14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

Als je mij wanneer dan ook had gezegd dat ik ooit zou gaan wonen in Palma de Mallorca had ik je misschien wel uitgelachen. Want hoezo zou ik daar gaan wónen? Maar, ruim twee maanden geleden is het nu dat ik besloot om op het vliegtuig naar Spanje te stappen. Midden in...
Hoe je met de bus van Hanoi naar Sapa reist

Hoe je met de bus van Hanoi naar Sapa reist

Terwijl ik door de drukke, chaotische, maar supergezellige straten van het oude centrum van Hanoi struinde tijdens mijn rondreis door Vietnam liet ik me vertellen dat ik de regio rondom Sapa op een paar uurtjes rijden van Hanoi echt niet moest overslaan. Ik zou er...
5x mindset stappen naar een locatie onafhankelijk leven

5x mindset stappen naar een locatie onafhankelijk leven

Ik was 35 en terwijl iedereen in mijn omgeving in de ratrace van het leven zat zegde ik mijn vaste baan bij een bank op, verkocht mijn (ouderlijk) huis en zat zes weken later in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Ik ging op wereldreis! De beste beslissing die ik ooit...
Het belang van een VPN: veilig internetten op reis

Het belang van een VPN: veilig internetten op reis

Als je eenmaal een VPN op reis hebt gebruikt kun je het je nog nauwelijks voorstellen dat je ooit gewoon inlogde op een lokaal al dan niet openbaar wifi-netwerk. Zeker wanneer je op reis ook online werkt als digital nomad is het belangrijk om je internetgebruik goed...
Bezienswaardigheden Ljubljana: 10x tips

Bezienswaardigheden Ljubljana: 10x tips

Alleen voor z’n naam zou je al willen gaan, maar als je op zoek bent naar een stedentrip die anders is dan anders en ook nog eens in een stad die klein, knus en behapbaar is, dan moet je naar Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is namelijk verrassend leuk,...
Solo reizen door Zuid-Amerika is geweldig (met tips!)

Solo reizen door Zuid-Amerika is geweldig (met tips!)

Al sinds m’n early twenties kom ik in het inheemse, passievolle en zinderende Zuid-Amerika. De eerste paar keren uitsluitend in Argentinië en jaren later maakte ik twee soloreizen door dit heerlijke, rauwe continent. Het was niet bepaald liefde op het eerste...
Waarom Canggu op Bali niets aan is

Waarom Canggu op Bali niets aan is

Waarom Canggu op Bali niets aan is? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Als je houdt van zien en gezien worden, als je houdt van plekken die gericht zijn op (westers) toerisme en waar je nauwelijks anders dan hipsters, hippie’s, en millenials tegenkomt en als je...
Werelderfgoed in Alberobello: het trulli paradijs van Puglia

Werelderfgoed in Alberobello: het trulli paradijs van Puglia

Ergens in een dorpje in het zuiden van Italië, zelfs helemaal in de zogenaamde hak van de Italiaanse laars staan een paar bijzondere huisjes. De huisjes zijn klein, rond en wit met kegelvormige, grijze daken en hebben een bijzondere naam: trulli. Het dorpje heet...
Twentse wandeling deel II: Twickel Umfassungsweg

Twentse wandeling deel II: Twickel Umfassungsweg

Het zal niemand verbazen dat Twente in het uiterste oosten van ons land een van de meest natuurrijke gebieden van Nederland is. In 2020 bleven we en masse in eigen land en zo ook ik. Hoewel ik eigenlijk nergens woon, geen vaste woon of -verblijfsplek heb, was ik veel...
12x tips & tricks voor je (eerste) soloreis

12x tips & tricks voor je (eerste) soloreis

Solo reizen is de meest ultieme vorm van reizen of zelfs leven en wel hierom: doordat je volledig op jezelf bent aangewezen en niets hebt om op terug te vallen kom je in een bepaalde staat van zijn in jezelf. Dat klinkt een beetje zweverig misschien, maar een andere...
The one and only: jaaroverzicht 2020

The one and only: jaaroverzicht 2020

Schreef ik vorig jaar in m’n jaaroverzicht nog dat ik reisde naar in totaal maar liefst 17 landen, het jaaroverzicht 2020 ziet er enigszins anders uit. Ook al was ik begin 2020 sowieso van plan om minder te reizen, of in ieder geval op een andere manier, dat het...
Op de fiets door het Duitse Teutoburgerwoud

Op de fiets door het Duitse Teutoburgerwoud

Het was eind augustus, er zat net een bloedhete hittegolf op toen ik drie dagen door weer en vooral heel veel wind drie dagen ging fietsen door het Teutoburgerwoud in Duitsland. En dat was niet zomaar, dat was op uitnodiging. Voor een zogenaamde persreis togen mijn...