Je toilettas inpakken kan een behoorlijk klus zijn. Want wat neem je mee en wat vooral niet? Vaak denk je dat je van alles nodig hebt, maar uiteindelijk verdwijnt de helft ergens onderin en wordt nooit aangeraakt. Mijn uitgangspunt is altijd dat ik in feite zónder toilettas op reis zou kunnen, omdat zo ongeveer alles overal ter wereld te koop is, maar toch is het fijn om niet meteen op m’n eerste dag op zoek te hoeven naar een drogist of apotheek. Wat neem je mee in je toilettas? Dit zijn mijn tips voor de toilettas inpakken.

 

 

 

 

TOILETTAS INPAKKEN

Wat neem je mee in je toilettas?

Mijn streven is altijd zo minimalistisch mogelijk te reizen – dus met zo weinig mogelijk spullen – maar ik ben ook hopeloos ijdel (ook al reis ik met een lompe tas op m’n rug), waardoor ik vaak toch weer te veel meeneem. Neemt niet weg dat er wel een paar essentials zijn die ik altijd meeneem wanneer ik ga reizen en waarmee ik m’n toilettas inpak.

 

Inpaklijst toilettas

De inhoud van m’n toilettas wanneer ik reis is eigenlijk niet heel anders dan m’n badkameritems wanneer ik niet reis. Het zijn vrij standaard producten. Dit is de inpaklijst voor m’n toilettas waar jij misschien ook wat aan hebt.

Lees ook:
Deze 10 EHBO dingen zijn onmisbaar tijdens je (verre) reis

 

Nog wat handige tips voor je toilettas inpakken:

  • Kies voor een hangende toilettas. Als er geen ruimte op de wastafel van de badkamer is ben je blij dat je hem aan de handdoekhaak of een deurhaak kunt ophangen;
  • Gebruik mini-flesjes en flacons voor shampoo en zeep;
  • Kies voor opvouwbare en inklapbare items of kindervarianten (bijvoorbeeld haarborstel en tandenborstel);
  • Gebruik lenzendoosjes of lege mini-potjes voor crèmes;
  • Neem niet teveel mee. De meeste items overal ter wereld gewoon te koop;
  • Tampons zijn niet overal ter wereld te koop;
  • Neem een kleinere, doorzichtige toilettas voor onderweg mee in je handbagage (met potjes en flesjes niet groter dan 100 ml voor vloeistoffen);
  • Denk niet dat je per se een bepaald merk nodig hebt. Je maakt het jezelf onnodig lastig wanneer je daar aan vasthoudt;
  • Doe je spullen in de vakjes en achter de ritjes en doe de ritsen dicht. Zo voorkom je dat er van alles uitvalt wanneer je toilettas opent of ophangt.

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Happy travels!

 

Meer reistips? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap