Ik was 35 en terwijl iedereen in mijn omgeving in de ratrace van het leven zat zegde ik mijn vaste baan bij een bank op, verkocht mijn (ouderlijk) huis en zat zes weken later in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Ik ging op wereldreis! De beste beslissing die ik ooit in mijn leven nam. Wat begon als een sabbatical voor onbepaalde tijd werd al snel een heuse levensstijl. Mijn nieuwe locatie-onafhankelijke leven was geboren. In deze blog neem ik je in sneltreinvaart mee naar vijf stappen in je mindset naar een locatieonafhankelijk leven.

 

 

VIJF STAPPEN IN JE MINDSET NAAR EEN LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

In twee jaar tijd reisde ik meer dan 150 duizend kilometer naar ruim dertig landen in vijf werelddelen, ontmoette mensen van over de hele wereld en kwam tot de meest bijzondere inzichten. Een van die inzichten is dat ik me overal thuis kan voelen, dat het gevoel van thuiskomen vooral in mezelf zit en niet per se gebonden is aan een fysieke plek.

Ik leef nu een geweldig locatieonafhankelijk leven. Ik heb geen huis, heb een online business en ben eigenlijk vrijwel los van de maatschappij. Mijn bedrijf kan ik overal ter wereld runnen, op het moment van schrijven van deze freedom guide ben ik op Mallorca en waar ik hierna naar toe ga weet nog niemand. Mijn vrijheid is me heilig. Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen en had ik nooit had gedacht dat het waar kon worden.

En dat gun ik iedereen.

 

Locatieonafhankelijk leven: Wat is vrijheid?

Maar wat is vrijheid dan? Toen ik mijn baan opzegde en op wereldreis ging, vond ik dat vrijheid vooral te maken had met fysieke bewegingsvrijheid. Zelf bepalen waar ik ging, wat ik deed en vooral hoe ik mijn leven leidde. Dat is ontzettend waar, maar ik kwam er along the way achter dat daar een dieper gevoel aan ten grondslag ligt.

Vrijheid ontstaat wanneer je zonder belemmeringen jezelf kunt zijn en vanuit je diepste kern je keuzes kunt maken, zonder weerstand. Het zit in jezelf. Alleen vanuit dat diepere gevoel van vrijheid in flow met je staat van zijn, kom je tot bloei en kun je alles manifesteren wat je maar wilt. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het juist helemaal niet. Vrijheid is loskomen van alles wat je niet bent of van wat je dacht dat je was of zou moeten zijn.

Het antwoord op de vraag wat vrijheid voor jou is door je af te vragen wat je tegenhoudt om te zijn wie jij in essentie bent. Dat vergt moed, lef en een immens vertrouwen in jezelf, maar als je eenmaal jezelf gevonden hebt, zul je die liberation voelen en is er geen weg meer terug. Je kunt dan alles manifesteren wat je maar wilt. 

→ In deze blog vertel ik heel summier welke mentale mindset stappen je te zetten hebt om een locatieonafhankelijk leven te creëren. Alles valt of staat met je mindset, bewustwording, zelfkennis en vertrouwen. Download de Freedom Guide die je meeneemt in vijf stappen naar jouw digital nomad leven

Lees ook: VRIJHEID | Wat vrijheid echt is: loskomen van alles wat je niet bent

 

Stap 1 naar locatieonafhankelijkheid: Jij

Alles wat jij wil, wil ook iets van jou

Alles wat er is, was en ooit zal zijn in je leven begint en eindigt met jezelf. Er zijn honderden externe omstandigheden die je keuzes kunnen beïnvloeden, maar uiteindelijk sta jij zelf aan het roer. Dat wat je nu hebt en waar je nu bent, heb je zelf gecreëerd. Ondanks allerlei gebeurtenissen die op je pad kwamen en je beïnvloedden, hebben jouw keuzes uit het verleden hebben jou gebracht waar je nu bent. Dat heeft niemand anders voor jou gedaan.

Alles wat je manifesteert begint bij jou.

 


Stap 2 naar locatieonafhankelijk leven: Laat los

Whether you believe you can or can’t, you’re right

Toen je werd geboren kreeg je geen handboek waarin stond hoe je wat, wanneer, waar en op welk moment moet doen. Er staat jou niets in de weg om te manifesteren wat je wilt manifesteren. Helemaal niets. En toch heb je het nog niet gedaan. People often forget that it’s your own choice how to manifest your life.

De enige die jou tegenhoudt ben je zelf. Zonder dat je het misschien merkt heb je allerlei gedachten en overtuigingen over jezelf en over het leven die je belemmeren om daadwerkelijk te doen wat je te doen hebt. Overtuigingen over wat je kunt en wat je niet kunt bijvoorbeeld of waar je goed in bent en waarin niet. Hoe het zou moeten zijn in plaats van hoe het daadwerkelijk is.

Dat mag je loslaten.

“Your only limit is you”

 


Stap 3 in het manifesteren van jouw locatieonafhankelijke leven: Visualiseer je nieuwe verhaal

De gedachte brengt datgene voort wat door de gedachte wordt voorgesteld

Alles wat er is, is ooit ergens uit ontstaan. Uit een bron. Een motivatie. Een stoel werd ooit door iemand in gedachten voorgesteld en is uiteindelijk geworden zoals hij of zij het in die gedachten voor zich zag. De gedachte wordt aangewakkerd door een motivatie en is de bron van alles. Everything you can imagine is real.

Om te komen waar je wilt zijn is het niet alleen belangrijk om af te rekenen met de beperkende overtuigingen, maar is het ook belangrijk om het nieuwe te visualiseren. Je voor te stellen hoe het zou zijn als je datgene hebt waar je zo naar verlangt. Hoe het zou zijn als je er nu al was. Om in gedachten voor je te zien hoe jij en je leven eruitzien als je datgene hebt gemanifesteerd wat je wilt manifesteren. Wie ben je dan? Wat doe je dan? Wat voel je dan? Wat ervaar je? Wat voor mensen zijn er dan in je leven? Waarmee vul je je dagen?

“The secret to manifestation is to imagine that what you desire has already apppeared”

 


Stap 4 naar locatieonafhankelijkheid: Loslaten en vertrouwen

When you feel so whole that you no longer care whether ‘it’ will happen, that’s when amazing things materialize before your eyes

De wet van de aantrekking zegt dat alles wat van je uitgaat weer bij je terugkomt. Jij bent een magneet voor alles wat je aantrekt. Je hoeft niets na te jagen, datgene wat van jou zal z’n weg naar jou sowieso vinden. Zo simpel is het. Laat los en wees dankbaar voor wat er (al) is. Voor je het weet klap je aan de andere kant van de wereld je laptop open en is je locatieonafhankelijke leven happening.

 


Stap 5: Hang in there

Birds born in a cage think flying is an illness

En dan heb je al die hobbels overwonnen en eindelijk je Grote Beslissing gemaakt om voor jezelf te kiezen en het leven te leven zoals het voor jou bedoeld is, krijg je te maken met iets waar je nog nooit aan gedacht had. Alles resoneert inmiddels zo met je eigen staat van zijn dat je niet had kunnen bedenken dat je ooit nog tegengewerkt zou worden. 

Je gaat jezelf heel vaak tegenkomen. Je zult vaak twijfelen of je de juiste keuze hebt gemaakt, je zult jezelf afvragen of het niet beter was geweest als je was blijven doen wat je altijd deed, je zult tegenslagen krijgen, weerstand en veel onbegrip vanuit je omgeving. Je zult zelfs op momenten terugverlangen naar je oude leven, naar je comfort, maar je weet ook dat dat geen optie meer is. Omdat je niet kunt risen vanuit comfort, omdat daar je magie niet ligt en omdat je groter bent dan dat.

 

 

Meer inspiratie over locatieonafhankelijk leven?

ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap