Let’s go to Kokomo, het leukste strand van Curaçao!

Leukste strand van Curaçao Kokomo Curaçao

In 2011 is de Vaersenbaai aan de zuidwestkust van Curaçao op de schop gegaan en is er een heerlijk strand ontstaan: Kokomo Beach. Een klein strand, centraal gelegen met heerlijk water en comfortabel ligbedjes. Om van de lunchkaart nog maar te zwijgen. Lees en kijk vooral mee naar deze heerlijke plek!

Zucht, Kokomo Curacao. Niet ver van Willemstad, in zuidwestelijke richting ligt Kokomo Beach. Aan de Vaersenbaai, voorbij Boca St. Michiel via de Weg naar Bullenbaai kom je bij dit leukste strand van Curaçao. Met helderblauw water, fijne ligbedjes, een relaxt muziekje, goede bediening en een geweldige lunchkaart, mag een dagje Kokomo echt niet ontbreken tijdens je bezoek aan Curaçao.

Lees ook: Slices of paradise. De tien mooiste stranden van Curaçao.

 

KOKOMO CURAÇAO

HET LEUKSTE STRAND VAN CURAÇAO

 

De Beach Boys zongen er in 1988 al over en hoewel ze toen de gelijknamige plek in Florida bedoelden, bestaat er sinds 2011 ook een Kokomo op Curaçao: Kokomo Beach!

Kokomo ligt in de Vaersenbaai in het zuidwesten van Curaçao, tussen de Bullenbaai en Blauwbaai (Blue Bay). Klein en compact, omgeven door twee rotspartijen is het strand in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste stranden van het eiland. Met een steiger, een schommel en een vlot verderop in het water is het er heerlijk zwemmen en snorkelen. Pelikanen vliegen geregeld over, rustige muziek klinkt uit de speakers en obers brengen drankjes en hapjes terwijl je zelf in alle rust een boek leest. Of zonnebaadt. Of niks doet. Het kan allemaal op Kokomo.

Foto’s zien? Check ze onderaan deze blog!

 

Het verhaal van Kokomo Curaçao

De Vaersenbaai was tot 2011, voordat Kokomo Curaçao bestond, een baai die vooral door Curaçaoënaars werd bezocht en niet zozeer door toeristen. Er was niet meer te doen dan picknicken op het strand en zwemmen en vooral op zondag was de baai drukbezocht door Curaçaose families en was de plek nauwelijks bekend bij toeristen. Maar sinds Kokomo er is gevestigd, wordt de baai vooral nog bezocht door de toerist.

Met als gevolg dat de Curaçaoënaars een beetje zijn verbannen. Er wordt geld gevraagd voor een strandbedje, je eigen eten en drinken meenemen mag niet meer en de meeste locals hebben nou eenmaal niet zo’n dikke portemonnee als de gemiddelde (Nederlandse) toerist. Bovendien is het best een beetje zot dat zij nu opeens moeten betalen voor een strand waar ze al jaren komen. Hoewel Kokomo nu dus écht het leukste strand van Curaçao is, is er dus wel degelijk ook een kanttekening en het is wel goed om daar bij stil te staan tijdens je bezoekje aan Kokomo.

 

Kokomo Beachclub

Kokomo is niet alleen het strand, er is ook een heuse beachclub. Een restaurant waar je geweldig kunt eten en waar veel tafels staan, dus ook als je niet eens voor het strand komt kun je er bijvoorbeeld prima lunchen met uitzicht over zee. Ga je wel voor een dagje strand, dan kun je in je bikini of zwembroek genieten van je lunch of diner terwijl de Caribische wind door het restaurant waait. Geen zin om op te staan van je strandbedje? Geen probleem, de bediening komt ook gewoon bij je langs. Hoe fijn!

 

Feestjes bij Kokomo Curaçao

Bij Kokomo kun je niet alleen overdag zwemmen en zonnebaden, ‘s avonds gaan de discolampen aan. Ben je op Curaçao, pak dan lekker een feestje mee op Kokomo. Vooral Woodstock en de maandelijkse Full Moon Party zijn echt leuke evenementen waar soms wel 2000 mensen op af komen. Nog een reden waarom Kokomo het leukste strand van Curaçao is.

 

Info en contactgegevens

De toegang tot Kokomo is gratis; gebruik van een strandbedje kost Nafl. 7,50. Er is geen eigen eten en drinken toegestaan.

Kokomo Beach is geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:30 en op zondag van 09:00 tot 22:00. De Vaerssenbaai ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van centrum Willemstad.

Kokomo Beach
Vaersenbaai
Tel: + 5999 8680908
Facebook: www.facebook.com/kokomocuracao/

 

Foto’s Kokomo, het leukste strand van Curaçao

Geniet echt even mee met de mooiste plaatjes van Kokomo Beach. Let’s go to Kokomo!Leukste strand Curaçao Kokomo Leukste strand van Curaçao Kokomo strand Leukste strand van Curaçao Kokomo CuraçaoLeukste strand van Curaçao Kokomo Kokomo leukste strand van CuraçaoLeukste strand van Curaçao Kokomo Beach Kokomo leukste strand van Curaçao Leukste strand van Curaçao Kokomo Beach Leukste strand van Curaçao Kokomo Sunset bij het leukste strand van Curaçao Kokomo Zonsondergang leukste strand Curaçao KokomoLeukste strand Curaçao Kokomo

 

Vliegen naar Curaçao? Boek je ticket via Momondo, Skyscanner of rechtstreeks bij KLM!

Overnachten op Curaçao? Boek je kamer bij Booking.com!

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS