De laatste keer dat ik in mijn dagboek schreef kan ik me niet eens meer herinneren, dus het is hoog tijd voor een update. Van mijn leven. En hierin wil ik eigenlijk terugblikken naar de afgelopen pak ’em beet anderhalf jaar (zó lang?), maar dat doe ik nu nog even niet. Ik wil namelijk in deze blog lekker vooruitkijken. 2023 is al een tijdje onderweg en na zes weken liegen de statistieken er weer eens niet om. In vier landen was ik al, ik sliep al in tien verschillende bedden en in het laatste bed blijf ik voorlopig wel even slapen. Ik ben namelijk drie maanden in Valencia!

 

LIVING THE REMOTE LIFESTYLE

Drie maanden wonen en werken in Valencia

Twee jaar geleden – het was toen ook februari – vertrok ik na een lang coronajaar in Nederland naar Palma de Mallorca. Ik wilde niet de hele winter in Nederland doorbrengen; het is een soort ongeschreven en onofficiële afspraak die ik met mezelf heb: niet meer een hele winterperiode in de kou doorbrengen. Aan de andere kant ook: niet de zomermaanden in het hete en afgeladen Zuid-Europa doorbrengen. Wat is er dan beter dan de wintermaanden in Zuid-Europa doorbrengen? Juist, je snapt het.

In Palma had ik in eerste instantie een heerlijke tijd, maar toen het tij omsloeg wist ik me totaal geen raad meer met mezelf en besloot er na een half jaar weer te vertrekken. Hoewel Palma nog steeds heel diep in mijn hart zit, vind ik het nog steeds rete-moeilijk om er naar toe te gaan, zéker voor een langere tijd. Ik zal daar gauw wat over vertellen, want dat is tevens ook de reden waarom ik al anderhalf jaar niet zoveel van me heb laten horen.

Maar goed, Palma werd hem nu dus niet (hoewel ik denk dat ik er ergens in de komende weken wel een weekendje naar toe ga), Valencia is en goede runner up (heet dat zo?). Dat klinkt een beetje alsof Valencia tweede keus is, maar dat is natuurlijk volstrekt onmogelijk. Hoe kan een stad als Valencia nou tweede keus zijn? Juist, niet dus.

 

Drie maanden Spanje: wonen en werken in Valencia

Toen ik vijf jaar geleden op wereldreis ging en daar het begin legde van mijn locatieonafhankelijke leven wist ik al dat ik niet meer volledig, fulltime in Nederland wilde wonen. Emigreren hoefde van mij ook niet nog een keer (dat deed al eens eerder, twintig jaar geleden al) en dat kwam omdat ik simpelweg niet wist waar ik dan zou willen wonen. Dat heeft me echt een behoorlijke tijd in de weg gezeten, maar inmiddels zie ik het juist als iets heel moois. Er is geen plek op deze aard waarvan ik nu denk dat ik me er voorgoed zou willen vestigen en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Mijn leven is inmiddels zo vormgegeven dat ik overal ter wereld kan wonen en werken.

Wat ik echter wél altijd heb gezegd is, áls ik me ooit weer buiten Nederland zou vestigen dan is er maar één land waar dat zou zijn en dat is… Spanje. Er zijn weinig landen waar ik me zo thuis voel als in het land van de costa’s, de playa’s, de sinaasappelbomen, de rijke historie, de Spaanse taal en natúúrlijk de palmbomen. En het is bovendien maar op steenworpafstand van ons kikkerlandje (ik ben zelfs met de auto van Twente naar Valencia gereden), dus ik ben in no time weer bij mijn lieve nichtjes en andere familie en vriendinnen.

Halverwege 2021 koos ik echt voor Palma, met heel mijn hart, maar omdat het er zo naar werd, besloot ik er toen toch weer te vertrekken. Valencia dus nu!

Lees ook: 14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

 

Mijn plannen in Valencia: remote werken en genieten van het Spaanse leven

Ik was al eens eerder in Valencia. In 2014 was ik eind juni met mijn moedertje op citytrip in Valencia. We huurden fietsen en sjeesden de hele stad door op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden. Het mooie aan deze twee punt nul in Valencia is dat ik nu echt de tijd heb om de stad te ontdekken, meer als een local. Ik heb hier een gemeubileerd appartement gevonden middenin de stad. De markt is vlakbij, de Starbucks is om de hoek en ik heb een gratis parkeerplek gevonden voor mijn auto (ja ja, mijn C1’tje heeft me met dik 2,5e ton op de teller weer helemaal naar Spanje gebracht).

Werken doe ik vanuit huis (hoewel mijn werkplek niet per se heel ergonomisch goed is) en vanuit verschillende coworkings die ik via het wereldwijde web gevonden heb, maar nog in het echt moet gaan ontdekken. De weekenden zijn voor wandelingen door de stad, het ontdekken van leuke buurtjes en wijken en natuurlijk het strand. De wuivende palmen zijn maar een paar metrostations bij me vandaan, dus dat komt helemaal goed. Bovendien komt er geregeld bezoek uit Nederland om de weekenden mee te vullen, ben ik van plan om een weekend richting Palma te gaan en halverwege maart ook nog eventjes naar Nederland. 

Genoeg te doen dus!

 

Mijn eigen online bedrijf: reisbloggen en coaching

Wil je weten waar ik me dan zoal mee bezig hou? En wat ik dan remote werk? Scroll dan eens door mijn website, dan ontdek je van alles. Ten eerste heb ik mijn reisblog waar ik schrijf over mooie bestemmingen over de hele wereld, maar ook over locatieonafhankelijk leven, remote werken, je eigen online business opzetten en runnen en meer van zulks. Bovendien coach ik anderen (misschien wel jou) in het bouwen een een locatieonafhankelijk leven, zodat je overal ter wereld kunt wonen en werken. Maak van reizen je levensstijl! Want als ik het kan, kun jij het ook.

Meer over mij lees je hier.

Uiteraard ga ik proberen je mee te nemen tijdens deze drie maanden in Valencia. Ik ga tips delen voor Valencia, zowel citytrip-wise als hoe het is om hier te wonen en te werken. Meer over locatieonafhankelijk leven, online ondernemen en leven als digital nomad? Hier vind je alles wat ik er al over schreef, maar vóóral ook hoe jij ook jouw locatieonafhankelijke leven kunt bouwen. Laat je inspireren of vraag een gratis Freedom Boost aan, waarin je een kickstart maakt naar jouw vrije leven tijdens een 1 op 1 videocall met mij.


Naar jouw Freedom Boost

 

Meer over locatieonafhankelijk leven & werken? Lees ook: 


ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

 

Meer over Spanje? Lees ook:

ALLE BLOGS OVER SPANJE

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap