Waarom je missie zo belangrijk is. Het lijkt zo simpel. De wereld over reizen en ondertussen werken aan je eigen online business. Op Instagram zie je allerlei digital nomads voorbij komen die het droomleven lijken te leven. Ze werken online – als freelancer, als blogger, als copywriter, als webdesigner, you name it – en zijn daardoor zo flexibel als een elastiek. Overal waar ze zijn klappen ze hun laptop open om na een paar uur zwoegen te genieten van de tropische bestemming waar ze op dat moment zijn. Vrijheid en ultiem levensgeluk!

Of lijkt dat alleen maar zo?

Eerlijk antwoord? Ja. Dat lijkt alleen maar zo. I hate to burst your bubble, maar niets is wat het lijkt. Locatieonafhankelijk leven gaat jou geen ultiem levensgeluk geven. Het gaat je zelfs geen vrijheid geven. Jouw levensgeluk hangt niet af van de plek waar je bent, maar van je innerlijke staat van zijn. Say what? Als jij niet happy bent met jezelf, dan zul je dat nergens zijn. Je neemt jezelf immers overal mee naar toe. Een tropisch strand kan misschien even een pleister op je wond zijn, maar op de lange termijn zul je tegen dezelfde dingen aan blijven lopen. Jouw geluk en jouw vrijheid zitten in jouzelf. En dáárom is het zo belangrijk dat je je missie vindt. Want daarin zit jouw levensgeluk!

 

 

WAAROM JE MISSIE ZO BELANGRIJK IS…

…in het bouwen van je online business

Laatst had ik een Freedom Boost met een hele leuke vrouw en tijdens dat gesprek kwamen haar dromen en ambities ter sprake. Zoals eigenlijk tijdens elke Freedom Boost. Even tussen de regels door, mocht je niet weten wat een Freedom Boost is, dan wil ik je verwijzen naar deze pagina en heel in het kort: een Freedom Boost is een 1 op 1 videocall waarin jij en ik het hebben over jou. Je situatie, je wensen, je dromen, je ambities. Maar vooral: waarom je die tot nu toe nog niet gerealiseerd hebt. Want daar gaat het vaak om. Ik help je om bepaalde inzichten te krijgen en je bewust te maken dat je vaak zelf je grootste saboteur bent.

Maar wat ik vaak merk is dat mensen zoeken naar antwoorden en verwachten dat ik ze die in dat uurtje wel even geef. Wat kan ik online gaan doen? En dat ik dan een hele rits met beroepen opnoem en zij daaruit kunnen kiezen. Zou mooi zijn, maar… zo werkt het niet. Wanneer ik dan vervolgens begin over je missie en hoe belangrijk het is daar contact mee te maken, over dat je jezelf overal mee naar toe neemt en ik daar ook nog een beetje bij ga zweven, dan gebeuren er twee dingen: óf ze haken af óf ze smeken me om meer. En stappen vervolgens in mijn 1 op 1 coachingstraject.

Even terug naar dat ene gesprek. De vrouw met wie ik sprak had een heel duidelijk doel. De ene helft van het jaar in Spanje wonen en de andere helft in Nederland. Het maakte haar dan niet zoveel uit wat ze zou doen qua werk, als het maar online en locatieonafhankelijk zou zijn. En daar ging het even mis en ik zal even zo Jip en Janneke mogelijk proberen uit te leggen wat er gebeurde.

 

Jouw missie is jouw vrijheid

Half wonen in Spanje en half wonen in Nederland, zoals in dit voorbeeld, is niet het doel. Dat lijkt misschien zo, maar dat is het niet. Er zit altijd een doel achter dat ogenschijnlijke doel. Een diepere laag. Een verlangen achter het verlangen. Het halve jaar in Spanje wonen is natuurlijk héérlijk, maar – en daar komt ie weer – je neemt jezelf ermee naar toe. En als jij in Nederland niet happy bent, zul je dat op de langere termijn ook niet in Spanje worden. Ondanks de palmbomen, de zon en het strand. Jouw happiness, jouw geluk, jouw vrijheid, jouw gesteldheid zit namelijk IN JOU. Die ligt niet in Spanje. En ook niet in Nederland.

Het uiteindelijke doel, het verlangen achter het verlangen is vrijheid. Is gelukkig zijn. En om dat te worden, zul je aan de slag moeten met JEZELF. Want dáár ligt jouw goud. Vind je missie en ontdek je vrijheid. Kom los van je al je belemmerende gedachten, van al je vervuilde overtuigingen en release jezelf van alles wat je niet bent. Zodat je kunt zijn wie je wél bent. Ongeconditioneerd. Volledig overtuigd. En helemaal vervuld. Jouw unieke jij mag er zijn. Het is je taak hier op aarde om die te laten zijn. En dáár gaat het om. Daar zit je vrijheid. Daar zit je geluk.

Zweverig hè? Zeg eens eerlijk, hoor jij bij Team Allang Afgehaakt of bij Team Ik Hang Aan Je Lippen?

 


VIND JE MISSIE EN ONTDEK JOUW VRIJHEID


 

Waarom je missie zo belangrijk is in het bouwen van je business

Om antwoord te geven op de vraag waar om je missie zo belangrijk is in het bouwen van een business (of sowieso in je leven), is het goed om eerst duidelijk te hebben wat je missie is. Je kunt jouw missie beschrijven als je hogere levensdoel. Jouw bestaansreden. Je zielsmissie. Het is de reden waarom jij op deze planeet bent, waarom je dit leven hebt en wat je hier komt doen. Als mens, als persoon, als ziel. Door verbinding te leggen met je ziel en met je hart, kom je in contact met jezelf. En daar vind je dan ook de antwoorden op de vraag wat jouw zielsmissie is.

Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar je missie, sterker nog: als je gaat zoeken, ga je hem niet vinden. Jouw missie zit al in jou, alle antwoorden die je zoekt met je hoofd zitten allemaal verborgen in je hart. In je ziel. Je missie vindt jou. Mits je daarvoor open staat. Daar hoef je niet over na te denken, daar hoef je geen lijstjes voor te maken, pro’s en cons af te wegen of rationeel in te beslissen. Jouw missie zit in jouw ziel. In jou. En wanneer je dáár naar toe gaat, vind je jezelf. En wanneer je jezelf vindt, pas dán vind je vrijheid. Daar hoef je de wereld niet voor over te reizen. Maar hey, dat mag natuurlijk wel. En het zou het allemaal nogal kunnen versnellen.

 

Hoe reizen je bij je missie brengt

Loskomen van je vaste fysieke omgeving of van vaste patronen en regelmaat kunnen je bijzonder nieuwe inzichten geven. Omdat je dan ‘gedwongen’ wordt dingen anders te doen dan ‘normaal’. En je bewust wordt van jezelf, van je gedrag, je gedachten en patronen. Als je vervolgens óók nog eens in een compleet andere omgeving bent dan je gewend bent én je bovendien volledig op jezelf aangewezen bent, dan ontstaat er magie. Je komt thuis. In jezelf. In wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet.

Je kunt je misschien voorstellen dat het een enorme levensverrijking is om in je eentje de wereld over te reizen. Wanneer je reist ben je los van alles. Verplichtingen. Een fysieke plek. Je hoeft niets en je mag alles. Je bent de meest pure versie van jezelf, zonder conditioneringen, meningen of oordelen. Je bént gewoon. Wil je in contact komen met jezelf en dus bij je missie, maak je dan los van alles wat jou tegenhoudt. Het is niet voor niets dat mensen op reis tot baanbrekende inzichten komen. Het leven gebeurt buiten je comfort zone!

 


JOUW MISSIE IS JOUW HOGERE LEVENSDOEL


 

Op weg naar je missie

Voel je wat ik bedoel? Doet het iets met je? Resoneert het? En voel je nu: Ik snap helemaal wat er gezegd wordt, maar ik heb geen idee wat ik nu moet doen? En beangstigt het je zelfs? Of zelfs een beetje overweldigd? Kriebels in je buik? Gefeliciteerd, je hebt je eerste stap gezet op weg naar je missie. Ik kan er nog zóveel over zeggen en vertellen, maar the bottom line is:

Jij bent hier gekomen om jouw volste potentieel te leven en jouw levenstaak is die te vinden. Zodat jij de beste versie van jouzelf wordt en blijft, zonder dat je je daarbij laat tegenhouden door dingen buiten jezelf. Het leven gebeurt van binnen naar buiten en je buitenwereld is altijd een afspiegeling van jouw binnenwereld.

 

Let that sink in.

Hang je nog steeds aan m’n lippen en heb je zin om daarover te kletsen? Mais bien sûr! Boek en plan je Freedom Boost. Een videocall van ongeveer een uur waarin we het gaan hebben over jou, je wensen, je dromen en waarom je die nog niet hebt gerealiseerd. Ik vind het altijd bijzonder om te zien wat zo’n gesprek teweeg brengt. 

Plan je Freedom Boost

 

Lieke, Linda en Reinanke gingen je voor:

Een ontzettend inspirerend en motiverend gesprek gehad met Kim. Haar enthousiasme is aanstekelijk maar ze straalt ook een kalmte uit waardoor je jezelf ook echt gehoord voelt. Ik heb praktische tips gekregen om mee aan de slag te gaan en voelde mijzelf direct gemotiveerd en minder onzeker om de stap te zetten voor mijzelf te beginnen!

Lieke

***

Lieve Kim, ik heb een enorm fijn gesprek met je gehad. Vanaf het eerste moment gaf je mij een vertrouwd gevoel en voelde het goed mijn verhaal met je te delen. Je eigen ervaring, je luisterend oor en je adviezen ervaar ik als zeer positief. Ik kan zeker verder hiermee, ik zal je blijven volgen en je benaderen als ik het nodig heb. Bedankt voor onze ontmoeting!

Linda

***

Inspirerend gesprek! Kim is heel relaxed en kan veel vertellen en tips geven. In mijn geval m.b.t. locatieonafhankelijk werken. Leuk als je eerst de challenge hebt gedaan, dan dit gesprek. Ze neemt er ook echt de tijd voor. Dank je Kim!

Reinanke

***

Share via
Copy link
Powered by Social Snap