Citytrips: 5x geweldige Europese steden

Leuke stedentrips Europa

Niets lekkerder dan af en toe een weekend weggaan. Voor een habbekrats vlieg je heel Europa door naar de mooiste plekken en de leukste steden. Ik hou enórm van citytrips en ik zette vijf leuke stedentrips in Europa voor je op een rijtje.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuke citytrip? Dat komt goed uit. Ik bezocht een heleboel Europese steden en heb een aantal beauties op een rijtje gezet. Laat je inspireren van het noorden via het midden naar het zuiden van Europa en take your pick voor een weekendje weg of getaway. Dit zijn vijf leuke stedentrips in Europa.

 

LEUKE STEDENTRIPS IN EUROPA

5X TOFFE IDEEËN VOOR EEN EUROPESE CITYTRIP

 

De steden in dit artikel zijn allemaal bizar verschillend van elkaar en daarom is het juist zo leuk om ze allemaal bij elkaar te zetten. Wil je eens iets anders dan anders? Ga dan richting de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het lijkt op Amsterdam, maar ook weer totaal niet. Wil je cultuur, opera en geschiedenis? Ga dan een weekend naar Wenen? Of heb je liever de combi van stad, zon en strand in Zuid-Europa? Dan ben je in Valencia, Lissabon en Palermo behoorlijk op je plek.

Vliegen naar Europese steden? Boek je vliegticket bij Transavia!

 

1. Valencia

Zucht, Valencia. What’s not to love? Valencia ligt net als Barcelona aan de kust van de Balearische Zee, maar is kleiner en knusser en daardoor iets behapbaarder. Valencia heeft echt alles wat je van een stad wil. Je kunt er shoppen, uren struinen door straten en stegen om vervolgens op pleintjes uit te komen, er is een vleugje historie te ontdekken, maar het is er ook heel modern én… met de metro ben je binnen no time van het centrum op het strand. Valencia is echt heerlijk. Wist je dat er maar liefst 120 kilometer aan fietspaden in Valencia ligt? Fantastisch idee dus om Valancia op de fiets te ontdekken!

PS: wist je dat Valencia hemelsbreed maar 168 kilometer van Ibiza ligt? En dat er ferries van en naar Ibiza gaan? Hoe tof om beide bestemmingen te combineren?

Overnachten in Valencia? Boek je kamer bij Booking.com.

Lees ook: Lekker Actief! Op de fiets door veelzijdig Valencia.

Stedentrips Europa ValenciaStedentrip Europa Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

 

2. Lissabon

Lissabon, de stad van de Zeven Heuvels, een iconisch trammetje dat door de stad rijdt, Praca do Comércio, de wijk Alfama, Bairro Alto, de Taag, Castelo de São Jorge en Belem. Zomaar een paar plekken, kenmerken en wijken van de historische hoofdstad van Portugal. Wat er zo bijzonder is aan Lisboa? De sfeer, de warmte, de vriendelijkheid van de mensen. De unieke bestratingen, de steegjes, terrasjes en gezellige wijken. Het zonnetje dat schijnt, de vele bezienswaardigheden. Kerken, pleinen en vooral veel heuvels. Heb je tijd over? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Sintra. Een prachtig plaatsje op ongeveer een uurtje met de trein.

Overnachten in Lissabon? Boek je kamer bij Booking.com.

Lees ook: Lissabon. Stad van de fado, tram 28 en azulejos.

Lissabon stedentrip in Europa Lissabon Stedentrip in Europa Lissabon

 

3. Palermo

Heet, ruig, shabby. Zinderend, levendig en authentiek. Druk, chaotisch en vies. Statig, charming en sprankelend. Er is niet een beschrijving voor Palermo, want de hoofdstad van Sicilië is het allemaal. Palermo is uniek! De stad heeft een verleden dat gedomineerd wordt door de Italiaanse maffia en hoewel dat echt wel achter ze ligt, merk je het soms nog steeds. De stad heeft een rauw randje, iets waar ikzelf enórm van hou. Zoek je een bijzondere, Zuid-Europese citytrip, denk dan echt aan Palermo. Het zal je verrassen.

Overnachten in Palermo? Boek je kamer bij Booking.com.

Lees ook: Palermo: 10x doen in Sicilië’s heerlijke, rauwe hoofdstad.

Stedentrip Europa Palermo

 

4. Wenen

Wenen hip, hot en happening? Oostenrijk heeft in mijn ogen altijd een beetje een gezapig imago en van Wenen dacht ik dat ook. Wenen associeerde ik altijd met opera, statige gebouwen, kunst en Sissi, maar niet echt met een moderne, West-Europese stad. Think again! Wenen is niet suf, Wenen is prachtig! Juist de combinatie tussen het historische centrum met vele beelden, kasteel Schonbrunn, paarden en wagens, grote pleinen en prachtige gebouwen en het moderne leven maken Wenen uniek en een bezoek meer dan waard. Op zoek naar leuke stedentrips in Europa? De stad aan de Donau is de perfecte combi van stad en oudheid.

Overnachten in Wenen? Boek je kamer bij Booking.com.

Citytrip Europa Wenen Schonbrunn Citytrip in Europa Wenen Donau Stedentrip Europa Wenen

 

5. Kopenhagen

Last but not least in het rijtje leuke stedentrips in Europa: Kopenhagen. Qua landschap verschilt Denemarken weinig van ons kikkerland en af en toe voelde Kopenhagen gewoon als thuis. Grachten, een lange winkelstraat, kerkjes, een haven, bruggen; soms leek het net alsof ik in Amsterdam rondliep. Waarom dan toch Kopenhagen? Omdat het natuurlijk niet echt Amsterdam is! De grachten ogen anders, de bruggen hebben een andere stijl, de winkelstraat werd niet overladen met Hema’s en Blokkers. De sfeer is anders, de taal op straat is anders en de mensen zijn anders (knappe mannen vooral). Echt, ga naar Kopenhagen voor een leuke citytrip.

Overnachten in Kopenhagen? Boek je kamer bij Booking.com.

Lees ook: Kleurrijk Kopenhagen: 6 highlights in de Deense hoofdstad.

Stedentrip Europa Kopenhagen Stedentrip Kopenhagen Citytrip Europa Kopenhagen

 

Vliegen naar Europese steden? Boek je vliegticket bij Transavia!

 

Meer leuke stedentrips in Europa? Lees ook:

Nog meer inspiratie voor leuke stedentrips in Europa? Neem eens een kijkje op Stedentripineuropa.nl

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

ALLE CITYTRIPS >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS