Is Sevilla in februari een goed idee? Jazeker! Sterker nog: er is misschien geen betere maand op Sevilla te bezoeken dan in februari. De mooiste stad van Spanje ligt er in de uitlopers van de winter vredig, warm en zonnig bij. Ontvlucht de grauwe, grijze, natte Nederlandse winter en ga lekker een paar dagen (of weken) op stedentrip naar Sevilla. Dit zijn vijf redenen waarom Sevilla in februari een heel goed idee is.

Lees ook: SEVILLA | Zon, cultuur en historie: Sevilla, mooiste stad van Spanje


 

SEVILLA IN FEBRUARI

Dit zijn 5x redenen waarom Sevilla heerlijk is in de winter

In februari 2024 woon ik bijna vier weken in Sevilla. Ik leef dan al zes jaar nomadisch; dat betekent dat ik steeds op verschillende plekken leef en in de afgelopen jaren komt Spanje geregeld voorbij. In 2021 woonde ik in Palma op Mallorca, in 2023 in Valencia en voordat ik in Sevilla neerstreek, verbleef ik een paar weken in Málaga. Heerlijk, living my best life! Sevilla is heerlijk in februari en niet in de laatste plaats om het fantastische weer, ook al regende het heus ook een paar dagen. Dit zijn 5 toffe redenen om Sevilla in februari te bezoeken.

LEES HIER ALLES OVER MIJN NOMAD LIFE

 

 

SEVILLA IN FEBRUARI

1. Overwinteren in Sevilla: de zon schijnt!

De Nederlandse winter ervaar ik niet vaak, maar! Ik weet natuurlijk van lang geleden (uch uch) wel hoe het is om in grijze luchten, met kale bomen en vrieskou door de dagen te hobbelen. Hoe lekker is het dan om daar even van te ontsnappen? Het weer in Sevilla is in februari heerlijk! De zon schijnt volop, soms is het lente en op een goeie dag voelt het al als zomer! Met een gemiddelde max temperatuur van 23 graden met een fijn zonnetje is het er heerlijk vertoeven en zeker nog lang niet te heet, zoals in de zomer. De perfécte temperatuur als je het mij vraagt.

Leuk om te weten: In februari 2024 woonde ik de hele maand in Sevilla. Het was er elke dag met-zonder-jas-weer (wel een sjaal om) en het werd zelfs af en toe al richting de dertig graden. Eén weekend heeft het geregend.

 

SEVILLA IN DE WINTER

2. De stad ruikt heerlijk naar sinaasappelbloesems 

Een jaar eerder was ik in februari in Valencia en toen viel me al op dat de stad steeds lekkerder begon te ruiken. In Sevilla in februari was dat niet anders: hoe dichter bij maart, hoe meer je de sinaasappelbloesems door de hele stad ruikt! Zodra je je deur uitstapt en de straten van Sevilla in gaat kan het je onmogelijk ontgaan. Blijf je nog ietsje langer tot in maart, dan walmt heel de stad ernaar. Zalig! De bloesems komen van de sinaasappelbomen die in januari voornamelijk hun sinaasappels geven, hoewel er nog legio achterblijven aan de bomen. Waarschuwing: pas op dat je niet een verdwaalde loshangende sinaasappel op je hoofd krijgt!

 

SEVILLA IN FEBRUARI

3. In februari is Sevilla niet zo druk (geen hoogseizoen)

In de winter in Sevilla is het er nog niet afgeladen druk, zoals in het hoogseizoen in de zomer. Hordes toeristen zul je dus niet tegenkomen, maar verwacht nou ook weer niet dat het er hartstikke rustig is. Sevilla is een grote stad, en bovendien de hoofdstad van Andalusië, waardoor er altijd reuring is. Dat maakt de stad juist lekker levendig. De terrassen zitten gewoon bomvol in februari in Sevilla en ook de ijsjestenten zijn gewoon geopend. Sevilla is ondanks het laagseizoen in februari evengoed super intens. Heerlijk overwinteren in Sevilla!

 

OVERWINTEREN IN SEVILLA

4. De prijzen zijn nog niet zo hoog in februari in Sevilla

Ander enórm voordeel van het feit dat februari geen hoogseizoen is: de prijzen zijn nog niet zo hoog als pal in de zomer. Zowel vliegtickets als hotels en appartementen zijn in de winter in Sevilla een stuk goedkoper dan in hoogseizoen in de zomer. Sevilla in het laagseizoen betekent dus niet alleen minder drukte in de stad, maar het is ook fijn voor je portemonnee.

 

SEVILLA IN FEBRUARI

5. Sevilla ligt in Andalusië; heerlijk in de winter

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en Andalusië is de mooiste regio van Spanje. Hier proef en ervaar je het échte Spanje. De omgeving van Andalusië is prachtig. Bergachtige landschappen zorgen voor adembenemende uitzichten wanneer je een roadtrip maakt. Langs de kant van de weg wisselen de olijfgaarden zich af met sinaasappelvelden en zie je dan weer plots in de verte een typisch wit dorp (pueblo blanco) in een vallei. Maar Andalusië ligt ook aan de kust (de Costa del Sol in Zuid-Spanje), dus ook aan zon, zee en strand geen gebrek, zelfs niet in februari al. Sevilla is heerlijk in februari en leent zich heel goed als uitvalsbasis om de regio te ontdekken.

Lees ook:

→ ROADTRIP ANDALUSIË | Rondreis van twee weken door Zuid-Spanje 

→ ANDALUSIË | Dit zijn de zes mooiste steden van Zuid-Spanje 

→ SOLO REIZEN NAAR ANDALUSIË | Alleen op reis naar de mooiste regio van Spanje 

→ ANDALUSIË | 5x mijn favoriete plekken in Zuid-Spanje

 

Naar Sevilla in februari?

Powered by GetYourGuide

 

 


 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Sevilla, Andalusië en Spanje?

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap