Let’s go to Kokomo, het leukste strand van Curaçao!

Leukste strand van Curaçao Kokomo Curaçao

In 2011 is de Vaersenbaai aan de zuidwestkust van Curaçao op de schop gegaan en is er een heerlijk strand ontstaan: Kokomo Beach. Een klein strand, centraal gelegen met heerlijk water en comfortabel ligbedjes. Om van de lunchkaart nog maar te zwijgen. Lees en kijk vooral mee naar deze heerlijke plek!

Zucht, Kokomo Curacao. Niet ver van Willemstad, in zuidwestelijke richting ligt Kokomo Beach. Aan de Vaersenbaai, voorbij Boca St. Michiel via de Weg naar Bullenbaai kom je bij dit leukste strand van Curaçao. Met helderblauw water, fijne ligbedjes, een relaxt muziekje, goede bediening en een geweldige lunchkaart, mag een dagje Kokomo echt niet ontbreken tijdens je bezoek aan Curaçao.

Lees ook: Slices of paradise. De tien mooiste stranden van Curaçao.

 

KOKOMO CURAÇAO

HET LEUKSTE STRAND VAN CURAÇAO

 

De Beach Boys zongen er in 1988 al over en hoewel ze toen de gelijknamige plek in Florida bedoelden, bestaat er sinds 2011 ook een Kokomo op Curaçao: Kokomo Beach!

Kokomo ligt in de Vaersenbaai in het zuidwesten van Curaçao, tussen de Bullenbaai en Blauwbaai (Blue Bay). Klein en compact, omgeven door twee rotspartijen is het strand in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste stranden van het eiland. Met een steiger, een schommel en een vlot verderop in het water is het er heerlijk zwemmen en snorkelen. Pelikanen vliegen geregeld over, rustige muziek klinkt uit de speakers en obers brengen drankjes en hapjes terwijl je zelf in alle rust een boek leest. Of zonnebaadt. Of niks doet. Het kan allemaal op Kokomo.

Foto’s zien? Geniet onderaan deze blog mee!

 

Het verhaal van Kokomo Curaçao

De Vaersenbaai was tot 2011, voordat Kokomo Curaçao bestond, een baai die vooral door Curaçaose locals werd bezocht. De baai werd nauwelijks onderhouden en er was niet meer te doen dan picknicken op het strand en zwemmen. Vooral op zondag was de baai drukbezocht door Curaçaose families en was de plek nauwelijks bekend bij toeristen. Maar sinds Kokomo er is gevestigd, wordt de baai vooral nog bezocht door de toerist. De local is eigenlijk een beetje verbannen, omdat het niet meer is toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen en locals nou eenmaal niet zo’n dikke portemonnee hebben als de gemiddelde (Nederlandse) toerist. Ja maar Curaçao hoort toch bij Nederland? Ja, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook echt zeker niet, lees dit artikel maar eens.

Hoewel Kokomo nu dus écht het leukste strand van Curaçao is, is er dus wel degelijk ook een kanttekening en het is wel goed om daar even bij stil te staan. Het onderhoud van het strand is supergoed, er komen steeds meer faciliteiten bij, het restaurant (Kokomo Beachclub) is mooi, het eten lekker en het personeel is heel vriendelijk. Voor toeristen echt de ideale plek voor een dagje zwemmen, snorkelen of chillen. Let’s go to Kokomo!

 

Kokomo Beachclub

Leuke bijkomstigheid: op Kokomo Curaçao kun je echt heel goed eten. De lunchkaart van het restaurant is superuitgebreid en het overdekte restaurant met volop uitzicht over het strand of zee is heerlijk. Terwijl de Caribische wind dwars door het overdekte restaurant waait, kun jij genieten van een simpele lunch, een uitgebreide maaltijd of een simpele pannenkoek, gewoon in bikini of zwembroek. Geen zin om op te staan? Geen probleem, de bediening serveert ook gewoon aan je strandbedje. Hoe fijn!

 

Feestjes bij Kokomo Curaçao

Bij Kokomo kun je niet alleen overdag zwemmen en zonnebaden, ‘s avonds gaan de discolampen aan en breek het feest los. De populariteit van Kokomo is mede door alle feesten en evenementen die er zijn enorm gestegen, dus ben je op Curaçao, pak dan lekker een feestje mee op Kokomo. Vooral Woodstock en de maandelijkse Full Moon Party zijn echt leuke evenementen waar soms wel 2000 mensen op af komen. Nog een reden waarom Kokomo het leukste strand van Curaçao is.

 

Info en contactgegevens

De toegang tot Kokomo is gratis; gebruik van een strandbedje kost Nafl. 7,50. Er is geen eigen eten en drinken toegestaan.

Kokomo Beach is geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:30 en op zondag van 09:00 tot 22:00.

Kokomo Beach
Vaersenbaai
Tel: + 5999 8680908
Facebook: www.facebook.com/kokomocuracao/

 

Foto’s Kokomo, het leukste strand van Curaçao

Geniet echt even mee met de mooiste plaatjes van Kokomo Beach. Let’s go to Kokomo!Leukste strand Curaçao Kokomo Leukste strand van Curaçao Kokomo strand Leukste strand van Curaçao Kokomo CuraçaoLeukste strand van Curaçao Kokomo Kokomo leukste strand van CuraçaoLeukste strand van Curaçao Kokomo Beach Kokomo leukste strand van Curaçao Leukste strand van Curaçao Kokomo Beach Leukste strand van Curaçao Kokomo Sunset bij het leukste strand van Curaçao Kokomo Zonsondergang leukste strand Curaçao KokomoLeukste strand Curaçao Kokomo

 

Vliegen naar Curaçao? Boek je ticket via Momondo, Skyscanner of rechtstreeks bij KLM!

Overnachten op Curaçao? Boek je kamer bij Booking.com!

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS

ReizenReizen