Curaçao is een eiland in de Caribische Zee en is dus omgeven door een enorme diversiteit aan vissen. Van snappers tot tonijn, er zwemt en leeft van alles. De visrestaurants op Curaçao krijgen elke dag verse vis aangeleverd door vissers óf ze vangen de vis zelf. Hoe dan ook, bij de visrestaurants is de vis altijd vers en elke dag anders. Ik neem je in dit artikel mee naar drie visrestaurants op Curaçao die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

 

VISRESTAURANTS OP CURAÇAO

3x goede visrestaurants van Curaçao

Verwacht geen vaststaande menu’s in de visrestaurants op Curaçao, want de catch of the day kan elke dag anders zijn. Het ligt er maar net aan welke vissen er die dag toehappen. Ongeacht of het een snapper, een masbango, een mahi mahi, een barracuda of een tonijn is, bij deze drie visrestaurants is de vis altijd vers.

 

1. Purunchi

Verwacht geen luxe, fine dining of een moderne inrichting bij Purunchi. Je gaat er enigszins terug in de tijd en back to basic. Purunchi heeft een eigen dok, waar de vissers aanmeren met emmers vers gevangen vis. Op het dok wordt de vis vervolgens schoon- en klaargemaakt voor de bereiding in de keuken. De vangst is elke dag anders en dus is het menu dat ook en dat geeft enorm veel charme aan de plek. Kom vooral in je korte broek en slippers, het hoeft niet al te fancy, strijk neer aan het water en laat je verrassen door wat er op de menukaart staat.

ADRES:

Kas di Piskado Purunchi
J.F.K. Boulevard (Koredor)

Willemstad, Curaçao
+5999 4624560
Openingstijden: di-zo 12:00-16:00

Facebook: https://www.facebook.com/piskafresku/

 

2. Saltwater Rif Terrace

Wat Purunchi kan kunnen wij ook, moeten ze bij Saltwater Rif Terrace hebben gedacht. Dit visrestaurant ligt zo ongeveer naast eerstgenoemde en doet echt niet onder aan kwaliteit. Het is moeilijk kiezen tussen de twee, dus ik zou ze allebei een keer uitproberen. Ook hier geldt: kom gewoon in je zomeroutfit, want ze doen hier niet aan poespas. Back to basic en heerlijk aan het water geniet je hier van de lekkerste verse vis.

ADRES:

Saltwater Rif Terrrace
J.F.K. Boulevard (Koredor)

Willemstad, Curaçao
+5999 5266660
Openingstijden: dagelijks 11:30-18:00

Facebook: https://www.facebook.com/Saltwater-Rif-Terrace-566784340180738/

Saltwater Rif TerraceVis Saltwater Rif TerraceSaltwater Rif Terrace

 

3. De Visserij

Op Piscadera staat een kleurig gebouw tegen het oever van de Piscaderabaai, waarin sinds 2018 visrestaurant de Visserij is gevestigd. En dit restaurant is bijzonder. De eigenaar is namelijk volledig gericht op de vissers van wie hij zijn vis koopt. Curaçao wordt omgeven door vis en toch importeren veel restaurants hun vis uit het buitenland en dat is niet logisch en bovendien onnodig. Het beroep van visser is nu niet volwaardig en zijn doel is om vissers meer zelfvoorzienend te maken. Hij betaalt de vissers van wie hij vis afneemt bovengemiddeld, zodat zij kunnen investeren in zichzelf en hun apparatuur en hij heeft zelfs een opleiding tot visser ontwikkeld.

De Visserij is dus eigenlijk een stichting en niet zozeer een bedrijf. Het concept is geweldig: als gast krijg je niet alleen een lekker visje op je bord, maar draag je ook nog eens bij aan de maatschappij. Aan de vissers die het blijkbaar hard nodig hebben. En altijd verse vis gegarandeerd! Go check it out!

ADRES:

De Visserij
Piscadera z/n (naast Pirate Bay)
Willemstad, Curaçao
+5999 4628475
Openingstijden: vrij-ma 12:00-21:00

Facebook: https://www.facebook.com/piscaderanoreservations/

De Visserij Curacao

 

Meer Curaçao? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap