De Middellandse Zee is een van de mooiste zeeën ter wereld en je kunt je dan ook voorstellen dat het heerlijk vertoeven is op een van de eilanden die de Middellandse Zee rijk is. De Mediterraan is warm en zonnig, het barst er van de palmbomen en mooie stranden met helderblauw water. Op sommige plekken kun je je nauwelijks voorstellen dat je ‘gewoon’ in Europa bent. Ik bezocht een aantal eilanden in de Middellandse Zee, maar láng niet allemaal. In deze blog neem ik je mee naar een paar van mijn favorieten: dit zijn 3x mooie eilanden in de Middellandse Zee.

 

MOOIE EILANDEN IN DE MIDDELLANDSE ZEE

 

1. Sicilië

Italiaans eiland in de Middellandse Zee

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is de ‘bal’ op de Italiaanse laars. Het eiland grenst in het oosten aan het vaste land van Italië (Calabrië) en is verder omgeven door het blauw van de Middellandse Zee. Sicilië is rauw, heeft een enerverend verhaal (iets met de maffia) en heeft als een van de hoogtepunten de te beklimmen Etna-vulkaan. Het eiland is heel divers. Van Griekse tempels tot shabby steegjes in Palermo en van mooie stranden tot Afrikaanse invloeden. Ik maakte er in 2018 in juni een roadtrip van oost naar west, dook in de oudheid, in de cultuur en in zee. Sicilië is heerlijk!

Lees ook:

→ ROADTRIP SICILIË | De mooiste route voor twee weken

→ HEERLIJK SICILIË | Dit zijn 8x Siciliaanse hoogtepunten

→ TYPISCH SICILIË | 10x verliefd op Sicilië

Alle artikelen over Sicilië


 

2. Mallorca

Verrassend mooi eiland in de Middellandse Zee

Mallorca is een mateloos populaire bestemming voor veel toeristen en vakantiegangers uit Noord-Europa en toch was ik er pas voor het eerst in 2019. Het eiland verraste me compleet. Waar ik een hoog zon-zuipen-ziekenhuis verwachtte ontving ik mooie natuur, eindeloze uitzichten vanaf hoge bergen, prachtige stranden en knusse dorpjes. Om van hoofdstad Palma nog maar te zwijgen. In 2021 woonde ik een half jaar in Palma (lang leve het nomadenleven) en ik verlang er nog elke dag naar terug. Palma is sfeervol, gezellig, stijlvol, parmantig, sjiek en toch lekker pal aan zee.

Lees ook:

→ MAGISCH MALLORCA | Zoveel meer dan strand alleen: ultieme eilandgids

→ PALMA DE MALLORCA | Complete cityguide: álles voor je stedentrip

Alle artikelen over Mallorca


 

3. Zakynthos

Grieks eiland omgeven door helderblauwe Middellandse Zee

Hoewel de Middellandse Zee op veel plekken eigenlijk niet de Middellandse Zee heet – officieel heet de zee rondom Zakynthos de Ionische Zee – reken ik dit prachtige Griekse eiland er helemaal bij. Zakynthos is bekend om het Shipwrech Beach waar ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw een schip strandde (pun intended). Het water rondom Zakynthos is blauwer dan blauw en vanaf het uitzichtpunt boven Shipwreck Beach kijk je je ogen uit. De aangespoelde roestbak valt nauwelijks op; het is vooral de omgeving die schitterend is. Maar Zakynthos is meer. Olijfbomen, haarspeldbochten door de bergen, babyschildpadjes op het strand bij Laganas en dan nog Vasilikos, Argassi, Agios Sostis en de Blue Caves. Zakynthos is prachtig en zwaar de moeite waard voor een bezoekje.

Lees ook: ZAKYNTHOS | Griekse parel in de Ionische Zee: tips en hoogtepunten


 

Vliegen naar de mooie eilanden in de Middellandse Zee

 


 

Meer inspiratie rondom de Middellandse Zee? Lees ook:

ALLE REISINSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap