Pietermaai Curaçao: het waren toen vooral veel chollers die het straatbeeld bepaalden. Rondlopend in afgetrapte slippers en slapend in een van de krotten die langs de weg stonden. Dat die krotten eigenlijk monumentale gebouwen waren, wist ik toen niet. Dat ze er iets veel mooiers van konden maken dan wat het op dat moment was, dat zag ik toen wel. Tegenwoordig kijk je je ogen uit en voel je er een compleet andere sfeer. Waar? Op Pietermaai natuurlijk!

 

 

PIETERMAAI CURAÇAO

Van achterstand naar hipste wijk van Curaçao

Pietermaai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een achterstandsbuurt naar een echte upscale wijk, zoals de wijk tijdens het bouwen ervan bedoeld is. Gebouwd in de 18e eeuw, omdat het centrum van Willemstad te vol was, week men uit naar het stukje vlák achter Punda in Willemstad. Het werd een kleine suburb van Willemstad en was bedoeld als uitgaansgebied met theaters en restaurants totdat het gebied werd getroffen door een orkaan en bijna compleet werd verwoest.

Lees ook: 14x prachtig en iconisch Punda op Curaçao

Begin jaren nul zag ik kapotte, vervallen gebouwen, die nog niet eens goed genoeg waren om te kraken. Het gebied was compleet vervallen en je durfde er echt niet in je eentje over straat. De wijk leefde niet. Er waren geen huizen, geen winkels, geen restaurants, maar slechts kapotte, vervallen, maar prachtige gebouwen. En dat terwijl de wijk aan zee ligt en er dus best wat potentie in zat.

Toen ik in 2016 voor het eerst sinds jaren weer terug op het eiland was, weet ik nog hoe verbaasd ik was. Ik begreep in één keer hoe Pietermaai oorspronkelijk bedoeld was. Namelijk zoals het nu is! Hippe clubs, knusse restaurants, gezellige straatjes en de meest kleurrijke gebouwen, helemaal opgeknapt. Winkeltjes, concept stores en af en toe nog een vervallen grijs gebouw tussen alle gekleurde huizen; het is helemaal zoals het moet zijn. Pietermaai is in de jaren dat ik niet (meer) op het eiland was, helemaal opnieuw tot leven gekomen. Hoe tof!

Pietermaai

 

Authentiek en kleurrijk Pietermaai

Ben je op Curaçao of ga je er naar toe? Breng dat absoluut een bezoek aan deze authentieke wijk waar zoveel te beleven valt. Er is zoveel te doen. Niet alleen kun je er heerlijk uit eten of lunchen, je kan er stappen en zelfs slapen in een van de leuke (boutique)hotels. In 2018 was ik er weer en vond ik een leuk appartementje in de wijk waar ik een dag of tien mocht wonen en jeetje, wat was dat fijn.

De doorgaande weg, die gewoon Pietermaai heet (dus geen Pietermaaiweg of -straat, maar gewoon Pietermaai) is de hoofdweg en wordt omlijst met de kleurrijkste gebouwen die afgewisseld worden met af een toe en vervallen krot.  Parkeer je auto aan de kant, wandel de wijk in en laat je verrassen. Vergeet dan ook niet om door de Nieuwestraat te struinen. Je gaat je er niet een hele dag kunnen vermaken, want het is er niet groot, maar voor een ontbijtje, een diner, een beetje shoppen of een happy hour zit je er goed. Daarover gesproken: wat zijn nou de hotspots van Pietermaai?

 

Overnachten in Pietermaai

Pietermaai Boutique Hotel

De naam zegt het al. Pietermaai Boutique is misschien wel het allermooiste boutiquehotel van Curaçao en dat is zonder overdrijven. En dan ook nog in de allerleukste wijk. Je wordt instant verliefd op de prachtige inrichting en de heerlijke kamers.

Boek je kamer in Pietermaai Boutique

 

Boutique Hotel ‘t Klooster

Hotel ‘t Klooster: Over boutiquehotels gesproken. Wat dacht je van Hotel ‘t Klooster? Met een zwembad, heerlijke restaurants en de allermooiste aankleding is dit hotel een superfijne plek om te overnachten.

Boek je kamer in ‘t Klooster

 

Saint Tropez Boutique Hotel

Saint Tropez is hipper dan hip, strakker dan strak en van alle markten thuis. Het ligt middenin Pietermaai aan de hoofdweg, heeft een infinity pool, een restaurant, een terras en geweldige suites en appartementen om te verblijven. In het weekend gaan ‘s avonds de discolampen aan en de voetjes van de vloer. Het is echt een supertoffe plek om te verblijven.

Boek je kamer bij Saint Tropez

 

Scuba Lodge

Nog een boutique hotel: in een van de kleurrijke panden op Pietermaai is sinds 2008 een boutique hotel gevestigd: Scuba Lodge. Met gewone kamers en oceanview kamers is dit echt een fantastische plek om je vakantie op Curaçao door te brengen.

Boek je kamer bij Scuba Lodge

 

Bij Blauw

Nog zo’n beauty die niet mag ontbreken in dit rijtje. Hotels en appartementen genoeg op Pietermaai, maar vergeet ook niet om Bij Blauw te overwegen. Het is een hotel, restaurant én winkel in een en ook nog eens gelegen aan het water met het strand van Dive City naast de deur.

Boek je kamer Bij Blauw

 

Dushi Apartments

Wil je het gevoel van thuis ervaren in je eigen appartement? Dushi Apartments zijn verschillende appartementen van verschillende groottes in één gebouw aan de hoofdstraat in Pietermaai. Aan de voorkant heb je uitzicht op de wijk, aan de achterkant adembenemend zeezicht. Je voelt je er helemaal thuis op Curaçao.

Boek een van de Dushi Apartments


 

Restaurants, hotspots en uitgaan op Pietermaai Curaçao

Bij Blauw

Wil je eens lekker buiten de deur ontbijten? Dat kan Bij Blauw. Zin in een lunch na het struinen door de Pietermaaise straten? Dat kan Bij Blauw. Of heb je geen zin om te koken en wil je op Pietermaai dineren? Ook dat kan Bij Blauw. Zelfs slapen en shoppen kan er.

Saint Tropez Ocean Club

In Zuid-Frankrijk ligt deze übersjieke badplaats, maar op Pietermaai kun je er zwemmen, zonnen, drinken, eten en dansen. Saint Tropez is een club slash restaurant slash infinity pool. Het is superstrak vormgegeven met veel wit, grote planten en kussens en je kunt er naast zien en gezien worden ook lekker eten.

Mundo Bizarro

Breakfast, lunch en dinner in Cuba-stijl. Mundo Bizarro is een heerlijke, eigenwijze plek waar je superlekker kunt eten in een authentiek en bijzonder sfeertje. Het is een beetje Cuba meets the rest of the world en dat moet je echt ervaren hebben.

Scuba Lodge

Net noemde ik hem al. Naast slapen kun je bij Scuba Lodge ook een hapje eten. Met op verschillende avonden verschillende thema’s kom je de week wel heel gemakkelijk door en het is er nog goed vertoeven ook. Scuba Lodge is echt een highlight van Pietermaai.

Dive City Curaçao (voorheen City Beach 88)

Naast Scuba Lodge ligt een strand! En niet zomaar een strand, een heus stadsstrand! Bij Dive City kun je ‘s avonds lekker een hapje eten. Uit de steenoven worden verse pizza’s bereid, dus wil je na een dagje zwemmen en zonnen meteen wat eten, dan kun je zo aanschuiven.

Miles Jazz Café

Live muziek, een lekker sfeertje en ondertussen genieten van een lekker biertje of wijntje. Op zaterdagavond haal je je hart op in Miles Jazz Café Pietermaai.

Café de Tijd Pietermaai

Borrelen aan een picknicktafel met een bucket vol bier. Het is een beetje Holland en een beetje Curaçao bij Café de Tijd in Pietermaai. Aan gezelligheid geen gebrek.

 

Snapshots Pietermaai Curaçao

 

Weetjes over Pietermaai Curaçao

  • Pietermaai Curaçao is gesticht in de 18e eeuw als buitenwijk van Willemstad;
  • Pietermaai Curaçao grenst aan Punda, het oudste gedeelte van Willemstad. Beide wijken zijn gemakkelijk in één middag te bezoeken/bewandelen;
  • Curaçao verandert nogal eens. En dan vooral de clubs en andere uitgaansgelegenheden;
  • Handige sites: curacao.com en pietermaaidistrict.com.

 

→ Vind vliegtickets naar Curaçao

→ Vind hotels in en om Pietermaai

→ Boek je huurauto om Curaçao te ontdekken

→ Regel je tours en activiteiten op Curaçao

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Curaçao? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap