Vaak realiseer je je achteraf pas welke indrukken het meest met je gedaan hebben en welke plekken of gebeurtenissen de meeste impact op je hebben gehad. Dat geldt ook voor de hoogtepunten Eurotrip van mijn roadtrip door Europa. Sommige plekken zijn prachtig of juist knap van lelijkheid of misschien gebeurde er iets waardoor je er vaak aan terugdenkt. In de zomer van 2018 maakte ik een Eurotrip en als ik daar aan terugdenk zijn er drie mooie plekken die als eerst in me opkomen. 

Lees ook: Alles over mijn Eurotrip in de zomer van 2018

 

 

HOOGTEPUNTEN EUROTRIP

De drie mooiste en verrassendste bestemmingen van mijn roadtrip Europa

 

Tijdens mijn Eurotrip reed ik in totaal zo’n 10.000 kilometer, bezocht in totaal acht landen en kwam langs de meest prachtige plekken in Europa. Het was echt een geweldige reis, die ik zonder twijfel zo opnieuw zou maken, alleen dan wel buiten de drukte van het hoogseizoen. Frankrijk, Italië en Slovenië staken er wel met kop en schouders boven uit en in die landen bleef ik dan ook het langst. De drie hoogtepunten van m’n roadtrip Europa liggen niet heel verrassend dan ook in deze drie landen.

 

Hoogtepunten Eurotrip tijdens mijn roadtrip Europa

En die mooie plekken waren wat je noemt heel fijne verrassingen. Een van de plekken was ik niet eens van plan te bezoeken, de andere ligt in de bergen en hoewel ik helemaal niet sportief ben maakte ik er toch een hike en de andere is zo’n lieflijk en idyllisch plekje dat ik instantly verliefd werd. Het zijn geen onbekende bestemmingen in Europa, maar ik was er nog niet eerder geweest en dus zijn ze voor mij onvergetelijk en onlosmakelijk verbonden aan m’n Eurotrip. 

 

1. Meer van Annecy | Frankrijk

Hoewel Frankrijk het populairste vakantieland onder Nederlanders is, kende ik alleen Parijs. Tijdens mijn roadtrip door Europa moest daar dus verandering in komen en begon ik in de Elzas. Via het Meer van Genève – wat ik een beetje vond tegenvallen – belandde ik ongepland aan het Meer van Annecy in Frankrijk. Ik vond er wat ik in Genève miste, of eigenlijk wat ik er verwachtte. Het is zonder meer een van de hoogtepunten Eurotrip.

Annecy is als stad een supermooie plaatsje. Het is er weliswaar gepolijst en in de zomer stikt het er van de toeristen, maar het is er wel degelijk mooi. Het meer van Annecy is een bergmeer en omgeven door de bergen van de Franse Alpen en dat geeft op sommige plekken echt adembenemende plaatjes. Maar ook de omgeving van het meer, de bergen dus, zijn de moeite waard om een dagje te gaan roadtrippen of als je lekker fanatiek wil doen, te gaan fietsen. Er is van alles te doen, de stad en het meer zijn beide prachtig en door de vele toeristen is het er ook nog eens heel levendig.

Leuk detail: ik was er in juli 2018 en keek er de WK-finale die door Frankrijk werd gewonnen. Niet dat ik Frankrijk als voetballand nou zo hoog heb zitten, maar hoe vaak maak je mee dat het land waarin je je bevindt wereldkampioen voetbal wordt? Twee dagen later kwam de bergetappe van de Tour de France door Annecy en dat moest ik natuurlijk ook meemaken!

Leuk om te lezen: Lief reisdagboek #3: Eurotrip. In de Tour de France beland

 Hoogtepunt Europa Annecy Hoogtepunt Eurotrip Meer van AnnecyHoogtepunten Eurotrip Annecy

 

2. Meer van Bled | Slovenië

Mijn roadtrip door Europa was echt een knotsgek avontuur en na een week of zes was ik echt even helemaal kapot. Van hot naar her, telkens aan één stuk door, soms honderden kilometers per dag en dan een paar dagen later gewoon weer. Maar nadat ik even een paar dagen rust had gepakt, besloot ik mijn trip te eindigen in Slovenië. De hoofdstad had ik al eerder aangedaan en ik wilde een van Slovenië’s hoogtepunten niet overslaan: het meer van Bled.

Als ik een ding heb geleerd tijdens mijn Eurotrip dan is het wel dat ik van bergmeren hou en het Meer van Bled is echt een van de mooiste meren ooit. Het leuke is dat je er in zeven kilometer helemaal omheen kunt, dus ik huurde een fiets en maakte een rondje om het meer. Wat het Meer van Bled zo bijzonder maakt? Het water is blauwer dan blauw, de bootjes die er varen zijn allemaal van natuurlijke materialen (dus geen felgekleurde waterfietsen of kano’s van kunststof) én er ligt een eilandje in het midden en op dat eiland staat een kerkje. Hoe idyllisch! Ik was op slag verliefd.

Lees ook: Sprookjes bestaan! Ontdek het mooie Meer van Bled

Hoogtepunt Eurotrip Meer van Bled Hoogtepunten roadtrip Europa Meer van Bled Hoogtepunt Eurotrip Bled Slovenië

 

3. Drei Zinnen – Dolomieten | Italië

Dat de Drei Zinnen heten zoals ze heten komt omdat het gebergte ooit bij Oostenrijks grondgebied hoorde. De Dolomieten liggen in Zuid-Tirol en ondanks dat het inmiddels bij Italië hoort heeft het gebied nog steeds een Oostenrijkse uitstraling en is het vooral veel Duits wat je om je heen hoort. Desalniettemin horen de Drei Zinnen – drie bergtorens waaromheen je een flinke wandeling kunt maken – bij de Italiaanse Dolomieten en wat mij betreft hoort dit gebied tot een van de mooiste van Europa.

Het is er ruig en je kan er heerlijk wandelen. De omgeving is prachtig en zeker als je van een actieve vakantie houdt, moet je echt naar de Dolomieten. De Drei Zinnen zijn toch echt wel een hoogtepunt van het gebied. Trots steken de drie torens boven het landschap uit en de wandelroute die helemaal om de torens heen gaat, is zo de moeite waard, ook als je helemaal niet echt een wandelaar bent. Het is niet zwaar, hij duurt een paar uurtjes en de uitzichten en landschappen waar je doorheen wandelt zijn echt adembenemend. Een braakterm, I know, maar het is zo waar. Kijk zelf!

Lees ook: Wandelen bij de Drei Zinnen: bergmassieven in de Dolomieten

Hoogtepunten Eurotrip DolomietenHoogtepunten Europa DolomietenHoogtepunten Europareis Drei Zinnen

 

Meer over mijn roadtrip door Europa? Lees ook:

 

ALLES OVER MIJN EUROTRIP

Share via
Copy link
Powered by Social Snap