Hoogtepunten Europa: de drie toppers tijdens mijn Eurotrip 2018

Meer van Annecy Frankrijk

Iedere reis die je maakt kent hoogtepunten en al helemaal als je een rondreis maakt. In de zomer van 2018 maakte in een roadtrip door Europa en trotseerde zeven landen in zeven weken en dit zijn de drie hoogtepunten van die onwijs geweldige reis.

Vaak realiseer je je achteraf pas welke indrukken het meest met je gedaan hebben en welke plekken of gebeurtenissen de meeste impact op je hebben gehad. Tijdens een reis of misschien wel gewoon in het dagelijks leven. Op jouzelf als mens, maar het kan ook zo zijn dat een bepaalde plek zó mooi, bijzonder of juist van lelijkheid knap was dat ze als eerst in je opkomen als je ergens aan terugdenkt. Zo maakte ik in de zomer van 2018 een zogenaamde Eurotrip en als ik daar aan terugdenk zijn er drie mooie plekken die als eerst in me opkomen. Dit is mijn top drie hoogtepunten Europa.

Lees ook: Alles over mijn Eurotrip van afgelopen zomer.

 

Vakantiebestemmingen Europa

Maar eerst dit. Er zijn een heleboel vakantiebestemmingen in Europa die in dit lijstje vermeld kunnen worden, want Europa kent een heleboel hoogtepunten en mooie plekken. Er zijn veel leuke vakantielanden, bijzondere reisbestemmingen en bezienswaardigheden in Europa die de moeite waard zijn voor bijvoorbeeld een zomervakantie in Europa. Denk bijvoorbeeld aan Toscane, Andalusië, de Algarve of het Griekse eiland Zakynthos, die ik al eens eerder bezocht, maar in dit blogartikel focus ik me op de mooiste plekken Europa die ik tijdens mijn Eurotrip zag.

Lees ook: Under the Tuscan Sun: roadtrip door Toscane;
en: Andalusië. Roadtrip in twee weken;
en: Mooiste kust van Portugal: de vijf mooiste plekken van de Algarve;
en: Zakynthos – Griekse parel in de Ionische Zee.

 

Vakantielanden Europa

En dat zijn er nogal wat. Ik reed in totaal zo’n 10.000 kilometer, bezocht in totaal zeven landen en kwam wat mij betreft langs en door de mooiste vakantiebestemmingen van Europa. Wat de mooiste landen Europa zijn, is natuurlijk voor iedereen anders. De een houdt van bergen en de ander juist van zee of meren, maar het mooie is dat Europa voor ieder wat wils heeft. Zoek je inspiratie voor je mooiste vakantie Europa of plekken in Europa die je gezien moet hebben, dan heb ik drie mooiste plekken in Europa voor je opgesomd.

 

Hoogtepunten Europa tijdens mijn Eurotrip

En die mooie plekken zijn voor mij onwijs leuke verrassingen geweest. Echt onbekende vakantiebestemmingen in Europa zijn het niet, maar ik was er zelf nog nooit eerder geweest. Het leuke aan de Eurotrip die ik maakte is dat ik in een klap heel veel te weten ben gekomen over onze ‘achtertuin’, want zo voelt Europa toch wel een beetje, vooral als je ook weleens ver op reis gaat.

 

1. Meer van Annecy | Frankrijk

Hoewel Frankrijk het populairste vakantieland onder Nederlanders is, kende ik alleen Parijs. Tijdens mijn roadtrip door Europa moest daar dus verandering in komen en begon ik in de Elzas. Via het Meer van Genève – wat ik een beetje vond tegenvallen – belandde ik ongepland aan het Meer van Annecy in Frankrijk. Ik vond er wat ik in Genève miste, of eigenlijk wat ik er verwachtte.

Annecy is als stad een supermooie plaatsje. Het is er weliswaar gepolijst en in de zomer stikt het er van de toeristen, maar het is er wel degelijk mooi. Het meer van Annecy is een bergmeer en omgeven door de bergen van de Franse Alpen en dat geeft op sommige plekken echt adembenemende plaatjes. Maar ook de omgeving van het meer, de bergen dus, zijn de moeite waard om een dagje te gaan roadtrippen of als je lekker fanatiek wil doen, te gaan fietsen. Er is van alles te doen, de stad en het meer zijn beide prachtig en door de vele toeristen is het er ook nog eens heel levendig.

Leuk detail: ik was er in juli 2018 en keek er de WK-finale die door Frankrijk werd gewonnen. Niet dat ik Frankrijk als voetballand nou zo hoog heb zitten, maar hoe vaak maak je mee dat het land waarin je je bevindt wereldkampioen voetbal wordt?

Ander leuk detail: ik kwam er op diezelfde zondagmiddag achter dat er twee dagen later een bergetappe van de Tour de France zou plaatsvinden en dat wilde ik voor geen goud missen. Ik paste mijn planning voor die week aan om die dinsdag voor dag en douw de berg op te rijden, er de hele dag te wachten om vervolgens de renners voorbij te zien komen. Wát een toffe ervaring!

Leuk om te lezen: Lief reisdagboek #3: Eurotrip. Hoe ik middenin de Tour de France belandde.

Meer van Annecy | Frankrijk Meer van Annecy | Frankrijk Annecy | Frankrijk

Omgeving Annecy | Frankrijk

 

2. Meer van Bled | Slovenië

Mijn roadtrip door Europa was echt een knotsgek avontuur en na een week of zes was ik echt even helemaal kapot. Van hot naar her, telkens aan een stuk door, soms honderden kilometers per dag en dan een paar dagen later gewoon weer. Maar nadat ik even een paar dagen rust had gepakt, besloot ik mijn trip te eindigen in Slovenië. De hoofdstad had ik al eerder aangedaan en ik wilde een van Slovenië’s hoogtepunten niet overslaan: het meer van Bled.

Als ik een ding heb geleerd tijdens mijn Eurotrip dan is het wel dat ik van bergmeren hou en het Meer van Bled is echt een van de mooiste meren ooit. Het leuke is dat je er in zeven kilometer helemaal omheen kunt, dus trek je wandelschoenen aan of huur een fiets, want in de zomermaanden is het er heerlijk vertoeven en zonde om de auto te pakken. Wat het Meer van Bled zo bijzonder maakt? Het water is blauwer dan blauw, de bootjes die er varen zijn allemaal van natuurlijke materialen (dus geen felgekleurde waterfietsen of kano’s van kunststof) én er ligt een eilandje in het midden en op dat eiland staat een kerkje. Hoe idyllisch! Ik was op slag verliefd.

Meer van Bled | Slovenië

 

3. Drei Zinnen – Dolomieten | Italië

Dat de Drei Zinnen heten zoals ze heten komt omdat het gebergte ooit bij Oostenrijks grondgebied hoorde. De Dolomieten liggen in Zuid-Tirol en ondanks dat het inmiddels bij Italië hoort heeft het gebied nog steeds een Oostenrijkse uitstraling en is het vooral veel Duits wat je om je heen hoort. Desalniettemin horen de Drei Zinnen – drie bergtorens waaromheen je een flinke wandeling kunt maken – bij de Italiaanse Dolomieten en wat mij betreft hoort dit gebied tot een van de mooiste van Europa.

Het is er ruig en je kan er heerlijk wandelen. De omgeving is prachtig en zeker als je van een actieve vakantie houdt, moet je echt naar de Dolomieten. De Drei Zinnen zijn toch echt wel een hoogtepunt van het gebied. Trots steken de drie torens boven het landschap uit en de wandelroute die helemaal om de torens heen gaat, is zo de moeite waard, ook als je helemaal niet echt een wandelaar bent. Het is niet zwaar, hij duurt een paar uurtjes en de uitzichten en landschappen waar je doorheen wandelt zijn echt adembenemend. Een braakterm, I know, maar het is zo waar. Kijk zelf!

Drei Zinnen Dolomieten | Italië

Drei Zinnen Dolomieten Italië Drei Zinnen Dolomieten ItaliëDrei Zinnen Dolomieten Italië

 

Mooie plekken, niewaar? Wil je meer weten of heb je informatie of inspiratie nodig voor je reis of vakantie binnen Europa? Neem dan contact met me op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS