Over Kim

Als kind verloor ik mijn vader en toen in 2016 ook mijn moeder overleed besefte ik: dit leven heeft een deadline…

 

…en het is veel te kort om te slijten aan dingen waar je geen energie van krijgt.

Ik ben hier niet om mijn tijd uit te zitten, ik ben hier om mijn volste potentie te leven, óók als dat betekent dat ik buiten de gebaande paden ga. Ik ben uniek, sterk en krachtig en dit leven is van mij. Ik besloot aan het roer te gaan staan, me los te maken en zélf te bepalen hoe ik mijn leven inrichtte.

 


YOU ARE ALWAYS ONE DECISION AWAY FROM A TOTALLY DIFFERENT LIFE


 

Twee jaar later, na een periode van diepe rouw gooide ik mijn roer om. Ik zegde mijn baan op, verkocht mijn (ouderlijk) huis en zat zes weken later in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. 

Ik ging op wereldreis!

In twee jaar tijd reisde ik meer dan 150 duizend kilometer naar ruim dertig landen in vijf werelddelen. Wandelde over de avenida’s van Buenos Aires, langs de highways van Hong Kong en door de avenues van New York. Ik fietste langs de Copacabana in Rio de Janeiro, was op het áller-zuidelijkste eilandje ter wereld vlak voor Antarctica, hikete door de bergen van Patagonië, bewonderde de Mauibeelden op Paaseiland, bracht een bezoek aan magisch Machu Picchu, dook in de geschiedenis van de Maya’s en de gruwelijke verhalen van de Vietnam-oorlog en de Rode Khmer in Cambodja. Ik ontmoette mensen van over de hele wereld en ervaarde de meest fantastische dingen.

En dat deed ik helemaal alleen.

 

Ik ben Kim.

Sinds 2018 heb ik geen huis of vaste verblijfsplaats, reis ik de wereld rond en rock ik ondertussen mijn eigen online business die ik van scratch heb opgebouwd. Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen.

Want ik ben opgegroeid in een klein dorp, in een nuchter gezin waar normaal meer dan gek genoeg was. Maar mijn dromen waren groot en ik wilde de wereld ontdekken.

Op mijn twintigste ging ik stage lopen op Curaçao en pas vijf jaar later kwam ik via Argentinië en een heleboel levenservaring terug op Hollandse bodem. Ik moest echt weer even aarden en mezelf terugvinden.

Met heel wat onvoorziene haperingen kreeg ik mijn leven na een paar jaar op de rit en hoewel ik nooit had gedacht dat het bij mij zou passen sloop het negen-tot-vijf-kantoorleven er toch in.

Maar je raadt het al: het was heus prima, comfortabel en fijn, maar echte voldoening gaf me dat niet. Ik was veel te avontuurlijk, nieuwsgierig, creatief en reislustig om mijn levensdagen op een grijs kantoor achter een computer te slijten. En hoewel mijn werkomgevingen altijd heus fijn waren, voelde het alsof ik mijn tijd aan het verspillen was. Ik wist al die tijd al dat ik ooit iets massives ging doen. Dat ik op wereldreis zou gaan en écht zou gaan leven.

Na het overlijden van mijn moeder durfde ik het aan. I took the big leap!

 


BIRDS BORN IN A CAGE THINK FLYING IS AN ILLNESS


 

De Grote Beslissing die mijn leven veranderde

En ook al wist ik zeker niet meteen hoe, ik wist wel dat mijn locatie-onafhankelijke leven was geboren. Niet omdat ik wilde vluchten, maar juist omdat ik in die vrijheid en ongebondenheid helemaal thuis kwam. Bij mezelf. Doordat ik loskwam van alles wat ik niet was, overtuigingen kon loslaten en alles wat mij niet diende overboord kon gooien. Zodra ik de Grote Beslissing had genomen wist ik dat er geen weg meer terug was. 

Maar tijdens al het wereldreizen ontstond er ook een reis in mezelf. Als je in je eentje de wereld trotseert, elke dag teruggeworpen wordt op jezelf, niemand hebt om op terug te vallen en echt on your own bent, dan gebeurt er iets met je en ontstaat er iets in jezelf. Het klinkt voor velen misschien als het engst wat een mens kan doen, maar ik vond het heerlijk. Uit m’n comfortzone, want that is where the magic happens.

Maar na verloop van tijd kwam steeds vaker de vraag: En nu? Hoe nu verder? Al een tijdje runde ik mijn reisblog, maar ik merkte dat het schrijven over highlights op bestemmingen me niet het wow-gevoel gaf waar ik zo naar verlangde. De enorme persoonlijke ontwikkeling en de inner journey die ontstond strookten niet met de oppervlakkige verhalen die ik schreef.

 

Met hulp van een spiritueel coach kwam eind 2019 het antwoord op de vraag: En hoe nu verder?

Toen ik begon met reizen was ik niet mee bezig met daarna zou gaan doen en wist ik niet eens zeker of er wel een daarna zou komen, maar toen dat moment er eenmaal was, besloot ik mijn eigenwijsheid aan de kant te schuiven en met een coach aan de slag te gaan. En wat in eerste instantie bedoeld was om mijn reisblog verder uit te te bouwen kwam er gaandeweg veel meer aan het licht. Schrijven was en is nog steeds mijn passie, maar ik had nog veel meer te doen hier op aarde.

Eind 2019, terwijl ik Vietnam door de straten van Hoi An struinde wist ik het opeens.

Met mijn business, mijn blog en alles wat daarbij hoort of nog gaat ontstaan, inspireer ik mensen om vanuit vrijheid te DURVEN leven. MOEDIGE beslissingen te maken die PUUR voortkomen uit wat iemand WERKELIJK wil. Je leven te leven dat bij jou past op JOUW unieke manier.

Vrijheid was altijd al mijn grootste kernwaarde en tijdens mijn reizen, maar ook tijdens het rouwen om mijn moeder, heeft vrijheid een compleet andere betekentis gekregen. Je kunt bewegingsvrij zijn, financieel vrij zijn of mentaal vrij zijn, maar vrijheid betekent voor mij dat je letterlijk loskomt van alles wat je niet bent. Dat je durft te luisteren naar het stemmetje van je ziel, je geconditioneerde ego-gedachten overboord durft te gooien en durft te gaan staan voor datgene waarvoor je hier op aarde bent gekomen.

Precies op het moment waarop ik het nodig had popte de term Freedom Coach ergens op en ik wist het meteen: Dit was ik!

Sindsdien coach ik (voornamelijk) vrouwen in het manifesteren van hun vrije leven. Help ik ze met zichzelf aan de slag te gaan, tot inzichten te komen om uiteindelijk baanbrekende keuzes te maken. De resultaten zijn soms groots, maar vaak ook minimaal. Want ook met een kleine stap kun je al een grote verandering bewerkstelligen.


PEOPLE OFTEN FORGET THAT IT’S YOUR OWN CHOICE HOW YOU MANIFEST YOUR LIFE


 

Nou, was dat even zware kost

Tijd voor iets luchtigers. Want ik ben eigenlijk helemaal niet zwaar op de hand. Hoewel ik het heerlijk vind om alles goed te doorvoelen en af en toe op een meditatiekussen te ploffen vind ik het ook heerlijk om mensen aan het lachen te maken.

Plezier gaat wat mij betreft boven alles en is voor mij de grootste graadmeter in alles wat ik doe. Als ik iets niet leuk vind, dan is dat een boodschap van (ja, van wie?) die mij vertelt dat ik anders mag kiezen en ik heb geleerd om dat dan ook te doen. 

 

Als je mij echt goed zou kennen, dan weet je dit:

 • Ik reisde naar meer dan veertig landen en ik ben echt tot over mijn oren verliefd op Zuid-Amerika. Het continent heeft niet bepaald een fijne reputatie, maar dat is naar mijn mening zwaar onterecht. Ik reisde er wekenlang in mijn eentje dwars doorheen (mag je me overigens alles over vragen)
 • Ik heb al sinds medio 2018 geen eigen huis en dus geen vaste woon- of verblijfsplaats meer. Ik heb een opslagbox van vijf vierkante meter in een loods in Hengelo waar mijn overgebleven spullen staan en die heb ik op wat kleding na, nog nooit gemist
 • In 2020 was ik veel in Nederland en ik ben middenin de lockdown in februari 2021 op Mallorca gaan wonen. Ik heb het vliegtuig gepakt en ben gewoon gegaan. Omdat ik geloof dat alles kan en ik me door niets laat tegenhouden
 • Ondanks dat ik veel en vaak van locatie verander en daardoor steeds nieuwe routines en ritmes aanneem, heb ik een paar dingen die ik eigenlijk overal doe, drink of eet. Ik ben dol op koffie in de ochtend, ik hou van liters groene thee, stroopwafels yoghurt, rucola-stamppot met pesto en spekjes, Tony’s caramel zeezout, oven baked paprika chips, autorijden, decoreren, mooie kleding (ook al heb ik al jaren niet fatsoenlijk geshopt, ook daar kan ik dus zonder), wandelingen, diepgaande gesprekken, nieuwe mensen ontmoeten, de lente, bloemen, het strand en een goed boek
 • Ik ben heel erg introvert. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en daar ga ik ongelooflijk goed op. Na een dag met veel mensen heb ik echt tijd nodig om op te laden en dat kan ik alleen alleen. Maar ik hou ook enorm van het ontmoeten van mensen, ze bij elkaar brengen en verbinden. Op zulke momenten zou je niet verwachten dat ik eigenlijk heel introvert ben
 • Ik ben heel intuïtief. Mijn gevoel is mijn geleidesysteem en daar baseer ik mijn keuzes op. Waar ik vroeger onrustig kon worden en me bezighield met hoe het zou moeten zijn, leef ik nu veel meer in het moment van nu. Dat is immers het enige wat er is
 • Ik ben klein van stuk, 1,58 meter om precies te zijn. Ik ben me daar meestal niet van bewust, omdat ik niet anders weet (ben nog nooit langer geweest dan dit), totdat ik in Nederland weer eens door een winkelstraat loop. Hoe dan is iedereen daar zo lang?
 • Ik kan best goed zingen, ik heb alleen nooit de guts om op een podium te gaan staan, behalve als ik aan de andere kant van de wereld waar niemand me kent op een karaokefeestje beland
 • Ik hou heel erg van mooie dingen, maar tegelijkertijd geef ik niets om materie. Ik ben nuchter en kan hartstikke Twents praten, maar ben tegelijkertijd ongelooflijk zweverig. Ik geloof dat er veel meer is dan wij met het blote oog kunnen zien. Ik mediteer, maak geregeld contact met mijn Hogere Zelf en ik geloof dat ik zo stevig met beide benen op de grond sta, juist doordat ik af en toe met m’n head in the clouds ben
 • Het overlijden van mijn moeder is voor mij lifechanging geweest en heeft er echt enorm ingehakt. Mijn band met haar was en is nog steeds bijzonder sterk en krachtig. Ik geloof dat ik er best goed mee omga, maar soms kan het ineens heel hard weer binnenkomen en daar moet ik dan vervolgens weer echt even van bijkomen
 • Ik heb twee broers (ik ben de middelste) en zeker doordat we geen ouders meer hebben is onze band super goed en sterk. Ik mis ze altijd enorm en kan er echt naar uitkijken als ik ze na lange tijd weer zie
 • Ik heb twee heerlijke nichtjes (2014 en 2017) op wie ik werklijk stápelgek ben. Als ik in Nederland ben pas ik heel vaak op, komen ze vaak logeren en daar laad ik enorm van op. Een dosis Lise en Fenne is het beste medicijn tegen alles. Als ik niet in Nederland ben mis ik hen het meest (lang leve videobellen!) en voor hen kom ik eigenlijk altijd terug. I don’t wanna miss them growing up!

 

 

En jij? Wie ben jij? Wat heeft jou hier gebracht?

Ik ben oprecht heel benieuwd. Het nadeel van online communiceren is dat ik niet altijd weet of mijn boodschap overkomt of überhaupt wel gehoord of gelezen wordt. Vooral op social media is er heus vaak interactie, maar op mijn blog, mijn nieuwsbrieven of andere mails hoor ik niet zo vaak van mijn lezers. En dat vind ik oprecht jammer!

Want wie ben je? Hoe ben je hier gekomen? Doordat je een blog van mij hebt gelezen? Via social media? Of gewoon via good old Google? Wat het ook is, ik hoor graag van je. Wat je doet, wat je uitdagingen zijn. Misschien kunnen we elkaar verder helpen.

Mijn missie is om anderen te helpen in hun zoektocht naar hun unieke vrijheid. Als je ook maar enigszins voelt dat ik je misschien kan helpen in jouw reis naar je droomleven en business, stuur me dan hieronder een berichtje. Dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen en of we een match hebben.

Ik hoor heel graag van je! Vul het formulier hieronder in en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

 

  Je naam*

  Je e-mail*

  Onderwerp

  Bericht