Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

Pietermaai Curacao

Waar Pietermaai vroeger een wijk was waar ik niet eens durfde te komen, is het nu the place to be. Je kunt Curaçao niet bezoeken zonder een bezoekje te brengen aan deze hippe, gezellige, authentieke en monumentale plek. Welkom op Pietermaai Curaçao!

Pietermaai Curaçao: Het waren vooral veel chollers die het straatbeeld bepaalden. Zwervers. Rondlopend in afgetrapte slippers en slapend in een van de krotten die langs de weg stonden. Dat die krotten eigenlijk monumentale gebouwen waren, wist ik toen niet. Dat ze er iets veel mooiers van konden maken dan wat het op dat moment was, dat zag ik toen wel. Tegenwoordig kijk je je ogen uit en voel je er een compleet andere sfeer. Waar? Op Pietermaai natuurlijk!

Pietermaai Curaçao

 

Pietermaai Curaçao

Pietermaai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een achterstandsbuurt naar een echte upscale wijk, zoals de wijk tijdens het bouwen ervan bedoeld is. Gebouwd in de 18e eeuw, omdat het centrum van Willemstad te vol was, week men uit naar het stukje vlák achter Punda in Willemstad. Het werd een kleine suburb van Willemstad en was bedoeld als uitgaansgebied met vele theaters en restaurants totdat het gebied werd getroffen door een orkaan en bijna compleet werd verwoest.

 

Begin jaren nul

Begin jaren nul zag ik kapotte, vervallen gebouwen, die nog niet eens goed genoeg waren om te kraken. Het gebied was compleet vervallen en het was een walhalla voor zwervers. Zonde vond ik het. Dat er schoonheid in de grijze gebouwen te vinden was, ontging mij compleet, maar dat de wijk zo heerlijk aan de zuidkust van het eiland ligt en er dus een paar kilometer kustlijn verloren ging, dat vond ik eeuwig zonde.

Pietermaai Curaçao

Kleurrijk

Toen ik in 2016 voor het eerst sinds jaren weer terug op het eiland was, weet ik nog hoe verbaasd ik was. Ik begreep in één keer hoe Pietermaai oorspronkelijk bedoeld was. Namelijk zoals het nu is! Hippe clubs, knusse restaurants, gezellige straatjes en de meest kleurrijke gebouwen, helemaal opgeknapt. Winkeltjes, concept stores en af en toe nog een vervallen grijs gebouw tussen alle gekleurde huizen; het is helemaal zoals het moet zijn. Vind ik.

Pietermaai CuraçaoPietermaai Curaçao, PietermaaiwegPietermaai Curaçao

 

Authentiek Pietermaai

Ben je op Curaçao of ga je er naar toe? Vergeet dan absoluut niet een bezoek te brengen aan deze authentieke wijk waar zoveel te beleven valt. Ga stappen bij het überhippe St. Tropez, eten bij Cristal of Déjà Vu en ontbijt de volgende ochtend Bij Blauw. Verblijf in een van de lodges, appartementjes of hotelletjes of in het grote Avila Hotel in de Penstraat. Ga shoppen in een van de boetiekjes en laat je verrassen door het kleurrijke straatbeeld.

Pietermaai Curaçao Bij BlauwPietermaai Curaçao Bij BlauwPietermaai Curaçao

 

Weetjes over Pietermaai Curaça0:

 • Curaçao verandert nogal eens. En dan vooral de clubs en andere uitgaansgelegenheden. Het kan best zijn dat St. Tropez bijvoorbeeld over een tijdje een andere naam heeft;
 • Pietermaai Curaçao is gesticht in de 18e eeuw als buitenwijk van Willemstad;
 • Pietermaai Curaçao grenst aan Punda, het ‘goede’ gedeelte van Willemstad. Beide delen zijn gemakkelijk in één middag te bezoeken/bewandelen;
 • Handige sites: curacao.com en pietermaaidistrict.com.

Meer over Curaçao?

Hier vind je al mijn blogs over Curaçao.

 

Geïnspireerd geraakt? Of heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

7 Reacties

 1. Beantwoorden

  René

  21 februari 2017

  Nou ben ik toch wel benieuwd. Ziet er compleet anders uit dan in 2009. Wanneer gaan we met z’n allen?

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   25 februari 2017

   Over een paar jaartjes gaan we met z’n allen. Ik kan niet wachten!

 2. Beantwoorden

  Marga

  22 februari 2017

  Mooi geschreven Kim !

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   25 februari 2017

   Dank je, Marga!

 3. Beantwoorden

  Jora de Jong

  24 augustus 2018

  Wat een heerlijk positief stuk over Curacao! Kan ik het delen op onze FB page van Wereldstage?
  En ja, Pietermaai is echt een fantastische wijk!

  Gr Jora

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   25 augustus 2018

   Hi Jora, ja hoor, delen mag altijd, graag zelfs!

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   25 augustus 2018

   En bedankt hoor, voor je fijne reactie. Pietermaai is echt leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS