Ik ben op reis en ook weer niet. Ik ben weliswaar op Bali, maar ik heb behalve Canggu – wat ik niet zoveel aan vind – nog weinig van het eiland gezien. Want ik ben op Bali om te werken en ik heb een shitload aan spullen en gadgets bij mij om m’n werkdagen mogelijk te maken. En omdat ik eigenlijk tijdens al mijn reizen vaak schrijf en blog heb ik altijd standaard een paar gadgets mee. Van laptops tot oordoppen en van harde schijven tot opladers: dit zijn 16 handige gadgets voor op reis.

 

 

GADGETS VOOR WERKEN OP REIS

16x gadgets waar een beetje digital nomad niet zonder kan

 

1. Laptop

Als eerst is daar natuurlijk de laptop, want als je locatie-onafhankelijk werkt doe je dat vaak via het internet, dus op je laptop. Ik heb een Asus laptop en dan een lichtgewicht en miniformaat, zodat ik hem echt overal mee naar toe kan zeulen. Ik kocht hem al in 2015 en heb hem dus al vijf (!) jaar en hij werkt nog steeds als een trein. M’n scherm is nog geen 25 centimeter breed en de hoogte is denk ik een centimeter of vijftien, waardoor hij letterlijk in elke tas past.

Het stomme is dat ik ‘per ongeluk’ een kleine laptop kocht destijds. Ik had een nieuwe nodig, had m’n dertiende maand gekregen, had gehoord dat Asus een goed merk was en deze was niet zo prijzig en dus bestelde ik hem. Toen ik hem ontving en zag hoe klein hij was dacht ik eerst: Nee he, dat wordt ruilen, maar uiteindelijk bleek het een van m’n beste aankopen. “Schrijf je je hele blog op dat kleine laptopje?” vroeg m’n tante laatst. Jazeker, alles wat er op dit blog te vinden is schreef ik op m’n minilaptop op verschillende plekken ter wereld. What a time to be alive!

Laptop gadget op reis

 

2. Draadloze muis

De mijne is stuk gegaan voordat ik op deze reis ging en door drukte is het er bij in geschoten een nieuwe te halen, maar de volgende keer gaat ie zéker mee: een draadloze muis. Het muispadje op m’n laptop is inmiddels zo glad gestreken dat ie de cursor niet eens meer kan vinden en het pijltje op m’n beeldscherm soms zo ineens wegschiet, dus een echte muis zou wel handig zijn. Een nieuwe staat op m’n boodschappenlijstje.

Koop hier je draadloze muis

muis

 

3. Laptopstandaard

Ik heb hem zelf niet, maar ik zie wel heel veel mensen hem gebruiken: een laptopstandaard. Ik ben zelf niet zo groot, dus m’n beeldscherm hoeft niet heel hoog te staan, maar ik kan me voorstellen dat als je wel een lange nek hebt het behoorlijk zwaar kan worden als je steeds je hoofd moet buigen. Je kan de standaard helemaal inklappen en neemt dus geen ruimte in beslag en bovendien weegt ie bijna niks, dus als je van plan bent achter de laptop te kruipen op reis, neem hem dan zeker mee.

Koop hier je laptopstandaard

 

4. Toetsenbord

M’n laptoptoetsenbord ziet er nagenoeg nog als nieuw uit en dat is heel raar omdat ik onwijs veel typ en dat al vijf jaar lang op dezelfde laptop. Er zijn mensen die als malle hendrikjes op de toetsen van hun computer rammen, maar ik heb op m’n tiende al typeles gehad, waar ik leerde om met beleid te typen en dat werpt z’n vruchten af. Mijn toetsenbord is fijn in gebruik maar ik heb dan ook bizar kleine handen waardoor het allemaal met gemak te doen is, maar mocht je in bezit zijn van een paar hanenpoten, neem dan een los toetsenbord mee, zodat je niet hoeft te hannesen met te kleine toetsen en dergelijke.

Koop hier je toetsenbord

 

5. Externe harde schijf

Ik gebruik m’n externe harde schijf vooral voor foto’s. Met clouds werk ik eigenlijk niet (waarom niet, weet ik niet). Ik ben nu op Bali, maar schreef vorige week een artikel over Italië en de foto’s van Italië staan op m’n externe harde schijf, netjes georganiseerd in mapjes, zodat ik ze heel gemakkelijk allemaal terug kan vinden. Heel handig en overzichtelijk. Bovendien maak ik foto’s altijd met mijn telefoon, dus als ie volraakt kan ik mijn beeld meteen op de harde schijf zetten, zodat ik weer ruimte heb voor nieuwe. Overigens heb ik twee harde schijven. De andere ligt als backup thuis – weliswaar bij m’n broer omdat ik zelf geen huis heb – en daar staan de echt belangrijke foto’s en bestanden op die ik niet mee wil nemen als ik de wereld rondreis.

Koop hier je externe harde schijf

Gadgets voor op reis externe harde schijf

 

6. Mobiele telefoon

Qua telefoon zit ik al jaren aan de Samsung en dat bevalt wonderwel, vooral omdat Samsung een superfijne camera heeft. Ik gebruik geen echte camera, want veel te veel gedoe om mee te zeulen en ik wil niet steeds gefocust zijn op het foto’s maken, wat automatisch gebeurt als je zo’n supersonische camera bij je hebt. Het lijkt me overigens fantastisch hoor om te kunnen, m’n schoonzus is fotograaf en de foto’s die zijn produceert zijn echt next level, maar ik hou het vooralsnog gewoon bij m’n Galaxy’tje.

Alle foto’s die ik maak tijdens het reizen maak ik met m’n telefoon en dus is de camera op de telefoon voor mij altijd doorslaggevend bij de aanschaf. Ik zie vaak foto’s van mensen voorbij komen waarbij ik metéén kan zien dat ze met een iPhone zijn gemaakt en dat bedoel ik niet als compliment. De kleuren en helderheid van Samsungfoto’s zijn gewoon echt veel mooier dan die van Apple, hoewel ik de drielenzencamera van de nieuwste iPhone 11 wel echt fantastisch vind. Maar ik wacht geduldig, want Samsung komt gauw ook met een nieuw model Galaxy met óók drie lenzen en zal iPhone dan weer genadeloos van de troon stoten.

 

7. Powerbank

Die telefoon gebruik ik niet alleen als camera, maar ook soms daadwerkelijk als communicatiemiddel en bovendien als gps. Het gebeurt dan wel eens dat de batterij heel snel leeg trekt en dan ben ik altijd blij dat ik een powerbank bij me heb om hem weer op te laden. Opladen van de powerbank doe ik dan gewoon ‘s nachts, zodat ie overdag weer vol is en ready to use en dat is eigenlijk alles. Nadeel van een powerbank is dat ie redelijk zwaar is, maar alles beter dan een leeggelopen batterij van je telefoon.

Koop hier je powerbank

 

8. Tablet

Er is tijd om te knallen en tijd om te ontspannen. Ik heb een enorme guilty pleasure en dat is good old Goede Tijden, Slechte Tijden. En hoewel ik heus zonder de perikelen in Meerdijk kan, want toen ik járen achtereen buiten Nederland woonde keek ik er nooit naar, vind ik het met alle mogelijkheden van tegenwoordig, heerlijk ontspannend om ‘s avonds een aflevering van GTST (terug) te kijken. Via Videoland of RTL XL, het maakt me niet uit, waar ik ook ga, Ludo en Janine gaan altijd met me mee. Op m’n tablet welteverstaan.

Koop hier je tablet

Tablet gadget voor op reis

 

9. Extra oplader

Het klinkt misschien een beetje logisch en voor de hand liggend, maar ik heb altijd een of twee extra opladers bij me. M’n tablet en telefoon zijn allebei van Samsung en werken dus met dezelfde oplader en mocht ik ooit een nieuwe laptop nodig hebben dan wordt dat waarschijnlijk ook een Samsung. Zo kun je dezelfde oplader voor al je apparaten gebruiken en als je er meerdere meeneemt, zelfs allemaal tegelijk. Raak je er eentje kwijt hoef je niet meteen in paniek te raken, je reserve-oplader comes to the rescue!

Koop hier je oplader en kabels

 

10. Draadloze koptelefoon

Als ik een filmpje kijk, een instagram-cursus doe, een webinar volg of muziek luister, de draadloze koptelefoon van JBL komt altijd van pas. Hij is opvouwbaar en inklapbaar en dus heel handig om mee te nemen en hij zit heel fijn op je hoofd. Ook als je niet per se behoefte hebt aan muziek helpt een koptelefoon ook tegen geluiden van buitenaf. Er zijn namelijk mensen die het niet zo nauw nemen met fatsoen en privacy en hardop filmpjes kijken op hun telefoon ervan uitgaande dat iedereen mee wil luisteren met wat zij bekijken. Dat gebeurt bijvoorbeeld in wachtruimtes, maar ook gewoon op plekken waar je met z’n allen werkt. Om het dan niet te hoeven horen zet ik zelf m’n koptelefoon op.

Koop hier je JBL koptelefoon

 

11. Oordopjes

Ja, ik weet dat er airpods en ear buds zijn, maar ik doe het nog gewoon met oortjes met een draadje die ik inplug in mijn telefoon of laptop. Soms gebruik ik de koptelefoon en soms de oortjes, het is maar net wat uitkomt. Waar ik mijn oordopjes sowieso voor gebruik is voor het aller-, allerbelangrijkste en dat is wanneer ik (video)bel met mijn nichtjes en iedereen snapt natuurlijk waarom dat zo is.

Koop hier je earbuds

vier jaar

 

12. Speaker / boxje

Niet zozeer om te gebruiken om te werken, maar wel om te ontspannen. Ik heb een megalange playlist op Spotify met favorieten en ik shuffle me wat af met die lijst. Maar ook zet ik weleens ‘gewoon’ de Nederlandse radio aan via zo’n app, Nederland fm heet ie geloof ik. Dan luister je opeens gewoon naar Coen & Sander of hoor je het deuntje van Skyradio door je speaker galmen. Fijn. Het geluid van deze JBL speaker is echt prima, ook al is het geen dolby surround, maar in je hotelkamertje is dat ook helemaal niet nodig.

Koop hier je JBL speaker

 

13. e-reader

Zowel boeken ter inspiratie (daar ga ik overigens nog over bloggen) als boeken er ontspanning: er staan er inmiddels hon-der-den op m’n e-reader. Van het helen van je leven tot aan thrillers van Tess Gerritsen, ze zijn allemaal vertegenwoordigd. Een e-reader weegt op een paar gram na niks en je kan er een hele bibliotheek in opslaan en hoewel een e-book niet zo lekker leest als een echt boek, ik kan echt niet meer zonder deze gadget voor op reis. Al die zware boeken in je bagage, echt niet hoor, hou op zeg.

Koop hier je e-reader

 

14. Notitieboekjes en heel veel pennen

Sinds ik twee jaar geleden begon met fulltime reizen en daarna een traject inging met mijn coach heb ik er al een stuk of tien vol geschreven: notitieboekjes. Ik bewaar ze allemaal en het is vaak heel leuk om terug te lezen. Dingen die ik meemaakte, aantekeningen tijdens coachingssessies, dromen die ik had en over schreef, mensen die ik had ontmoet, ideeën voor blogs, aantekeningen uit cursussen die ik online volgde (van een SEO-cursus tot een salesfunneltraining) en welke kant ik op wil met mijn business; het ligt allemaal vast in al die notitieboekjes. Ze zijn goud waard!

Koop hier je notitieboekje van Hema

 

15. Bankierenapparaatje

Rekeningen komen ook gewoon binnen als je op reis bent. Mijn schoonzus laat het me weten als er weer iemand geld van me wil en vanuit elke plek op de wereld maak ik dan de bedragen over. En dat kan vaak alleen als ik m’n bankierenapparaatje bij me heb. Maar ook voor onverwachte dingen; ik heb er altijd twee bij me, want als er eentje stuk gaat heb ik altijd nog een reserve, want ja, better safe than sorry.

 

16. Wereldstekker

En dan de laatste in de categorie gadgets voor op reis: een wereldstekker. Ook dit ligt misschien voor de hand en je hebt hem zeker niet overal nodig, toch is ie onmisbaar en neem ik er altijd een of twee mee. Ik heb er nu eentje met ook twee USB-aansluitingen, dus ik kan er meerdere apparaten tegelijkertijd op aansluiten en da’s verrekte handig, ook als je hem voor het stopcontact dus niet eens per se nodig hebt.

Koop hier je wereldstekker

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer reistips? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap