Naar Valencia? Heel goed idee! Maar weet je niet waar je zou moeten verblijven? Valencia is een redelijk grote stad (qua inwoners vergelijkbaar met Amsterdam), dus ik kan me voorstellen dat het je soms duizelt. Want waar verblijven in Valencia? In 2023 woonde ik twee keer in Valencia (lang leve het digital nomadleven!) en dus durf ik wel te zeggen dat ik weet in welke wijk in Valencia je het beste kunt verblijven. Dit zijn vier leuke wijken in Valencia voor je volgende verblijf!

Lees ook: VALENCIA | 10x leuke hotels in het centrum van Valencia


 

LEUKE WIJKEN IN VALENCIA

4x te leuke wijken tijdens je verblijf in Valencia

 

El Carmen

De oudste, meest authentieke en gezellige wijk van Valencia is zonder meer El Carmen. De kronkelende steegjes die omgeven worden door de mooiste Mediterraanse gebouwen eindigen altijd op een gezellig pleintje of in een ander gezellig steegje. El Carmen bruist, want het barst er van de terrasjes, winkeltjes en restaurants en als je een avondje los wil gaan dan is El Carmen de plek voor een drankje en een dansje. El Carmen ligt bovendien aan de rand van het centrum – vanaf het Plaza de la Virgen – loop je achter de fontein zó de wijk in, waardoor alle bezienswaardigheden en hoogtepunten van Valencia nooit ver weg zijn. Aan de andere kant wandel je onder de Torres de Serranos (de Serranotoren) door binnen no time het Turiapark in. 

→ Vind je kamer in El Carmen

 

Ruzafa

Een van de hipste wijken van Valencia: Ruzafa (in het Valenciaans: Russafa). There is something about deze wijk, want je hebt hier op een of andere manier het gevoel dat je niet in Valencia bent. Het is een soort dorp binnenin de stad met een eigen markt en een eigen stijl, terwijl Ruzafa vlak achter het treinstation ligt. Letterlijk op elke straathoek vind je een restaurant of lunchroom met of zonder terras, waardoor het er ongelooflijk gezellig is. Wil je iets buiten de drukte van de binnenstad, maar toch dichtbij het centrum van Valencia verblijven? Dan is Ruzafa helemaal jouw wijk!

→ Vind je kamer in Ruzafa

 

Ciutat Vella – de binnenstad

Tijdens mijn eerste verblijf in Valencia in februari en maart 2023 woonde ik pál in de binnenstad. Zo ongeveer naast de Centrale Markt (Mercado Central), achter de Plaza del Ayuntamiento (het stadhuisplein), vlakbij het treinstation en op steenworpafstand van de kathedraal stond mijn appartement op de hoek van het Plaça de la Mercè. Het was ideaal om middenin de stad te wonen, maar soms ook een beetje overweldigend. Voor een kort verblijf is de oude stad (Ciutat Vella is Valenciaans voor Oude Stad) van Valencia wel degelijk de perfecte uitvalbasis. Alle bezienswaardigheden, restaurants, markten, pleinen en metrolijnen zijn altijd vlakbij. Centraler dan dit wordt het niet.

Tips voor je verblijf in Ciutat Vella:

  • Mercado Central (de Centrale Markt)
  • Plaza del Ayuntamiento (stadhuisplein)
  • Plaza de la Reina (waar de kathedraal staat)
  • Plaza de la Virgen (met de mooie fontein)
  • Banco de Valencia (iconisch gebouw in Valencia)
  • Carrèr de Colón (grootste winkelstraat van Valencia)

→ Vind je kamer in Ciutat Vella 

El Cabanyal

El Cabanyal is de meest bijzondere wijk in Valencia van dit rijtje. El Cabanyal ligt namelijk aan zee! Het is sinds een tijdje echt een upcoming wijk, dus ongelooflijk leuk om te verblijven in Valencia. El Cabanyal is een soort suburb van Valencia; het is er knus, gezellig en dorps. De gebouwen zijn er minder hoog dan in de stad, er rijdt een idyllische tram die je binnen no time in het centrum afzet en op iedere straathoek vind je een koffietentje. El Cabanyal is authentiek en typisch en heel anders dan de rest van de stad. En daarom zo leuk!

Tijdens mijn tweede verblijf in Valencia in 2023 verbleef ik in een appartement bijna pal aan zee. Elke zondagochtend (en soms ook gewoon op woensdagmiddag) rolde ik mijn handdoekje uit in het zand en elke middag maakte ik mijn dagelijkse wandeling langs de boulevard. Heerlijk! El Cabanyal is een superleuke wijk aan zee en een meer dan goede uitvalsbasis voor je verblijf in Valencia.

→ Tip voor een leuk appartement in El Cabanyal: Ca Celieta

 

Naar Valencia?

  • Er gaan dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Valencia via verschillende airlines. Het is zo’n twee uur vliegen. Je vergelijkt en boekt je vliegtickets heel gemakkelijk via Skyscanner;
  • Heb je je wijk gekozen? Vind dan je hotelkamer, B&B, hostel of appartement via Booking.com;
  • Liever volledig verzorgd naar Valencia? Regel dan je reis via TUI.


 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Valencia? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap