“Ik droom al jaren over meer reizen en vooral meer vrijheid. Ik wil graag werken als digital nomad. Online werken en reizen. Maar ik heb geen ervaring met ondernemen en mijn huidige werk rijmt niet met een locatieonafhankelijke carrière. Voor mijn gevoel moet ik misschien eerst meer richting geven aan een nieuwe carrière, voor ik mij kan richten op een vrijer leven.”

 

 

ONLINE WERKEN EN REIZEN ALS DIGITAL NOMAD

De fundering van jouw online business naar locatieonafhankelijk levem

De meeste vragen, opmerkingen en reacties die ik krijg van mijn (potentiële) klanten zijn zoals hierboven. En ik weet bijna zeker dat jij je hierin ook herkent. Je hebt een droom, je wilt online werken en reizen als digital nomad, je denkt dat het niet haalbaar is en je overtuigt jezelf ervan dat je van alles moet doen om meer vrijheid te kunnen ervaren of digital nomad kunnen worden. Maar wat je over het hoofd ziet, is dat het in werkelijkheid in omgekeerde volgorde werkt.

Eerst zijn, dan doen.

Niet eerst doen en dan pas worden. Nee, eerst zijn en dan doen. Vrijheid creëer je niet door eerst maanden- of zelfs jarenlang te werken en dan pas eindelijk te kunnen genieten van de opbrengst van je harde werk. Dat is zoals het traditionele systeem werkt. Vrijheid creëer door NU al te zijn wie je zou zijn als je dat vrije leven nu al zou hebben. Embody wie je wilt zijn en je wordt het.

Begin with the end in mind. Wie wil je zijn? Hoe voelt diegene (JIJ) zich? Wat ervaart zij? Wat doet zij? Wat doet ze niet (meer)? Met welke mensen omgeeft ze zich? Doe alsof je er al bent and you’re halfway there. Vrijheid ontstaat niet door eerst iets te doen en het vervolgens te zijn, vrijheid ontstaat door het eerst te zijn en daar vervolgens je acties op afstemmen. Vrijheid ontstaat wanneer ultiem jezelf bent, wanneer je je missie leeft en wanneer je vanuit die intrinsieke drive gaat leven.

Lees ook: VRIJHEID | Wat vrijheid echt is: loskomen van alles wat je niet bent

 

Online werken en reizen als digital nomad: vind eerst je missie

Gedurende je leven heb je dingen meegemaakt en ervaren. Er zijn je dingen verteld en opgelegd die jij voor waar hebt aangenomen. Door je ouders, leraren, vrienden, maar ook in grotere zin. Door de gemeenschap waarin je opgegroeid bent of nu leeft, je cultuur en zelfs door je overheid. Geloof jij dat jij vandaag exact dezelfde persoon zou zijn als jij bijvoorbeeld in India zou zijn opgegroeid?

Nee dus. Natuurlijk niet.

Externe factoren hebben altijd invloed op wat je voor waar bent aan gaan nemen. De vraag die je jezelf dan mag stellen is of het ook daadwerkelijk JOUW waarheid is. Er is niet slechts één waarheid, er is niet maar één manier om naar dingen te kijken. Pas wanneer je die shift in je mindset maakt, kun je daadwerkelijk anders naar dingen gaan kijken. En zullen dingen ook daadwerkelijk anders wórden.

WHEN YOU CHANGE THE WAY YOU LOOK AT THINGS, THE THINGS YOU LOOK AT CHANGE

Ik geloof dat je buitenwereld een weerspiegeling is van je binnenwereld. Wij leven namelijk met 7 miljard mensen op één wereld en toch ervaren we die wereld allemaal anders. Op onze eigen unieke manier. Dat is goed nieuws, want het betekent dat je zelf kunt beslissen hoe je naar de wereld kijkt, welke bril je opzet en wat je besluit te ervaren.

Ik geloof ook dat iedereen met een bepaalde missie op deze wereld is gekomen. Dat we allemaal in grote of minder grote mate iets hebben bij te dragen aan het grotere geheel. Van de mensheid, de natuur, de aarde, het leven. Het doel van onze levens is om onze eigen unieke missie te leven. Want als jij iets heel sterk voelt – je staat bijvoorbeeld in vuur en vlam bij alleen maar de gedáchte aan een locatieonafhankelijk leven waarin je je eigen online bedrijf runt en ook nog eens kunt reizen wanneer je wilt – dan is dat niet voor niets. Dan roept het je. Dan wil het iets van je. Want alles wat jij wil, wil ook iets van jou. Dat is waarom je hier überhaupt bent.

Read that again.

Petra Jordanië

 

Online werken en reizen als digital nomad is een levensstijl, geen baan

Als jij dus droomt van meer reizen, een eigen onderneming, niet het traditionele plaatje, dan mag je bij jezelf te rade gaan waarom je dat wilt. Als jij vrijheid wilt, zul je je moeten afvragen wat vrijheid voor jou betekent. Wat denk dat je zult ervaren als je dat allemaal zal hebben? Of beter gezegd, wat wil je überhaupt ervaren? En voelen? En hoe kun je dat bewerkstelligen?

Vaak is het doel dat je voor ogen hebt, niet je échte doel. Er zit altijd een laag onder. Een diepere laag. Je échte purpose.

Draai je hulpvraag dus eens om. Niet welk werk past er bij een digital nomad levensstijl (newsflash, ik geloof dat íéder werk locatieonafhankelijk te doen of te maken is), maar richt je op je eindpunt. Wat wil je bereiken? Waarom? Wat gaat het je brengen? En hoe kom je daar? De vraag welk werk daar bij past, is dus eigenlijk niet de eerste vraag, maar juist de laatste. Als je weet wat je missie is, waarom je hier op aarde bent, wat jij wilt bijdragen aan de wereld en hoe jij dat wilt gaan doen, dan komen de antwoorden op alle andere vragen bijna als vanzelf.

 

Online werken en reizen: Freedom Coach

Ik help jou! Het is mijn missie om andere vrouwen (en ook mannen) te helpen the big leap te nemen om een leven te creëren dat resoneert met hun purpose en hun missie. Van binnen naar buiten. Niet van buiten naar binnen. Het is een prachtige missie die ik door al mijn geslenter in mijn eentje over de wereld, kraakhelder heb gekregen en ik vind het bijna eervol om die uit te mogen dragen.

Omdat ik zelf een dergelijk leven heb en ik iedereen die dat ook wil, wil helpen om dat ook te realiseren. Het leven is namelijk veel te kort om je tijd te spenderen aan dingen waar je geen energie van krijgt. Aan dingen die niet ‘van jou’ zijn. You owe it to your life om jouw missie te volbrengen. Pas dan zul je écht vrij zijn.

Maar om vrij te kunnen leven moet je weten wat vrijheid voor jou betekent en hoe jij dat kunt vormgeven. Stel jezelf eens de volgende vragen:

 • Wat is vrijheid voor mij?
 • Hoe ziet een vrij leven eruit?
 • Wat ervaar ik dan?
 • Wat voel ik dan?
 • Wat doe ik dan? En wat ik doe ik niet (meer)?
 • Hoe zien mijn dagen eruit?
 • Welke mensen zijn er in mijn leven? En welke niet (meer)?

digital nomad

 

Freedom Business Challenge voor (wannabe) digital nomads!

Wanneer je besluit je hart te volgen, wanneer je weet dat er meer voor jou in dit leven zit dan je er tot nu toe uithaalt, dan kom je bijna altijd uit op het opzetten van je eigen business. Er is niets mis met werken in loondienst, maar in het traditionele systeem kun je nooit je volste vrijheid ervaren. Omdat je altijd belemmerd wordt door regels buiten jezelf. Dat belemmert je, houdt je tegen. Je gedijt dan in meer of mindere mate op de golven van een ander. Maar jij hebt je eigen golven. En die gaan precies op jouw ritme. Hoe mooi zou het zijn als je daarop mag flowen?

Ik ben ervan overtuigd dat alles te monetizen is. Je kunt overal een verdienmodel van maken. Dus ook van jouw missie. Hoe fijn zou het zijn als jij je volste missie leeft, bijdraagt aan de wereld en er nog goed mee zou verdienen ook? Zodat jij vervolgens weer jouw mooiste leven kunt creëren. Hoe fijn zou het zijn dat we op die manier allemaal aan elkaar zouden bijdragen en een ripple effect zouden creëren?

Uit de moet-modus en in de flow-modus! Elkaar helpen om onze mooiste levens te creëren zoals die voor ons bedoeld zijn. Dat begint bij JOU. Bij jou, jou jou. En jij bent aan zet. Doe je mee? De wereld mooier maken? Leven vanuit purpose om op die manier bij te dragen aan het grotere geheel?

Yes! Doe mee met de Freedom Business Challenge

 

Je eigen online business: remote werken en reizen

In mijn Freedom Business Challenge neem ik jou in vier dagen mee in het leggen van een fundering voor jouw online business. En we gaan daarin helemaal te werk zoals ik in dit artikel uitleg. We beginnen met jou en met het vinden van jouw missie. Want zonder die eerste stap, zouden alle volgende stappen los zand zijn. Eerst die missie, dan verder bouwen aan je fundering.

Les 1: Jij en je missie

Les 2: Je droombedrijf slash droomleven

Les 3: Jouw ideale klant

Les 4: Je aanbod

Voilà! Begin je maandags, dan heb je vrijdag de fundering staan. Hij kost maar 12 euro! Twaalf!

 

We gaan niet:

 • Werkzaamheden of banen verzinnen die je online kunt doen
 • Eindeloos praten over remote werken
 • Luchtkastelen bouwen en eindeloos mediteren op een yogamatje
 • Onszelf vertellen dat we het niet weten en dat het niet zal lukken

We gaan wel:

 • Aan de slag met jou. Met wat je wil, je wensen, je dromen, je passies en je missie.
 • Daar een business-idee aan koppelen
 • Besluiten wat je te bieden hebt
 • Bepalen met wie jij wilt werken. Wie jij jouw aanbod gaat bieden
 • Bepalen hoe jij die mensen vervolgens bereikt. Hoe zij jou gaan vinden
 • Besluiten dat je het gaat rocken, omdat je verdorie iets te dóén hebt hier op aarde!

Ik verbaas me altijd weer hoeveel je kunt manifesteren in maar vier lessen in vier dagen.

 

Ik beloof dat het waardevol voor je wordt

“Ik heb meer inzicht in hoe je een business bouwt”
“Ik had van tevoren geen idee wat ik wilde of hoe ik dat moest aanpakken en nu begrijp ik beter waarom. Ik snap nu dat bepaalde gedachtes mij juist tegenwerken. Ik weet niet of ik mijn missie al gevonden heb, maar daar blijf ik wel steeds op broeden. Ik heb het gevoel dat ik nu echt een stap dichterbij ben gekomen en meer inzicht heb in hoe je een business bouwt.”

Tessa

—————————–

“Jij geeft helderheid”
“Thanks Kim! Ik heb zo zitten dubben over welke stap ik nu moet nemen. En jij geeft gewoon in een paar lessen helderheid!”

Judith

—————————–

DOE DIRECT MEE

Werken als digital nomad: nu tijdelijk maar 12 euro!

→ De Freedom Business Challenge heeft een waarde van 27 euro, maar de snelle beslissers (binnen 24 uur) hebben hem al voor maar 12 euro! Een buitenkans. Zodra je de challenge hebt aangevraagd, rolt de eerste les automatisch in je inbox. Beslis nu, zodat jij ook binnen no time kunt werken als digital nomad aan de andere kant van de wereld.

€27

€12

excl. BTW

Freedom Business Challenge

Share via
Copy link
Powered by Social Snap