Digital nomad is geen beroep. Digital nomad zijn is een levensstijl. Het gros van de digital nomads heeft een online bedrijf, maar niet iedereen met een eigen online bedrijf is digital nomad. Digital nomad zijn is niet alleen maar locatieonafhankelijk overal ter wereld kunnen werken, het is een heuse levensstijl die onderhouden wordt door je online bedrijf. Wat je dan kunt gaan doen om online te werken? In mijn jaren als nomad heb ik veel andere digital nomads ontmoet en er zijn wel een aantal typische digital nomad beroepen.

Hoewel ik geloof dat al het werk locatieonafhankelijk te maken is, zijn er bepaalde typische digital nomad beroepen die je vaak hoort. Zelfs de meest ondenkbare beroepen. Van belastingadviseur tot verpleegkundige; overal valt wel iets ‘vrijs’ van te maken. Maar wat zijn nou de voor de hand digital nomad beroepen die relatief gemakkelijk realiseerbaar zijn? Hier komt een lijstje inspiratie.

 

Lees ook: 

→ FREE SPIRIT | Hoe word je digital nomad? In drie stappen naar een vrij leven

→ DIGITAL NOMAD | 5x mindset stappen naar een locatieonafhankelijk leven

→ ONLINE WERKEN | Werken als digital nomad, maar wat dan?

 

 

LOCATIEONAFHANKELIJK WERK: DIGITAL NOMAD BEROEPEN

Creatieve ideeën voor online ondernemen om overal ter wereld te kunnen werken

Digital nomad beroepen zijn er in overvloed. Zelf werk ik locatieonafhankelijk als blogger en coach. In de jaren dat ik veel andere nomads ontmoette (de laatste tijd minder, iets met een pandemie) heb ik echt van alles voorbij zien en horen komen. Jonge mensen die voor hun dertigste al six figures draaien met hun eigen bedrijf, mensen die ontwikkelingsprojecten in Afrika opstartten, slimme beleggers, dropshippers, bloggers, webdesigners, real estate opkopers, spiritueel coaches of gewoon freelancers. Alles! Maar goed, de meest voor de hand liggende digital nomad beroepen zijn toch wel deze:

 

Virtual Assistant (VA)

Een heel voor de hand liggend en veelvoorkomend beroep is de virtual assistant. Als virtual assistant ben je zelf ondernemer en ondersteun je andere ondernemers in het runnen van hun onderneming. Dat kan op allerlei gebieden zijn. Van social media beheer tot het doen van de administratie. Hoe je start als VA? Bepaal op welk vlak je anderen wilt assisteren, bepaal aan wie je dat wilt aanbieden (wees daarin heel specifiek), bepaal wat je te bieden hebt en gooi het vervolgens de wereld in. Laat je zien, wees duidelijk in je communicatie en ga ervoor!

 

Blogger

Zoals het locatieonafhankelijk werken en online ondernemen voor mij begon: met dit blog. Bloggen is een uitermate leuke en lucratieve manier van online ondernemen. Het kost alleen wel wat tijd om een succesvol blog op te zetten. Wat is een blog? Een blog is een website waarop jij als blogger artikelen schrijft over een bepaald onderwerp. Mijn blog gaat (voornamelijk) over reizen en dan specifiek over solo reizen en op wereldreis gaan, maar ook over het digital nomad leven, locatieonafhankelijk zijn, online ondernemen en bloggen. Ik blog dus ook over bloggen. Nou ja, wat leuk.

Hoe je dan geld verdient als blogger? Lees dan dit artikel even. Maar los van deze manieren om geld te verdienen kun je ook betaald gaan bloggen voor anderen. Voor bedrijven, andere ondernemers of online magazines bijvoorbeeld. Je kunt ook een online cursus bloggen maken waarin je stap voor stap uitlegt hoe je een blog start en uitbouwt. Of je schrijft een e-book over (een deel van) het onderwerp van jouw blog, die je evergreen (doorlopend) verkoopt. Gooi er een advertentie op en laat die euro’s maar binnenrollen!

Meer weten over hoe je een blog start?
Laat me weten, ik denk graag met je mee

Lees ook: 

→ BLOGTIP | Geld verdienen met bloggen. Zo doe je dat

→ BLOGTIP | Gemakkelijk geld verdienen op je blog met LinkPizza

→ BLOGGEN ALS EEN PRO | Hoe mijn blog dit jaar exponentieel groeide

 

Tekstschrijver/Copywriter

Als jij een beetje lekkere stukjes kunt tikken, dan is het beroep van tekstschrijver jouw gateway naar een locatieonafhankelijk leven. De uitdaging zit hem er dan vooral in het vinden van opdrachtgevers (tip: zoek een paar vaste opdrachtgevers en daarnaast losse klussen), maar als je eenmaal naam hebt gemaakt, wordt dat steeds gemakkelijker. Opdrachtgevers weten je dan steeds gemakkelijker te vinden. En dat is leuk! Want zo kun je geld verdienen met je hobby waar je bovendien ook nog eens goed in bent. En je kunt het overal ter wereld doen! 

 

Online coach of trainer

C’est moi. Toen ik twee jaar lang aan het sabbaticallen was en in mijn eentje heel de wereld over reisde besefte ik dat ik iets massives aan het doen was. Bovendien legde ik er de fundering voor mijn locatieonafhankelijke leven. Het is ongelooflijk vervullend en magisch om zo diep in jezelf aanwezig te zijn in je leven. Geen afleiding, geen gedoe, niemand die aan je trekt of iets van je wil. Alleen jijzelf en de wereld. Je gaat helemaal terug naar de basis, naar de kern binnenin jezelf en ik kan je zeggen dat er niets mooiers en groters is dan dat. Ik maakte een enorme spirituele ontwaking mee. 

En daar ontstond mijn wens om te coachen. Om andere (vooral) vrouwen te ondersteunen in hun keuze voor meer vrijheid, locatieonafhankelijkheid, autonomie en authenticiteit. Ik vind het onwijs eervol om te mogen doen en het is de kern van wat ik doe. Als Freedom Coach ben ik volledig in mijn nopjes en kom ik het allerbest tot mijn recht. Maar je kunt ook op andere manieren coachen. Als loopbaancoach, lifecoach, businesscoach of zelfs sportcoach (ken je Fausto Murillo en zijn Youtube-kanaal?). The sky is the limit en via Zoom, Skype of Teams kun je online heel gemakkelijk je coachingsessies houden. 

Wil je een GRATIS coachsessie met mij winnen?
Vul dan dit formulier in

 

Webdesigner/Programmeur

Het is wel een beetje inkoppertje, want online werken doe je op het internet en wat is dan een betere manier dan websites bouwen en designen? Juist. Je zult vast niet de enige webdesigner zijn, maar er is wel maar een webdesigner zoals jij. En het mooie is: er is altijd vraag naar webdesigners, programmeurs en ander technisch/creatiefs. Misschien ben je al designer, maar had je je nog niet bedacht dat dat evengoed kan vanuit een hangmat in Bali als aan je eigen keukentafel. Nu dus wel. 

Maar ook als je geen complete websites kunt ontwerpen, ben je misschien wel heul behendig met een bepaald programma. Zoals Canva bijvoorbeeld. Of misschien ben je goed met Divi of Elementor. Je hoeft geen volledige opleiding gedaan te hebben. Als jij weleens iets ontworpen hebt en je hebt een beetje een portfolio, dan kom je al een heel end. Think out of the box en focus op wat jij kunt, waar je in excelleert en show it to the world. Klant kloppen vervolgens gretig bij je aan.

 

Fotograaf/Videograaf

Het beroep van fotograaf is per definitie al locatieonafhankelijk. Je gaat namelijk voor elke opdracht de hort op. Voor een digital nomad lifestyle is het vooral lucratief om je dan op reisfotografie te storten. Je moet namelijk wél fysiek in de buurt zijn van het object wat je fotografeert en vanuit Mallorca kun je geen newborn shoot doen van een baby in Amsterdam, duhuh. Maar als jij een digital nomad-hart hebt, dan heeft reisfotografie sowieso waarschijnlijk jouw voorkeur. Je kunt ‘schieten’ voor reistijdschriften, reiswebsites, je eigen reiswebsite maken (gecombineerd met een blog!) of voor lokale opdrachtgevers op de plek waar jij je (een tijdje) bevindt.

 

Content creator

Het woord content creator (zijn eigenlijk twee woorden) vind ik altijd een beetje ingewikkeld. Want wat is content? Dit artikel is content op mijn blog, maar de foto’s op mijn Instagram zijn ook content. Content is een Engelse term en staat eigenlijk voor ideeën die worden weergegeven op een (online) medium. Dat kan dus van alles zijn! Iemand die content creëert blogt, schrijft, ontwerpt of social-media’t met als doel te amuseren, informeren, inspireren, overtuigen (influencen) of uit te leggen. Als blogger ben ik dus ook een heuse content creator. Nou, nog een skill die ik achter m’n naam kan zetten. 

 

Leuk, al die digital nomad beroepen, maar hoe bouw je dan die online business op?

Wil jij digital nomad worden? Maar weet je niet hoe je dan een business opbouwt? Waar je moet beginnen? Wat je eerste stap is? Of weet je überhaupt nog helemaal niet wat je wilt? Maar weet je wel zeker dat je meer vrijheid wilt? Dat je hart een sprongetje maakt en er kriebels in je buik ontstaan bij alleen al het idee aan een digital nomad leven. Jouw eigen online bedrijf gaat jouw vrije leven ondersteunen, dus het is heel belangrijk dat je iets gaat doen waar je ontiegelijk blij en gelukkig van wordt.

→ In mijn online Freedom Business Challenge ga je in vier dagen aan de slag met de fundering van jouw droombedrijf. In die challenge word je aan het werk gezet om na te denken over jezelf, je missie en hoe je dat in een verdienmodel kunt gieten. Je gaat op papier zetten hoe jouw droomleven en -bedrijf eruit zien, je gaat nadenken aan wie je iets wilt bieden en wát je dan te bieden hebt. Het is een onwijs waardevolle challenge waarin je écht aan de slag gaat met jouw unieke waarden, talenten, dromen en zielsmissie. 

En het mooie is: Voor de snelle beslissers is ie maar €27 12 euro (excl. BTW)

DOE MEE AAN DE FREEDOM BUSINESS CHALLENGE!


“De challenge is waardevol en goed verteld”
“Allereerst wil ik je bedanken voor deze waardevolle challenge! Doordat ik op zoek was op internet naar rondreizen kwam ik op jouw site. Ik dacht gelijk: dit ga ik doen. Ik moet ergens beginnen De opdrachten zijn heel pittig, vooral die over mijzelf. En wat is het moeilijk een missie te schrijven. Maar dankzij jouw hulp ben ik een stuk dichterbij gekomen. De challenge is heel goed verteld, dank je wel daarvoor!”

Marleen

Freedom Business Challenge

 


Meer lezen over online ondernemen en het digital nomad leven?

MEER DIGITAL NOMAD INSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap