Succesvol online ondernemen. Hoe word je succesvol als online ondernemer? Wat is een succesvol remote bedrijf? En hoe ziet een geslaagde online business eruit? Welke stappen moet je doorlopen om van A naar B of zelfs bij Z te komen? En dan ook nog met succes? In deze blog neem ik je mee naar de succescyclus: Hoe je met de juiste mindset en de juiste acties tot de grootste resultaten komt.

 

Lees ook: MIND YOUR BUSINESS | 10x tips voor het starten van je (online) business

 

 

SUCCESVOL ONLINE ONDERNEMEN

Een succesvol remote bedrijf: de succes cyclus

Alle marketingtrucjes en -strategieën ten spijt, zij zorgen niet voor een succes bedrijf. Say what? Ja, ik weet dat de meeste business coaches je vertellen dat je met de juiste strategie succes gaat boeken en geld gaat verdienen en ook al is dit natúúrlijk waar; om een echt succesvol bedrijf te bouwen zijn er vier andere dingen mega belangrijk. En die dingen zijn niet zozeer ‘zakelijk’, maar juist heel persoonlijk. Zij hebben te maken met jou. Met jou als persoon, als ondernemer. En die vier dingen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Tony Robbins heeft onderzocht hoe het kan dat sommige ondernemers kneiter succesvol worden, zijn en blijven en waarom anderen zich binnen no time weer uitschrijven bij de Kamer van Koophandel omdat ze de boel maar niet op gang krijgen. Dat heeft niet zozeer te maken met welke strategieën of doelgroepen je kiest of welke producten je aanbiedt, maar vooral met je eigen geloof in jezelf en in je kunnen. Zelfinzicht waardoor je gaat inzien wie jij bent, wat jij kunt en wat hij hier in dit leven op deze planeet komt doen. Dáár begint alles.

Lees ook: JE MISSIE | Waarom je missie zo belangrijk is (in het bouwen van je business)

 

Mindset / geloof in jezelf

Mijn levensmotto is al zo ongeveer sinds ik kan denken en praten: alles kan. Ik geloof oprecht dat alles wat je wil, wenst of je je toe aanzet, mogelijk is. Daar zit geen enkele limiet op. Geen enkele. Sterker nog, ik geloof zelfs dat je in meer of mindere mate zelfs verplicht bent om datgene wat je wil of van droomt, achterna te gaan. Alles wat jij wil, wil namelijk ook iets van jou. Je voelt niet voor niets dat je iets graag wil. Ook al lijkt het onmogelijk; op het moment dat je iets heel graag wil en je je gaat voorstellen of visualiseren dat je het al hebt, dan opent je weg ernaar toe zich bijna als vanzelf. Je moet alleen durven kiezen.

En daar gaat het meestal fout. Ondernemers durven vaak niet te kiezen en écht te gaan voor waar hun hart sneller van gaat kloppen en hun vuurtje van gaat branden. Ze houden zich in, hebben een plan B achter de hand voor het geval het mislukt en komen zo niet verder. Wanneer je je vast blijft houden aan het oude kun je nooit bij het nieuwe komen. Als jij niet in jezelf gelooft, zul je nooit je droom of wens uit kunnen laten komen. Jij moet het doen. Jijzelf. Het is dus van levensbelang dat jij gelooft in jouw eigen potentie om je droom uit te laten komen.

 

Potentie

Laatst gaf iemand zich op voor het winnen van een Freedom Boost. Zij wilde graag met mij sparren over haar mogelijkheden tot het oprichten van een business, zonder dat zij speciale talenten heeft. Dit waren haar eigen woorden en die raakten me heel diep. Als jij gelooft dat jij geen talenten hebt, dan is het onmogelijk om iets te bereiken of op te bouwen. Ieder mens heeft potentie! Waarom zou je hier anders op deze planeet rondlopen? Dan zou je toch compleet nutteloos zijn? Iedereen heeft talenten en gaves. Wanneer jij gelooft dat jij geen bijzondere talenten hebt, dan betekent dat dat je ze nog niet ontdekt hebt!

Daar is dus werk aan de winkel. Je mag jezelf gaan onderzoeken. En wanneer je gaat geloven dat je alles kunt bereiken wat je wil en zelfs gaat geloven dat het je plicht is om zoveel mogelijk uit jezelf en uit je leven te halen, dan gaan er echt deuren voor je open. Als je klein denkt, zul je klein krijgen. Maar wanneer je groot gaat denken, kun je ook groot verwachten. Dat is gewoon zoals het werkt. Vind je potentie, benut je potentie en geloof dat je het kan. You can do it!

Geef je op voor jouw Freedom Boost!

 

Actie

Maar met alleen geloven in jezelf bereik je nog niets. Het is de bedoeling dat je vervolgens wél in actie komt. Blijven resultaten uit, dan betekent het dat je of niet genoeg actie onderneemt, of de verkeerde acties doet. Zo zouden je werkzaamheden – zeker in het begin van je business – voor 80% moeten bestaan uit acties die direct gericht zijn op het vergaren van inkomen. Waar je je ongelooflijk druk kunt maken om het bouwen van je website, het maken van een logo en het drukken van visitekaartjes, gaat iemand anders er met jouw klanten vandoor.

De acties die je neemt zouden gericht moeten zijn op het behalen van resultaat. Als het jouw doel is om omzet te maken (en dat is het want je hebt een bedrijf), dan zouden die acties gericht moeten zijn op het maken van omzet. Mensen benaderen, leads bellen, netwerken, jezelf in de kijker zetten, zodat jouw doelgroep – jouw potentiële klanten – weten dat jij er bent. En dat jij er VOOR HEN bent. Eng? Jup. Maar je moet!

 

Resultaat

Je acties hebben invloed op je resultaten. Als jij de juiste acties onderneemt en bovendien voldoende acties, dan kan het niet anders dan dat dat resultaat oplevert. Dat is gewoon een gegeven. Hoe je weet of je de juiste en voldoende acties hebt uitgevoerd? Dat is dus te meten aan je resultaten. Zo simpel is het. Heb je niet het gewenste resultaat, dan mag je dus gaan bijschaven. Wat kun je beter doen? Of wat juist niet meer? Voer je wel de juiste acties uit? En vooral: met welke energie voer je je acties uit?

En daarmee komen we weer bij het eerste punt. Want op het moment dat jij acties uitvoert vanuit ‘moeten’, terwijl je eigenlijk diep van binnen helemaal niet gelooft (of kunt geloven) dat het je gaat lukken, dan kun je honderdduizend (juiste) acties uitvoeren, maar zullen ze alsnog niet het gewenste resultaat opleveren. Het is zó immens belangrijk om éérst te geloven in je kunnen, jezelf te overtuigen van jouw eigen potentie en dáárop vervolgens in actie komen.

Het resultaat wat je dan gaat boeken, is niet alleen financieel. Het is niet alleen een gerealiseerde omzet en een mooi getal op je bankrekening. Nee, het is een immense innerlijke vervulling, die met niets te vergelijken is.

 

Wil jij ook starten met je bedrijf of meer weten over succesvol ondernemen?

Ik help je! Doe mee aan mijn vierdaagse Freedom Business Challenge waarin je de fundering legt van jouw eigen online business. Voor maar 12 euro!

We starten met je missie, je why en je mindset. Zodat jij als een idioot gaat geloven in jouzelf, je talenten en je potentieel. Niets of niemand houdt jou dan nog tegen om het gewoon te gaan doen:

Je eigen remote bedrijf starten zodat jij binnen no time je laptop aan de andere kant van de wereld kunt openklappen.

Let’s do this!

Freedom Business Challenge

 

Meer inspiratie over online ondernemen en locatieonafhankelijk leven:

ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap