Curaçao voor beginners: vijf hotspots

Curaçao voor beginners

Ga je voor het eerst naar Curaçao en heb je geen idee wat je kunt verwachten en waar je zoal moet zijn? Van de ontelbare, mooie plekken en bezienswaardigheden heb ik vijf hotspots voor je op een rij gezet. Zonder het bezoeken deze (toeristische) plekken heb je dushi Korsow niet gezien. Lees mee over de vijf highlights van dit heerlijke eiland!

Op Curaçao zijn wel vijftig of misschien wel 100 bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Van musea tot goede restaurants en van koloniale landhuizen tot de mooiste stranden. Tijdens een korte vakantie kun je lang niet alle bijzonderheden zien en bezoeken en eerlijk is eerlijk… velen komen toch vooral voor het strand. Maar er zijn vijf plekken die je sowieso gezien moet hebben, want zonder deze highlights heb je Curaçao niet gezien. Ga je voor het eerst naar Curaçao? Dan is dit artikel jouw Curaçao-voor-beginners guide.

Vliegen naar Curaçao? Boek je ticket via Momondo, Skyscanner of rechtstreeks bij KLM!

 

CURAÇAO VOOR BEGINNERS

5X HOTSPOTS EN HOOGTEPUNTEN ALS JE VOOR HET EERST OP CURAÇAO BENT

 

1. Westpunt (Banda Abao) = mooiste natuur van Curaçao

Niet echt een hotspot, maar meer een natuurspot. Ongerepte natuur in het Christoffelpark, kleine dorpjes, landhuizen, ruige rotsen, talrijke cactussen, de Christoffelberg en natuurlijk de mooiste stranden. Playa Kalki, Playa Forti, Grote Knip en Porto Marie vindt je allemaal op en in de buurt van Westpunt. Het gebied rondom Westpunt wordt in de volksmond ook wel Banda Abao (lage kant) genoemd. Huur een auto en trek er een dag op uit om de mooiste natuur en stranden van Curaçao te spotten. De Weg naar Westpunt brengt je langs alle bezienswaardigheden aan deze lage kant van het eiland.

Lees ook: Westpunt Curaçao: hoogtepunten tijdens een roadtrip.

Christoffelberg

 

2. De mooiste stranden

Curaçao heeft maar liefst 37 stranden. Zevenendertig! Het eiland is maar 60 kilometer lang en op z’n breedst 15 kilometer en toch stikt het er van de baaien, wit zand, wuivende palmen en azuurblauw water. Sommige zijn au naturelle, zoals de stranden die je op Banda Abao vindt (zie: punt 1). Playa Kalki, Playa Grandi, Playa Kenepa (Knip) of Playa Forti zijn allemaal natuurlijke baaien waar je een zwem kunt wagen, maar er zijn ook aangelegde en meer commerciële stranden zoals Mambo Beach en Jan Thiel (zie: punt 3).

Wil je weten wat de allermooiste stranden zijn? Lees hier: Slices of paradise: de tien mooiste stranden van Curaçao.

Curacao voor beginners: stranden

 

3. Toeristische hotspots: Mambo Beach + Sea Aquarium en Jan Thiel

Mambo is the place to be voor een dagje zon, zee, strand, lekker eten, goede cocktails en zelfs shoppen. Mambo bestaat uit een lang strand met heel veel hippe strandbars, hotels zoals het Lions Dive & Beach Resort en een heuse winkelboulevard vol met eet- en koffietentjes. Starbucks en Subway, boetiekjes met souvenirtjes en de prachtigste bikini’s en zelfs het radiostation van Dolfijn FM: op Mambo vind je alles bij elkaar. Aan de linkerkant vind je het Sea Aquarium, waar je met dolfijnen kunt zwemmen en nog veel meer zeedieren kunt spotten en rechts van Mambo is good old Wet & Wild waar je vooral op zondag lekker met je voetjes in het zand en een Amstel Bright in je hand kunt happy hour-en.

Nog een stuk oostelijker ligt de Jan Thiel baai. Vroeger was het een dure plek waar alleen rijke Nederlanders kwamen, maar vandaag de dag stikt het er van de hotels en resorts. Als je naar een Nederlands reisbureau gaat om je reis naar Curaçao te boeken, dan kom je 99% zeker op Jan Thiel terecht. De baai is echt, maar het strand is net als Mambo kunstmatig aangelegd. Er zijn talloze restaurants en beach bars, het is er druk en overladen met Nederlanders, maar ik zou zeggen: ga er vooral op uit en blijf er niet hangen. Je hebt Curaçao niet gezien als je alleen maar op Jan Thiel bent geweest.

4. Willemstad: Punda en Otrobanda

Op Curaçao zeggen we niet dat we even naar Willemstad gaan. Nee. Als we de stad in gaan, gaan we óf naar Punda óf naar Otrobanda. Het woord Willemstad wordt eigenlijk niet gebruikt. De hoofdstad van Curaçao wordt verdeeld door de St. Annabaai, die middenin de stad ligt. De Emmabrug, ofwel de pontjesbrug zorgt ervoor dat je te voet van de een naar de andere kant komt en als de brug open is voor zeeverkeer, dan neem je de ferry naar de overkant. Ben je met de auto? Dan neem je de grote Julianabrug die over de baai gebouwd is.

Punda (betekenis: punt) is het oudste gedeelte van Willemstad. Veel dure winkels zoals juweliers en merkwinkels zijn er te vinden. Het beroemdste gebouw van Curaçao is het Penha-gebouw, tevens het eerste huis van de kleurrijke handelskade. Vele panden aan deze kant van de stad zijn monumentale panden en de Handelskade zelf staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Otrobanda (betekenis: andere kant) daarentegen is van oudsher een echte volksbuurt. Had ik vroeger – in 2002 toen ik er voor het eerst kwam – het gevoel dat ik in een getto was beland, nu kun je rustig rondlopen tussen de locals en alle lokale winkeltjes. Grootste tip voor Otrobanda? Het Kura Hulanda hotel. Dit hotel was vroeger een woonwijk in Otrobanda en is omgetoverd tot een openlucht-hotel. Panden zijn omgebouwd tot luxe hotelkamers en restaurants, er zijn zwembaden aangelegd en je vindt er het Kura Hulanda-museum. Heel bijzonder!

Lees ook: Kura Hulanda, het bijzonderste hotel van Curaçao.

Curacao voor beginnersPunda Curacao Pontjesbrug Willemstad

 

5. Pietermaai

Last but definitely not least. Ik schreef eerder al een stuk over deze leukste wijk van Curaçao. Pietermaai is een suburb van de hoofdstad Willemstad en is helemaal booming. Winkeltjes, restaurants, uitgaansgelegenheden en hotelletjes vind je allemaal in de fraai gekleurde opgeknapte monumentale panden van de wijk Pietermaai. Ooit was het een vervallen bende, maar nu is het the place to be.

Lees ook: Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

Curacao voor beginners: PietermaaiPietermaaiCuracao voor beginners: Pietermaai Scuba Lodge Kleurrijk Pietermaai Curacao

Vliegen naar Curaçao? Boek je ticket via Momondo, Skyscanner of rechtstreeks bij KLM!

Overnachten op Curaçao? Boek je kamer bij Booking.com!

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS