De mooiste baaien, de prachtigste natuur en het echte Curaçaose leven vind je tussen Willemstad en Westpunt Curaçao. Ben je op of ga je naar dit mooiste eiland van ons koninkrijk, maak dan in een dag een roadtrip over dit stukje écht Curaçao. Sterker nog, je hebt het eiland niet gezien als je niet op Westpunt bent geweest. Lees hier over de route, de hoogtepunten en alle bezienswaardigheden van het mooiste stukje van dit heerlijke, zonnige eiland. We gaan beginnen aan onze roadtrip Curaçao!

Lees ook: 

→ Auto huren op Curaçao: een paar dingen om te weten

→ Complete Curaçao guide: 70(+1) bezienswaardigheden

Auto huren op Curaçao? 

autohuur Curaçao

 

 

Kaart Westpunt Curaçao

Kaart Westpunt Curaçao

 

 

OP NAAR WESTPUNT CURAÇAO

Op roadtrip langs de mooiste baaien en bezienswaardigheden richting Westpunt Curaçao

Gemakshalve beginnen we onze route in Willemstad. Als je van een andere kant komt of niet vanuit de stad, zoek dan even uit wat de gemakkelijkste manier is om bij het begin van de Weg naar Westpunt te komen. Vanuit de stad rij je voorbij de baai van Piscadera en het is om te beginnen wel even de moeite waard om op Piscadera te stoppen. Er staat een aantal luxe hotels, maar ook Pirate Bay (voor een dagje strand) en de Visserij (een lokaal en vers visrestaurant) vind je op Piscadera.

 

Weg naar Westpunt Curaçao

En dan gaan we echt op pad. Vanuit iedere willekeurig plek in Willemstad ga je de Helmin Mango Wiels Boulevard op, richting vliegveld Hato en bij de grote rotonde sla je linksaf de Weg naar Westpunt op. Deze weg loopt langs de noordelijke kust van het eiland en brengt je in één streep naar Westpunt als je wilt. Maar juist alles wat er onderweg te zien is, maakt deze roadtrip op Curaçao zo bijzonder en dus maken we onderweg een aantal stops op weg naar Westpunt Curaçao.Weg naar Westpunt

 

Christoffel Park

De Weg naar Westpunt loopt dwars door het beroemde Christoffelpark. Het Christoffel Park is een groot nationaal park en huist veel ongerepte natuur. Je kan er safari’s en fietstochten doen en je kan de 375 meter hoge Christoffelberg beklimmen. Ook staan er nog authentieke landhuizen op drie plantages uit de tijd van de slavernij. Wil je volop van dit park genieten dan moet je hier een aparte ochtend of zelfs hele dag voor uittrekken; tijdens onze roadtrip rijden we er alleen doorheen.

Lees ook: Actief op Curaçao: de Christoffelberg op!

Christoffelberg Westpunt Curaçao

 

Dorpjes richting Westpunt

Onderweg naar Westpunt komen we een aantal dorpjes tegen. Grote Berg, Tera Korá en Barber zijn een paar van die dorpjes die allemaal een eigen kerk en een schooltje hebben. Leuk om eens te stoppen en ergens bij een snèk een kleinigheid te kopen om de locals te supporten. Ook komen we al vrij snel langs Landhuis Daniel; een van de tig landhuizen die vroeger bij plantages hoorden en waar slaven werkten. In landhuis Daniel kun je een kopje koffie drinken of lunchen.

 

Shete Boka

Onze eerste echte stop is bij nationaal park Shete Boka. Bij Shete Boka, aan de noordwestkust van het eiland is het water allesbehalve zoals aan de zuidkust. Het is er wild, de kust bestaat uit rotsen en zelfs een grot en er zijn door de kracht van het wilde, stuwende, zoute water zeven mondingen ontstaan. De bekendste monding is Boka Tabla. Met de auto kun je het park in en van de ene monding naar de andere rijden, maar je kan ook wandelend van de een naar de ander. Als je achterom kijkt, zie je de Christoffelberg fier boven het maanachtige landschap uitsteken.

 

Het dorpje Westpunt Curaçao

Na de boca’s bereik je het dorpje Westpunt. Maar! Tijdens deze roadtrip gaat het niet zozeer om Westpunt zelf, maar juist om de omgeving waarin het plaatsje ligt. Er zijn baaien, stranden en er is ongerepte natuur. Op Westpunt maken we de draai naar ‘beneden’ en rijden we via de zuidkust weer terug richting het oosten, maar niet zonder eerst nog een paar geweldige stops te maken.

 

Jaanchie’s

Altijd al eens leguaan willen eten? Op Curaçao zie je deze grappige beestjes overal opduiken en het is niet overdreven te zeggen dat er honderden rond krioelen. Boomkippen worden ze genoemd, omdat ze naar kip smaken. Bij Jaanchie’s, een local op Westpunt, kun je ze proeven in een soepje of anders. Joh, het is eens iets anders dan anders en wie kan er nou zeggen dat-ie leguaan heeft gegeten? Juist. Eet smakelijk!

 

Watamula

Nog iets noordelijker (of westelijker) op Westpunt Curaçao vind je Watamula. De weg ernaar toe is onverhard en dus een uitdaging als je niet gewend bent om offroad te rijden. Watamula is een uitgestrekte vlakte van poreuze rotsen met een maanachtige look, een waanzinnig uitzicht over een eindeloze zee en een gat in de grond, die de Adem van Curaçao wordt genoemd. De zee wordt onderlangs de rotsen omhooggestuwd en weer terug gezogen, wat klinkt als een diepe, tevreden ademhaling. Erg indrukwekkend en je voelt de oorsprong van het eiland onder je voeten: vulkanisch materiaal en koraal.

 

Stranden Westpunt Curaçao

En dan zijn daar eindelijk de stranden en dat is toch wel een reden om richting Westpunt Curaçao te gaan. Want de stranden bij Westpunt zijn namelijk stuk voor stuk adembenemend. De een is nog mooier dan de ander, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: wit strand, azuurblauw water en een heerlijke, relaxte, Caribische sfeer. Take your pick, hier komen zeven paradijselijke stranden op Westpunt Curaçao.

Tip: stop even bij alle stranden. Geniet van de uitzichten, de rust en de sfeer. Eindig je roadtrip over Curaçao bij de laatste om een plons in het water te nemen en even te relaxen om daarna weer richting je accommodatie te rijden.

→ Lees ook: Slices of paradise: de 10 mooiste stranden van Curaçao

 

1. Playa Kalki

Playa Kalki is een afgelegen strand (playa betekent strand) en wat mij betreft misschien wel de mooiste van Westpunt Curaçao. Het is uitermate geschikt om te duiken en er ligt een heel fijn resort, namelijk de Kura Hulanda Lodge. Net als bij Jaanchie’s, kun je bij Kura Hulanda ook goed lunchen met uitzicht over zee en ik kan je verzekeren dat er slechtere plekken zijn om te eten. Je kunt ook overnachten in het resort, maar neem dan wel een dikke portemonnee mee. Plof neer op het heerlijke strand van Playa Kalki en zwem, zon en chill maximaal, maar niet te lang, want er staat nog meer op het programma.

Lees ook: Kura Hulanda, het bijzonderste hotel van Curaçao

 

2. Playa Grandi

Koraalstrand. Enkele bootjes op het water en ernaast. Een loslopende hond. Een pelikaan in het water en wacht! Nóg een pelikaan, parmantig op een rots. Een steiger die het water in loopt. Een schildpad in het helderblauwe water. Een verdwaalde snorkelaar. Een paar jonge knapen die zwemmen en stoeien, terwijl de zon hoog aan de hemel prijkt. Playa Grandi betekent letterlijk Groot Strand, terwijl het lang niet het grootste strand van het eiland is. Het strand wordt ook Playa Piscado genoemd.

 

3. Playa Forti

Bij Playa Forti kun je springen! Voorheen was er een soort houten duikplank bovenop de rots bij Playa Forti, tegenwoordig is het slechts een rotswand van 10 meter(!) hoogte waar je nog steeds, ook zonder duikplank, van af kunt springen. Bij Playa Forti gaat het niet per se om het strand zelf, maar meer om het uitzicht vanaf de rots. Je kan er dus van af springen, maar vergeet dan niet eerst van het magnifieke uitzicht te genieten. Ook als je niet gaat springen trouwens. Geniet!

 

4. Grote Knip

Grote Knip is de baai van de foldertjes. Van bovenaf heb je een geweldig uitzicht op heel het strand en dat maakt het uitermate fotogeniek. Grote Knip is reuze gezellig en er is veel afwisseling qua publiek. Toeristen en locals zwemmen er door elkaar en dat geeft een beetje extra sjeu. Vanaf de parkeerplaats loopt je trouwens zo naar het meest fenomenale uitzicht van het eiland. Vergeet niet om de klassieke foto op het muurtje maken en als je er dan toch bent, koop dan ook iets bij het eetkraampje om de lokale economie een steuntje te geven.

 

5. Kleine Knip

Naast Grote Knip ligt haar kleine zus: Kleine Knip. Het is er minder druk, minder toeristisch, knus, gezellig en bovenal prachtig! Omdat je tijdens een roadtrip nogal geneigd bent om naar de grote te gaan, wordt de kleine vaak overgeslagen en dat is dus eeuwig zonde. Kleine Knip is echt heerlijk om te bezoeken en heel accessible om een duik te nemen of alleen even foto’s te maken. Ook heel fijn voor gewoon een stranddagje, zonder alle andere bezienswaardigheden.

 

6. Playa Jeremi

Hou je van kleinere, rustige en niet-commerciële baaitjes, ga dan naar Jeremi. Playa Jeremi is vooral een strand voor locals en die zul je dan ook veel tegenkomen. Er zijn geen parasolletjes, bedjes of andere commerciële dingen, dus ga je naar Jeremi dan wordt het met een handdoekje op het zand en vooral veel zwemmen. Jeremi is rustig, niet commercieel en prachtig! Ideaal om je rondje Westpunt Curaçao af te sluiten en een plons in het water te nemen.

 

7. Playa Lagun

Playa Lagun is ook zo’n heerlijk klein en rustig baaitje. Persoonlijk een van mijn favorieten en niet zonder reden. De baai is ideaal om te snorkelen en gewoon te chillen aan het water. Je komt er gegarandeerd tot rust. Heb je niet veel tijd over aan het einde van de dag? Dan is Lagun de perfecte plek om je dagje Westpunt Curaçao te eindigen. Let er wel op dat het nog een eindje rijden is terug naar Willemstad!

 

Santa Martha

Heb je nog zin om ergens te stoppen? Dan heb ik een laatste tip voor je. Santa Martha is een baai waarop je vanaf het viewpoint een geweldig uitzicht hebt. Vanuit het dorpje Soto neem je een afslag naar rechts bij de borden waarop Santa Martha aangegeven wordt. Je belandt op een weg waar je niet veel mensen zult tegenkomen en op het moment dat de weg steil omhoog gaat, ben je er al. Het uitzicht is een supermooie afsluiter van je dagje Westpunt Curaçao.

Santa Martha

 

Lees ook: Auto huren op Curaçao: een paar dingen om te weten

→ Auto huren op Curaçao?

autohuur Curaçao

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt of koopt vanuit de linkjes in dit artikel, ontvang ik een kleine commissie. Zo hou ik deze site in de lucht en kan ik jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Curaçao? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap