Winterzon: 10x zomer tijdens de winter

Winterzonbestemmingen

Is de winter ook niet jouw favoriete seizoen? Of duurt het je gewoon te lang? Zou je het heerlijk vinden om de te lange winter te onderbreken met een paar weekjes zomer? Zon op je huid, blauwe luchten, even niet je autoruiten krabben en flipflops in plaats van winterlaarzen? Lees dan mee over zomerse bestemmingen over bijna de hele wereld die perfect zijn om even te ontwinteren.

Een paar weken zon tijdens de gure winter doen wonderen, zeker aan het begin van het nieuwe jaar. Het gevoel dat je overspoelt zodra je voet aan land zet in een warme bestemming, terwijl je een paar uurtjes eerder nog dik aangekleed het vliegtuig instapte is zo fijn. Als je een keer de koude winter hebt onderbroken, dan wil je vaker naar de zomer tijdens de winter! Lees mee en ontdek meer over deze tien zonnige winterzonbestemmingen.

 

10x WINTERZONBESTEMMINGEN

WINTERSE ZONBESTEMMINGEN OVER BIJNA DE HELE WERELD

 

Dus. Geen zin om in de eerste week van het nieuwe jaar onder een grijs wolkendek naar kantoor te rijden? Wil je de donkere winterdagen, die na de feestdagen onvermoeid doorgaan, onderbreken met een paar zomerse dagen of weken? De winterzon doet een mens goed en ik kan het weten. Ik somde tien winterzonbestemmingen in Midden-Amerika en Azië voor je op waar ik overal zelf ben geweest (al dan niet in de winter) die ik highly can recommend: ABC-eilanden, Mexico en BelizeBarbados, Costa Rica, Miami, Colombia, Thailand, Maleisië, Bali en Dubai.

 

1. ABC-eilanden

Aruba, Bonaire en Curaçao als winterzonbestemmingen

Op Aruba, Bonaire en Curaçao is het altijd zomer en de eilanden zijn daardoor drie van de allerfijnste winterbestemmingen. De zon schijnt er het hele jaar door en het is er altijd rond de dertig graden. Met kerst is er nepsneeuw, oud & nieuw wordt op het strand gevierd (zo leuk!) en op 1 januari schijnt de zon even hard als op 31 december. Ik woonde ooit vijf jaar op Curaçao, dus hier spreekt een ervaringsdeskundige. Elke dag gaan er vanaf Schiphol vluchten van en naar de eilanden, dus pak die koffer en ga!

Tip: Ga eilandhoppen! Zo bezoek je ze alle drie en ervaar je hoe verschillend ze zijn.

Lees ook: One happy island: 8x bezienswaardigheden op Aruba.

Lezen over Curaçao? Hier vind je al mijn artikelen over Curaçao.

Vliegen naar een van de eilanden? Boek je vliegticket via Momondo of rechtstreeks bij KLM.

CuracaoAruba winterzonWinterzonbestemmingenWinterzonbestemmingen

 

2. Mexico en Belize

Zon, zee en strand in Mexico en Belize

Met een bizar rijke Mayageschiedenis kunnen cultuursnuivers hun hart ophalen, maar kom je vooral voor het mooie weer en niet voor oude stenen, dan heeft Mexico nog veel meer te bieden. In Mexico is het namelijk altijd warm, de zon schijnt er altijd en er is strand. De regio’s Yucatán en Quintana Roo zijn de meest voor de hand liggende plekken als winterzonbestemmingen en wat dacht je van het naastgelegen Belize? Een land met dezelfde geschiedenis, maar een totaal andere cultuur. In Belize vind je het eilandje Caye Caulker, waar je écht totaal tot rust komt onder de heerlijke Caribische zon én de onderwaterwereld is er fantastisch. Ook in de winter. Ik was in beide landen in februari en maart 2019.

Tip: het rif voor de kust van Belize is het een na grootste rif ter wereld. Heerlijk om te duiken en te snorkelen dus!

Lees ook: Tropisch paradijsje Caye Caulker: it’s unBelizeable!

Lezen over Mexico? Hier vind je al mijn artikelen over Mexico.

Vliegen naar Mexico? Zoek je vliegticket via Momondo.

Winterzonbestemming MexicoWinterzon in Belize

 

3. Barbados

Winterzon op Barbados

Het meest oostelijk gelegen Caribische eiland, grenzend aan de enorme Atlantische oceaan is Barbados, thuisbasis van Rihanna. Barbados is heel groen doordat het er in de winter veel regent. De natuur is er prachtig en vooral de typische bomen met hun smalle stammen en afhangende takken vormen een bezienswaardigheid. Ga een dagje op safari, maak een excursie naar de roemruchte rum distilleerderij, maak een uitje naar de hoofdstad Bridgetown en duik ook even het nachtleven in. Ik was er in oktober 2007 (zó lang geleden al?), net voor de winter, maar op Barbados is het altijd aangenaam warm, waardoor het een van de heerlijkste winterzonbestemmingen is.

Naar Barbados? Boek je vliegticket via Momondo.

Winterzonbestemmingen BarbadosBarbados winterzonbestemming

 

4. Costa Rica

Costa Rica als winterzonbestemming

Wil je de koude wintermaanden onderbreken met een explosie aan natuurgeweld, de vriendelijkste mensen en fijne temperaturen? Ga dan naar Costa Rica! Het is wat mij betreft een van de allerheerlijkste winterzonbestemmingen ooit. Er is jungle, er zijn vulkanen en natuurlijke hotsprings. Ga raften, ziplinen en surfen of plof met een boek op een heerlijk strand omgeven door half omgewaaide palmbomen. In Costa Rica kom je tot rust, zéker in de winter. Ik was er in februari 2011 en het was er volop zomer.

Naar Costa Rica? Boek je vliegticket via Momondo.

Lees ook: Pura Vida! Natuurpracht in Costa Rica.

Costa Rica Manuel AntonioCosta Rica winterzonbestemming

 

5. Miami

Winterzon in Miami

Zien en gezien worden, als je daar van houdt, dan moet je naar Miami! Altijd zomer, de mooiste mensen, de duurste auto’s, prachtige hotels, hippe feesten, de bekendste winkelketens, shoppingmalls, Ocean Drive en natuurlijk strand. Kortom: een van de fijnste winterzonbestemmingen ooit. Miami is een van de meest zuidelijke steden van de USA en heeft daardoor een Zuid-Amerikaans smaakje. Een fijne plek om de winter te onderbreken. Ik was er in september 2012.

Vliegen naar Miami? Boek je vliegticket via Momondo.

winterzonbestemmingen Miami Miami winterzonbestemmingen

 

6. Colombia

Winterzon in veelzijdig Colombia

Aaah Colombia. Er zijn maar weinig landen zo divers als het Zuid-Amerikaanse Colombia. Je kunt er naar de Amazone, je kunt er koffie plukken, je vindt er de hoogste palmbomen ter wereld, de geweldigste steden en in het noorden is er strand. Colombia is superveelzijdig en de evenaar loopt er dwars doorheen, waardoor het er nooit winter is. Wil je echt zonzekerheid, dan moet je in het Caribische noorden zijn, maar de eeuwige lente in de stad Meddelín is ook heerlijk. Colombia is van de mooiste winterzonbestemmingen. Ik was er in november 2018.

Vliegen naar Colombia? Boek je vliegticket via Momondo.

Lezen over Colombia? Hier vind je al mijn artikelen over Colombia.

Colombia winterzonbestemmingWinterzonbestemming Colombia

 

7. Thailand

Winterzon in Thailand

Backpacken of een volledig georganiseerde reis? In Thailand kan alles. Het land is zo goed bereisbaar dat je gemakkelijk op de bonnefooi kunt gaan en zeker bent van elke dag een leuke bestemming en een slaapplek. Wil je relaxen? Ga dan naar een van de talloze Thaise tropische eilanden. Wil je natuur en avontuur? Maak dan een rondreis. Eén ding is zeker: de temperaturen zijn altijd aangenaam omdat het er altijd zomer is. Een van de meest ideale winterzonbestemmingen dus! Ik was er in januari 2014, volop in de zomer.

Naar Thailand? Boek je vliegticket via Momondo.

Lees ook: Bijzonder reisverhaal: olifantenzorg in de Thaise jungle.

Winterzonbestemmingen Thailand Thailand winterzonbestemming Winterbestemming Thailand

 

8. Maleisië en Singapore

Combineer twee winterzonbestemmingen in Azië

Maleisië is heerlijk. Het is multicultureel en er is van alles te doen en te zien. De hoofdstad Kuala Lumpur is geweldig, maar er is ook heel veel natuur. In de Taman Negara jungle of in de Cameron Highlands bijvoorbeeld. Maar er zijn ook eilanden met tropische stranden zoals Panang en Lankawi en de Perhentian eilanden. Combineer je bezoek aan Maleisië met het aangrenzende Singapore en je hebt twee geweldige winterzonbestemmingen te pakken. Ik was in beide landen in oktober 2011.

Naar Maleisië? Boek je vliegticket via Momondo.

Lees ook: Bijzonder reisverhaal: op bezoek bij Orang Asli in Maleisië.

Winterzon MaleisiëMaleisië Taman Negara jungle

 

9. Bali

Bali is een van de fijnste winterzonbestemmingen

Indonesië bestaat uit ongeveer 10.000 eilanden en een van die eilanden is Bali. Bali is niet alleen een plek voor zon, zee en strand (en duiken, snorkelen en surfen), het is er ook een walhalla voor de spirituelen onder ons. Bali ziet groen van de overweldigende natuur en rijstvelden en is gemakkelijk in een paar weken te ontdekken. Ik was er in februari 2020 en de zonnefactor 50 was niet aan te slepen. Een heerlijke winterzonbestemming dus.

Vliegen naar Bali? Boek je vliegticket via Momondo.

Winterzon Nusa Penida BaliWinterzon BaliBali winterzon

 

10. Dubai

Winter in de woestijn

Nog een plek waar het altijd warm is, is Dubai. Het staat er vol met wolkenkrabbers die zijn gebouwd op mul woestijnzand. Dubai is groot, groots en grootser. Het is er modern, nieuw en chique en you either hate it or love it. Het is er altijd warm. Ik was er begin februari 2014 en het was er geen 45 graden zoals tijdens de zomer, tussen de 25 en 30 graden maximaal. Lekker zomer dus en dat maakt Dubai een van de beste winterzonbestemmingen. Zo fijn!

Naar Dubai? Boek je vliegticket via Momondo.

Lees ook: Dubai in drie dolle dagen: 10 hoogtepunten in de beroemdste woestijn.

Winterzon in DubaiDubai

 

ALLE REISTIPS >

2 Reacties

 1. Beantwoorden

  Mylène

  24 oktober 2016

  Oké, hier krijg ik dus best wel zin van om weer te gaan reizen, haha. Ik ben net terug uit Indonesië en merk dat ik maar niet echt kan wennen aan de kou hier, terwijl ik de herfst juist zo’n mooi seizoen vind. Maar op dit moment verlang ik alleen maar naar die warmte en die mooie fijne bestemmingen

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   25 oktober 2016

   Hoi Mylène, het is wat, hè, met die kou? Ik doe er ook altijd even over om om te schakelen. Maar het komt vast goed. Kies gewoon een van deze mooie bestemmingen en ga lekker weer op reis, joh! Heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS