Met een huurauto zie je meer! Het is zo’n typische leus van autoverhuurders, maar o my, wat hebben ze gelijk. Want wanneer je een auto huurt op vakantie kun je gaan en staan waar je zelf wilt en wat is er nou bevrijdender dan dat? Of je nou gaat rondreizen of op een vaste plek blijft, of je nou voor een dagje je auto huurt of tijdens je hele verblijf, een auto huren is sowieso een goed idee. Dat mooie plekje bezoeken, even de stad uit om dat natuurpark te ontdekken of juist andersom: tijdens je strandvakantie een dagje naar een dichtbij zijnde stad. Een auto huren op vakantie is altijd een goed idee. In deze blog vertel ik je waarom en geef ik je wat tips waar je op met letten wanneer je een auto huurt op reis.

Lees ook: ROADTRIP PLANNEN | Het plannen van een rondreis of roadtrip doe je zo: 5 tips!

 

 

AUTO HUREN OP VAKANTIE

Dit zijn tips en waaroms het huren van een auto in het buitenland een goed idee is

Wanneer ik op reis ben, huur ik eigenlijk altijd een auto. Roadtrips geven mij het ultieme gevoel van vrijheid. Gaan en staan waar ik wil, kunnen kiezen en niet afhankelijk zijn van openbaar vervoer. Zelf aan het roer! Bovendien ontdek je plekken die je anders misschien niet ontdekt zou hebben of in ieder geval niet op dezelfde manier. Ik vind roadtrippen heerlijk en zou zelfs wel volledig roadtrippend door het leven kunnen (goed idee voor mijn volgende project misschien, lang leve het digital nomad leven, haha!).

Maar mocht jij iets minder avontuurlijk zijn en gewoon een auto willen huren tijdens je vakantie, dan zou ik je dat van harte aanbevelen. Maar waar moet je dan op letten? Bij welke maatschappij kun je het beste je auto huren? Wat moet je vooraf weten? Waar teken je eigenlijk voor wanneer je je handtekening zet voordat je de sleutels overhandigd krijgt?

 

Auto huren bij Sunny Cars

Ik huur zelf altijd mijn auto’s bij Sunny Cars. Waarom Sunny Cars? Omdat zij altijd een volledige verzekeringsdekking bieden. In de jungle van autoverhuurbedrijven wemelt het van de kleine lettertjes en daar hoef je bij Sunny Cars niet op te letten. Je bent altijd volledig verzekerd (all-in verzekering), zowel voor schade die je toe zou brengen aan een ander als schade aan je eigen auto. Wel zo gemakkelijk en duidelijk. Wanneer je je auto ophaalt op je bestemming hoef je je dus niet af te vragen of je nog iets bij moet sluiten. Dat hoeft dus niet. En laat je dat dan ook vooral niet wijsmaken.

Sunny Cars belooft je dat je vooraf al weet dat je achteraf geen gedoe hebt. Zij bieden het meest uitgebreide verzekeringspakket en betalen het eigen risico aan je terug. In eerste instantie lijken de prijzen van Sunny Cars hoger dan andere aanbieders, maar dan ben je met kosten achteraf vaak alsnog duurder uit. Bij Sunny Cars weet je altijd waar je aan toe bent en heb je 24/7 toegang tot hun service. Je kunt je huurauto op maak maken én ze zijn mega flexibel. Wijzigen is gratis en Sunny Cars heeft de zogenaamde Flexservice waarmee je tot vier uur van tevoren nog kunt annuleren. Nou ja, genoeg reden om je auto bij Sunny Cars te huren. Ik heb ervaringen met verschillende aanbieders, maar eenmaal bij Sunny Cars wil je niet meer anders.

TIP! Boek je auto voor eind maart 2022. De Flexservice bij Sunny Cars helemaal gratis!

 

3x redenen om een auto te huren op vakantie

Ik maakte onder andere roadtrips door Andalusië, door Sicilië, Toscane, door de Algarve, door Zuid-Italië, op Zakynthos, door Duitsland en Oostenrijk, op Curaçao en zelfs door Yucatán in Mexico. Stilzitten is niets voor mij, wanneer ik op een nieuwe bestemming ben, wil ik zoveel mogelijk ontdekken. Ik heb dat de afgelopen twee jaar dan ook ongelooflijk gemist en ik hoop dat de wereld gauw weer een beetje meer open gaat. Zodat we weer lekker op ontdekkingstocht kunnen! Roadtrippen door glooiende landschappen, door schattige dorpen, in hete steden en ook soms gewoon over grauwe snelwegen. Dit is waarom je een auto zou moeten huren tijdens je vakantie.

 

Je kunt reizen als een local

Naar de supermarkt, een leuk restaurantje buiten de stad uitproberen of buiten de gebaande paden gaan. Met een huurauto kan het. Je bent zó vrij om te gaan waar je wilt, dat je je zomaar een local kunt voelen. Alsof je thuis bent op de plek waar je je bevindt. Wanneer je kiest om je hele reis op één plek te blijven, ken je op een gegeven de weg op je bestemming.

Het moment waarop je Google Maps niet meer nodig hebt om naar de supermarkt te komen of op andere plekken in de omgeving te komen is wat mij betreft een enorm eureka-moment. Yes, denk ik dan terwijl ik over Griekse, Spaanse of Italiaanse straten rijd, kijk mij dan een onwijze local zijn. Ik ken hier gewoon de weg! Volgende stap is wanneer je bekenden tegen komt op straat, maar daarvoor heb je wel iets langer nodig dan een paar weekjes vakantie. Wederom: lang leve het digital nomad leven!

 

Flexibiliteit en vrijheid met een huurauto

Ik begon deze blog met: met een huurauto zie je meer! En daar vul ik op aan: En bovendien helemaal op je eigen manier. Op excursie gaan naar een bepaalde toeristische attractie is natuurlijk heel erg leuk, maar je wordt dan wel toch wel een beetje geleefd. Om 10 uur bij de bus terug? Dan kun je nog even snel dat kerkje bekijken, maar dat uitzichtpunt moet je dan overslaan. Je krijgt weliswaar veel informatie over de plek waar je bent door je tourguide (althans, dat mag je verwachten), maar het is vaak veel, overweldigend en haastig.

Hoe fijn als je je eigen huurauto hebt! Dan kun je in je eigen tempo rondreizen en zo lang in dat kerkje blijven als je zelf wilt. Bovendien pak je dat uitzichtpunt dan ook nog even mee en kun je zelfs wachten tot de zon onder gaat, want er is niemand die op je wacht. Wil je op maandag even niks? Dan blijf je lekker bij je accommodatie. Maar wil je op dinsdag en woensdag juist op pad? Dan kan dat gewoon! Geen vastomlijnde verplichtingen, want die heb je in je dagelijkse leven waarschijnlijk al genoeg. Lekker freestylend door je vakantie, heerlijk!

 

Een auto huren duur? Welnee!

Een auto huren lijkt vaak duur. Vooral als je het hele bedrag in een keer voor je ziet. Maar als je eens goed gaat rekenen en je tijdens een weekje vakantie bijvoorbeeld drie excursies zou boeken, ben je dan echt veel goedkoper uit dan met een huurauto? Los van de vrijheid en flexibiliteit is het huren van een auto uiteindelijk echt niet veel duurder dan wanneer je kiest om jouw trips en excursies door een ander te laten organiseren. En bovendien, stel dat je wél echt duurder uit bent, wat is je dan meer waard? Je vrijheid en flexibiliteit of iets meer geld betalen? Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar de afweging lijkt mij niet heel ingewikkeld.

 

Handige, praktische tips voor autohuur

Vroegboeken

Zelf ben ik er helemaal niet van om vroeg te boeken, maar het kan wel handig zijn. Om zeker te weten dat jouw gewenste auto nog voorradig is bijvoorbeeld. Zeker als je veel wensen hebt qua formaat of accessoires. Bovendien kun je dan weleens in aanmerking komen voor vroegboekkorting en dat willen we natuurlijk allemaal.

Accessoires bij je huurauto

Ik hoef niet van alle moderne gemakken voorzien te zijn, sterker nog, ik vind het fijn om af en toe helemaal back to basic te gaan. Als ik in mijn bolide maar van A naar B kom, ben ik al snel tevreden. Hoewel een airco prettig is, hoef ik niet per se elektrische ramen of strakke velgen (een mooie wieldop vind ik ook prima). Maar dat is voor jou misschien wel anders. Let daar even op bij het boeken. Ook bijvoorbeeld kinderzitjes, navigatiesystemen en andere accessoires zijn gemakkelijk bij te boeken. Je kunt ze ook zelf meenemen om kosten te besparen.

Geen wachtrij als je vooraf reserveert

Wanneer je vooraf je autohuur hebt geregeld hoef je bij aankomst niet in de rij te wachten om je autohuur nog te regelen. Hij staat dan als het goed is al voor je klaar. Hoe fijn is dat!

Ophaallocatie van je huurauto

Let bij het boeken even op de ophaallocatie. Je kunt kiezen voor het vliegveld, maar als jouw accommodatie een shuttleservice heeft, dan heb je je auto niet per se meteen nodig. Je kunt bij sommige accommodaties ook een auto huren of bij verhuurlocaties midden in de stad. Kies wat voor jou het meest praktisch is.

Zet de 24 uurs-regel bij het huren van een auto slim in

Een huurdag van een auto is altijd 24 uur. Bijvoorbeeld van 10 uur tot 10 uur. Wil je je auto tot 12 uur houden, dan betaal je dus een volle dag extra voor maar twee extra uurtjes. Zonde! Denk daar even aan wanneer je je auto reserveert en let goed op de tijden.

One way autohuur

Toen ik in het zuiden van Argentinië was reisde ik veel met de bus. Maar die busritten duurden zo godsgruwelijk lang dat ik overwoog om mijn reis van Bariloche naar Mendoza zelf te doen. Omdat ik niet terug zou gaan naar Bariloche, zou ik de huurauto in Mendoza moeten inleveren. Het zou me 1100 euro kosten! Dat vond ik een beetje teveel van het goede, dus ik stapte uiteindelijk toch weer in een bus. One way autohuur betekent dat je de auto op plek 1 ophaalt en op plek 2 weer inlevert. Dat hoeft niet altijd duizenden euro’s te kosten (zeker in Europa niet), maar het maakt je wel een stuk flexibeler!

Kosten besparen bij het huren van een auto

Zelf je navigatie meenemen, je auto op tijd inleveren (binnen de 24 uur), het juiste type kiezen (het hoeft zeker niet zo te zijn dat een kleine auto per definitie het goedkoopste is) en de start van je huurperiode goed bepalen. Als je bijvoorbeeld eerst een paar dagen aan het zwembad wilt liggen, heb je niet meteen een huurauto nodig. Een paar tips om kosten te besparen bij het huren van een auto!

 

Auto huren op reis

Ben je overtuigd van het huren van een auto voor op reis? Mooi. Kijk eens hier bij het assortiment van Sunny Cars per bestemming en navigeer verder op hun site om te zien wat ze nog meer te bieden hebben.

 

Happy travels en veel veilige kilometers gewenst!

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer reistips en reisinspiratie? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap