“Ik droom al jaren over meer reizen en vooral meer vrijheid. Ik wil graag werken als digital nomad. Maar ik heb geen enkele ervaring met ondernemen en mijn huidige werk rijmt niet met een locatieonafhankelijke carrière. Nou weet ik dat ik snel geneigd ben om in beperkingen te denken en heel veel moeite heb met out-of-the-box, maar voor mijn gevoel moet ik misschien eerst meer richting geven aan een nieuwe carrière, voor ik mij kan richten op een vrijer leven.”

 

 

WERKEN ALS DIGITAL NOMAD. MAAR HOE DAN?

JOUW WEG NAAR JOUW UNIEKE VRIJHEID

De meeste vragen, opmerkingen en reacties die ik krijg van mijn (potentiële) klanten zijn zoals hierboven. En ik weet zeker dat jij je hierin ook herkent. Je hebt een droom, je wilt werken als digital nomad, je denkt dat het niet haalbaar is en je overtuigt jezelf ervan dat je van alles moet doen om meer vrijheid te kunnen ervaren of digital nomad kunnen worden. Maar wat je over het hoofd ziet, is dat het in werkelijkheid in omgekeerde volgorde werkt.

Vrijheid creëer je namelijk niet door de beperkingen in je hoofd, vrijheid creëer je juist door je los te maken van al die beperkende gedachten en overtuigingen. Vrijheid ontstaat niet pas wanneer je digital nomad bent en je een remote baan of online bedrijf hebt waarmee je vanuit een hangmat in Bali onwijze euro’s rockt; vrijheid ontstaat wanneer je loskomt van alles wat je niet bent. Wanneer je gaat leven vanuit je eigen authentieke zelf, je unieke kwaliteiten en je intrinsieke motivatie. Van daaruit, vanuit die liberation, kun je vervolgens stappen gaan zetten.

Vrijheid ontstaat niet door eerst iets te doen en het vervolgens te zijn, vrijheid ontstaat door het eerst te zijn en daar vervolgens je acties op afstemt. Vrijheid zit in jezelf, het is een intern proces en een plek diep van binnen in jouzelf. Als je daar kunt komen en van daaruit kunt gaan handelen, zul je steeds meer vrijheid ervaren.

 

Laat me dat even verder uitleggen.

Gedurende je leven heb je dingen meegemaakt en ervaren. Er zijn je dingen verteld en opgelegd die jij voor waar hebt aangenomen. Door je ouders, leraren, vrienden, maar ook in grotere zin. Door de gemeenschap waarin je opgegroeid bent of nu leeft, je cultuur en zelfs door je overheid. Geloof jij dat jij vandaag exact dezelfde persoon zou zijn als jij bijvoorbeeld in India zou zijn opgegroeid?

Nee dus. Natuurlijk niet.

Externe factoren hebben altijd invloed op wat je voor waar bent aan gaan nemen. De vraag die je jezelf dan mag stellen is of het ook daadwerkelijk JOUW waarheid is. Er is niet slechts één waarheid, er is niet maar één manier om naar dingen te kijken. Als jij jezelf vertelt dat je niet ondernemend bent, dan ben je niet ondernemend. Ook al ben je dat misschien best wel. Maar als jij jezelf blijft wijsmaken dat je het niet bent, zul je het nooit zijn. Pas wanneer je die shift in je mindset maakt, kun je daadwerkelijk anders naar dingen gaan kijken. En zullen dingen ook daadwerkelijk anders wórden.

Ik geloof dat je buitenwereld een weerspiegeling is van je binnenwereld. Wij leven namelijk met 7 miljard mensen op één wereld en toch ervaren we die wereld allemaal anders. Op onze eigen unieke manier. Dat is goed nieuws, want het betekent dat je zelf kunt beslissen hoe je naar de wereld kijkt, welke bril je opzet en wat je besluit te ervaren.

Ik geloof ook dat iedereen met een bepaalde missie op deze wereld is gekomen. Dat we allemaal in grote of minder grote mate iets hebben bij te dragen aan het grotere geheel. Van de mensheid, de natuur, de aarde, het leven. Het doel van onze levens is om onze eigen unieke missie te leven. Want als jij iets heel sterk voelt – je staat bijvoorbeeld in vuur en vlam bij alleen maar de gedáchte aan een locatieonafhankelijk leven waarin je je eigen bedrijf runt en ook nog eens kunt reizen wanneer je wilt – dan is dat niet voor niets. Dan roept het je. Dan wil het iets van je. Want alles wat jij wil, wil ook iets van jou. Dat is waarom je hier überhaupt bent.

Read that again.

Petra Jordanië

 

Werken als digital nomad is een levensstijl, geen baan

Als jij dus droomt van meer reizen, een eigen onderneming, niet het traditionele plaatje, dan mag je bij jezelf te rade gaan waarom je dat wilt. Wat denk dat je zult ervaren als je dat allemaal zal hebben? Of beter gezegd, wat wil je überhaupt ervaren? En voelen? En hoe kun je dat bewerkstelligen?

De gedetailleerde vraag welk werk er bij een digital nomad levensstijl past, is de bijna altijd de eerste (en vaak enige) vraag die ik van mijn klanten krijg, maar het zou juist de laatste moeten zijn. Want ieder werk is locatieonafhankelijk te maken. Met een beetje creativiteit, out of the box en loskomen van geconditioneerde, belemmerende overtuigingen is er plots veel meer mogelijk dan je vooraf ooit voor mogelijk hield.

Het gaat er bij het antwoorden van deze vraag dus niet om welk werk je kunt gaan doen om vrij te kunnen leven, maar het gaat erom dat je je afvraagt wat vrijheid voor jou betekent en daar je leven (en dus ook je werk) omheen te bouwen.

Als jij meer vrijheid wilt, zul je precies daar moeten beginnen: bij vrijheid. Want wat betekent vrijheid voor jou? De wereld over reizen? Locatieonafhankelijk leven? Nooit meer hoeven werken? Of is het toch iets heel anders?

 

Freedom Coach

Neem mijzelf als voorbeeld. Ik werk als Freedom Coach. Ik coach, help en inspireer mensen om een vrijer en locatie-onafhankelijk leven te creëren. Omdat ik zelf een dergelijk leven heb en ik iedereen die dat ook wil, wil helpen om dat ook te realiseren. Het leven is namelijk veel te kort om je tijd te spenderen aan dingen waar je geen energie van krijgt. Aan dingen die niet ‘van jou’ zijn. Ik doe mijn werk volledig online via deze website en mijn social media kanalen en verdien daarnaast ook nog een zakcentje met mijn reisblog (ook op deze site).

Ik heb de term en dus de ‘baan’ van Freedom Coach zelf bedacht. Het bestaat omdat ik heb besloten dat het bestaat. Omdat ik als Freedom Coach bijdraag aan het leven van anderen. En omdat ik op deze manier een deel van mijn eigen missie uitdraag. Mijn werk ondersteunt mijn vrije leven en niet andersom.

Maar om vrij te kunnen leven moet je weten wat vrijheid voor jou betekent en hoe jij dat kunt vormgeven.

 • Wat is vrijheid voor mij?
 • Hoe ziet een vrij leven eruit?
 • Wat ervaar ik dan?
 • Wat voel ik dan?
 • Wat doe ik dan? En wat ik doe ik niet (meer)?
 • Hoe zien mijn dagen eruit?
 • Welke mensen zijn er in mijn leven? En welke niet (meer)?

digital nomad

 

Freedom Challenge voor (wannabe) digital nomads!

Jij bent hier niet op aarde gekomen om het bestaande systeem te dienen. Jij bent hier gekomen om jezelf te dienen, om de mooiste versie van jezelf te worden en een leven te creëren zoals dat voor jou bedoeld is. Want als jij floreert en vanuit je volste potentie leeft, pas dán draag je echt bij aan de wereld.

Onthoud dat dat wat je wilt ervaren bijvoorbeeld ook prima iets kan zijn waar je geld mee verdient. Weet dat een vrij leven niet hoeft te betekenen dat je nooit meer hoeft te werken. Werken kan ook ongelooflijk betekenisvol zijn, als je het vanuit je eigen intrinsieke, echte plek doet. De mensen die je in je leven wilt, kunnen vrienden of familie zijn, maar ook klanten of mensen met wie je samenwerkt.

Werken hoeft niet voor een ander te zijn. Het uitgangspunt van werk hoeft niet altijd geld te zijn. Werk voor jezelf, vanuit jezelf en bedenk dat met álles wat je doet of kunt doen, geld te verdienen is.

Ik leef inmiddels mijn fijnste leven, zoals dat op dit moment voor mij werkt. Ik schrijf, ik coach en ik geef cursussen. Ik leef locatie-ongebonden, waardoor ik op dit moment (een tijdje) op Mallorca woon. Dat ging niet over één nacht ijs en het is bovendien nooit af (het leven is immers nooit helemaal af), maar het is helemaal zoals ik het zelf voor mezelf gecreëerd heb.

En dat kan jij ook.

In mijn Freedom Challenge neem ik jou in vier dagen mee in het leggen van een fundering voor jouw online business. En we gaan daarin helemaal te werk zoals ik in dit artikel uitleg.

 

We gaan niet:

 • Werkzaamheden of banen verzinnen die je online kunt doen
 • Eindeloos praten over remote werken
 • Luchtkastelen bouwen en eindeloos mediteren op een yogamatje
 • Onszelf vertellen dat we het niet weten en dat het niet zal lukken

We gaan wel:

 • Aan de slag met jou. Met wat je wil, je wensen, je dromen, je passies en je missie.
 • Daar een business-idee aan koppelen
 • Besluiten wat je te bieden hebt
 • Bepalen met wie jij wilt werken. Wie jij jouw aanbod gaat bieden
 • Bepalen hoe jij die mensen vervolgens bereikt. Hoe zij jou gaan vinden
 • Besluiten dat je het gaat rocken, omdat je verdorie iets te dóén hebt hier op aarde!

Ik verbaas me altijd weer hoeveel je kunt manifesteren in maar vier lessen in vier dagen.

 

Ik beloof dat het waardevol voor je wordt

“Ik heb meer inzicht in hoe je een business bouwt”
“Ik had van tevoren geen idee wat ik wilde of hoe ik dat moest aanpakken en nu begrijp ik beter waarom. Ik snap nu dat bepaalde gedachtes mij juist tegenwerken. Ik weet niet of ik mijn missie al gevonden heb, maar daar blijf ik wel steeds op broeden. Ik heb het gevoel dat ik nu echt een stap dichterbij ben gekomen en meer inzicht heb in hoe je een business bouwt.”

Tessa

—————————–

“Jij geeft helderheid”
“Thanks Kim! Ik heb zo zitten dubben over welke stap ik nu moet nemen. En jij geeft gewoon in een paar lessen helderheid!”

Judith

—————————–

 

Werken als digital nomad: nu 60% korting

De Freedom Challenge heeft een waarde van 67 euro, maar de snelle beslissers (binnen 24 uur) hebben hem al voor maar 27 euro. Dat is een korting van 60%! Zodra je de challenge hebt aangevraagd, rolt de eerste les automatisch in je inbox. Beslis nu, zodat jij ook binnen no time kunt werken als digital nomad aan de andere kant van de wereld.

€67

€27

excl. BTW