Hoera! Kim Around the World bestaat 1 jaar!

Hiep hiep hoera! Het is vandaag 1 september. En dat betekent dat Kim Around the World vandaag precies één jaar bestaat en online is! Een kleine terugblik op afgelopen jaar. Wat er allemaal is gebeurd en waarover ik zoal schreef.

Maar liefst 44 blogposts (45 inclusief deze), veel artikelen over Curaçao, over Europese citytrips, rondreizen en ook over mijn home’town’ Twente. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod hier op Kim Around the World en werden – vaak uitgebreid – door mij uitgelicht.

 

Onderwerpen

Curaçao

Curaçao is mijn tweede thuis en als vanzelf schreef ik al veel blogs over dit heerlijke eiland, acht om precies te zijn. Maar nog lang niet alles wat ik wilde vertellen staat online. Ik heb nog steeds bizar veel ideeën, alsof de ideeënbus nooit leegraakt. Hier vind je al mijn blogs over Curaçao:

Europa

Maar ook Europa is niet onbelicht gebleven. Veel citytrips zoals Valencia, Sevilla, Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Lucca, Kopenhagen en Lissabon hebben al een plekje op mijn site en er komen de komende tijd nog veel meer steden. Wenen bijvoorbeeld. Of Florence. Of Málaga. En Siena. Pisa. O, en Granada ook.

Bovendien maakte ik Europese roadtrips door Andalusië en Toscane en de Cinque Terre. Met het vliegtuig heen, een huurauto onder je kont en rijden door mooie landschappen, door bergen en authentieke steden ontdekken. Er is niets fijner dan het gevoel van vrijheid wanneer je een roadtrip maakt.

Reistips, bijzondere reisverhalen en andere blogs

Maar dat is nog niet eens alles. Ik gaf jullie, mijn lezers, ook reistips. Bijvoorbeeld over hoe je zo vaak en goedkoop mogelijk op reis kunt naast je verplichtingen thuis en hoe je een roadtrip plant. Ik schreef vier bijzondere reisverhalen over bijvoorbeeld olifantenzorg in Thailand en logeren bij een familie thuis ergens in Toscane. Maar ook een stukje over bizarre (en hilarische) reismomenten, zonbestemmingen in de winter en natuurlijk de reizen die ik met mijn moeder maakte.

Mijn blog heeft het afgelopen jaar behoorlijk vorm gekregen! En ik ben er best een beetje trots op.

 

And the winner is…

De statistieken wijzen uit dat er steeds meer lezers mijn blog komen bezoeken. Veel uit Nederland, maar ook op Curaçao weten ze me te vinden. Leuk! Maar het kan natuurlijk altijd meer. Ben je enthousiast over mijn blog, laat het dan ook zeker aan anderen weten. En… Vergeet niet mijn Facebookpagina of Instagram te volgen! Benieuwd naar de top 3 meest gelezen blogs? Hier komt ie:

Op de derde plek:

De vijf kleurige dorpjes van de Cinque Terre. Aan de Ligurische kust in Italië ligt deze bijzondere regio die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Eind mei was ik er, ik schreef er enthousiast over en jullie lazen hem massaal. Bedankt!

Nummer 2 is geworden:

10+1 tips hoe je zo vaak en goedkoop mogelijk op reis kunt. Waar dóét ze het toch van? Soms lijkt het alsof ik altijd op reis ben en niets anders doe. Niets is minder waar. Ik heb gewoon een fulltimebaan, maar áls ik ergens een keer vrij ben, dan neem ik het er enorm van. Jullie waren en masse benieuwd hoe ik dat allemaal doe, regel en organiseer. Heel leuk! Heb ik jullie kunnen inspireren?

De nummer één is geworden…

En op de eerste plaats staat een blog die recht uit mijn hart kwam. Een blog die ik zomaar even uit mijn mouw schudde omdat ik daar op dat moment even ongelooflijk veel behoefte aan had. Een heel persoonlijk artikel. Het is de blog die ik op Moederdag schreef over de reizen die ik met mijn moeder maakte toen ze nog leefde. Ik vertelde hoe bijzonder het is om met je moeder op reis te gaan, hoe je haar dan beter leert kennen en probeerde mijn lezers aan te sporen dat ook te doen.

Hier vind je hem: Moeder-dochter trips.

Door deze uitslag ben ik eigenlijk wel benieuwd of jullie dat inmiddels ook daadwerkelijk gedaan hebben of van plan zijn te gaan doen. Ik hoor heel graag al jullie verhalen en ervaringen!

Tot slot

En dan tot slot. Na een jaar vol verhalen… Jullie mening! Wat vinden jullie – de lezers – van Kim Around the World? Vinden jullie de site overzichtelijk? Zijn er dingen waar jullie heel enthousiast over zijn? Hebben jullie daadwerkelijk inspiratie opgedaan door mijn verhalen? Ontbreken er dingen? Zijn er dingen die ik wel achterwege mag laten? Wat willen jullie graag nog hier zien? Waar willen jullie graag nog over lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder of neem contact met mij op!

Kim Around the World bestaat één jaar en is van plan het komende jaar alleen nog maar groter en uitgebreider te worden. Blijf me volgen en most of all… spread the word! Helpen jullie mijn bezoekersaantallen op zijn minst te verdubbelen het komende jaar?

PS: Leuk om te lezen. Mijn welkomstbericht aan jullie precies één jaar geleden: Welkom bij Kim Around the World!

LAAT JE REACTIE ACHTER

DIT VIND JE VAST OOK LEUK OM TE LEZEN…