Als je aan Curaçao denkt, dan denk je aan strand. Curaçao kent bijna veertig stranden, verdeeld over het hele eiland. Het ene is nog mooier dan het andere en ze zijn allemaal uniek, bijzonder en beeldschoon. Helderblauw water, bijna wit zand: Curaçao is een lust voor zonaanbidders en strandliefhebbers en zij kunnen hun hart ophalen. Maar wat zijn nou de mooiste? Dit is de top 10 mooiste stranden Curaçao.

 

 

MOOISTE STRANDEN CURAÇAO

Dit is de Curaçao stranden top 10

Curaçao is super divers en heeft heel veel verschillende baaien en stranden. Het ene strand is groot, het andere klein. Sommige zijn overladen met toeristen, andere juist meer bezocht door locals. Maar een ding is zeker: alle stranden zijn paradijsjes. De drukke, commerciële stranden laten we even voor wat het is, in dit artikel richt ik me op de meer authentieke stranden. Welke de mooiste zijn? En waar je dan moet zijn? Dit is de top 10 mooiste stranden Curaçao.

Lees ook: Westpunt Curaçao: hoogtepunten tijdens een roadtrip

 

1. Playa Kalki

Een van de mooiste stranden van Curaçao

Hagelwit strand, helderblauw water en veel steen en koraal. Playa Kalki dankt zijn naam aan de kalk die voorkomt op het strand en de omringende kliffen. Helemaal in het meest noordwestelijke puntje van het eiland ligt dit pareltje van een strand. Een zoekplaatje, want het wordt niet goed aangegeven langs de weg, maar eenmaal gevonden, wil je er niet meer weg. Een dagje relaxen, zwemmen, snorkelen of duiken, Kalki is rustig en vrij van de massa. Kalki is een paradijs an sich op paradijselijk Curaçao.

mooiste stranden Curaçao Playa Kalki Playa Kalki Curaçaomooiste stranden Curaçao Playa Kalki

 

2. Porto Marie

M’n lievelings strand op Curaçao

Over de mooiste stranden Curaçao gesproken: Porto Marie is al jaren mijn favoriete plek voor een dagje strand. Het is groter, drukker en levendiger dan Kalki. Met een eigen bar, restaurant en duikschool is Porto Marie uitgegroeid tot een commercieel strand zonder haar natuurlijke schoonheid te verliezen. En dat voel je.

Het koraal van de baai heeft er eind vorige eeuw flink van langs gekregen door een orkaan, waardoor er nu geëxperimenteerd wordt met kunstmatige koraalriffen om de conditie van het rif te verbeteren. Er zijn honderden kunstmatige koraalriffen geplaatst, om de baai zoveel mogelijk in zijn originele staat te laten. Ga je naar Porto Marie? Neem dan fruit mee. Liefst appels. Het stikt er namelijk van de leguanen die in de middag komen bedelen om zoetigheden bij de strandgasten. Ze zijn niet schuw en happen ongeveer uit je hand.mooiste stranden Curaçao Porto MariePorto Marie

 

3. Kokomo Beach

Het leukste strand van Curaçao

Vroeger was het strand aan de Vaerssenbaai redelijk verlaten en gebeurde er niet veel, maar sinds 2011 ligt er een superfijne beach club: Kokomo Beach! Kokomo is een heerlijk strand, met fijne achtergrondmuziek, blauw water, fijn zand, een steiger en verderop in het water een vlot om op te chillen. Een restaurant met de heerlijkste lunches, op zondagavond live-muziek tijdens de happy hour en eens in de zoveel tijd zelfs een fullmoon-party. Kokomo is heerlijk, gemoedelijk, fijn en ligt niet eens ver van Willemstad.

Lees ook: Let’s go to Kokomo! Het leukste strand van Curaçao

Kokomo mooiste stranden Curaçao mooiste stranden Curaçao Kokomo Kokomo Beach Club Curaçao Kokomo Beach Curaçao

 

4. Grote en Kleine Knip

Twee prachtige stranden op Curaçao

Ken je dat beeld van Curaçao van dat prachtige strand, gefotografeerd van bovenaf? Met azuurblauw water, een klif en een heerlijk strand? Dat beeld waarvan je denkt: daar wil ik nú meteen zijn? Dat is Grote Knip. Er valt van alles over te zeggen, maar woorden zijn eigenlijk overbodig. En als je er dan toch bent: ga dan gelijk even naar zijn kleine broertje dat naast hem ligt. Misschien geen uitzicht van bovenaf, maar Kleine Knip is héérlijk om een duik te nemen.

Grote Knip Curaçao mooiste stranden Curaçao Grote KnipKleine Knip Curaçaomooiste stranden Curaçao Kleine Knip

 

5. Blue Bay / Blauwbaai

Heerlijk Curaçaos strand bomvol wuivende palmen

Een yuppenstrand is het strand van Blue Bay, of Blauwbaai. Vooral veel Nederlanders bezoeken Blue Bay en dan niet de minst bedeelde. Blue Bay is bijna een soort dorp an sich, met villa’s, huizen, een resort en een strand, in de buurt van het plaatsje Sint-Michiel. Niet ver van de stad en goed bereikbaar.

Een strand vól palmbomen, een fijne strandbar en heerlijk water, perfect om te snorkelen. Blue Bay is echt perfect voor een dagje strand. Of nog beter: meteen vanuit vliegveld Hato aan het einde van de middag een duik in het heerlijke water, terwijl de laatste zonnestralen van de dag op je huid prikken. Zálig!Blauwbaai mooiste stranden Curaçao Blue Bay mooiste stranden Curaçao mooiste stranden Curaçao Blauwbaai mooiste stranden Curaçao Blue Bay

 

6. Playa Forti

Springen van de rots op Curaçao

In het noordwesten van het eiland bij Westpunt ligt Playa Forti. Het gaat er niet per se om het strand zelf, maar om het uitzicht over zee dat je er hebt van bovenaf. Eindeloos blauw water, zonder begin en zonder eind. Het is een plek om tot rust te komen, om te zitten, te staren en na te denken. Of juist alles los te laten.

Verder dan verder kijk je en hoger dan hoog voel je je als je bovenop de klif staat en de oneindigheid in staart. De klif is tien meter hoog. De restanten van de duikplank van vroeger zie je nog steeds. En ook al is de plank er niet meer, naar beneden springen kan nog steeds.

mooiste stranden Curaçao Playa Fortimooiste stranden Curaçao Forti mooiste stranden Curaçao playa Forti

 

7. Playa Grandi

Het meest authentieke strand van Curaçao

Naast Forti ligt Playa Grandi Vanuit Forti kijk je zelfs uit op Grandi. Je kunt er schildpadden spotten, er zijn bijna altijd een paar jongens op de steiger aan het vissen en ondertussen vliegen er pelikanen over die vervolgens in het water landen. Je voelt er de authenticiteit van het eiland. Bij Playa Grandi voel ik altijd het echte Caribische of Curaçao leven. Het is authentiek, natuurrijk en nog redelijk ongerept. mooiste stranden Curaçao Playa Grandi mooiste stranden Curaçao pelikaan mooiste stranden Curaçao Playa Piskado

 

8. Playa Lagun

Een van de kleinste, maar fijnste stranden van Curaçao

Klein, knus en niet al te druk. Voorbij Westpunt ligt Playa Lagun, een kleine baai die tot de verbeelding spreekt. Weinig faciliteiten, geen muziek of andere festiviteiten, maar wel rust en sereniteit. Op een klein kiezelstrandje tussen twee kliffen kun je een bedje huren en genieten van de zon of de wondere onderwaterwereld. Lagun is echt hemels!Lagun mooiste stranden CuraçaoPlaya Lagun

 

9. Cas Abao

Droomstrand op Curaçao

Cas Abao wordt ook wel Bon Bini Beach genoemd en is al vaak uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de Caribbean en zelfs de wereld. Wow! Cas Abao is vrij groot, het zand is er witter dan wit en het zeewater blauwer dan blauw. Het is voor velen de grote favoriet, want je kunt er zwemmen, snorkelen en duiken en de strandbedjes liggen heerlijk. Zowel de toerist als de local komt er graag om te chillen onder te palmbomen en bij te bruinen. Cas Abao is echt een droomstrand!Mooiste stranden Curaçao Cas AbaoCas Abao

 

10. Playa Jeremi

Hidden gem op Curaçao

Verstopt in de rimboe. Tussen cactussen en twee hoge kliffen ligt het kleine Playa Jeremi. Vooral bekend onder locals vind je er nauwelijks faciliteiten, maar wel heel veel natuur en juist daarom hoort deze baai thuis in de lijst  mooiste stranden Curaçao. Geen bedjes of parasolletjes, maar veel zacht zand, koraal en een magische onderwaterwereld. Back to nature! Het is anders dan de andere stranden. Minder druk, nauwelijks commercialiteit en weinig toeristen en daarom juist zó de moeite waard. Geniet van de rust van Playa Jeremi!

mooiste stranden Curaçao Playa Jeremimooiste stranden Curaçao Jeremi

 

Meer mooiste stranden Curaçao

De meeste van deze top 10 mooiste stranden Curaçao zijn back to nature en zijn juist daardoor zo mooi. Porto Marie, Kokomo en Blue Bay zijn wel al behoorlijk commercieel, maar toch ook redelijk authentiek óf gelegen middenin de natuur. Curaçao heeft ook een aantal heel commerciële stranden, waar het wemelt van toeristen en dan vooral veel Nederlanders. Ben je daar juist naar op zoek? Ga dan naar Jan Thiel, Cabana of Mambo Beach.

Piscadera Bay is óók een mooie baai met mooie stranden. Er ligt een aantal grote hotels in de baai en de stranden horen bij de hotels, waardoor ze punt één nogal duur zijn en punt twee niet voor iedereen toegankelijk. Ze zijn daarentegen wel van alle gemakken voorzien en lekker luxe, dus mocht je zin hebben in een dagje luilekkeren en daarvoor diep in je buidel willen tasten, ga dan je gang. Hetzelfde geldt overigens voor Barbara Beach.

Nog meer mooie stranden op Curaçao? Janet van reisblog That one Time tipt nog een paar parels van stranden op Curaçao

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap