Je wilt op reis of op vakantie, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Wat zijn nou de beste boekingssites om je reis te organiseren? Op welke websites kun je reizen, vluchten en accommodaties boeken? Het aanbod is zo groot; vaak zie je door de bomen het bos niet meer. De grote vraag is: welke zijn nou de beste boekingssites? Here I am to the rescue, dit zijn zeven boekingssites die ik gebruik voor het organiseren van mijn reizen.

 

 

BESTE BOEKINGSSITES

Handige boekingssites voor het organiseren van je reis

Inmiddels ben ik een bést ervaren reiziger en ik gebruik eigenlijk altijd dezelfde boekingssites. Voor m’n vliegtickets, mijn accommodaties en ook eventueel een huurauto; ik regel alles online. Vaak maar een dag of een paar dagen van tevoren omdat ik graag meega in de flow van waar m’n reis me brengt. Ik heb een aantal boekingssites op een rijtje gezet en dit zijn wat mij betreft de zeven beste boekingssites, verdeeld in de categorieën vliegtickets, accommodaties en autohuur.

 

BOEKINGSSITES VOOR VLIEGTICKETS

Je zou het misschien niet een, twee, drie verwachten, maar het boeken van een reis vind ik een vreselijke klus en dan vooral het zoeken naar (betaalbare) vliegtickets. Er is soms zóveel aanbod dat zo ongeveer per minuut kan wijzigen, waardoor ik er echt soms gillend gek van wordt en m’n telefoon of laptop het liefst uit het raam gooi. Er zijn werkelijk maar weinig dingen die ik zo stom vind als het zoeken naar vliegtickets. Maar! Er is hoop, want er is een aantal vergelijkingssites voor vliegtickets en doorgaans gebruik ik de drie onderstaande:

 

1. Momondo

Momondo.nl is een gratis en super-inspirerende site waar je werkelijk miljoenen prijzen van vliegtickets  met elkaar kunt vergelijken. Momondo geeft je een overzicht van de beschikbare reismogelijkheden, zonder daar extra kosten aan toe te voegen. Ze zijn een intermediair; ze tonen de kosten van de tickets en kunnen je dan doorleiden naar de maatschappij of touroperator waar je direct kunt boeken. Leuke bijkomstigheid: je kan een hotel (of ander verblijf) en eventueel een huurauto direct bijboeken!

 

2. Skyscanner

Skyscanner werkt ook als intermediair tussen jou als klant en de boekingsmaatschappijen. Het leuke aan Skyscanner vind ik is dat ze vooral bekend staan om het vinden van tickets, ook zonder aan te geven waar en wanneer je ergens naar toe wilt, juist om zo de goedkoopste tickets te vinden. Ben je dus flexibel en wil je weg en maakt het je niets uit waar naar toe? Dan moet je echt bij Skysanner zijn. Voor je het weet ben je voor 200 euro onderweg naar de andere kant van de wereld.

 

3. Vliegtickets.nl

En dan een site van onze eigen Hollandse bodem: Vliegtickets.nl. Gemakkelijk te gebruiken, zeer betrouwbaar en gewoon oerdegelijk. Goede service, gratis annuleren op de dag van boeken en 24/7 bereikbaar.

 

 

BOEKINGSSITES VOOR ACCOMMODATIES

Voor het zoeken van accommodaties ben ik altijd redelijk snel klaar. Ik boek namelijk altijd bij dezelfde boekingssite, omdat deze mij nou eenmaal het allerbeste bevalt en ze me inmiddels ook flink belonen voor ál mijn boekingen, ook al zijn er ook andere sites die zeker noemenswaardig zijn.

 

4. Booking.com

Het zal geen verrassing zijn, maar voor het boeken van mijn accommodaties gebruik ik ALTIJD good old Booking.com. Deze boekingssite is betrouwbaar, overzichtelijk, gemakkelijk te gebruiken en gewoon retegoed. De relatie tussen mij en Booking heeft inmiddels al lang en breed het hoogtepunt bereikt: ik ben al tijden Genius-member (ik weet overigens niet eens wat daar de voorwaarden voor zijn) en dat betekent dat ik inmiddels flinke kortingen krijg die echt een verschil maken. Je snapt, Booking.com en ik: till death do us part.


<script>

 

5. Trivago

Nog zo'n fijne boekingssite: Trivago. Een wereldwijde hotelzoekmachine die zich richt op het vinden van the perfect match door de mogelijkheid zoekopdrachten te personaliseren. Hoe persoonlijker je je profiel en zoekopdracht maakt, hoe groter de kans dat jouw ideale hotel bovenaan je zoekresultaten prijkt en dat is precies wat je wil. Daarom dus Trivago.

 

6. Agoda

Hoewel Agoda eerst vooral gericht was op de Aziatische markt en je vooral in Azië dus je voordeel kon doen met deze vergelijkingssites voor accommodaties, operen ze inmiddels wereldwijd. Sterker nog, Agoda is een van de snelstgroeiende platformen voor het boeken van accommodaties en dat zegt wat. Ik moet even een kanttekening maken: ik heb Agoda nog nooit gebruikt in verband met mijn huwelijk met Booking.com, maar deze site is wel echt een steengoede runner up!

 

 

BOEKINGSSITES VOOR AUTOHUUR

Wil je tijdens je verblijf slash vakantie gewoon lekker een auto tot je beschikking hebben, dan is er een autoverhuurmaatschappij die met kop en schouders overal bovenuit steekt.

 

7. Sunny Cars

De bekendste, meest betrouwbare en dus beste autoverhuurder is wel echt Sunny Cars. Een auto huren bij Sunny Cars betekent dat je  all-inclusive verzekerd bent, gewoon in het standaard pakket en dat is lang niet bij alle verzekeraars het geval. Heel vaak zitten er haken en ogen aan de dekking van de verzekering en probeert de maatschappij je op de plaats van bestemming een extra dure verzekering aan te smeren; bij Sunny Cars niet. Alles is gedekt, wel zo duidelijk.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer reistips? Lees ook:

 

ALLE REISTIPS