Je vakantiegevoel vasthouden. Eind augustus/begin september. Alle auto’s in de straat staan weer voor de deur. File’s zijn getrotseerd, caravans weer weggebracht, manden vol was liggen weer schoon in de kasten en de bezoekjes aan familie om vakantieverhalen te vertellen, hebben allemaal alweer plaatsgevonden. Kortom: de vakantie is voorbij en daarmee ook het vakantiegevoel. Je wil eigenlijk je vakantiegevoel vasthouden, maar hoe? Dit is 5x inspiratie!

 

 

JE VAKANTIEGEVOEL VASTHOUDEN

Vijf manieren om je vakantiegevoel vast te houden

De vakantie lijkt een eeuwigheid geleden en je kunt je niet eens meer herinneren hoe het was. Dacht je er de eerste dagen na thuiskomst nog met weemoed aan terug en kon je het vakantiegevoel nog redelijk terughalen, na een paar weken is dat gevoel echt wel weg en sluipt het dagelijkse ritme er zo weer in. Zónde! Want dat vakantiegevoel is o zo’n lekker gevoel en dat willen we zo lang mogelijk houden. Maar hoe dan? Nou, ik geef je vijf tips* over hoe je je vakantiegevoel vasthouden. Komen ze!

*Deze tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en niet (wetenschappelijk) onderzocht of bewezen.

 

1. Vakantiegevoel: herinnering aan iets tastbaars

De geur van zonnebrandcrème, je inmiddels aftrapte slippers, dat ene souvenirtje wat je in dat te leuke winkeltje kocht. Zij horen onafscheidelijk bij je vakantie en roepen meteen het vakantiegevoel terug. Dronk je bepaalde koffie die je thuis normaal niet drinkt? Of dronk je elke avond een typisch drankje dat daardoor helemaal bij de vakantie hoort? Drink het vooral thuis ook. Droeg je een bepaald kledingstuk wat je misschien zelfs wel op je bestemming hebt gekocht? Draag het thuis. Gebruikte je een bepaald soort zeep of kookte je met bepaalde kruiden? Koop die zeep en kook met die kruiden ook thuis. Je waant je zo weer ergens in Zuid-Frankrijk of aan dat ene heerlijke strand waar je het zo fijn had. Zo kun je het best je vakantiegevoel vasthouden.

 

2. Herinnering aan een ervaring (en wat je er bij voelde)

Wil je niet steeds iets tastbaars terughalen, juist omdat je vindt dat het bij die ene vakantie hoort en daardoor juist niet thuis, maar wil je wel het vakantiegevoel vasthouden? Probeer dan een bepaalde mindset of gedachte terug te halen. Wat dacht je toen ‘s avonds de zon onder ging? Wat voelde je? Sluit je ogen ‘s avonds eens en probeer dat gevoel terug te halen door eraan te denken. Welk boek las je waar je zo blij van werd? Ga naar de bieb en haal meer boeken van diezelfde schrijver. Wat ging er in je om toen je die heerlijke biefstuk naar binnen werkte?

Wat ervoer je? Of voelde je? Waardoor genoot je? Waardoor ontspande je? Maakte je (goede) voornemens? Las deze dan in en haal telkens het moment dat je het voornemen maakte terug. Zo hou je hem vast, misschien nog wel meer dan wanneer het om iets tastbaars gaat. Mindset is everything.

 

3. Visualize je vakantiegevoel: kijk vakantiefoto’s, liefst zo vaak mogelijk

Misschien ben je iemand die maar door blijft klikken op z’n fototoestel, of misschien wel niet. Hoe dan ook, blijf er naar kijken, naar de plaatjes die hebt geschoten. Al zijn het er maar een paar. Elke dag eventjes en doe het bewust. Zo ben je zo weer terug op dat plein in dat ene stadje, in die kroeg waar dat leuke feestje was en beleef je weer die ene zonsondergang. Maak er een fotoalbum van, zo eentje via internet en laat hem bij je thuis bezorgen. Zo heb je dagen of misschien zelfs weken na dato nog een heel mooi souvenir in de vorm van een cadeautje aan jezelf en kun je optimaal je vakantiegevoel vasthouden.

Tip: Maak een fotoalbum via fotoalbum.nl (en kijk welke mogelijkheden er nog meer zijn!) (geen spon!)

 

4. Vakantiegevoel vasthouden? Praat over je vakantie

Met je familie, met je gezinsleden, met je reisgenoten met wie je samen je belevenissen hebt gedeeld, met je buren, met je collega’s. Het maakt niet uit met wie, maar práát over je vakantie. Over dat leuke terrasje, dat idyllische kerkje, die leuke avond op de camping, keep talking about it! Erover praten brengt de herinnering terug en maakt het weer levend en zo kom je weer terug in dat vakantiegevoel wat je had. Luister ook naar een ander; de verhalen van anderen kunnen namelijk ook heel aanstekelijk werken!

 

5. Plan en organiseer je volgende vakantie voor een nieuw vakantiegevoel

Ben je wel een beetje klaar met bovenstaande punten en heb je het wel een beetje gehad? Ben je dus klaar om je vakantie definitief vaarwel te zeggen en is dat gewoon oké? Plan dan de volgende trip! Al is het maar een weekendje weg of een leuke citytrip, plan iets nieuws, zodat je weer kriebels krijgt. Je hebt dan weer iets om naar uit te kijken en zo komt je vakantiegevoel vanzelf weer terug.

 

Meer reistips? Lees ook:

 

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap