Geld verdienen met bloggen lijkt een beetje een utopie, maar dat is het allesbehalve. Online ondernemen is misschien wel een van de meest opvallende veranderingen in ondernemen van het afgelopen decennium en het runnen van een blog is een fantastische manier om online te ondernemen. Je bedrijf is je blog en alles wat je doet gebeurt op je laptop in het wereldwijde web. Je hebt er geen bureau, kantoor, multomap of zelfs maar een velletje papier voor nodig: bloggen doe je online en er is heus geld mee te verdienen. In dit blog neem ik je mee in de wondere wereld van bloggen en hoe je met je blog geld kunt verdienen.

 

 

Geld verdienen met bloggen: zo doe je dat

5x lucratieve manieren om geld te verdienen met je blog

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met je blog, maar als je gaat bloggen, moet je wel even weten hoe, wat of waar. En vooral ook: waar je moet beginnen. In dit artikel neem ik je mee naar vijf verdienmodellen voor je blog die je heel gemakkelijk kunt implementeren. Of je nou blogt over reizen, mode of eten, deze vijf manieren van geld verdienen met je blog werkt voor ieder blog. Hier komen ze!

 

1. Geld verdienen met je blog met affiliate marketing

De gemakkelijkste, meest efficiënte, maar niet per se meest lucratieve manier om geld te verdienen met bloggen is affiliate marketing. Met affiliate marketing verdien je geld als blogger door het plaatsen van affiliatelinks. Dit zijn linkjes die doorleiden naar derde partijen waar je lezers iets kunnen kopen. Jij krijgt dan een commissie over iedere koop.

Ik verdien bijvoorbeeld geld met het affiliateprogramma van Booking.com. In deze blog over de unieke hotels op Mallorca bijvoorbeeld heb ik affiliatelinkjes geplaatst. Wanneer mijn lezer erop klikt wordt zij doorgeleid naar Booking en als ze een kamer boekt via die link, krijg ik een commissie over dat bedrag. Zo simpel is het! Ik inspireer mijn lezers en krijg er in de vorm van commissies iets voor terug. Supergoeie deal!

Het grootste voordeel van affiliatelinks is dat wanneer je ze eenmaal plaatst, ze blijven staan en doorlopend gebruikt kunnen worden door je lezers. Je lezers doen op het moment dat het hen uitkomt een aankoop via jouw site, zonder dat jij daarvoor op dat moment online hoeft te zijn. Zo verdien je dus evergreen geld. Het is even een klus om de blogs te schrijven, de links te plaatsen en ze vindbaar te maken in Google, maar als dat eenmaal loopt, gaat de rest eigenlijk vanzelf. Een klein nadeel is dat de commissiepercentages niet altijd heel hoog zijn.

Hoe kom je dan aan affiliatelinks?

Door je aan te melden bij affiliateprogramma van het bedrijf waarmee jij wilt samenwerken. Sommige bedrijven hebben een eigen programma en andere hebben het uitbesteed aan een soort tussenpartij. Booking.com en Bol.com bijvoorbeeld hebben hun eigen affiliateprogramma, maar Hema, Transavia, Momondo of Skyscanner bijvoorbeeld maken gebruik van tussenpartijen. Met welke affiliatepartners ik samenwerk? Dit zijn de meest rendabele:

→ Trade Tracker: Een van de grootste affiliateplatforms van Nederland. Met merken als Hema, Transavia, SunnyCars, Natuurhuisje.nl, Landal, ANWB, Momondo, TUI en Srprs.me zijn er flink wat grote merken vertegenwoordigd. Aanmelden is gemakkelijk en het dashboard werkt kinderlijk eenvoudig

 

→ Booking.com: Grootste hotelkamerplatform ter wereld. Op alle uithoeken van de aardbol zijn er kamers te vinden via deze boekingssite die is ontstaan in nota bene mijn geboortestad

 

→ Bol.com: voor reiscadeaus, reisboeken, reisaccessoires, musthaves, gadgets, noem maar op. Samenwerken met dit mooie platform is een feestje

 

→ Daisycon: fijn platform waar je merken vindt als Fletcher, Corendon en REiSREPORT

 

→ Awin: een platform waarop ik samenwerk met het affiliateprogramma van de ANWB

 

→ LinkPizza: een vreemde eend in de bijt. Op LinkPizza meld je je namelijk niet aan bij affiliateprogramma’s van merken en bedrijven, maar maken zij de affiliatelinks voor jou. Stel: je bent niet aangemeld voor het partnerprogramma van Bol.com en je plaatst evengoed een link naar een product van Bol. Ben je op dat moment aangemeld bij het affiliatepgrogramma van LinkPizza, dan maken zij er vanzelf alsnog een affiliatelink van. Hoe? Geen idee. Maar het werkt!

 

2. Betaalde linkjes om geld te verdienen met je blog

Toen ik net begon met bloggen en nog maar een paar bezoekers per maand had kon ik me niet voorstellen dat er ooit iemand zou zijn die zou willen betálen om iets op mijn site te mogen zetten. Toch is dat inmiddels werkelijkheid. Soms word ik benaderd door merken/bedrijven die een artikel van mij hebben gelezen dat aansluit op hun product en dan aan mij vragen of ik een linkje naar hun website wil plaatsen. Voor ieder geplaatst linkje ontvang ik dan een vergoeding. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: geld verdienen met linkjes plaatsen. Ik zal er geen miljonair mee worden, maar een mooi verdienmodel voor mijn blog is het zeker!

 

3. Samenwerken op je blog met mooie merken en bedrijven

Los van affiliate marketing zijn er nog legio mogelijkheden om samen te werken met merken en bedrijven en geld te verdienen met bloggen. Via platforms waar bloggers/influencers en merken samenkomen ontstaan soms de mooiste samenwerkingen. Als blogger meld je je aan, je geeft je bloggegevens door (statistieken, doelgroep, onderwerp van je blog) en wat jij als blogger wilt verdienen aan een blogpost waarop het platform jou matcht aan merken/bedrijven die bij jou blog passen.

Stel: een Nederlands hotel wil graag naamsbekendheid en wil daarom samenwerken met bloggers voor meer exposure. Het is aangemeld bij een bloggersplatform en start een campagne voor promotie van hotelkamers in de zomer. Jij bent reisblogger en wordt door het platform gematcht aan het hotel. Je krijgt de opdracht in je mailbox, je bekijkt en beoordeelt of het bij jou en je blog past en wanneer je akkoord gaat, schrijf je het artikel op bepaalde voorwaarden, je stuurt een factuur naar het platform en krijgt binnen een paar weken uitbetaald. En met een beetje geluk krijg je er ook nog een proefproduct bij.

Bloggerplatforms waarbij ik ben aangesloten:

→ BlogBrains

→ Hulc

→ Influentials

→ LinkPizza (naast affiliatepartner werkt LinkPizza ook als platform tussen bloggers en merken/bedrijven)

Lees ook: Blogtip: gemakkelijk geld verdienen op je blog met LinkPizza

 

4. Gesponsorde blogs

Af en toe, zo eens in de zoveel tijd word ik benaderd door een merk of bedrijf met de vraag of ik met ze wil samenwerken. Vaak komt het dan neer op het schrijven van een blog over hun merk in ruil voor een financiële vergoeding. Soms gaat dit ook in combinatie met een proefartikel. Superleuk natuurlijk! Ik werk alleen samen met merken die mij echt aanspreken en die ik vind passen bij mijn blog. Reizen, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, coaching, duurzaamheid, de nieuwe wereld, digital nomadisme en dat soort onderwerpen zijn altijd welkom bij mij. 

Met dit soort samenwerkingen is het belangrijk om waakzaam te zijn op je objectiviteit en ‘echtheid’. Het doel van de samenwerking is natuurlijk om het merk positief uit te lichten, maar dat kan alleen als mijn ervaring met ze ook daadwerkelijk positief is. Het is heel verleidelijk om maar een artikel te schrijven, iets gratis te ontvangen en óók nog geld eraan te verdienen, maar als het niet echt is en als ik het niet echt voel, dan ga ik de samenwerking niet aan. Echtheid, openheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid zorgen voor verbinding en het doel van Kim around the World is mijzelf te verbinden met mijn lezers, bezoekers en coachees. Alleen maar positive vibes dus en als een artikel gesponsord is, dan vermeld ik dat áltijd onderaan de blog.

 

5. Barter deals: mooi verdienmodel op je blog

Niet alle samenwerkingen leveren een financiële vergoeding op. Soms is er sprake van een barterdeal. Een barterdeal is een soort ruil in natura. Afhankelijk van wat er concreet wordt afgesproken, biedt het merk mij gratis iets aan en vervolgens zorg ik voor exposure op social media of in de vorm van een blog. Zo kampeerde ik twee nachtjes op de Scandinavische camping van Oetdoor en liep ik gratis en voor niks mee met het Bourgondisch Blokje Om. In ruil daarvoor postte ik content op Instagram en Facebook en schreef ik blogs. Hartstikke leuke deals voor alle partijen.

Lees ook:

→ Voor op de bucketlist: Scandinavisch kamperen bij Oetdoor in de Achterhoek

→ Bourgondisch Blokje Om: Bourgondisch wandelen door het Twentse land

 

6. Adverteren op je blog met Google AdSense

AdSense is een gemakkelijke en gratis manier om inkomsten te genereren door advertenties weer te geven op je blog. Met AdSense kun je relevante en interessante advertenties aan de bezoekers van je site laten zien. Die advertenties komen van bedrijven en merken die hun producten of diensten willen promoten en ‘gebruiken’ jouw blog voor die promotie. Het grootste verschil met affiliatelinks is dat je niet zelf bepaalt wat er op je site te zien is (hoewel je wel je voorkeur kunt aangeven en ook advertenties kunt blokkeren), maar voorál dat het bij advertenties via AdSense niet per se gaat om aankopen van je bezoekers/lezers.

Ook als jouw lezers niets kopen via de advertenties, kun je alsnog verdienen met je blog. Google betaalt namelijk voor klikken, vertoningen en andere interacties met de Google-advertenties die weergegeven worden op je website. Je geeft de controle wellicht enigszins uit handen doordat je niet zelf de advertenties plaatst, maar de opbrengst is behoorlijk lucratief. En dat mag best, want al jouw harde werk en alle uren die jij in je blog stopt, mogen best financieel gewaardeerd worden.

 

Geld verdienen met bloggen in 2022

Wil jij geld verdienen met bloggen? Dan is het heul belangrijk dat je zorgt voor kwaliteit. Vroeger kon je Google omkopen om hoog in zoekresultaten te belanden, maar die tijd is allang passé. Het gaat om hoogwaardige schrijfsels, relevante informatie en vooral betrouwbare content. Gebruik je daarnaast goede zoekwoorden, dan zal Google je vinden en je hoog in z’n ranking plaatsen. Met als gevolg dat jij gevonden wordt in de wirwar van het wereldwijde web en je daadwerkelijk geld kunt gaan verdienen met je blog!

Freedom Business Challenge

 

Meer weten over bloggen en online werken? Lees ook: 

MEER BLOGGEN & BLOGTIPS 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap