Ondernemen is een van de leukste en transformerende dingen die ik ooit met mezelf ben aangegaan. Mijn business is volledig online en bouwde ik van scratch op. En dat is soms a hell of a ride. Ik geloof dat het hebben van meerdere online verdienmodellen kan bijdragen aan het succes van je business en je ondernemersreis. 

Mijn online business is volledig hartgedreven en komt voort uit mijn missie in dit leven. Mijn kernwaardes, mijn menselijke behoeftes, mijn persoonlijke en spirituele welzijn zijn allemaal verweven in mijn business en mijn online verdienmodellen. Ik leef locatieonafhankelijk en mijn online business ondersteunt niet alleen mijn remote levensstijl, maar omdat het zó vanuit mijzelf komt draagt mijn business bij aan mijn levensgeluk en -vervulling. Ik heb meerdere verdienmodellen die allemaal vanuit mijn tenen zijn gekomen en mijn mooiste leven mogelijk maken, maar los daarvan is het ook gewoon heel erg slim om meerdere verdienmodellen te hebben.

 

ONLINE VERDIENMODELLEN

Wat is een verdienmodel? Een verdienmodel is een model waarmee je geld verdient binnen je bedrijf. Heb je een winkel, dan is je verdienmodel dat je producten verkoopt in een fysieke winkel. Welke producten dat dan zijn maakt niet uit. Of je nou kleding of groente verkoopt in je winkel, je verdienmodel is hetzelfde. Heb je een business als VA? Dan is je verdienmodel je dienst die je in de vorm giet van een eenmalige afname, een membership of een strippenkaart bijvoorbeeld. 

Zo zijn er talloze verdienmodellen te bedenken. En ook binnen online ondernemen kun je op veel verschillende manieren je geld verdienen. Het ene model is heul actief (bijvoorbeeld 1 op 1 coaching), terwijl het andere verdienmodel vooral passief is (bijvoorbeeld affiliate-inkomsten). Wat voor business je ook hebt, welke dienst je ook biedt, of je nou offline of online werkt, welk product je ook aanbiedt, het is altijd slim om meerdere online verdienmodellen te hebben. Waarom?

 

1. Je online verdienmodellen ondersteunen jouw mooiste leven

Zoals ik net al zei leef ik locatieonafhankelijk en mijn online business maakt dat mogelijk. Mijn business is een middel om mijn allermooiste leven te kunnen leven, maar het werkt ook andersom. Mijn business is zo een verlengstuk van mijzelf en zo hart- en missiegedreven dat mijn business een wezenlijk onderdeel van mijn leven is. Omdat ik verschillende dingen belangrijk vind om in mijn leven te hebben heb ik verschillende verdienmodellen in mijn business die die dingen ondersteunen.

Zo vind ik verbinding met mensen heel belangrijk, vind ik het belangrijk om wezenlijk bij te dragen aan de levens van anderen, hou ik enorm van variatie en afwisseling en is vrijheid mijn állergrootste kernwaarde. Al mijn online verdienmodellen zijn uit mij ontstaan en dragen bij aan alles wat ik belangrijk vind.

 

2. Je bent minder afhankelijk en dus minder kwetsbaar

Wanneer je slechts één verdienmodel hebt, ben je 100% afhankelijk van dat ene model. Heb je bijvoorbeeld die fysieke winkel in het centrum van jouw stad en besluit jouw gemeente om het bestemmingsplan aan te passen, dan zul je dat merken in je klandizie. En dus in je omzet. 

Mocht je nou naast je fysieke winkel ook een webshop hebben, dan kun je daar ook (een deel van) je omzet uithalen. Met meerdere verdienmodellen (fysieke winkel en online winkel) ben je minder afhankelijk en dus minder kwetsbaar.

 

3. Extra inkomstenbron

Nu kun je denken: hoe meer verdienmodellen, hoe beter, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Als jij aan de ene kant schoenen verkoopt en aan de andere kant zonnebrandcrème, dan kan je klant/doelgroep snel in verwarring raken en niet meer snappen wat jij nou eigenlijk te bieden hebt. Als je alles wat je leuk vindt wilt aanbieden, dan raken jouw klanten overweldigd en raken ze het vertrouwen in je kwijt. Ze komen dan juist niet bij je!

Meerdere inkomstenbronnen zijn heus goed, mits ze gerelateerd zijn aan elkaar en dezelfde doelgroep dienen. En als je dan een afwisseling maakt tussen (semi)passieve en actieve verdienmodellen, dan vult het elkaar mooi aan. Bepaal dan een hoofdactiviteit slash hoofd-verdienmodel en ontwikkel kleinere verdienmodellen voor ernaast. Deze kun je dan in de markt zetten met een funnel.

→ Kleinere verdienmodellen? In een funnel? Say what? Je leert er álles over in mijn Freedom Business Challenge. Doe je mee?

 

4. Meerdere verdienmodellen zorgen voor afwisseling

Als je net als ik ben, dan hou je er niet van om je altijd maar met één ding bezig te houden en al helemaal niet als dat voor iemand anders is. Afwisseling is voor mij heel belangrijk en met meerdere verdienmodellen hou ik me de ene dag bezig met het een en de andere dag met het ander. Zo houd ik het interessant en leuk voor mezelf!

 

Mijn online verdienmodellen

Meerdere verdienmodellen onder één hoedje

En nu vraag je je natuurlijk af wat dan mijn verdienmodellen zijn. Onder de noemer Kim around the World doe ik verschillende dingen en die dingen hangen allemaal met elkaar samen, zijn uit elkaar ontstaan en horen daardoor volledig bij elkaar. Nu kan ik zeggen dat Kim around the World begon als reisblog en uitgroeide tot online freedom coaching (waarin ik je aan de hand neem in het creëren van een locatieonafhankelijk leven), maar het begon eigenlijk al eerder.

Want bloggen doe ik al sinds 2006! In die tijd ontstonden de eerste blogs op websites van tijdschriften en ik voelde meteen: Dat is leuk! Dat ga ik ook doen. Zo zette ik een heel simpel websiteje in elkaar en lazen vooral vrienden, familie en bekenden mijn schrijfsels. Met veel plezier. Ze vertelden me dat ze vonden dat ik goed kon schrijven, dat het allemaal gemakkelijk weg las en meer van zulks. De schrijver in mij was geboren.

Toen ik daarna eenmaal besmet raakte met het reisvirus was de som heel simpel: ik ging mijn eigen reisblog starten! En toen ik na een paar jaar ging wereldreizen en mijn locatieonafhankelijke leven werd geboren, ik een spirituele deep dive in mezelf maakte en allerlei mensen aantrok die hetzelfde voelden, wist ik: ik mag gaan coachen.

Schrijven, inspireren, reizen en coachen.
Dat is wat ik doe. Dat is Kim around the World.

Maar welke verdienmodellen horen daar nou bij? Lees en laat je inspireren:

 

1. Coachingstraject 1:1

Mijn grootste online verdienmodel: Unleash your Freedom

Unleash your Freedom is de parel van mijn coachingsactiviteiten. Unleash your Freedom is een één op één (1:1) coachingstraject van vier maanden waarin ik jou aan de hand nemen in het bouwen van je locatieonafhankelijke leven. We nemen niet alleen een duik in jou, je missie en je mindset, maar gaan vervolgens een online businessmodel uitwerken. Na vier maanden heb jij jouw online business staan, zodat jij overal ter wereld kunt wonen, werken en leven. Waar je maar wilt. Oneindig op wereldreis!

Meer weten?
Ontdek álles over Unleash your Freedom

 

2. Online coachsessie 1:1

Een kleiner online verdienmodel: de Freedom Boost

Wil je niet meteen een compleet coachtraject van A tot Z en ben je nog niet klaar voor de enorme transformatie die zo’n traject met zich meebrengt? Dan bied ik de Freedom Boost. Een Freedom Boost is een videocall van ongeveer een uur waarin we het hebben over jou, je situatie, je wensen en je dromen omtrent het starten van je eigen online business wat jou locatieonafhankelijkheid oplevert. Ik ga je tijdens de sessie vertellen welke mogelijkheden ik voor je zie. Je mag dan een uurtje volop my brain picken voor inspiratie. Je krijgt een boost, je Freedom Boost!

 

3. Korte online cursus

Freedom Business Challenge

Heb je interesse in online werken en overal ter wereld je eigen remote business te kunnen runnen en heb je wel al een idee wat je zou willen? Dan is de Freedom Business Challenge je op je lijf geschreven. In die challenge leg je namelijk in vier dagen de fundering van jouw eigen online business. In deze challenge beginnen we met jou, je missie en je mindset en ga je jouw eigen verdienmodel bedenken. Vervolgens ga je bepalen aan wie je jouw product of dienst gaat aanbieden (doelgroep/ideale klant) en daarna wát je gaat aanbieden (je aanbod). In vier dagen kun je heel wat helderheid en duidelijkheid krijgen, zélfs als je nu nog geen idee hebt.

 

4. E-course als verdienmodel

Mijn online cursus Roadmap to Freedom

Roadmap naar locatieonafhankelijk leven is een volledige online cursus waarin je de basis legt van je locatieonafhankelijke leven en de fundering bouwt van jouw eigen remote business die dat leven gaat ondersteunen. Hartstikke interessant voor diegenen die geen coaching willen, maar wél stappen willen zetten naar een remote lifestyle. De cursus ontwikkelde ik als afgeleide van Unleash your Freedom. De opzet en opbouw van beide is hetzelfde, maar UyF is veul uitgebreider, persoonlijker en met begeleiding. De e-course is slechts een cursus, maar wél een fijn verdienmodel.


Ontdek alles over Roadmap to Freedom

 

5. Affiliates

Mijn meest passieve online verdienmodel

Via affiliates verkoop je producten van een ander op jouw website. Voor elke verkoop (of soms zelfs een enkele klik) ontvang ik een bepaalde commissie van dat bedrijf of merk. In het reisblog-deel van mijn website schrijf ik veel over reistips, bestemmingen en reisinspiratie en in die artikelen verwerk ik vaak affiliatelinks. Bijvoorbeeld Booking.com, Bol.com, Skyscanner, Momondo, Hema, SunnyCars, Decathlon, noem maar op. Wanneer jij iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. 

Het is mijn meest passieve verdienmodel. Wanneer de blogs eenmaal zijn geschreven en de links zijn geplaatst is het weliswaar een uitdaging om gevonden te worden via Google, maar als dat eenmaal staat kan elke bezoeker op mijn site/elke lezer van mijn blog een klant worden. Wat zeg ik? Misschien is er op dit moment as we speak wel iemand die een reisje boekt via mijn blog. Hoef ik niks voor te doen! (maar die blogs schreven zich natuurlijk niet vanzelf).

 

6. Gesponsorde blogs, betaalde links

Leuk online verdienmodel waarin ik mijn creativiteit kwijt kan 

Soms word ik benaderd door een bedrijf of merk met de vraag of ik een artikel over hen wil schrijven op mijn blog. Dit noemen ze een gesponsord artikel. Ik schrijf alleen voor merken en bedrijven en over producten waar ik zelf achter sta en waar ik zelf een goed gevoel bij heb en de artikelen zijn altijd eerlijk en gebaseerd op eigen ervaring. Voel ik het niet, dan doe ik het niet.

Ook gebeurt het weleens dat een bedrijf of merk mij benadert voor slechts het plaatsen van een linkje naar hun website in een bestaand artikel op mijn blog. Stel, ik word benaderd door een restaurant op de Veluwe omdat zij vermeld willen worden/een link naar hun website willen in mijn artikel over de Veluwe. Als ik het interessant vind, dan plaats ik die link in ruil voor een geldbedrag. Die link draagt vervolgens bij aan de vindbaarheid van de website van dat restaurant in Google.

Het is en blijft een raar idee. Dat ik deze hele website helemaal in mijn eentje aan de keukentafel (en op allerlei plekken op deze wereld) heb gebouwd en het nu dermate groot is geworden dat opdrachtgevers mij vragen om een samenwerking. Ik moet mezelf soms even knijpen.

 

Ook je eigen, meerdere verdienmodellen bedenken en lanceren?

Doe dan mee aan de Freedom Business Challenge! In vier dagen maak je dan een deep dive in jezelf, je missie en je mindset en ga je op basis van je missie een verdienmodel bedenken. Mega leuk om mee aan de slag te gaan. De investering is maar 12 euro!

Ja! Ik doe mee aan de Freedom Business Challenge

Freedom Business Challenge

 

Meer over online ondernemen, remote werken en locatieonafhankelijk leven? Lees ook:

ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap