Je wilt op reis of op vakantie, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Wat zijn nou de beste boekingssites om je reis te organiseren? Op welke websites kun je reizen, vluchten en accommodaties boeken? Het aanbod is zo groot; vaak zie je door de bomen het bos niet meer. De grote vraag is: welke zijn nou de beste boekingssites? Here I am to the rescue, dit zijn tien boekingssites die ik gebruik voor het organiseren van mijn reizen.

Laatste update: oktober 2023.

 

BESTE BOEKINGSSITES

Handige sites voor het organiseren van je reis

Inmiddels ben ik een bést ervaren reiziger en ik gebruik eigenlijk altijd dezelfde boekingssites. Voor m’n vliegtickets, mijn accommodaties en ook eventueel een huurauto; ik regel alles online. Vaak maar een dag of een paar dagen van tevoren omdat ik graag meega in de flow van waar m’n reis me brengt. Ik heb een aantal boekingssites op een rijtje gezet en dit zijn wat mij betreft de tien beste boekingssites, verdeeld in de categorieën vliegtickets, accommodaties, autohuur, excursies en reisspullen.

 

BOEKINGSSITES VOOR VLIEGTICKETS

Je zou het misschien niet een, twee, drie verwachten, maar het boeken van een reis vind ik een vreselijke klus en dan vooral het zoeken naar (betaalbare) vliegtickets. Er is soms zóveel aanbod dat zo ongeveer per minuut kan wijzigen, waardoor ik er echt soms gillend gek van word en m’n telefoon of laptop het liefst uit het raam gooi. Er zijn werkelijk maar weinig dingen die ik zo stom vind als het zoeken naar vliegtickets. Maar! Er is hoop, want er is een aantal vergelijkingssites voor vliegtickets en doorgaans gebruik ik de drie onderstaande:

 

1. Skyscanner

Skyscanner is een intermediair tussen jou en vliegmaatschappijen. Het leuke aan Skyscanner vind ik is dat ze vooral bekend staan om het vinden van tickets, ook zonder aan te geven waar en wanneer je ergens naar toe wilt, juist om zo de goedkoopste tickets te vinden. Ben je dus flexibel en wil je weg en maakt het je niets uit waar naar toe? Dan moet je echt bij Skysanner zijn. Voor je het weet ben je voor 200 euro onderweg naar de andere kant van de wereld.


 

2. Momondo

Momondo.nl is een gratis en inspirerende site waar je werkelijk miljoenen prijzen van vliegtickets met elkaar kunt vergelijken. Momondo geeft je een overzicht van de beschikbare reismogelijkheden, zonder daar extra kosten aan toe te voegen. Ze zijn een intermediair; ze tonen de kosten van de tickets en kunnen je dan doorleiden naar de maatschappij of touroperator waar je direct kunt boeken. Leuke bijkomstigheid: je kan een hotel (of ander verblijf) en eventueel een huurauto direct bijboeken! 

BOEKINGSSITES VOOR ACCOMMODATIES

Voor het zoeken van accommodaties ben ik altijd redelijk snel klaar. Ik boek namelijk altijd bij dezelfde boekingssite, omdat deze mij nou eenmaal het allerbeste bevalt en ze me inmiddels ook flink belonen voor ál mijn boekingen, ook al zijn er ook andere sites die zeker noemenswaardig zijn.

 

3. Booking.com

Het zal geen verrassing zijn, maar voor het boeken van mijn accommodaties gebruik ik ALTIJD good old Booking.com. Deze boekingssite is betrouwbaar, overzichtelijk, gemakkelijk te gebruiken en gewoon retegoed. De relatie tussen mij en Booking heeft inmiddels al lang en breed het hoogtepunt bereikt: ik ben al tijden Genius-member (ik weet overigens niet eens wat daar de voorwaarden voor zijn) en dat betekent dat ik inmiddels flinke kortingen krijg die echt een verschil maken. Je snapt, Booking.com en ik: till death do us part.

 

4. Trivago

Nog zo’n fijne boekingssite: Trivago. Een wereldwijde hotelzoekmachine die zich richt op het vinden van the perfect match door de mogelijkheid zoekopdrachten te personaliseren. Hoe persoonlijker je je profiel en zoekopdracht maakt, hoe groter de kans dat jouw ideale hotel bovenaan je zoekresultaten prijkt en dat is precies wat je wil. Daarom dus Trivago.

 

5. Hostelworld

Wie fan is van backpacken slaapt vast graag in hostels en de beste plek om online je hostel te vinden is Hostelworld.com. Ik moet zeggen dat ik nogal een haat-liefde verhouding heb met hostels, want aan de ene kant zijn ze vaak spotgoedkoop, maar aan de andere kant vaak zwaar oncomfortabel. Het is de perfecte plek om mede-reizigers te ontmoeten, dus het is verdomde handig dat ze bestaan.

 

 

BOEKINGSSITE VOOR AUTOHUUR

Wil je tijdens je verblijf slash vakantie gewoon lekker een auto tot je beschikking hebben, dan is er een autoverhuurmaatschappij die met kop en schouders overal bovenuit steekt.

 

6. Sunny Cars

De bekendste, meest betrouwbare en dus beste autoverhuurder is wel echt Sunny Cars. Een auto huren bij Sunny Cars betekent dat je all-inclusive verzekerd bent, gewoon in het standaard pakket en dat is lang niet bij alle verzekeraars het geval. Heel vaak zitten er haken en ogen aan de dekking van de verzekering en probeert de maatschappij je op de plaats van bestemming een extra dure verzekering aan te smeren; bij Sunny Cars niet. Alles is gedekt, wel zo duidelijk.

 

BOEKINGSSITE VOOR EXCURSIES, TOURS EN ACTIVITEITEN

 

7. Get your Guide

Op je plaats van bestemming wil je natuurlijk niet alleen maar op je hotelkamer of je strandbedje blijven liggen. Je wil erop uit! Stadstours, wandelingen, fietstochten, hikes, toegangskaartjes tot musea en andere plekken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt je kaartjes kopen bij Get your Guide. Get your Guide werkt als tussenpersoon tussen jou en de excursie, touroperator of bezienswaardigheid en je krijgt vaak voorrang en/of korting op andere sites.  

BOEKINGSSITES VOOR REISSPULLEN

 

8. Bol.com

Wat ooit begon als online boekenwinkel is uitgegroeid tot een van de grootste warenhuizen van ons leuke land. Ik kan inmiddels niet meer zonder Bol.com en de meeste van mijn reisspullen (van tassen tot stekkers en oordoppen) koop ik bij good old Bol.

ReizenReizen 

 

9. Decathlon

Wanneer ik reis ben ik veel meer buiten dan wanneer ik niet reis. Wandelen, hiken, fietsen, ik vind het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan. Lekker erop uit. Decathlon heeft een enorm assortiment aan outdoor kleding en spullen voor ook nog eens zachte prijsjes.

 

10. Hema

En dan last, maar zeker niet least: de Hema! Wist je dat de Hema een groot assortiment aan reisartikelen heeft? Van toilettassen tot koffers en van headsets tot reistandenborstels. Shoppen bij de Hema is sowieso altijd al leuk, maar voor reisspullen extra leuk!

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Voor elke aanschaf vanaf Kim around the World ontvang ik een kleine commissie. Zo kan ik deze website in de lucht houden en jullie blijven inspireren met reisverhalen, -tips en mooie bestemmingen.

 

Meer reistips? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap