Denk je aan Curaçao, dan denk je aan zon, zee en strand. Aan de beroemde Handelskade, kleurrijke gebouwen en gezellige mensen. Misschien een cocktail, lekker eten of een feestje, kortom: vakantie. Mambo, Jan Thiel en Willemstad zijn de plekken waar het gebeurt voor toeristen. Maar Curaçao kent ook veel minder bekende plekken. Plekken die vooral door locals worden bewoond, waar niet veel toeristen komen, maar waar je wel authentiek Curaçao ervaart. Lees mee over vijf plekken en dingen op Curaçao waar je niet zo snel aan denkt.

 

 

AUTHENTIEK CURAÇAO

Off the beaten track: vijf tips voor echt, authentiek en historisch Curaçao

 

1. Musea waar authentiek Curaçao tot leven komt

De meest mensen komen niet naar Curaçao om musea te bezoeken en dat is ontzettend jammer. De Curaçaose musea meer dan de moeite waard, omdat je er een flinke duik in de geschiedenis – en dus ook je eigen Nederlandse geschiedenis – kunt maken. Het Curaçaosch Museum herbergt de hele geschiedenis van het eiland, het Curaçao Martime Museum is het scheepvaartmuseum en het Kura Hulanda Museum brengt de slavernij prachtig in beeld. Voor zover mogelijk. Alle drie zwaar de moeite om authentiek Curaçao te ervaren tijdens je bezoek aan het eiland.

Lees ook:

→ Hoort Curaçao bij Nederland? Een ingewikkeld verhaal

→ Kura Hulanda, het meest bijzondere hotel van Curaçao

 

2. Landhuizen Curaçao

De ongeveer 160 landhuizen op Curaçao zijn van oorsprong de hoofdgebouwen van plantages waar in de 17e eeuw landbouw en veeteelt werd bedreven. Ze liggen verspreid over het hele eiland en 86 zijn er nog in originele staat. Andere landhuizen hebben inmiddels andere functies. De mooiste landhuizen? Landhuis Dokterstuin, Daniël, Knip, Brievengat en Zuikertuintje. In al deze huizen komt het authentieke Curaçao tot leven. Neem er eens een kijkje!Landhuis Curaçao

 

3. Bandabao

Curaçao is opgedeeld in twee delen: Bandariba en Bandabao, de hoge kant en de lage kant. Het oosten van Curaçao is Bandariba. Hier liggen Willemstad en z’n buitenwijken. Maar het westen van Curaçao is Bandabao en dat is het authentieke, natuurrijke en nauwelijks bewoonde deel van het eiland. Je komt op Bandabao wanneer je richting Westpunt rijdt.

Vanuit Willemstad kom je op de Weg naar Westpunt langs en door een bijzonder landschap. Het is veelal droog en dor, maar als er een goed regenseizoen is geweest kan het ook behoorlijk groen zijn. Langs de zuidkust vind je de állermooiste baaien en stranden en in het noorden is de zee wild en onstuimig. Onderweg kom je langs landhuizen en dorpjes zoals Grote Berg, Tera Kora, Barber, Soto en St. Willibrordus en bovendien het grootste nationale park van het eiland, het Christoffelpark met het hoogste punt van het eiland, de Christoffelberg.

Lees ook:

→ Westpunt Curaçao: hoogtepunten tijdens een roadtrip

→ Slices of paradise: de 10 mooiste stranden van Curaçao

→ Actief op Curaçao‎: de Christoffelberg op!

 

4. Pietermaai

Niet toeristisch? Onontdekt? Pietermaai? Oké, Pietermaai is niet bepaald onontdekt meer. Met veel uitgaansgelegenheden, (boutique)hotels en vele restaurantjes en barretjes is de wijk behoorlijk hip en happening. Maar dat was niet altijd zo. Nog maar een paar jaar geleden was Pietermaai een compleet vervallen wijk waar je niet eens alleen over straat durfde. Maar nu kun je er ontbijten Bij Blauw, fine dinen bij Cristal en uitgaan en zijn de monumentale panden opgeknapt. De wijk heeft echt een make-over gekregen. Pietermaai is echt the place to be!

Lees ook: Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

 

5. Local food: Curaçaos eten

Je mag Curaçao niet verlaten zonder bij een local geweest om echt authentiek Curaçao niet alleen te ervaren, maar ook te proeven. Typische Curaçaose gerechten zijn pastechi’s (pasteitjes), kabritu (geitenvlees), leguaan, funchi (polenta), keshi yená (gevulde kaas), stobá (stoofpot) en arepa’s (soort pannenkoekjes).

Waar je moet zijn voor Curaçaos eten?

  • Pop’s Place: verse vis aan de Caracasbaai;
  • Purunchi en Saltwater Rifterrace: beide aan de Koredor en beide verse vis;
  • De Visserij: verse vis aan de Piscaderabaai;
  • Marshe Bieuw: in de Oude Markt aan het Waaigat vind je de meest authentieke maaltijden;
  • Komeder Krioyo bij Landhuis Dokterstuin voor creoolse maaltijden;
  • Jaanchie’s op Westpunt: bekend om z’n leguaan;
  • Truk di pan: foodtrucks die ‘s avonds langs de wegen van Curaçao staan. Lekker na een avondje stappen;
  • Deli Arepa: dé arepa-specialist van Curaçao in Saliña!

Lees ook: Catches of the day: drie goeie visrestaurants op Curaçao

 

Vliegen naar Curaçao

Vliegen naar Curaçao? Boek je ticket via Momondo, Skyscanner of rechtstreeks bij KLM

KLM

 

Overnachten op Curaçao

Overnachten op Curaçao? Boek je kamer bij Booking.com!


Booking.com

 

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap