Bourgondisch wandelen door het Twentse boerenlandschap. Het kan deze zomer! Elke maand vindt er een Bourgondisch Blokje Om plaats in steeds een ander natuurgebied in het landelijke Twente. Eind mei wandelde ik mee met de eerste editie rondom Vasse en de komende maanden (juni, juli en augustus) staan drie andere regio’s op het program. 

 

 

BOURGONDISCH BLOKJE OM IN TWENTE

Elke maand een bourgondische wandeling door het Twentse boerenland

Een wandeling van een kilometer of acht langs weilanden, door bossen en velden terwijl je geniet van een volledige viergangen maaltijd die je onderweg wordt aangeboden. Dát is bourgondisch wandelen. De wandeling bestaat uit een vooraf uitgestippelde, duidelijke route die je leidt langs plekken waar je anders misschien niet zo snel zou komen door het glooiende Twentse land. 

Bourgondisch wandelen in Twente bestaat sinds 2019 en is in het leven geroepen door Rob en Maarten uit Weerselo. De een organiseert sportevenementen, de ander heeft een horecabedrijf; één plus één is nog altijd twee en zo werd de Bourgondische Wandeling geboren. De heren zorgen samen voor een onvergetelijke dag in eigen dorp met hun unieke formule van actief in de natuur en een volledig diner in de openlucht ‘op de boer’. 

 

Bourgondisch Blokje Om

In 2020 zou de tweede editie van de Bourgondische Wandeling plaatsvinden, maar toen er plots een pandemie de wereld over raasde en iedereen gesommeerd werd binnen te blijven en als je dan toch op pad ging vooral veel afstand van elkaar te houden, werd het lastig om de wandeling te organiseren. Maar daardoor lieten de heren zich niet uit het veld slaan. De grote wandeling kon dan misschien niet meer, maar wat was er nog wél mogelijk? Et voilà, het Bourgondisch Blokje Om ontstond.

Het Bourgondisch Blokje Om is het kleine zusje van de Bourgondische Wandeling, zoals de mannen het zelf noemen en is iets kleiner opgezet dan de grote wandeling. Maar liefst vijf zondagen van mei tot en met augustus en in oktober worden de wandelschoenen aangetrokken en de smaakpapillen getrakteerd op een volledig viergangenlunch onderweg. Geen droge broodjes, knakworsten of kroketten, maar rosbief, verse soepen, vlees van de grill, huisgemaakte salades en ook nog een lekker toetje. Een heuse culinaire ervaring!

De eerste editie van het Blokje Om was op zondag 30 mei en ik liep mee! Vanuit Vasse liep ik samen met een vriendin die ik al drie jaar niet had gezien in acht kilometer een rondje om en langs de Mosbeek. Via Mander, de Duitse grens, een schaapsscheerdersevenement en het terras van Watermolen Bels trotseerden we bospaden, open velden en werden we verrast met een fijne lunch. Het glooiende landschap, de lommerrijke bossen en dan ook nog een zonnetje dat hoog aan de hemel scheen; het leek wel vakantie.

Volgende edities van het Bourgondisch Blokje Om

27 juni 2021: Denekamp

25 juli 2021: Enter

29 augustus 2021: Buurse

31 oktober 2021: Losser   

Hier vind je alle informatie over het Bourgondisch Blokje Om

 

Bourgondische Wandeling

Ondanks dat het Bourgondische Blokje Om vorige maand een mega succes, waar mensen van heinde en verre op af kwamen en de volgende Bourgondische Blokjes Om ongetwijfeld ook heel succesvol worden, wordt dit jaar (2021) heus ook de officiële Bourgondische Wandeling georganiseerd. In het weekend van 10 september wordt er drie dagen in de omgeving van Weerselo gewandeld, geborreld en gegeten met elke dag een ander thema voor een ander publiek.

Op vrijdag de tiende is de dag voor bedrijven en kun je met je collega’s aansluiten, op zaterdag de 11e is de dag van de zorg voor mensen die in de zorg werken en zondag de 12e is de dag waarop iedereen welkom is. De wandeling van 10 kilometer gaat langs vele landelijke en bosrijke plekjes.

 

Meer informatie over en aanmelden voor de Bourgondische Wandeling en het Bourgondisch Blokje Om

→ Hier vind je website met informatie over het coronabeleid, startmomenten, data en aanmeldformulieren.

→ Meer weten of vragen? Neem dan contact op met de organisatie van de Bourgondische Wandeling.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Bourgondische Wandeling.

 

Meer inspiratie over Twente? Lees ook:

ALLE BLOGS OVER NEDERLAND

 

Meer over wandelen en outdoor? Lees ook:

ALLE OUTDOOR INSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap