Bijzonder reisverhaal: dolfijnen zwemmen op Curaçao

Dolfijnen Curaçao

Zwemmen met dolfijnen. Lange tijd durfde ik het niet door mijn ongegronde angst voor dieren. Maar in 2016 was ik terug op Curaçao nadat ik er tijden had gewoond en besloot ik het gewoon te doen: Ik ging zwemmen met dolfijnen!

Vroeger woonde ik vijf jaar op Curaçao en deed ik het nooit en toen ik in 2016 terugkwam op het eiland, besloot ik dat het er toch echt van moest komen: zwemmen met dolfijnen. Een held met dieren ben ik nooit echt geweest, dus ik maakte mezelf altijd wijs dat het niets voor mij was, maar dat was natuurlijk onzin. Ik raapte mijn moed bij elkaar en deed het toch: zwemmen met dolfijnen Curaçao.

 

ZWEMMEN MET DOLFIJNEN CURAÇAO

Bij het Curaçao Sea Aquarium, een waterpark waar de onderwaterwereld van Curaçao te beleven is, is de Dolphin Academy gevestigd. De naam zegt het al, de Dolphin Academy is een school voor dolfijnen. Ze worden er opgeleid en getraind door zeer bevlogen en enthousiaste trainers met als doel: optimale interactie tussen mensen en dolfijnen. Dat die twee goed samengaan wordt elke dag weer bewezen. Dolfijnen zijn lief en gehoorzaam waardoor je ze van alles kunt aanleren. Tijdens een Dolphin Swim zwem je niet alleen met de dolfijnen, maar leer je ook met ze te communiceren. Hoe tof!Dolphin Academy Curacao

 

Sea Aquarium Curaçao

Maar eerst dit. De Dolphin Academy is gevestigd in het Sea Aquarium. Het Sea Aquarium is een open water aquarium waar het onderwaterleven van Curaçao te zien en te beleven is. Iedereen kan er in contact komen met de onderwaterwereld; de mooiste koraalriffen, vissen, flamingo’s, schildpadden, zeeleeuwen en natuurlijk dolfijnen. Het doel is niet alleen om bezoekers te vermaken, maar ook om te educaten over de onderwaterwereld. Bovendien zorgt Sea Aquarium Curaçao voor bescherming van alles wat onder water leeft. Als je op het eiland bent, mag je een bezoek aan deze plek eigenlijk niet overslaan.

 

Dolfijnen Curaçao

De dolfijnen zijn wel de populairste reden voor mensen om het park te bezoeken. Dolfijnen hebben iets magisch en hebben een enorme aantrekkingskracht op mensen. Ze hebben relatief grote hersenen en staan erom bekend dat ze intelligent zijn; ze kunnen hun eigen spiegelbeeld herkennen en begrijpen wat er bedoeld wordt als je iets aanwijst. Bovendien zijn ze heel sociaal. De combinatie van hun intelligentie en nieuwsgierigheid met hun speelse karakter zorgt ervoor dat dolfijnen veel contact hebben (en willen) met andere diersoorten, waaronder de mens. De liefde komt dus van beide kanten.

 

Zwemmen met dolfijnen Curaçao is dolfijn!

In een groep van zeven deelnemers en vier trainers was de Dolphin Swim echt onvergetelijk. De trainers geven duidelijke instructies over hoe je met ze communiceert en hoe je ze dingen laat doen. Je leert ze te roepen, je kan een kusje of een ‘handje’ te krijgen en de trainers sturen de dieren ook random naar je toe. Je zwemt met ze mee, je mag ze aanraken en aaien en dat is echt allemaal onvergetelijk en werkelijk dolfijn!

Heb je niet zoveel zin in interactie met deze prachtige dieren en wil je dus niet zwemmen met dolfijnen, maar ze wel op een andere manier zien? Dan kun je plaatsnemen op de tribune tijdens de dolfijnenshow. Een paar keer per dag wordt er een show gegeven door een aantal trainers die de dieren de mooiste dingen laten doen. Salto’s, flikflaks, de grappigste geluidjes. Niets in te gek. Geniet mee!

Dolfijnen Curacao Dolphin swimZwemmen met dolfijnenDolfijnenshow Dolfijnenshow Dolfijnen Curacao Dolfijnenshow Curacao Dolfijnen Curacao Dolfijn Curacao Dolfijnen Curacao

 

Meer over de Dolphin Academy en Sea Aquarium Curaçao

Het Sea Aquarium waarin de Dolphin Academy is gevestigd ligt aan het Sea Aquarium Beach in het verlengde van Mambo Beach aan de Bapor Kibra. Het Sea Aquarium is elke dag geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags en naast dolfijnen is er nog veel meer te zien. Zo is er een overdekte flamingotuin, zijn er bassins met schildpadden en zeeleeuwen en allerlei aquaria met heel veel verschillende vissen en onderwaterdieren waarvan ik de namen allang weer ben vergeten.

 

Weetjes dolfijnen

  • Er bestaan ongeveer 37 soorten dolfijnen verdeeld over 16 geslachten. De grootste dolfijn is de zwart-witte orka, waarbij mannetjes tot 9,8 meter lang kunnen worden en 5,5 ton kunnen wegen! (bron: Wikipedia);
  • Dolfijnen leven vooral in de ondiepere gebieden van de zee. Ze eten vooral vis en inktvis (bron: Wikipedia);
  • Ik woonde op Curaçao tussen 2002 en 2007;
  • Handige site: www.curacao.com.

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS