Hoe begin je je online bedrijf? Het starten met je online business heeft nogal wat voeten in aarde, want waar begin je? Wat ga je doen? En hoe ga je dat doen? In deze blog geen lijstje met werkzaamheden die je online zou kunnen doen (die vind je hier al), maar juist een lijstje met andere dingen die belangrijk zijn voor het starten van een online business. Je doel is vrijheid en je business is gaat vrijheid voor jou mogelijk maken. Je business is dus het middel en daar moet je niet te licht over denken. Zet je schrap, want ik ga je vertellen hoe je met je online business begint. 

Lees ook: ONLINE BUSINESS | 8 stappen in het bouwen van een online business

 

 

STARTEN MET JE ONLINE BUSINESS

Zo begin je je online bedrijf

 

 

1. Weet je missie en doe wat je leuk vindt om te starten met je online business

Als jouw ultieme droom vrijheid is, dan kun je nog zo ‘succesvol’ zijn met je bedrijf (lees: veel geld verdienen met je bedrijf), maar als je er niet gelukkig van wordt, is al dat geld niet zoveel waard. De enige valuta in jouw leven is je tijd en dus niet geld. Laat je dus niet leiden door geld, hoe verleidelijk dat misschien ook is. Iedereen is op deze planeet gekomen met een bepaalde missie en pas wanneer je je missie leeft zul je echte vrijheid ervaren. Gun jezelf de tijd, de energie en de investeringen in jezelf om je missie te vinden. Zodat je je business daarop kunt bouwen. En niet andersom.

Lees ook: 

→ JE MISSIE | Waarom je missie zo belangrijk is (in het bouwen van je business)
→ JOUW LEVENSMISSIE | Hoe vind je je missie?

 

2. Je mindset

De kwaliteit van jouw leven wordt bepaald door de kwaliteit van de relatie met jezelf én door de manier waarop je naar je leven kijkt. Jouw mindset is daarin key. De manier waarop jouw gedachten en overtuigingen zijn geprogrammeerd zijn doorslaggevend in alles wat je doet. Als jij gelooft dat je geen goede boterham zou kunnen verdienen met je eigen bedrijf, dan zal het je niet lukken. Maar dat geldt andersom ook. Bovendien is het zo dat je altijd datgene manifesteert wat je diep van binnen gelooft, niet zozeer wat je graag wilt. Je geloof, je overtuigingen en de gedachten die daar bij horen zijn dus echt cruciaal in het bouwen van je business.

Lees ook: ONDERNEMEN | 6x valkuilen waardoor je nooit wil online ondernemen (maar niet heus)

 

3. Bepaal welke rol je business in jouw leven gaat spelen 

We hadden al gezegd dat jouw business een middel is om je vrijheid op te leveren. Dat je dankzij je business locatieonafhankelijk kunt werken. Op je eigen voorwaarden. En meer van dat. Bepaal dan dus ook vooraf in welke mate en op welke manier jouw business een rol speelt in jouw leven. In de eerste stap zagen we dat het leven van jouw missie jou ultieme vrijheid gaat opleveren. Hoe cool is het dan dat je van jouw missie een verdienmodel zou kunnen maken? Zo kun je voluit leven, voluit vrijheid ervaren en óók nog lekker verdienen. Onmogelijk? Zeker niet! Het kan!

Lees ook: 

LOCATIEONAFHANKELIJK WERKEN | Hoe dan? 8x praktische tips!

 

4. Vind jouw eigen, unieke weg

Het starten van je online business kan op honderdduizenden manieren. Zo kun je zelf bepalen wat je doet, maar ook hoe je het doet. Je werkzaamheden, de mensen met wie je werkt, samenwerkingen, klanten, opdrachtgevers, maar ook je verdienmodellen bepaal je allemaal zelf. Wil je een schaalbaar verdienmodel waarmee in één keer honderd klanten kunt bedienen? Of wil je juist maatwerk leveren met een persoonlijke touch en daar een hoger dan gemiddeld tarief voor vragen. Het jouw business, dus jij bepaalt!

Lees ook: FREE SPIRIT | Hoe word je digital nomad? In drie stappen naar een vrij leven

 

5. Zorg voor jezelf

Wanneer je begint met je online business heb je waarschijnlijk heel veel ideeën en energie te over. Zeker wanneer je uit een baan in loondienst komt, kan het overweldigend zijn om daar structuur en focus in aan te brengen. Wat doe je op maandag? En hoe zien je dinsdagen eruit? En wil je ook in de weekenden werken? Ga ‘s avonds niet te lang door, zorg dat je genoeg slaapt, eet gezond, en zorg dat je fit blijft. Neem af en toe gewoon vrij en doe dan ook iets voor jezelf zonder je schuldig te voelen. Vind je balans in werk en privé. Een business bouwen hoeft echt niet op pure wilskracht; het kan ook vanuit flow. Mits je het toelaat en je jezelf er aan overgeeft.

Online business beginnen

 

6. Omring je met gelijkgestemden tijdens het starten van je online business

Als jij besluit ‘andere’ keuzes te maken dan de meeste mensen in jouw omgeving dan zul je tegen heel veel weerstand aanlopen. Ze zullen je niet begrijpen of zelfs veroordelen. In het begin van je keuze voor je eigen business of zelfs locatieonafhankelijk leven zul je merken dat mensen niet kunnen geloven dat je succes kunt hebben met wat je doet (en zullen ze proberen je er van af te praten). En wanneer je eenmaal succesvol bent ga je merken dat die gap tussen jullie alleen maar groter wordt. My point is: omring je met gelijkgestemden. Zodat je je niet een eenling voelt tussen al die mensen die hetzelfde zijn. Maar dat je je begrepen voelt, kunt sparren en overleggen. Het gaat je helpen in je ontwikkeling als mens en als ondernemer. Geloof mij!

 

7. Laat je aanmoedigen/coachen

Je bent niet de eerste (en waarschijnlijk ook niet de laatste) die een eigen business wil opzetten, dus wees slim en kijk hoe je voorgangers deden wat ze deden. Volg andere ondernemers die iets soortgelijks doen als jij en kijk hoe zij doen wat ze doen. Als zij succesvol zijn geworden, kun jij het ook! Wil je echt bij de hand genomen worden en stap voor stap je eigen bloeiende business bouwen, laat je dan coachen. En dan door iemand met wie je een klik voelt, iemand die resoneert met jouw ideeën en iemand van wie je voelt dat hij of zij je echt verder kan helpen.

Plan je Freedom Boost!
Jouw 1 op 1 videocall waarin we het gaan hebben over jou en je businessplannen

 

8. Investeer

Wie een verandering wil, groot of klein, zal moeten investeren. In geld, in tijd, in energie of in alles tegelijk. Wanneer jij het anders wil dan wat je tot nu toe gedaan hebt, zul je uit je comfortzone moeten stappen en het anders moeten gaan doen. Dat vergt tijd, dat vergt energie en als het goed vergt het ook geld. Investeren betekent dat je datgene wat je ‘uitgeeft’ weer terug gaat verdienen. Zie het niet als kosten. Zie het niet als verlies, maar over de lange termijn juist als winst.


DE BESTE INVESTERING DIE JE KUNT DOEN, IS IN JEZELF


 

9. When you’re in business, you’re in sales

When you’re in business, you’re in sales. Als je een bedrijf hebt, móét je verkopen en dus je aanbod aanbieden. Dat kan in het begin heel awkward aanvoelen. Een business bestaat uit jij, je product of dienst en je klant. Om je klant jouw product te laten kopen, zul je het moeten verkopen. Dat klinkt simpel (en is het eigenlijk ook), maar ook weer niet. Want verkopen is nog bést een dingetje. Want wie ben jij om een ander iets te verkopen. Wat als het niet goed is? Of wat als het niet lukt om te verkopen? Verkopen/sales kan voelen als iets aansmeren omdat jij geld vraagt wat een ander jou moet betalen. Oehoe, knikkende knieën en klotsende oksels. Maar draai het om: je smeert niets aan; je biedt juist hulp. Jouw klant gaat écht iets hebben aan jouw product of dienst. Het heeft echt waarde. En daar mag je best iets voor terugvragen. Win win, toch? 

 

10. Hang in there

Net als het leven zelf, is ondernemen een bumpy ride. Een business bouwen doe je niet in een dag en een succesvolle al helemaal niet. Hou vol en hang in there. Toen Edison de gloeilamp uitvond, brandde zijn lamp echt niet direct de eerste keer. Hij heeft het misschien wel honderd keer moeten proberen. Laat je niet ontmoedigen door mislukkingen en tegenslagen, echt, ze horen erbij. Je ziet topvoetballers alleen maar shinen in bomvolle stadions, maar het zijn ál die loodzware trainingen waarin ze afzien, pijn lijden en kapot gaan die ervoor zorgen dat ze uiteindelijk op dat veld staan. Zij geven niet op op momenten dat ze het niet meer zien zitten. En jij dus ook niet. Ga door!

 

Wil je ook starten mey een (online) business?

Doe dan mee aan de Freedom Business Challenge!

In vier dagen leg je de fundering van jouw online business waarmee een begin maakt van je online bedrijf. Zodat jij binnen no time een remote lifestyle kunt gaan leven en je overal ter wereld je laptop kunt openklappen.

Nu voor maar 12 euro!

Freedom Business Challenge

 


Share via
Copy link
Powered by Social Snap