Op stedentrip buiten Europa. Doe eens gek! De wereld barst van de metropolen en geweldige steden, dus waarom zou je altijd maar dichtbij huis blijven als je ook lekker ver weg op citytrip kunt? Een stedentrip te kort voor zo’n lange reis? Wie zegt dat je maar een weekend hoeft te blijven? Je kunt heus ook een hele week op bezoek in een wereldstad als New York, Buenos Aires of Hong Kong. Of nog leuker: maak een trip in een trip en bezoek een van deze steden tijdens een rondreis door het land. De keuze is reuze en in deze blog deel ik tien te gekke steden voor een stedentrip ver weg.

Lees ook: CITYTRIPS | Geweldige Europese steden voor je stedentrip 

 

 

OP STEDENTRIP BUITEN EUROPA

10x geweldige wereldsteden voor een citytrip ver weg

Stedentrips zijn een van mijn favoriete reizen om te maken. Je onderdompelen in de geluiden, geuren en eigenaardigheden van een vreemde stad vind ik persoonlijk fantastisch. Als die stad dan ook nog eens ver buiten Europa ligt, waardoor je je letterlijk in een totaal andere wereld waant, dát is voor mij de essentie van reizen. Ik maakte heel wat reizen en bezocht ongelooflijk veel steden. In deze blog deel ik mijn favoriete citytrips buiten Europa met je.

 

1. New York – Verenigde Staten

Als je een gave citytrip buiten Europa wilt maken, dan moet je zonder meer naar New York. Er is geen enkele plek op deze hele wereld zoals New York. De stad lééft. Er is altijd wel iets te doen, of dat nou om drie uur ‘s middags of om vijf uur ‘s ochtends is. Struinend langs de wolkenkrabbers voel je je kleiner dan klein. Het is er druk, lawaaierig en soms chaotisch, terwijl je in de enorme stadsparken (hello Central Park) je in een compleet andere wereld waant.

New York is een bizarre melting pot aan culturen, nationaliteiten en diversiteit aan mensen. Het is maar gewoon een stad met straten en gebouwen, maar ook weer niet. Het zijn de mensen die de stad zo interessant en kleurrijk maken. Echt, New York is a dream!

Vind hotels in New York

 

2. Buenos Aires – Argentinië

Als je aan mij vraagt wat mijn lievelingsstad ter wereld is, dan is dat zonder meer Buenos Aires in Argentinië. Ik kwam er op mijn 22e al voor het eerst. Ik woonde toen op Curaçao en had een relatie met een Argentijn en toen ik voet aan land zette in el Capital Federal wist ik niet wat me overkwam. Ik werd er hartelijk dan hartelijk begroet en toen ik járen later – inmiddels de verkering al lang en breed uit – terugkwam werd ik door mijn schoonfamilie even warm onthaald. Wat bijzonder.

Maar Buenos Aires an sich is ook schitterend. De plaza’s, de stadsparken, de obelisk, de Avenida 9 Julio, Recoleta, de wijk La Boca, het Roze Huis… zucht, ik raak niet uitgesproken over deze zinderende stad. Voor Europese begrippen Zuid-Amerikaans, voor Zuid-Amerikaanse begrippen heel Europees. Best of both worlds, als je het mij vraagt.

Vind hotels in Buenos Aires

Lees ook: PASSIEVOL BUENOS AIRES | 20x doen en zien in mijn lievelingsstad ter wereld

Buenos Aires

 

3. Hong Kong

In het laatste kwartaal van 2019, wat achteraf gezien de voorlopig laatste periode was waarin het kon, maakte ik een reis door Zuidoost-Azië. Ik begon in Hong Kong en wat was dat leuk! Redelijk onvoorbereid stortte ik me in de zwoele, hete met smog bedekte stad en hoewel ik er even in moest komen, vond ik Hong Kong geweldig! Hong Kong is een soort New York van het oosten. De wolkenkrabbers overweldigen enorm, de brede avenues zijn heel imposant en wist je dat Hong Kong uit twee delen bestaat?

Hong Kong Island is wat mij betreft het leukste deel van de stad waar je vanaf de Victoria Peak een magistraal uitzicht hebt over heel Hong Kong. Maar ook aan de overkant van de Kowloon Bay op het vasteland is het geweldige drukte die voor Aziatische begrippen redelijk gestroomlijnd is. Hong Kong is Aziatisch voor Amerikaanse begrippen en best Amerikaans voor Oosterse begrippen. Wederom: best of both worlds.

Vind hotels in Hong Kong

 

4. Rio de Janeiro – Brazilië

Mijn wereldreis in 2018. begon in de meest zwoele, hete en zinderende stad ter wereld: Rio de Janeiro. In een week ontdekte ik de stad op m’n dooie gemakkie en nam ik de tijd om te wennen aan mijn nieuwe leven. Mijn reizende leven. Ik had er een date met Jezus, fietste langs de Copacabana en Ipanema, dronk caipirinhas aan het strand, ging met de kabelbaan helemaal omhoog de Suikerbroodberg op en kon me geen beter begin van mijn wereldreis bedenken. Ik overnachtte in de wijk Leblon en hoewel die wijk pal grenst aan een van de meest beruchte Favela’s van de stad, is het de beste wijk om als toerist te verblijven.

Vind hotels in Rio de Janeiro

Lees ook: RIO DE JANEIRO | 10x doen in de heetste stad van Brazilië

 

5. Singapore

In Azië is Singapore een vreemde eend in de bijt. Niet alleen qua omvang (Singapore is officieel een land en met een oppervlakte van iets meer dan 700 vierkante meter met recht een dwergstaat te noemen. En dat tussen al die enorme Aziatische landen). Maar Singapore is tegelijkertijd een stad. En wanneer je in Azië bent, is het zó de moeite waard om een tussenstop en trip in trip te maken in Singapore. Waarom? De stad is ongelooflijk modern, nieuw, innovatief, strak met een typisch Aziatisch tintje. En dat maakt Singapore zo bijzonder. De Supertrees zijn wel de meest bijzondere bezienswaardigheid; je kunt je met gemak een hele dag vermaken in dit unieke stadspark. Singapore is heerlijk en niet voor niets de thuisbasis voor heel veel expats.

→ LEUK VERHAAL: Ik maakte ooit een zogenaamde visum-run naar Singapore toen ik was vergeten om mijn visum te verlengen op Bali waar ik twee maanden verbleef. Hier lees je mijn hilarische artikel over de run naar Singapore

Vind hotels in Singapore


 

6. Toronto – Canada

Ooit was ik een dag in Toronto, mijn eerste en enige kennismaking met Canada. Ik was op weg van Santiago in Chili nadat ik twee maanden door Zuid-Amerika was getrokken, naar Amsterdam. Ik arriveerde ‘s ochtends rond zes uur in Toronto en vloog ‘s avonds om 9 uur pas door. Om 10 uur ‘s ochtends stond ik al bovenin het panoramadek van de CN Tower te turen over de fantastische skyline en toen ik om 1 uur ‘s middags bij een Starbucks naar binnen liep had ik het gevoel dat het al vier uur was.

Toronto is groots en weids, schoon en strak. Na al die tijd in zinderend Zuid-Amerika had ik in Toronto het gevoel weer in de 21e eeuw te zijn. Hoogtepunt van Toronto? De Distillery District. Een onwijs leuke, knusse, industriële wijk die totaal anders aanvoelt dan de rest van de stad. Gezellige cafétjes, leuke terrasjes en nauwelijks verkeer. Dikke aanrader.

Vind hotels in Toronto

 

7. Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Niet te missen in de lijst toffe stedentrips buiten Europa: Dubai! Twee keer was ik al in Dubai en beide keren bijzonder kort. De eerste keer was ik op weg van Bangkok naar Amsterdam en toen ik toch via Dubai vloog, kon ik er evengoed een tussenstop maken. Drie dagen dolde ik tussen de wolkenkrabbers, langs jachten in de haven, over souks in het oude Dubai, door de moskee in Abu Dhabi en liet ik me in een jeep dwars door de woestijn rijden. Fenomenaal als je het mij vraagt. Ik was er in februari en toen was het er niet al te heet (het regende zelfs eventjes), dus dat kan ik van harte aanraden.

Lees ook: DUBAI | Drie dolle dagen Dubai: 10 hoogtepunten in de woestijn

Vind hotels in Dubai

Dubai woestijnsafari

 

8. Bangkok – Thailand

Bangkok, you hate it or love it. Aan de ene kant is Bangkok een hete, zinderende typisch Aziatische stad, aan de andere kant is Bangkok modern en soms ook best westers. Je zult niet de enige westerse toerist in Bangkok zijn, maar dat doet niets af aan je beleving. Een citytrip naar Bangkok betekent dat je je gaat onderdompelen in chaos, verkeer, overheerlijk streetfood, wolkenkrabbers, tempels, tuktuks, paleizen, hitte, rauwheid en viezigheid. Bangkok kruipt onder je huid en gaat er niet zo snel meer weg. 

Vind hotels in Bangkok

 

9. Kaapstad – Zuid-Afrika

Kaapstad was zo’n stad waar ik altijd al eens naar toe wilde, maar het moest 2023 worden voor ik er voor het eerst voet aan land zette. Deze zinderende stad in Zuid-Afrika is een heerlijke stad voor een citytrip buiten Europa. Los van dat de stad (en heel het land) een superinteressante geschiedenis heeft, is de ligging van Kaapstad fantastisch. Er is ongelooflijk veel te zien in vooral de omgeving (Kaap de Goede Hoop, Boulder’s Beach, de Garden Route, nationale parken, stranden en baaien), maar ook de stad zelf. De Tafelberg en Lions Head staan allebei middenin de stad. Niet alle wijken zijn even veilig, maar een heleboel wel en daar kun je dus met gemak tijdens je stedentrip verblijven.

Kaapstad is enerverend, vernieuwend, uniek en voelt alsof je niet Afrika bent, zelfs als je nog nooit eerder in Afrika bent geweest. Het is er groener dan je verwacht, wuivende palmbomen sieren de kust en er leven pinguïns om de hoek. Kaapstad is heerlijk voor je stedentrip buiten Europa.

Vind hotels in Kaapstad

 

11. Kuala Lumpur – Maleisië

Het is inmiddels al jaren geleden dat ik een rondreis door Maleisië maakte en begon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Van tevoren had ik me urenlang ingelezen, maar eenmaal aangekomen in de zinderend hete stad werd ik gevloerd door een jetlag. Toch gingen we erop uit – ik was samen met een vriendin – en wandelden door de straten en stegen van de stad. Kuala Lumpur is groots en multicultureel en nog niet zo druk bezocht door toeristen als bijvoorbeeld Bangkok. Hoogtepunt van Kuala Lumpur? De Petronas Twin Towers natuurlijk. 

Vind hotels in Kuala Lumpur

 

Reizen naar een wereldstad voor je stedentrip buiten Europa

  • De wereld ligt aan je voeten! En alle wereldsteden ook. Voor je stedentrip buiten Europa boek je en vergelijk je je vliegtickets via Skyscanner;
  • Je verblijf in een hotel, hostel of appartement in elke stad buiten Europa vind je via Booking.com;
  • In elke stad valt van alles te ontdekken. Je boekt je tours, excursies en activiteiten viia Get your Guide;
  • Wil je liever een volledig georganiseerde pakketreis naar de stedentrip buiten Europa? TUI biedt volledige stedentrip reizen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik een kleine commissie. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met mooie reisverhalen, reistips en bestemmingen.

 

Meer inspiratie voor stedentrips? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER CITYTRIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap