Geld verdienen met LinkPizza, say what? Voordat ik in de wondere wereld van bloggen en online ondernemen stapte, wist ik niet van het bestaan van LinkPizza. Mijn blog bestond al een paar jaar voordat ik me ging verdiepen in geld verdienen met bloggen. En wanneer je eenmaal op onderzoek uitgaat, kom je al snel uit bij LinkPizza. Een simpeler verdienmodel bestaat namelijk niet. Je downloadt een plugin, schrijft je blogs met wat verwijzingen en je kassa lijkt als vanzelf te gaan rinkelen. Hoe? Dat leg ik in deze blog haarfijn voor je uit.

 

Lees ook: BLOGTIP | Geld verdienen met bloggen. Zo doe je dat

 

 

GELD VERDIENEN MET LINKPIZZA

Hoe je van je blog een verdienmodel maakt

Want wat is LinkPizza? LinkPizza is een platform voor aan de ene kant bloggers en aan de andere kant bedrijven, merken en ondernemingen die willen samenwerken met bloggers. Om hun eigen producten te promoten, onder de aandacht te brengen of te exposen, vaak middels een advertorial. So far, so good, dit is prima te begrijpen. Er zijn inmiddels legio platforms waar bloggers en opdrachtgevers elkaar vinden en er mooie samenwerkingen ontstaan, maar LinkPizza is een uitzonderlijk platform. Waarom? Omdat LinkPizza nog iets extra’s heeft.

 

Wat is affiliatemarketing?

Om uit te leggen wat er zo bijzonder is aan LinkPizza moet ik eerst even een stapje terug doen. Want het gaat namelijk over affiliate marketing. En als je niet weet wat affiliates zijn, dan is het lastig uitleggen hoe LinkPizza precies werkt. Volgens Wikipedia is dit de definitie van affiliate marketing:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.

In dit geval ben ik (of beter gezegd: is mijn blog) de affiliate. Wanneer ik op mijn blog iets aanraad aan mijn lezers en een link plaats naar dat product of dienst en zij gaan vervolgens over tot koop, dan krijg ik daar een commissie over. Zo inspireer ik mijn lezers in dit artikel over reisartikelen van de Hema en krijg ik voor elk gekochte (of eigenlijk verkochte) product een klein percentage van de opbrengst. Dat is niet meteen een vetpot overigens. Opbrengsten uit affiliatelinks zijn vooral leuke extraatjes. Ik schrijf er misschien binnenkort nog een apart blog over.

 

Wat is LinkPizza?

Goed. Terug naar LinkPizza. Want wat heeft een blogplatform waar bloggers met adverteerders worden samengebracht met affiliates te maken? Welnu. Los van het feit dat je als blogger op LinkPizza leuke samenwerkingen kunt vinden met leuke bedrijven en producten heeft LinkPizza nog iets extra’s.

LinkPizza zet alle uitgaande links op je blog om in affiliatelinks

Ja, lees dat nog maar eens. Wanneer je bent aangemeld bij LinkPizza worden alle linkjes op je website omgezet in betaalde linkjes. Dat betekent bijvoorbeeld dit: mijn artikel over reisartikelen van de Hema bevat linkjes. Deze linkjes zijn affiliatelinkjes (de Hema heeft zelf ook een affiliateprogramma). Maar stel nou dat ik geen affiliatelinkjes maar gewone linkjes had gebruikt in dat artikel, dan had LinkPizza de linkjes alsnóg omgezet naar affiliatelinkjes. En dan had ik alsnog een commissie ontvangen over elke verkochte koffer, tandenborstel of slaapmasker. Is dat niet handig? Je wordt er bijna slapend rijk van.

 

Geld verdienen met LinkPizza, hoe werkt het?

Naast dat je op het LinkPizza platform leuke bedrijven, ondernemingen en merken kunt vinden om mee samen te werken voor leuke (betaalde) artikelen of barter deals, kun je dus ook via affiliatemarketing aan LinkPizza verdienen. En dat is simpeler dan je denkt:

• Je maakt een account aan bij LinkPizza

• Je installeert en activeert de plugin van LinkPizza op je blog of website

• Je zorgt dat alle koppelingen tussen je website en LinkPizza kloppen

Vervolgens hoef je zelf nog nauwelijks iets te doen. Alle uitgaande linkjes naar winkels, webshops of andere online diensten worden automatisch door LinkPizza omgezet naar affiliatelinks. Zo maak je dus gegarandeerd inkomsten door aankopen van je bezoekers op je blog. Waar wacht je nog op?

 

Sluit je nu aan bij LinkPizza en ga geld verdienen met je blog

Ik ben zeker niet liever lui dan moe en denk soms heus dat het te mooi is om waar te zijn, maar het werkt echt. LinkPizza is de ideale manier om geld te verdienen met je blog zonder dat je er zelf veel werk aan hebt. Waar het addertje onder het gras zit? Die is er niet echt, behalve dan dat LinkPizza heus ook verdient aan de linkjes. Ik ontvang een commissie, maar LinkPizza zelf ook. Want eerlijk is eerlijk, het is voor LinkPizza zelf óók een verdienmodel.

Waar ik normaalgesproken bijvoorbeeld 10% commissie zou krijgen, draag ik nu 2% punten daarvan af aan LinkPizza. Stel, iemand koopt iets van 100 euro via mijn blog. Mijn commissie is dan 10 euro en daarvan int LinkPizza twee euro. Dan hou ikzelf alsnog acht euro over aan commissie. Niet slecht, als je het mij vraagt en zéker niet als je bedenkt dat je er zelf nauwelijks werk aan hebt.

Nu vraag je je misschien af waarom ik zo enthousiast schrijf over dit platform en dat zal ik uitleggen. Ik hou namelijk van transparantie en eerlijkheid, want alleen vanuit die energie ontstaat er oprechte verbinding tussen jou als lezer en mij als blogger. Ten eerste: als je dit artikel leest, heb je zelf hoogstwaarschijnlijk ook een blog of in ieder geval de wens om een blog te starten. Ik wil je inspireren om ook gemakkelijk geld te verdienen met bloggen en daarom schrijf ik dit artikel voor je. Maar! Wanneer jij via mijn blog je aansluit bij LinkPizza krijg ik daar óók weer een commissie over. En zo is de cirkel helemaal rond.

Sluit je aan bij LinkPizza en start vandaag nog met geld verdienen!

 

Meer over LinkPizza

Zoals je leest is een account bij LinkPizza echt een musthave voor bloggers. Je wordt er geen miljonair van en ook als je geen commercieel blog hebt (is het mijne ook niet per se), dan is het alsnog leuk voor een zakcentje. Benieuwd naar mijn profiel op LinkPizza? Neem gerust eens een kijkje in mijn profiel op LinkPizza.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met LinkPizza en bevat affiliatelinks.

Freedom Business Challenge

 

Meer over bloggen en online werken en ondernemen?

MEER BLOGGEN & BLOGTIPS

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap