Authentiek Curaçao: 5 tips van een local

Authentiek Curaçao

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je aan zon, zee en strand, Aan toerisme en alles wat daar bij komt kijken. Maar Curaçao is meer dan dat, veel meer zelfs. Curaçao heeft een eigen geschiedenis, bevolking en cultuur en ik neem je mee naar het authentieke échte Curaçao.

Denk je aan Curaçao, dan denk je aan zon, zee en strand. Aan de beroemde Handelskade, kleurrijke gebouwen en gezellige mensen. Misschien een cocktail, lekker eten of een feestje, kortom: vakantie. Mambo, Jan Thiel, Willemstad, dat zijn de plekken waar het gebeurt voor toeristen. Maar Curaçao kent ook veel minder bekende plekken. Plekken die vooral door locals worden bewoond, waar niet veel toeristen komen en die eigenlijk wél bezocht zouden moeten worden om écht authentiek Curaçao te leren kennen. Lees mee over vijf plekken en dingen op Curaçao waar je niet zo snel aan denkt.

 

AUTHENTIEK CURAÇAO

 

1. Musea waar authentiek Curaçao tot leven komt

Toegegeven. De meest mensen komen niet naar Curaçao om musea te bezoeken. Maar toch zijn de Curaçaose musea meer dan de moeite waard. Het Curaçaosch Museum herbergt de hele geschiedenis van het eiland, het Curaçao Martime Museum is het enige scheepvaartmuseum en het Kura Hulanda Museum brengt de slavernij prachtig in beeld. Voor zover mogelijk. Alle drie een múst visit om authentiek Curaçao te ervaren tijdens je bezoek.Authentiek CuraçaoMuseum Curaçao

 

2. Landhuizen Curaçao

De ongeveer 160 landhuizen op Curaçao zijn van oorsprong de hoofdgebouwen van plantages waar in de 17e eeuw landbouw en veeteelt werd bedreven. Ze liggen verspreid over het hele eiland en 86 zijn er nog in originele staat. Andere landhuizen hebben inmiddels andere functies. De mooiste landhuizen? Landhuis Dokterstuin, Daniël, Knip, Brievengat en Zuikertuintje. In al deze huizen voel je het echte Curaçao zoals het ooit was en een bezoek aan een paar landhuizen mag echt niet ontbreken om authentiek Curaçao te ervaren.Landhuis Curaçao

 

3. De dorpjes op Bandabao

Vanuit Willemstad kom je op de Weg naar Westpunt langs en door vele dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Beginnend bij Grote Berg, door naar Tera Kora en Barber, maar ook Soto en Sint Willibrordus mag je niet vergeten. Alle dorpjes hebben hun eigen geschiedenis, hun eigen bevolking en een eigen kerk en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Ben je op zoek naar Curaçao op z’n authentiekst? Dan moet hier echt even de tijd voor nemen.

Lees ook: Roadtrip Curaçao: Van Willemstad naar Westpunt.

 

4. Pietermaai

Niet toeristisch? Onontdekt? Pietermaai? Oké, Pietermaai is tegenwoordig niet bepaald onontdekt. Met Saint Tropez Ocean Club als ultieme uitgaansgelegenheid en vele restaurantjes en barretjes is de wijk tegenwoordig een plek die je niet snel overslaat. Maar dat was niet altijd zo. Nog maar een paar jaar geleden was Pietermaai de uitvalsbasis voor gespuis en durfde je er niet alleen over straat. Maar tegenwoordig kun je er ontbijten Bij Blauw, fine dinen bij Cristal en zijn talloze monumentale panden opgeknapt, waardoor de wijk een ware make-over heeft gekregen. Pietermaai is echt the place to be tegenwoordig!

Lees ook: Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

Authentiek Pietermaai Pietermaai authentiek

 

5. Local food

Je mag Curaçao niet verlaten zonder bij een local geweest om echt authentiek Curaçao niet alleen te ervaren, maar ook te proeven. Waar je moet zijn? Nergens krijg je je vis verser dan bij Pop’s Place aan de Caracasbaai, bij Komeder Krioyo bij het eerdergenoemde landhuis Dokterstuin vind je de heerlijkste creoolse maaltijden, bij Purunchi aan de Koredor weet je meteen dat je etentje een feestje gaat worden, bij de Marshe Bieuw in de old food market court aan het Waaigat eet je samen met locals de meest authentieke maaltijden en bij Serka Norman krijg je eveneens de meest verse vis. Beleef de typische smaken van Curaçao, aanschouw de beleving waarmee gekookt worden en vooral… geniet!kriyoyo food local food

Lees ook: eten als een local: 3x visrestaurants op Curaçao.

 

Meer Curaçao? Hier vind je al mijn artikelen over het heerlijkste eiland van ons koninkrijk, Curaçao.

 

Ben jij al eens op Curaçao geweest? Of misschien woon je er of heb je er gewoond? Heb je aanvullingen? Of opmerkingen? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met me op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS