Digital nomad worden, maar hoe dan? Een vraag die mij toch best vaak wordt gesteld. En hoewel ik mezelf een digital nomad vind, heb ik daar geen eenduidig antwoord op. Ik heb er namelijk geen studie of cursus voor gedaan, ik was het gewoon opeens. Nadat ik mijn baan opzegde en huis verkocht besloot ik tijdens mijn wereldreis dat ik vrij wilde blijven leven. Ik ging aan de slag met het uitbouwen van mijn blog om er geld mee te verdienen en ik ging bovendien aan de slag als coach. Alles online, dus digitaal. Hoe word je digital nomad? Online werken en geen vaste verblijfsplaats hebben, zijn dé ingrediënten voor een leven als digital nomad.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | Digital nomad, wat is dat nou eigenlijk?

 

 

DIGITAL NOMAD WORDEN

In drie stappen naar een vrij leven

Digital nomad worden ging in mijn geval dus redelijk vanzelf. Zonder dat ik me er erg bewust van was of überhaupt in verdiept had, is het gewoon zo ontstaan. Toen ik eenmaal meer en vaker las over digital nomads werd mijn interesse steeds meer gewekt. Tot dat moment had ik namelijk geen idee hoe ik mijn toenmalige levensstijl van veel reizen en bloggen kon monetizen (lees: geld verdienen) en dus besloot ik mij aan te sluiten bij andere nomads. Tot twee keer toe ging ik mee op Nomad Cruise en daar ging wel echt een wereld voor mij open.

Lees ook: Bijzonder reisverhaal: Nomad Cruise 8 (review)

Grootste learning? Dat het gewoon allemaal kan. Wat voor veel mensen als een utopie wordt gezien, is eigenlijk gewoon mogelijk. Want niets is onmogelijk als je het graag genoeg wilt en je verlangen ernaar groot genoeg is. Als je thuis aan de keukentafel je werk kan doen – wat jij vást momenteel doet -, dan kun je dat ook in een finca op Ibiza of in een coworking op Bali. The sky is dus echt the limit. Covid bewees wat ik al jaren deed. En nog meer. Want zelfs in loondienst kun je nu heel gemakkelijk digital nomad worden!

Toch wil niet iedereen dat. En het is ook echt niet voor iedereen weggelegd. Er is heel wat moed, discipline, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en toewijding nodig om het aan te kunnen en vol te houden. Steeds op andere plekken, weinig routine, veel onderweg, geen vaste plek om thuis te noemen, nergens meer echt geaard zijn (behalve in jezelf), het is een heel bijzonder manier van leven. Sommigen moeten er niet aan denken, maar jij wel, want anders las je dit artikel niet. Maar hoe word je nou digital nomad? Dit zijn drie stappen naar jouw vrije leven.

 


IF YOU FEEL LIKE YOU DON’T FIT IN THIS WORLD, MAYBE IT’S YOUR PURPOSE TO CREATE A NEW ONE


 

Stap 1 Hoe word je digital nomad

Eerst zijn, dan doen

Het hoeft denk ik niet gezegd te worden, maar om digital nomad te worden heb je een vrije geest nodig. Zou je iemand moeten zijn met een open mind, met veel interesses die hunkert naar vrijheid. Heb je het gevoel dat je niet past in het ‘normale’ leven zoals de buitenwereld het voorschotelt. Voel je je vaak een vreemde eend in de bijt, anders dan anderen, omdat je gelooft dat er veel meer mogelijk is in dit leven. In jouw leven. Je bent ondernemend en hebt een andere kijk op werken en geld verdienen dan de meeste mensen.

Herkenbaar? Klinkt als muziek in je oren? Alsof het over jou gaat? Mooi. Lees dan verder.

Als je alleen al gelooft dat het mogelijk is en je het je al helemaal kunt voorstellen, heb je het meeste werk al gedaan. En dat meen ik. Alles wat je manifesteert begint bij een droom, een wens, die uiteindelijk uitgroeit tot een verlangen. En hoe meer je het je kunt voorstellen, hoe meer je gelooft dat het realiteit kan worden, hoe echter het wordt. Begin je meteen te overdenken? Ja maar, wat als? Stop daarmee. Want dat houdt je tegen en daar heb je niets aan. Het doet er niet toe hoe je het gaat realiseren, maar dát je het gaat realiseren.

En dat is jouw eerste stap naar digital nomad worden: ben het al, voordat je het echt wordt. In je gedachten, in je lijf. Voel al hoe het zou voelen, embody het al voordat je het echt realiseert. Je hebt geen idee hoe belangrijk en doorslaggevend jouw mindset, jouw geloof en vertrouwen zijn in het manifesteren van wat dan ook. Als je het je al helemaal kunt voorstellen, dan staat niets jou in de weg. Behalve jouw eigen belemmerende gedachten die jou zouden kunnen tegenhouden. Zuiver jezelf daarvan. En word bewust van welke gedachten jou wel en welke jou juist niet helpen om verder te komen. Dat is echt de eerste stap in digital nomad worden. 

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 5x mindset stappen naar een locatieonafhankelijk leven

digital nomad worden

 

Stap 2: Digital nomad worden

Maak het concreet

Ik zeg altijd: alles wat jij wilt, wil ook iets van jou. En daarmee bedoel ik: als jij iets heel graag wilt, dan wil je dat niet voor niets. Dan is het je volste recht (of misschien wel plicht) om daar voor te gaan. Want alleen als jij de beste versie van jouzelf wordt (bent) en de beste versie van jouw leven leeft, draag je bij aan het grotere. Als jij dúrft te kiezen voor jezelf, je belemmeringen overboord durft te gooien en het gewoon f*cking gaat doen, dan voel je je onoverwinnelijk en krijg je zo’n aha-moment. Dus dít was de bedoeling voor mij, besef je dan. Dan klopt het. Alsof alles in elkaar valt.

Dat gezegd hebbende mag de zweefmuziek weer uit. Want met alleen visualiseren en er echt in geloven kom je natuurlijk niet verder. Je moet wel in actie komen. Ik zeg altijd: Begin with the end in mind. Wat is je doel? Je échte doel? Waar wil je naar toe? En dan bedoel ik niet welk tropisch strand, maar wat wil je bereiken? Hoe zie je dat voor je? Wat voel je dan? Wat ervaar je dan? Wees zo specifiek mogelijk. Bepaal je stip op de horizon en wees daarin zo specifiek mogelijk.

Van waar je nu staat tot dat eindpunt is een enorme stap die je niet in één keer kunt nemen. Breek hem op in kleine stapjes. Of dat er nou drie of twintig zijn, dat maakt niet uit. En reken dan terug. Zodat je uitkomt bij de stap die je vandaag al kunt zetten, hoe klein ook. Het lezen van mijn e-book de Freedom Guide is een eerste stap in de richting. En zo zijn er nog meer blogs en verhalen van digital nomads die jou voorgingen. Lees je in. Omgeef jezelf met gelijkgestemden. Stuur iemand eens een berichtje (stuur mij een berichtje!).

 

Stap 3 Digital nomad worden

Vind een locatieonafhankelijk verdienmodel: je online business!

Er is geen gemakkelijkere en praktischere manier om digital nomad te worden dan met je eigen bedrijf. Je online business! Zorg voor een goed businessmodel, plak er een verdienmodel aan et voilà: de centen stromen binnen en de wereld ligt aan je voeten. Maar niet heus. Was het maar zo simpel. Je vak, je beroep is één ding, maar ondernemen is iets anders. Een vak apart. En als businessowner ben je in eerste instantie ondernemer. Daarna pas de VA, blogger, coach of webdesigner.

Maar geen zorgen, want alles valt te leren. En hoewel de een er beter in zal zijn dan de ander, geloof ik dat het voor iedereen is weggelegd. De vraag is alleen: waar begin je? Welnu, bij dezelfde plek als waar alles in je leven begint: bij jezelf. Jouw online business gaat jouw locatieonafhankelijke, vrije leven ondersteunen, dus moet het wel iets zijn waar je ontiegelijk veel plezier en levensvreugde uithaalt. Ga daarmee aan de slag. Wat vind je leuk? Waar krijg je kriebels van (in positieve zin)? Waar ga je van aan? Wat zijn je talenten?

Ik zal je zeggen: je bent niet de enige die worstelt met dit dilemma. Van alle hulpvragen die ik krijg, is dit de meest voorkomende. Wat kan ik dan gaan doen? Als je niet weet hoe of wat, kan ik je alvast enigszins op weg helpen. Ik heb namelijk *tromgeroffel* een hele coole challenge gemaakt, waarin je in maar vier dagen de fundering van jouw online business legt. In vier dagen! De Freedom Business Challenge.

 

Freedom Business Challenge

Wat is de Freedom Business Challenge? Hoe ziet de challenge eruit? Je gaat aan de slag met jezelf, met je missie en met de bedoeling van jouw leven (hallo stap 1). Dan ga je aan de slag met hoe jouw droombedrijf en -leven eruit ziet. Hoe werk je? Met welke mensen werk je? Wat doe je? Dan ga je in les 3 aan de slag met voor wie jij iets wilt betekenen (je doelgroep) om daarna te gaan bedenken wat jij diegene wilt en kunt bieden (je aanbod). Echt, in vier dagen heb je dat allemaal gewoon staan!

Hier lees je alles over de Freedom Business Challenge

“De challenge is waardevol en goed verteld”
“Allereerst wil ik je bedanken voor deze waardevolle challenge! Doordat ik op zoek was op internet naar rondreizen kwam ik op jouw site. Ik dacht gelijk: dit ga ik doen. Ik moet ergens beginnen De opdrachten zijn heel pittig, vooral die over mijzelf. En wat is het moeilijk een missie te schrijven. Maar dankzij jouw hulp ben ik een stuk dichterbij gekomen. De challenge is heel goed verteld, dank je wel daarvoor!”

Marleen


→ Ga ervoor, want je hebt letterlijk niets te verliezen. En het mooie is: de challenge kost nu tijdelijk geen €27 maar 12 euro. Als jij binnen 24 uur beslist, zit jij voor meer dan de helft van de prijs op de eerste rang en heb je binnen no time een business die jou vrijheid oplevert.

DOE DIRECT MEE

Freedom Business Challenge

 

Meer digital nomad inspiratie? Lees ook:

MEER INSPIRATIE OVER DIGITAL NOMAD

Share via
Copy link
Powered by Social Snap