Zon, cultuur en historie: Sevilla, mooiste stad van Spanje

Sevilla bezienswaardigheden

De zon die hoog aan de hemel straalt zorgt ervoor dat het zelfs eind maart al heerlijk warm is in de mooiste stad van Spanje. Struinend over de avenida's, door smalle stegen en over fotogenieke pleinen wanen we ons in het échte Spanje. Een overload aan cultuur, passievolle mensen en een heerlijk relaxte ambiance. Kom sfeerproeven in Sevilla!

Het is eind maart als we eind van de middag neerstrijken op een terrasje ten zuiden van de Avenida de La Constitución van Sevilla. Mijn neus zit dicht; aan het begin van deze roadtrip door Andalusië ben ik snipverkouden geworden in de regen, terwijl hier in de hoofdstad van Andalusië de zon hoog aan de hemel schijnt. Zoals het hoort hier in Zuid-Spanje. Het échte Spanje. Drie-en-een-halve dag spenderen we in deze zonnige, warme, fotogenieke stad en laten ons verwonderen door alle schoonheid. De sfeer, de mensen, de pleinen, de steegjes, het eten, ik raak er niet over uitgesproken. Sevilla heeft meerdere highlights; ik neem je mee naar de vijf mooiste Sevilla bezienswaardigheden.

Lees ook: Andalusië. Roadtrip in twee weken.

 

SEVILLA
BEZIENSWAARDIGHEDEN

DE MOOISTE PLEKKEN IN DE HOOFDSTAD VAN ANDALUSIË

 

Plaza de España

Ik begin maar meteen met de highlight der highlights: het állermooiste plein van Sevilla, zelfs van heel Andalusië en misschien zelfs wel van heel Spanje: Plaza de España. Het barokke plein is werkelijk beeldschoon, met prachtige zuilen, een fontein, een beekje, bruggen en kleurrijke tegeltjes, zogenaamde azulejos. Je kijkt je ogen uit en kunt rustig een hele ochtend op dit plein vertoeven, ook al is er niets te koop of te eten. Het is gebouwd in 1929 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling die toen plaatsvond en is dus nog relatief nieuw.

Maak een rondvaart op een bootje of ga in een paardenkoets over dit prachtige plein. Plaza de España is het pronkstuk van Sevilla bezienswaardigheden: je kunt geen folder of brochure openslaan over de stad of het plein komt je tegemoet.Sevilla bezienswaardigheden Steden Andalusië Sevilla

 

Paleis Sevilla: Real Alcázar

En nog zo’n parel. Het oudste paleis van Europa, Real Alcázar, wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koninklijke familie als zij in de stad is. Gebouwd in 1364, in dezelfde tijd als het Alhambra in Granada, speelden de Moren (moslims) een belangrijke rol bij de bouw en dat zie je terug in de stijl waarin het paleis gebouwd is. Pas later werden de Moren verdreven door de Christenen en de sporen van beide religies zijn nog steeds voel- en zichtbaar. Real Alcázar is een must visit wanneer je in Sevilla bent. Het ademt historie en in de paleistuin kijk je je ogen uit.Sevilla Real Alcazar Real Alcazar

 

Catedral de Santa María de la Sede / kathedraal Sevilla

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal ter wereld en het oudste gotische gebouw ter wereld. In de tijd van de Moren was dit gigantisch imposante gebouw aan de Avenida de La Constitución een moskee, waarna het na de verovering van de Christenen werd omgebouwd tot een kathedraal. De kathedraal heeft nog steeds een minaret, die overgebleven is van de Moren. Het is de huidige toren, die destijds de hoogste minaret ter wereld was. De Giralda, zoals de minaret nu heet, is nog steeds in gebruik en luidt vijf keer per dag.

SevillaSevilla bezienswaardigheden kathedraal

 

Barrio Santa Cruz

Vanuit het centrum, achter de kathedraal langs, voel je niet eens dat je de wijk Santa Cruz (Barrio Santa Cruz) inloopt. Door kronkelende steegjes loop je van het ene pleintje naar het andere parkje en voor je het weet sta je weer langs de drukke avenida die om de stad loopt. Terrasjes in de steegjes en op de pleintjes, flamencomuziek klinkend vanuit de gezellige cafeetjes en heerlijke tapas op het menu van al deze typisch Spaanse plekken.

Mensen op straat, luid pratend en lachend met een biertje in de hand aan het einde van de middag na het ontwaken uit de siësta en af en toe een souvenirwinkeltje voor de toerist die de wijk komt bezoeken. Santa Cruz is heerlijk!

Sevilla Baria Santa CruzSevilla bezienswaardigheden Barrio Santa Cruz

 

Triana

Aan de overkant van de Guadalquivir rivier ligt de wijk Triana. Een heuvelachtige wijk, vol met gezelligheid, mooie terrasjes en kleurrijke mensen. De Flamenco is hier onstaan. Het leven gebeurt op straat in deze soort van buitenwijk van Sevilla, met muziek, sfeer en ongelooflijk lekker eten. Tot de jaren ’70 woonden er veel zigeuners en het is van oorsprong een echte arbeiderswijk. Geniet van het straatleven in Triana!

Sevilla bezienswaardigheden Triana Sevilla bezienswaardigheden Triana

Wil of ga je naar Sevilla? Boek je vliegticket bij Transavia.

 

Overnachten in Sevilla? Boek je kamer bij Booking.com.

Booking.com

 

Meer Andalusië/Spanje? Lees ook:

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE >

ALLE CITYTRIPS >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS