Let’s go to Kokomo, het leukste strand van Curaçao!

Kokomo

In 2011 is de Vaersenbaai aan de zuidwestkust van Curaçao op de schop gegaan en is er een heerlijk strand ontstaan: Kokomo Beach. Een klein strand, centraal gelegen met heerlijk water en comfortabel ligbedjes. Om van de lunchkaart nog maar te zwijgen. Lees en kijk vooral mee naar deze heerlijke plek!

Zucht, Kokomo Curacao. Niet ver van Willemstad, in zuidwestelijke richting ligt Kokomo Beach. Aan de Vaersenbaai, voorbij Boca St. Michiel via de Weg naar Bullenbaai kom je bij dit leukste strand van Curaçao. Met helderblauw water, fijne ligbedjes, een relaxt muziekje, goede bediening en een geweldige lunchkaart, mag een dagje Kokomo echt niet ontbreken tijdens een bezoek aan Curaçao.

Lees ook: Paradijsjes op aarde. De tien mooiste stranden van Curaçao.

 

Kokomo Curacao

De Beach Boys zongen er in 1988 al over en hoewel ze toen hoogstwaarschijnlijk de gelijknamige plek in Florida bedoelden, bestaat er sinds 2011 ook een Kokomo op Curaçao: Kokomo Beach!

Aangelegd in 2011 is de Vaersenbaai tegenwoordig bekend als Kokomo. Klein en compact van stuk, omgeven door twee rotspartijen is het strand in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste stranden van het eiland. Met een steiger waarover je in het water kunt lopen en een vlot verderop in het water is het er heerlijk zwemmen en snorkelen. Pelikanen vliegen geregeld over, rustige muziek klinkt uit de speakers en obers brengen drankjes en hapjes terwijl jezelf in alle rust een boek leest. Of zonnebaadt. Of niks doet. Het kan allemaal op Kokomo.

Foto’s zien? Geniet onderaan deze blog mee!

 

Restaurant

De lunchkaart van het restaurant is goed. Het overdekte restaurant met volop uitzicht over het strand of zee is heerlijk. Terwijl de Caribische wind door je haren waait, kun je genieten van lekker eten en drinken. Gewoon in bikini of zwembroek, terwijl je je spullen rustig bij je bedje kunt laten liggen, tussen het zonnebaden door. Geen zin om op te staan? Geen probleem, de bediening serveert ook gewoon aan je strandbedje. Hoe fijn!

 

Feestjes bij Kokomo

Overdag klinkt er zachte muziek uit de speakers als achtergrondmuziek, maar hoe anders is dat ‘s avonds tijdens een van de vele feestjes. Happy hours, festivals, evenementen en heuse fullmoonparties vinden er om de zoveel tijd plaats. Er is elke week wel wat te doen op Kokomo.

 

Flamingo’s

Leuk weetje. Op weg naar Kokomo vanuit de stad, vlák voor de afslag zie je aan de linkerkant van de weg een paar roze gedaantes opdoemen. Inderdaad. Flamingo’s! Zet je auto aan de kant (je zult niet de enige zijn) en loop er even naar toe om deze geweldige kleurrijke beestjes te bewonderen.

 

Foto’s

Klinkt allemaal goed, hè? En dan heb je de foto’s nog niet eens gezien. Laat je overtuigen en geniet even mee met de mooiste plaatjes van Kokomo Beach. Wát een fijn plekje!

Kokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo CuracaoKokomo Curacao

 

Meer over Curaçao?

Ik schreef meerdere artikelen over dit heerlijke eiland. Hier vind je alles over Curaçao. Meer Curaçaose stranden? Hier vind je de tien mooiste.

 

Ben je geïnspireerd geraakt door deze mooie plek? Ben je er zelf ooit geweest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS