Knock knock, 2022 staat voor de deur en dat betekent een kakelvers, brandschoon, onaangetast nieuw jaar. Driehonderdvijfenzestig dagen om vol te plannen met verplichtingen, moetjes, ditjes en datjes, maar ook met: reizen en vakanties! Heb je een baan in loondienst en zit je vast aan een beperkt aantal vakantiedagen, maar wil je er toch geregeld op uit? Lees dan gauw verder. Je kunt heel gemakkelijk je vakantiedagen 2022 verdubbelen. In deze blog leg ik je haarfijn uit hoe jij je vakantiedagen in 2022 dusdanig indeelt, dat je twee keer zo vaak en/of lang weg kunt. Here we go!

Lees ook: Waar dóét ze het van? 10+1 reistips om goedkoop te reizen

 

 

VAKANTIEDAGEN 2022 VERDUBBELEN

Met een beetje creativiteit kun jij lekker vaak op vakantie in 2022

Vijfentwintig vakantiedagen per jaar. Dat is de norm waar velen het mee moeten doen. In die dagen ‘mag’ je zelf weten wat je met je tijd doet, de overige tijd geef je weg. Aan je baas, je werkgever, zogenaamde verplichtingen. Maar. Je tijd is je leven. Het enige waardevolle dat er is en bovendien neemt het met elke seconde die verstrijkt af. Je tijd wordt elke dag minder en dus kostbaarder. Waarom geef je het dan zo gemakkelijk weg?

Juist. Voel jij je soms ook zo machteloos en verstrengeld in het systeem? Kom je er maar moeilijk uit, maar is het roer omgooien net een brug te ver voor je? Dat snap ik. En hoewel ik een paar jaar geleden wél mijn roer omgooide en de regie over mijn leven pakte, kun je ook binnen het systeem gerust enorm van vrijheid en autonomie genieten. Je moet alleen even weten hoe. Als jij ervan houdt om elk jaar in het hoogseizoen naar een camping in Frankrijk of Italië te gaan, lees dan niet verder. Wil jij juist zo vaak mogelijk (en goedkoper) weg kunnen buiten het hoogseizoen? Lees dan wel gauw verder.

Lees ook: HET ROER OM! | Baan opgezegd, huis verkocht en op wereldreis!

 

Vakanties in 2022

Helemaal vrij om te gaan wanneer je wilt ben je niet, maar met deze tips en een beetje creativiteit heb je wel veel waar voor je vakantiedagen. Tien dagen opnemen voor twintig vrije dagen? Het kan in 2022. De periode waarin dit het vaakst kan is vooral in het voorjaar en dan vooral de maand mei, omdat we dan veel vrije feestdagen en lange weekenden hebben. Dat zijn dagen waarop je sowieso al vrij bent, tel er een paar vakantiedagen bij op en voor je het weet kun je drie weken naar de zon in Zuid-Europa.

 

Goede Vrijdag en Pasen

Goede Vrijdag valt in 2022 op 15 april en Pasen op zondag 17 en maandag 18 april. Niet iedereen is op Goede Vrijdag vrij, maar ben jij dat wel? Dan kun je acht dagen op vakantie in ruil voor maar vier vakantiedagen: van maandag 11 april t/m tweede Paasdag maandag 18 april.

Koningsdag

In april is het Koningsdag. Je kunt maar liefst 17(!) dagen op vakantie (of zestien als je Goede Vrijdag niet vrij bent) in ruil voor acht vakantiedagen als je Pasen en Koningsdag met elkaar combineert. Van vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) t/m zondag 1 mei kun je dan lekker de hort op! April was nog nooit zo vrij!

Leuke bestemmingen in april? Laat je inspireren:

→ STAYCATION GUIDE | Vakantie of weekend weg in Nederland

→ CURAÇAO | Complete Curaçao guide: 70(+1) bezienswaardigheden

→ ONE HAPPY ISLAND | 8x bezienswaardigheden op Aruba

ZUID-ITALIË | Roadtrip Zuid-Italië: van de Amalfikust naar Puglia

ROADTRIP ANDALUSIË | Rondreis van twee weken door Zuid-Spanje

 

Bevrijdingsdag

Weer een week later, op 5 mei, is het Bevrijdingsdag. Dat betekent dat je vier weken achter elkaar – van week 15 t/m week 18 – elke week een dag vrij bent. En dat je dus elke week maar vier dagen hoeft op te nemen om vijf dagen vrij te zijn. Plak je alles aan elkaar, dan kun je vier weken vrij nemen in ruil voor zestien verlofdagen.

Hemelvaart

Op donderdag 26 mei is het Hemelvaart. Veel bedrijven geven hun werknemers de dag na Hemelvaart standaard vrij, maar heb je dat niet, dan hoef je alleen 27 mei een dag vrij te nemen voor een lang weekend van vier dagen.

Pinksteren

En dan is er ook nog Pinksteren, in 2022 op zondag 5 en maandag 6 juni. Als je vervolgens 7 t/m 10 vrij neemt, kun je negen dagen op vakantie voor maar vier verlofdagen.

Leuke bestemming in mei en juni? Laat je inspireren:

→ ALGARVE | 5x fantastische bezienswaardigheden aan de Portugese zuidkust

HEERLIJK SICILIË | Dit zijn 8x Siciliaanse hoogtepunten

ZAKYNTHOS | Griekse parel in de Ionische Zee: tips en hoogtepunten

TEXEL | Lekker uitwaaien: 10x tips voor een weekendje Texel

MAGISCH MALLORCA | Zoveel meer dan strand alleen: ultieme eilandgids

 

Kerst

Kerst valt in 2022 op een zondag en een maandag. Dat is niet helemaal ideaal, maar die vrije maandag zorgt er wel voor dat je een verlofdag minder hoeft op te nemen als je op vakantie wilt. Negen dagen wintervakantie naar de zon voor maar vier verlofdagen dus.

Inspiratie voor winterzon?

→ WINTERZON | 10x zomer tijdens de winter

 

Roostervrije dagen

Is jouw fulltimebaan een 36-urige werkweek? Dan heb je dus elke twee weken sowieso een dag vrij óf je werkt standaard vier dagen in de week. Afhankelijk welke dag je vrij bent, kun je ook met deze ‘extra’ dagen spelen en schuiven om nóg meer waar voor je vrije tijd te krijgen.

Je tijd is je leven

Want zeg nou zelf, je tijd is toch veul te kostbaar om te verslinden op een bureaustoel achter een beeldscherm? Je tijd is van jou en van niemand anders en je mag ermee doen wat je wilt. Kies je voor loondienst, dan zul je wat van die tijd moeten inleveren, maar je ziet: met een beetje creativiteit win je al heel wat tijd terug. En dat wil je!

 

Je vakanties in 2022 organiseren en boeken

→ ZOEKEN & BOEKEN | Handig! Dit zijn 7 boekingssites voor het regelen van je reis

 

Vind je vliegtickets:

 

 

 

 

Boek je accommodatie:

 

Huur je huurauto:

 
Fijne vakanties en happy travels in 2022!

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer reistips en reisinspiratie? Lees ook:

ALLE REISTIPS