle om op de laatste dag om 4 uur ‘s ochtends bij de Oude Berg aan te komen. Een ervaring om nooit te vergeten. Machu Picchu is een plek vol historie met de meest bijzondere uitzichten. Het is echt wat je noemt een magische plek. Je bent er even helemaal los. Los van al wat is. En tegelijkertijd heel erg aanwezig in wat er op dat moment is. Die berg, het uitzicht, de omgeving. Het is bijna tovenarij bij Machu Picchu.

Lees ook: PERU | Alles wat je moet weten over de Machu Picchu Inca Jungle Trek

Droomreizen Peru

 

4. Fietsen door Amsterdam

Ha! Niet alle bucketlist reizen vinden in verre oorden plaats. Voor ons is Amsterdam dichtbij, maar voor heul veel andere mensen is Amsterdam een droombestemming. In de eerste plaats meestal omdat er legaal gerookt mag worden, maar in de tweede plaats toch echt wel om langs de grachten te fietsen. Hoe bevoorrecht zijn wij dat Amsterdam voor bijna iedereen van ons om de hoek ligt. Boek een weekend Amsterdam, huur een fiets en ga er lekker op uit langs de grachten. Het is echt zo leuk als dat je vooraf denkt.

Droomreis ideeën Amsterdam

 

5. Struin door het drugsverleden van prachtig Colombia

Je kunt het je bijna niet voorstellen wanneer je nu door Colombia reist, maar zo’n twintig jaar geleden was het er nog levensgevaarlijk. Het land werd geteisterd door drugskartels, corrupte overheden, de FARC en andere oorlogstaferelen, dus een rondreis maken liet je wel uit je hoofd. Hoe anders is dat nu! Vooral de stad Medellín is indrukwekkend. Pablo Escobar was er jarenlang de baas van een strak drugsregime, maar daar is vandaag de dag helemaal niets meer van te merken. Integendeel. Het blijft bijzonder hoe zo’n stad zo’n ommezwaai kan maken. Bizar. Echt wat je noemt een droomreis.

Lees ook: COLOMBIA | 12x waarom je een reis door Colombia wil maken

Droomreis Colombia

 

6. Op stedentrip naar New York

Er is nergens anders ter wereld een plek als New York. Concrete jungle where dreams are made of, there is nothing you can’t do, zingt Alicia Keys in haar liedje over deze meest geweldige stad op aard. En ze heeft gelijk. Het is slechts een stad van straten en beton, maar tegelijkertijd is New York echt niet zomaar een stad. The city that never sleeps, er is áltijd wel iets te doen en tijd lijkt er niet toe te doen. Het is een wereld apart en there is no place like the big Apple. New York is fantastisch, dus hup, maak je droomreis naar deze zinderende stad.

Lees ook: CITYTRIPS | Dit zijn 10 te gekke steden voor een stedentrip buiten Europa

Droomreis ideeën New York

 

7. De Moai op Paaseiland bezoeken

Mijn eerste rondreis door Zuid-Amerika sloot ik af middenin de Grote Oceaan op een wel heel bijzondere bestemming. Op het ieniemiene eilandje Paaseiland bracht ik een paar dagen door en bezocht ik de Moai. Waarom deze enorme beelden niet een van de nieuwe Zeven Wereldwonderen is, is mij een raadsel, want ze verdienen er wat mij betreft sowieso een plekje. De Moais zijn enorme beelden, gehouwen uit de vulkaan op het eiland en tot de dag vandaag weet niemand hoe of waarom ze gemaakt zijn. Volgens wetenschappers werden ze vanaf de elfde eeuw gebouwd en dat is dan ook het enige wat we erover weten. De rest is een groot mysterie en het feit dat ze op een klein eiland middenin de Pacific liggen, maakt het allemaal enorm bijzonder. Een van de beste droomreis ideeën is Paaseiland!

Lees ook: ZUID-AMERIKA | 15x de allermooiste plekken van Zuid-Amerika

Droomreis Paaseiland

 

8. Zandhappen in Dubai

Toen ik na een backpackreis door Thailand terug naar Nederland vloog, maakte ik een tussenstop in Dubai. En omdat ik er nu toch was, besloot ik er drie dagen te blijven. Hoewel de stad bekend staat op z’n wolkenkrabbers, zag ik meer bouwputten en hijskranen, maar dat drukte de pret niet. Bij elke stap die ik zette besefte ik dat ik in een woestijn was. Dat ik door met beton overgoten zand struinde. Ik ging naar de hoogstbegaanbare verdieping in het hoogste gebouw ter wereld, naar de meest imposante moskee ter wereld in Abu Dhabi en met een jeep op woestijnsafari. In Dubai ontbreekt een hart en een ziel en gezellig is het er evenmin, maar alles is er groter dan groots en er is strand en dat maakt veel goed. Een droomreis!

Lees ook: DUBAI | Drie dolle dagen Dubai: 10 hoogtepunten in de woestijn

Droomreis ideeën Dubai

 

9. (Alleen) reizen door openluchtmuseum Italië

Wie wel eens in Italië is geweest, is vast niet ontgaan hoeveel historie er te vinden is. Rome is een openluchtmuseum, maar vlak Florence ook niet uit. En what about al die kathedralen in die fantastische steden, de amfitheaters in bijvoorbeeld Luca en Lecce en de geschiedenis van kunst en zoveel meer. Het vaticaan waar de bron van het Rooms Katholieke geloof is gehuisvest en wat dacht je van de maffia en de oude Grieken op Sicilië. Italië is een groot openluchtmuseum, van Toscane tot aan Puglia, van de Romeinen tot de Renaissance. Een reis door Italië is een droom (en ik maakte er al vele!)

Lees ook:

→ ALLEEN OP REIS NAAR ITALIË | 5x leuke ideeën voor je Italiaanse soloreis

→ ROADTRIP ITALIË | 6x gave plekken voor een autorondreis door Italië

→ ZUID-ITALIË | Roadtrip Zuid-Italië: van de Amalfikust naar Puglia

→ HEERLIJK SICILIË | Dit zijn 8x Siciliaanse hoogtepunten

Alles wat ik schreef over Italië

Droomreis ideeën Italië

 

10. Op Mayajacht in Mexico

Mexico bestaat uit zon, zee, strand, sombrero’s, bijzondere snorren, taco’s en guacamole, maar vooral uit een enorm rijke geschiedenis. Als je alleen maar voor wuivende palmbomen naar Mexico gaat, doe je het land eigenlijk te kort. Er zijn vooral in de regio Yucatán bijzonder veel overblijfselen te vinden van de Maya’s voordat zij werden verdreven door de Spanjaarden. Het is zo interessant om te zien hoe deze vergeten plekken overeind zijn gebleven en gemengeld zijn met het koloniale karakter van de Spaanse conquistadores. Mexico is een ongelooflijk mooi land en je kunt het kweken van een bruin kleurtje er perfect combineren met een paar geschiedenislessen. Wat een droomreis!

Lees ook: Op inheemse jacht in Mexico: 5x schitterende Mayasteden

Droomreis ideeën Maya Mexico

 

11. In het oorlogsverleden van Vietnam duiken

Een van de redenen waarom ik naar Vietnam wilde was omdat ik geïnteresseerd was in het oorlogsverleden. De Vietnam-oorlog wordt in Vietnam de Amerikaanse oorlog genoemd en het is verschrikkelijk mensonterend wat daar in twintig jaar tijd gebeurd is. Ik geloof niet dat de bevolking al over dit enorme trauma heen is, maar evengoed doen ze enorm hun best om deze gitzwarte tijd in hun geschiedenis te accepteren. In het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City keek ik mijn ogen uit en ontdekte ik de meest gruwelijke verhalen. Die Amerikanen waren medogenloos. Verder is Vietnam een práchtig land met als hoogtepunten Sapa en de Mekong Delta. Een droombestemming in Azië met een bijzonder verleden.Droomreis Vietnam

 

12. Tangodansen in Buenos Aires (of naar een theater)

Het was een gewone doordeweekse avond in Buenos Aires en de neef van mijn toenmalige Argentijnse vriend had een verrassing voor ons. We reden naar het centrum en voor ik het wist zat ik in het theater van niemand minder dan Astor Piazzola. We namen plaats op een privébalkon, kregen zomaar een paar gangen met overheerlijk eten voorgeschoteld terwijl beneden ons een sensuele, adembenemende tangoshow zich afspeelde. Toen de show tot z’n einde kwam, zaten de jongens te snikken in de servetten, zó bloedmooi was het. De tango is de meest intense dans ter wereld als je het mij vraagt en when in Buenos Aires, ga dan naar een van de vele theaters. Het is een droom.

Lees ook: 

→ ARGENTINIË | 13x waarom Argentinië op je bucketlist hoort

→ PASSIEVOL BUENOS AIRES | 20x doen en zien in mijn lievelingsstad ter wereld

Droomreis ideeën Buenos Aires

 

13. Scooteren door de rijstvelden van Bali

De eerste weken van januari 2020 bracht ik scooterend door op Bali. Nee, dat is niet helemaal waar. Als digital nomad werkte ik er vooral heel erg hard en hoewel ik een scooter gebruikte om van A naar B te gaan, heb ik niet veel van Bali gezien. Voor mij is Bali dus ook nog steeds een van m’n droomreis ideeën. Uitgestrekte, knalgroene rijstvelden, heerlijke stranden met azuurblauwe zee en de meest prachtige resorts, op Bali kun je echt je hart ophalen. De gemakkelijkste manier om het eiland van de Goden te ontdekken is per scooter. Je beleeft Bali dan op z’n puurst.

Lees ook: BALI | Waarom Canggu op Bali niets aan is

Droomreis Bali

 

14. Een vulkaan beklimmen in Guatemala

De grote Acatenango vulkaan sloeg ik over toen ik in Guatemala was, maar ik beklom wel zijn kleine broertje: de Pacaya vulkaan. Zo bijzonder! In een halve dag beklommen we de flanken van de vulkaan. De ondergrond werd steeds donkerder en gruiziger (is geen woord, maar toch) en de beplanting steeds minder. Het zwarte as waar we overheen dwaalden voelde op sommige plekken warm en op sommige punten zagen we door kleine gaten vlammetjes. De tourguide had marshmallows meegenomen en die roosterden we in de vulkaan. Wat een ervaring! De rest van Guatemala is zoals je misschien wel kunt bedenken ook zwaar de moeite waard. De Maya’s waren niet alleen in Mexico (in hun tijd bestonden de huidige landen nog niet eens natuurlijk), maar ook oververtegenwoordigd in Guatemala. Een rondreis door Midden-Amerika is een van de beste droomreis ideeën.Droomreis ideeën Guatemala

 

15. Inheemse stam bezoeken in Maleisië

Een van de meest bijzondere reiservaringen die ik had was jaren geleden in Maleisië. Diep in het woud van de Taman Negara jungle ging ik op bezoek bij de Orang Asli stam. Met een bootje over de rivier kwamen we aan en konden we een kijkje nemen in het leven van mijn medemensen. Terwijl ik er rond liep vroeg ik me van alles af, waar ik tegelijkertijd allang het antwoord op wist. En ik kon maar moeilijk bevatten dat deze twee werelden – die van hun in het bos ver weg van technologie en die van mij in het westerse Europa – tegelijkertijd gebeurden/plaatsvonden. Een rondreis door Maleisië is een droom en een bezoek aan deze inheemse stam maakt het extra bijzonder.

Lees ook: ORANG ASLI | Bijzonder reisverhaal: Op bezoek bij Orang Asli in Maleisië

Droomreis Maleisië

 

16. Op date met Jezus in Rio de Janeiro

Ik ben niet van het daten en in relaties met mannen ben ik een regelrechte ramp, maar toen ik in Rio was kon ik Jezus niet teleurstellen. Ik móést met hem op date en op een willekeurige doordeweekse dag was het dan eindelijk zo ver. Ik had hem al een paar dagen met gespreide armen over de stad zien waken en nu mocht ik hem dan echt gaan ontmoeten. Ik was niet de enige, maar dat was niet eens de reden waarom er geen vervolgdate kwam. Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo knap. Van veraf is ie imposant, maar als je hem beter leert kennen, is ie maar grauw, grijs en uitdrukkingsloos. Gelukkig maakte de rest van Rio heul veel goed. Wat een droom!

Lees ook: RIO DE JANEIRO | 10x doen in de heetste stad van Brazilië

Droomreizen Rio de Janeiro

 

17. En nat pak krijgen bij de Iguazu (Iguaçu) watervallen in Argentinië/Brazilië

Al in 2004(!) was ik bij de enorme watervallen van Iguazu in het noordoosten van Argentinië. Erg bereisd was ik toen nog niet en ik wist eerlijk gezegd niet zoveel van deze watervallen, laat staan hoe groot ze waren en hoe bekend ze zouden worden. Een miljoen liter water klettert er iedere seconde naar beneden. Via bruggetjes en looppaden wandel je over de watervallen heen en onder ze door en je kunt zelfs met een boot het water op. De watervallen liggen precies op de grens van Argentinië en Brazilië en van beide kanten zijn ze indrukwekkend. Wat je noemt een droombestemming.

 

18. Naar eeuwenoud Petra in Jordanië

Over droomreis ideeën gesproken: Petra in Jordanië is zo’n plek. Diep verscholen in een enorme Jordaneese kloof (siq) ligt het eeuwenoude Petra, een van de nieuwe Zeven Wereldwonderen. Je zult er niet als enige zijn, maar de aanblik van de Schatkamer die door de smalle spleet van de kloof priemt, beneemt je je adem. Het is écht heel bijzonder. Maar Petra is meer dan slechts de Schatkamer. Er is zoveel te zien dat je er gerust een paar dagen voor mag uittrekken.

Lees ook: PETRA | Een dagje op bezoek bij Petra in Jordanië

Droomreis ideeën Petra Jordanië

 

19. Zwemmen met nurse sharks en pijlstaartroggen voor de kust van Belize

Tijdens mijn droomreis door Midden-Amerika kwam ik terecht op het eilandje Caye Caulker in Belize. Op Caye Caulker gaat het leven bijzonder langzaam en op zondagmiddag stapte ik in een boot om op snorkeltour te gaan. Het rif voor de kust van Belize is een van de mooiste ter wereld las ik later en dat heb ik geweten. Ik zag er de mooiste vissen en andere creatures, maar het meest bijzondere was het zwemmen met walvishaaien en pijlstaartroggen. Kun je geloven dat ik dat gewoon heb gedaan? Ik niet en toch is het zo. Belize is een paradijs en heel goed te combineren met Mexico en Guatemala, zoals ik deed.

Lees ook: TROPISCH PARADIJS | Caye Caulker: it’s unBELIZEable!

Droomreis ideeën Belize

 

20. Naar de Eiffeltoren in Parijs

Het is zo voor de hand liggend dat je bijna zou vergeten om hem te noemen. Bovendien is de Eiffeltoren voor ons vlakbij, waardoor het al gauw minder bijzonder lijkt. Maar! De Eiffeltoren is een van de drukst bezochte plekken ter wereld en is daarom echt wel iconisch te noemen. Elke keer als ik er ben (drie keer nu) raak in weer onder de indruk van zijn imposante verschijning. Kleedje mee, hapjes en een flesje wijn in een mand en picknicken maar. Parijs is een droom en niet in de laatste plaats om de Eiffeltoren. Een van de gemakkelijkst uit te voeren droomreis ideeën.

Droomreis Parijs

 

21. Ziplinen in Costa Rica

In Costa Rica barst het van de schitterende natuur. Er is jungle vol met aapjes, toekans, papegaaien, luiaards en andere exotische dieren, er zijn stranden met hangende palmbomen, er zijn een heleboel vulkanen met hotsprings aan hun voeten, maar als ik iets bijzonder vond aan Costa Rica dan was het wel ziplinen. Hangend aan een kabel door en over de jungle is een ervaring die je niet snel vergeet. De snelheid van het zoeven, het alleen zijn met je omgeving, helemaal opgaan in waar je bent en je verwonderen over alles wat je ziet. Een rondreis door Costa Rica is een droomreis en ziplinen hoort daar sowieso bij.

Lees ook: PURA VIDA! | Natuurpracht in Costa Rica

Droomreis ideeën Costa Rica

 

22. Roadtrip langs cipressen in Toscane

Een week lang rondreizen door de glooiende heuvels van Toscane, een droom! Van Pisa via stokoud Lucca naar Florence en Siena om daarna tot rust te komen in een agriturismo in San Gimignano. In Toscane combineer je heerlijke landschappen met iconische gebouwen (hallo Toren van Pisa) en ga je van Romeinen via de Etrusken naar de Renaissance. Om van het eten en de wijn nog maar te zwijgen (hallo Chianti!).

Toscane is de perfecte combi van natuur en een schatrijke cultuur. En als je dat dan in een gehuurde Fiat 500 mag doen, kan je droomreis helemaal niet meer stuk. In mei 2017 was het voor mij werkelijkheid. Zo’n voorrecht. Toscane is een van de beste droomreis ideeën en het mooie is: je bent er in mum van tijd/

Lees ook: UNDER THE TUSCAN SUN | Roadtrip door Toscane

Droomreis Toscane

 

23. Op driedaagse safari over de zoutvlaktes van Bolivia

De reden waarom ik besloot om tijdens mijn rondreis door Zuid-Amerika in Peru de grens over te steken naar Bolivia, was omdat ik nieuwsgierig was geworden naar de zoutvlaktes. En my god, wat is dat indrukwekkend. De Salar de Uyuni is een van de meest bijzondere en onaardse plekken waar ik ooit was. De zoutvlakte ligt middenin de woestijn, dus het was drie dagen lang in een jeep door eindeloze uitgestrekte vlaktes.

We sliepen in een zouthotel (een hotel gemaakt van zout, echt waar!), in kamers waar elektriciteitskabels los hingen, bedden niet verschoond waren, geen douches waren en waar het als klap op de vuurpijl ‘s nachts min acht was. Het was afzien, maar de landschappen maakten alles goed. En gelukkig had ik een trui van Boliviaanse alpacawol. Een enorme uitdaging, maar tegelijkertijd een van mijn allermooiste reiservaringen ooit. Bolivia is echt een droomreis en bijzonder goed te combineren met Peru en/of Colombia.

Lees ook: SALAR DE UYUNI | Het witste landschap dat je ooit zag

Droomreis Salar de Uyuni

 

24. Backpacken in Thailand

Het is bijna een klassieker te noemen: backpacken in Thailand. Als je voor het eerst een verre reis gaat maken met een rugzak op je rug dan is Thailand de perfecte bestemming om te beginnen. Maar ook als je er al honderd keer geweest bent blijf Thailand leuk om te bezoeken en te ontdekken. Het is leuk om te zien hoe het land openstaat voor de westerse toerist en hoe ‘normaal’ het is dat zij in het straatbeeld verschijnen. Thailand zou Thailand niet zijn zonder Thai, maar ook niet zonder zongebruinde, backpackende, dreadlockende, strompelende toeristen. Zoek je naar droomreis ideeën voor dit jaar? Ga dan lekker backpacken in Thailand. droomreis ideeën Thailand

 

25. Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Het is allesbehalve onomstreden, want dolfijnen horen natuurlijk in de grote zee thuis en niet in een bassin, maar hoe bijzonder is het om met dolfijnen te zwemmen. Op Curaçao kan het bij de Dolphin Academy bij het Sea Aquarium. Ik woonde jaren op het eiland en toen deed ik het nooit; pas toen ik veel later een keertje op vakantie was durfde ik het aan: zwemmen met dolfijnen. Dat er een dolfijnenschool bestaat is best wel een beetje zot en ik zou het nu niet meer doen, maar bijzonder was het. Dat de dolfijnen van nu maar volop in hun eigen habitat zonder bemoeienis van de mens mogen leven. 

Lees ook: DOLPHIN SWIM | Bijzonder reisverhaal: zwemmen met dolfijnen op Curaçao

 

Heb je je droomreis gevonden?

De meeste verre bestemmingen zijn helaas nog steeds alleen maar met het vliegtuig te bereiken. Niet echt duurzaam, maar aan de andere kant brengt het reizen je zoveel. Ik schreef al eens een blog over mijn kijk op duurzaam reizen en de veranderingen in de wereld. Dat was nog voordat corona de wereld kwam domineren en qua timing wel echt een beetje spot on.

Lees ook:
Duurzaam reizen: mijn kijk op de veranderingen in de wereld

 

 

 

 

Mijn eigen bucketlist droomreis ideeën

Mocht je denken dat ik met bovenstaande reizen wel een keer uitgereisd ben, dan moet ik je teleurstellen. hoe meer je reist, hoe meer je wilt reizen. Zo is het geloof ik met alles. Maar reizen is zó levensverrijkend. De verwondering, de nieuwe plekken en omgevingen, de mensen die je ontmoet, je ontdekt steeds opnieuw nieuwe versies van jezelf die je nog niet kende. Dit is mijn eigen bucketlist met 25 droomreis ideeën, die ik ooit allemaal ga beleven. Let maar op. Haha!

De Transmongolië Express Het noorderlicht zien Big five spotten in Afrika Roadtrippen op heet en zinderend Cuba Slapen in een iglo in IJsland Helemaal down under: een roadtrip over the Great Ocean Road Rondreis door de Rockies in Canada Op retraite naar Tibet in de Himalaya Naar Suriname! Met een camper door het westen van de Verenigde Staten De Tafelberg beklimmen in Zuid-Afrika Een rondreis door de Atlas en langs de koningssteden in Marokko De Chinese Muur bewandelen Naar de pyramides van Egypte Een inheemse stam bezoeken in Papoea Nieuw Guinea Naar de dode bomen in Namibië Eilandhoppen op de Cook eilanden  De tak bat ervaren in Laos Een rondreis langs de Baobab bomen in Madagaskar Naar de Malediven! De lentebloesem in Japan Op ontdekkingstocht in Israël naar Tel Aviv en Jeruzalem Een huskeytocht in winters Lapland Op avontuur in Kyrgizië en/of Georgië Backpacken door Sri Lanka Tegelijkertijd Europa en Azië ervaren in Istanbul Eilandhoppen in Indonesië Met een boot langs de fjorden in Noorwegen en de Lofoten De Kilimanjaro beklimmen Een rondreis door de Balkan Naar Everest Base Camp Naar het bijzondere Iran Paardrijden in Mongolië Naar Spitsbergen! Reizen door de Braziliaanse Amazone Een roadtrip door Zweden De Taj Mahal bezoeken Wandelen op de Azoren

 

Meer droomreis ideeën en reisinspiratie? Lees ook:

ALLE REISINSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap