Het is eind maart als we eind van de middag neerstrijken op een terrasje ten zuiden van de Avenida de La Constitución van Sevilla. De zon prijkt hoog aan de hemel, zoals het hoort in Andalusië, het échte Spanje. Drie-en-een-halve dag spenderen we in deze zonnige, warme, fotogenieke stad en laten ons verwonderen door alle Sevilla bezienswaardigheden. De sfeer, de mensen, de pleinen, de steegjes, het eten, de hoofdstad van Andalusië is perfect voor een stedentrip.

 

 

SEVILLA
BEZIENSWAARDIGHEDEN

5x tips voor je stedentrip Sevilla

Ik bezoek Sevilla tijdens mijn roadtrip door Andalusië, maar de stad leent zich ook als ‘losse’ stedentrip. Sevilla is de hoofdstad van de regio, de bakermat van de flamenco en het is er bijna altijd zonnig. Het beeld dat je hebt bij een typisch Spaanse stad wordt werkelijkheid wanneer je door de straten en stegen van Sevilla wandelt. Sevilla is Spanje zoals Spanje hoort te zijn: warm, zinderend en temperamentvol. Ga mee op citytrip naar Sevilla!

Lees ook: ROADTRIP ANDALUSIË | Rondreis van twee weken door Zuid-Spanje

 

Bezienswaardigheden Sevilla

1. Plaza de España in Sevilla

Ik begin maar meteen met de highlight der highlights: het állermooiste plein van Sevilla, zelfs van heel Andalusië en misschien zelfs wel van heel Spanje: Plaza de España. Het barokke plein is werkelijk beeldschoon, met prachtige zuilen, een fontein, een beekje, bruggen en kleurrijke tegeltjes, zogenaamde azulejos. Je kijkt je ogen uit en kunt rustig een hele ochtend op dit plein vertoeven, ook al is er niets te koop of te eten. Het is gebouwd in 1929 voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling die toen plaatsvond en is dus nog relatief nieuw.

Maak een rondvaart op een bootje of ga in een paardenkoets over dit prachtige plein. Plaza de España is het pronkstuk van Sevilla bezienswaardigheden: je kunt geen folder of brochure openslaan over de stad of het plein komt je tegemoet.

→ Tours en activiteiten voor Plaza de España boeken? Bestel je tickets vooraf

Sevilla

 

Bezienswaardigheden Sevilla

2. Real Alcázar: het paleis van Sevilla

En nog zo’n parel. Het oudste paleis van Europa, Real Alcázar, wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koninklijke familie als zij in de stad is. Het paleis is gebouwd in 1364, in dezelfde tijd als het Alhambra in Granada, en je proeft er meteen de Moorse stijl. Later toen de Moren werden verdreven door Christenen kreeg het paleis een meer katholiek karakter, zoals heel veel gebouwen in Andalusië. Real Alcázar is een must visit wanneer je in Sevilla bent. Het ademt historie en in de paleistuin kijk je je ogen uit.

→ Tours en activiteiten voor Real Alcázar boeken? Bestel je tickets vooraf

Real Alcazar

 

Bezienswaardigheden Sevilla

3. Catedral de Santa María de la Sede / Kathedraal Sevilla

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal ter wereld en het oudste gotische gebouw ter wereld. In de tijd van de Moren was dit gigantisch imposante gebouw aan de Avenida de La Constitución een moskee, waarna het na de verovering van de Christenen werd omgebouwd tot een kathedraal. De kathedraal heeft nog steeds een minaret, die overgebleven is van de Moren. Het is de huidige toren, die destijds de hoogste minaret ter wereld was. De Giralda, zoals de minaret nu heet, is nog steeds in gebruik en luidt vijf keer per dag.

Een tour naar de kathedraal boeken? Bestel je tickets vooraf

Sevilla kathedraal

 

Bezienswaardigheden Sevilla

4. Barrio Santa Cruz

Vanuit het centrum, achter de kathedraal langs, voel je niet eens dat je de wijk Santa Cruz (Barrio Santa Cruz) inloopt. Door kronkelende steegjes loop je van het ene pleintje naar het andere parkje en voor je het weet sta je weer langs de drukke avenida die om de stad loopt. Terrasjes in de steegjes en op de pleintjes, flamencomuziek klinkend vanuit de gezellige cafeetjes en heerlijke tapas op het menu van al deze typisch Spaanse plekken.

Mensen op straat, luid pratend en lachend met een biertje in de hand aan het einde van de middag na het ontwaken uit de siësta en af en toe een souvenirwinkeltje voor de toerist die de wijk komt bezoeken. Santa Cruz is heerlijk!

→ Tours en activiteiten in Santa Cruz boeken? Een flamenco-avondje? Bestel je tickets vooraf

Santa Cruz Sevilla Sevilla Santa Cruz

 

Bezienswaardigheden Sevilla

5. Triana

Aan de overkant van de Guadalquivir rivier ligt de wijk Triana. Een heuvelachtige wijk, vol met gezelligheid, mooie terrasjes en kleurrijke mensen. De Flamenco is hier onstaan. Het leven gebeurt op straat in deze soort van buitenwijk van Sevilla, met muziek, sfeer en ongelooflijk lekker eten. Tot de jaren ’70 woonden er veel zigeuners en het is van oorsprong een echte arbeiderswijk. Geniet van het straatleven in Triana!

→ Tours en activiteiten in Triana boeken? Bestel je tickets vooraf

 

Vliegen naar Sevilla

Wil of ga je naar Sevilla? Boek je vliegticket bij Transavia

 

Verblijven in Sevilla

In Sevilla zijn een heleboel hotels, guesthouses, B&B’s en hostels. Tijdens mijn bezoek aan Sevilla verblijven we in het Hilton Garden Inn Sevilla. 

Overnachten in Sevilla? Boek je kamer bij Booking.com


Booking.com

 

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer Andalusië/Spanje? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap