Ben je op Curaçao en op zoek naar een uniek, leuk en lekker lunchtentje? Zo eentje waar ze de lekkerste broodjes hebben, de verste salades, uitgebreide ontbijtjes of gewoon een lekker koffie’tje voor tussendoor? Zet je dan schrap. Want er zijn een heleboel leuke tentjes voor je lunch op Curaçao en in dit artikel som ik vijf leuke en lekkere hotspots voor je op. Hier komen ze.

 

 

LUNCH CURAÇAO WILLEMSTAD

5x té leuke hotspots om te ontbijten en lunchen op Curaçao

 

1. Bij Blauw

De lekkerste ontbijtjes, heerlijke lunches en ook diners vind je Bij Blauw. Je kan er zelfs overnachten én shoppen in de concept store, maar daar gaat het nu niet om. Ben je in Willemstad, struin dan even door richting de allerleukste wijk van Curaçao Pietermaai en plof neer op het terras Bij Blauw. Je zit er aan het water, maar wel in de schaduw als je wil, heerlijk comfortabel met formidabel uitzicht. Het personeel is vriendelijk en de kaart is lekker uitgebreid en de koffie is goed. Bij Blauw moet je zijn voor je lunch in Willemstad Curaçao!

Hoe kom je Bij Blauw?

Bij Blauw
Kaya Papa Wilson Godett 82-84
Pietermaai, Willemstad, Curaçao
Website: www.bijblauw.com/

→ Lees ook: Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

 

2. Number Ten

Net buiten Willemstad zit sinds november 2017 een broodjeszaak slash lunchtentje slash bohemian eetgelegenheid in Landhuis Bloemhof. Pal aan de drukke Santa Rosaweg en daardoor in principe alleen per auto bereikbaar, maar wát is het de moeite waard. De aankleding van Number Ten, een combi van strak modern met vintage en retro meubelen en spullen, geef het beestje maar een naam, is écht een leuke plek. Het menu bestaat vooral uit heel veel gezonde dingen en zou alleen daarom al een aanrader zijn, maar de ambiance en de sfeer maken echt alles goed en zijn het puntje op de i.

Waar is Number Ten te vinden?

Number Ten, Landhuis Bloemhof
Santa Rosaweg 10
Willemstad, Curaçao
+5999 5228069
Website: www.numbertencuracao.com

 

3. Karakter

Het is weliswaar uit de stad, maar je hoeft er zeker geen uren voor te rijden: Karakter. Aan de rand van het dorpje Sint Willibrordus, in de buurt van het populaire strand Porto Marie ligt dit heerlijke restaurantje, pal aan zee. Je kan er ontbijten, lunchen en ook dineren. Alleen de setting is al zwaar de moeite waard, het personeel top en het menu is heel divers. Heerlijk om neer te ploffen na een ochtendje strand, maar ook gewoon vanuit Willemstad ben je er zo.

Waar is Karakter te vinden?

Karakter Curaçao
Coral Estate, St. Willibrordus (voor de gele kerk rechtsaf en dan borden Coral Estate volgen)
Curaçao
+5999 8642233
Website: www.karaktercuracao.com

 

4. Kokomo Beach

Een ander lunchplekje op het stand: Kokomo Beach! Kokomo is het leukste strand van Curaçao, want het heeft alles, ligt centraal én je kunt er geweldig eten. Lig je er op het strand, dan kun je je lunch op je strandbedje eten of je schuift gewoon in je zwembroek aan in het restaurant. Maar ook als je geen beach day hebt, maar gewoon zin hebt in een goede lunch kun je bij Kokomo in het restaurant aanschuiven. Van broodjes, soep en kleine gerechten tot pannenkoeken; ze hebben er alles. Kokomo is sowieso een van de fijnste plekken van Curaçao om je dag door te brengen en dan kun je er ook nog zo lekker eten. Ik ben fan!

Waar is Kokomo Beach te vinden?

Kokomo Beach
Vaersenbaai z/n
Curaçao
+5999 8680908
Facebook: www.facebook.com/kokomocuracao

→ Lees ook: Let’s go to Kokomo, het leukste strand van Curaçao!

 

5. De Visserij

Zoek je naar iets meer authentieks? Iets rauwers, lokalers en minder toeristisch? Een beetje echt Curaçao? Dan zijn er een aantal visrestaurantjes op Curaçao en een van de leukste is de Visserij op Piscadera. De vis wordt hier dagelijks vers gevangen en geserveerd, dus het menu kan per dag verschillen. Lokale vissers worden op deze manier gesteund en zo is er win-win. Zij extra inkomsten door de verkoop van hun vangst en jij een lekker vers visje als lunch. Go check it out!

Waar is de Visserij te vinden?

De Visserij
Piscaderabaai
Willemstad, Curaçao
Facebook: www.facebook.com/ piscaderanoreservations

→ Lees ook: Catches of the day: dit zijn drie visrestaurants op Curaçao

Visserij Curaçao

 

Meer Curaçao? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER CURAÇAO

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap