De sint is weer in het land en dat betekent dat we massaal op cadeaujacht gaan. Op zoek naar een reiscadeau? Een cadeau voor iemand die graag reist of voor langere tijd naar het buitenland gaat? Of vakantiecadeautjes voor onderweg? Ik heb een lijstje gemaakt met 25 reiscadeaus slash cadeautips voor reizigers en ik weet zeker dat jouw reizende vriend, vriendin of getrokken lootje heel blij wordt van deze te gekke ideeën. Komen ze!

 

 

REISCADEAUS

25x de leukste cadeaus voor reizigers

Backpacks, koffers, kleding, telefoons, camera’s; de meeste grote dingen hebben de meeste reizigers al wel (en passen bovendien niet goed in een schoen of onder de boom). Het zijn juist de kleine cadeaus waar je niet zo snel aan denkt die het verschil maken. Ik reisde al heel wat af en stond (en sta nog steeds) soms verbaasd hoezeer kleine, ogenschijnlijk onbenullige dingen toch heel erg handig kunnen zijn op reis. Hier komen de 25 cadeautips voor reizigers.

ReizenReizen

 

1. Een verrassingsreis als reiscadeau

Op reis gaan en er pas op Schiphol achter komen waar je naar toe gaat. Slechts een paar hints vooraf (handig voor het inpakken), maar verder niets. Met Srprs.me kan het! Je geeft wat voorkeuren aan (aantal dagen, aantal personen en uitsluitingen qua bestemmingen) en zij doen de rest. Verras je getrokken Sinterklaaslootje met een verrassingsreis! Geen enkele reiziger die dat reiscadeau niet leuk zou vinden.

Bekijk hier alle te leuke verrassingsreizen van Srprs.me

 

2. Reisboek, het altijd goede reiscadeau

Houdt je reizende vriend/vriendin van lezen? Geef dan een reisboek cadeau. Maar wat is dan een reisboek en welk reisboek gaat in de smaak vallen? Hier komt een rijtje met boeken waarvan ik me kan voorstellen dat ze leuk zijn om te krijgen:

Inspiratie!
Hier vind je mijn lijst met favoriete reisboeken

reiscadeaus Reisboeken

 

3. E-reader en/of accessoires voor op reis

Over e-boeken gesproken: om een e-boek te kunnen lezen heb je een e-reader nodig. Heb je iets meer te besteden of is de persoon achter je lootje je net iets dierbaarder dan de gemiddelde vriend, dan is deze e-reader zoals deze Kobo Clara een heel goede cadeautip. Hij weegt op een paar gram na werkelijk niets en je kan er een hele bibliotheek in opslaan, dus je reizende vriend of vriendin heeft met een e-reader al-tijd zijn of haar eigen leesvoer bij zich. Er zijn ook accessoires voor e-readers te koop, zoals een leeslampje, een hoesje (met te gekke printjes!) of een screenprotector. Succes verzekerd!

 

4. Cadeaukaarten/giftcard als reiscadeau

O, die had je niet in deze lijst verwacht? Want een cadeaukaart is saai en onpersoonlijk? Think again. Zeker als iemand een verre reis in het verschiet heeft en nog tig praktische dingen nodig heeft, kan een cadeaukaart heel handig uitkomen. Een reis is al duur genoeg, een cadeau dat niet in de koffer of backpack past, heeft ie niks aan, dus een cadeaukaart is al-tijd welkom. Maar natuurlijk niet zomaar een willekeurige.

→ Decathlon (voor outdoor- en sportkleding en -spullen)

→ Hema (voor reisgadgets en -accessoires)

→ Bol.com (voor leesvoer of reisgadgets)

→ Een lokale reiswinkel bij jou in de buurt


 

5. Handige, praktische reiscadeaus (waar je als misschien niet zo snel aan denkt)

Stel het gaat hier om je beste vriend. Dan wil je natuurlijk dat hij niet volgende maand ergens in een jungle geen mes heeft om z’n zelfs geplukte avocado of ananas te snijden. Of dat hij een fles wijn wil ontkurken, maar geen flesopener heeft. Dan is het maar goed dat jij zijn lootje had, want elke keer als hij dit megahandige gereedschapje tevoorschijn haalt, denkt hij aan hoe hij zijn reis niet had overleefd zonder jouw geweldige cadeau. Andere suggesties voor praktische reiscadeaus:

→ Zaklamp

→ Hoofdlamp

→ Survivalset

→ Lakenzak

→ Kussensloop

→ Oordopjes (tegen geluidsoverlast)

→ Packing cubes (of gewoon waszakjes (ook handig als je gaat wassen)

Reistip!
Neem een multifunctioneel zakmes mee op reis


 

6. Reiscadeau voor thuis: wereldkaart of scratchmap

Er zijn reizigers die reizen om de ervaringen, er zijn reizigers die reizen om andere reizigers te ontmoeten, er zijn reizigers die net even een grens over gaan, een stempel halen en dan roepen dat ze in een bepaald land zijn geweest en er zijn reizigers die er een sport van maken om zoveel mogelijk landen ‘af te vinken’. Welk type reiziger jouw lootje ook is, het gaat in ieder geval om liefde voor de wereld en dus is een wereldkaart voor aan de wand of een scratchmap altijd leuk om te krijgen.

 

7. Wereldbol

Niet om mee te nemen op reis, maar om thuis uit te stallen. Tussen persoonlijke spullen op het dressoir of naast de tv of in een open vakkenkast; ik kan hem zomaar in ieder huis zien staan en kan me voorstellen dat hij overal ook daadwerkelijk mooi staat. Want wie wil er nou niet af en toe van bovenaf op onze wereld kunnen kijken? Juist. Daarom dus, een wereldbol is altijd een goed idee. Zelfs voor mensen die nooit reizen staat ie leuk op de schouw.

reiscadeaus wereldbol

 

8. Reisdagboek/travel journal

Kijk. Ik reis en ik heb een blog. En op mijn blog hou ik een reisdagboek bij tijdens alle reizen die ik maak. Ik maakte er zelfs een tag van waar al mijn travel journal-verhalen gebundeld zijn, zodat het heerlijk teruglezen is. Maar niet elke gek heeft een blog en elke reiziger ook niet, dus wat is er dan leuker om je ervaringen, ontmoetingen, ontberingen en memorabele momenten vast te leggen in een reisdagboek? Juist. Niets. Kopen dus.

LEUK!
Hier vind je mijn persoonlijke online reisdagboek 

9. Kladblok/notitieboek

In navolging van een reisdagboek. Soms wil je aantekeningen maken. Dat kan in je alledaagse leven zijn, als je jezelf bijvoorbeeld ergens aan wilt herinneren of als je gewoon iets wilt opschrijven. Het kan gebeuren dat je daar soms behoefte aan hebt. Nou, dan is een kladblok verrekte handig om bij je te hebben. Zo ook op reis, want de kans dat je op reis aantekeningen wilt maken is nog vele malen groter. Dat kan natuurlijk in je telefoon, maar soms is good old pen en papier ook een uitkomst. Saai cadeau om te geven? Ja, beetje wel, want wie komt er nou aanzetten met een kládblok, maar geloof mij, een reiziger kan er zomaar zielsgelukkig van worden.

Hema heeft de állerleukste notitieboekjes

reiscadeaus notitieblok

 

10. Nekkussen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem niet heb en dat ik hem ook niet enorm mis, maar er zijn een heleboel mensen die zweren bij een nekkussen tijdens het reizen. Of dat nou in een vliegtuig of tijdens een lange busreis ergens in the middle of nowhere is, als er geslapen of ontspannen moet worden is zo’n kussen ontzettend handig en welkom. Je hebt opblaasbare en ze zijn zelfs van fluweel tegenwoordig, dus ze gaan heel gemakkelijk mee in de handbagage en zijn nog lekker zacht ook. Win-win. Waarom heb ik er zelf ook alweer geen?
 

 

11. Rolkoffertje

Over handbagage gesproken. Je reizende vriend of vriendin gaat vast wel eens op citytrip niet zo ver van huis. Een volle koffer met spullen is dan echt too much, dus hoe handig is het dan om met alleen handbagage te reizen. Een rolkoffertje met vier wielen is superhandig in vervoer én in gebruik en is dus altijd een goed cadeau. Ze zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo heel duur, zoals deze rolkoffer van de Hema. Ik zie hem al shinen onder de kerstboom.

 

12. Bagagelabel en -slot

Eerlijk is eerlijk, toen ik voor het eerst op reis ging labelde ik ál mijn bagage, zelfs sommige bagage ín mijn bagage. Ik leek wel gek. Bovendien ging alles achter slot en grendel en zat potdicht. Inmiddels bijna honderdduizend reizen verder ben ik 1. mijn bagage nog nooit kwijtgeraakt (op twee vertragingen na) en punt 2. is er nog nooit iets uit mijn bagage gegapt (of is er juist iets bij ingestopt waarmee je op plaats van bestemming niet door de douane zou willen), terwijl ik mijn tas en/of koffer nooit meer op slot doe. Maar toch.

Een label met adres- en telefoongegevens (deze zijn stevig, mooi en opvallend) is altijd een goed idee, want stel dat het wél misgaat. Ook het afsluiten van bagage is echt geen overbodige luxe en beide zijn daarom súpergoede ideeën om cadeau te geven.

Tip: altijd een formuliertje met naam en telefoonnummer in je portemonnee en al je tassen
Extra tip: zet óók de contactgegevens van de eerste (twee) contactperso(o)n(en) thuis erin. You never know.


 

13. Regenhoes/flightbag

De meeste backpacks komen met een regenhoes of flightbag, maar het is altijd fijn om er een op reserve te hebben. Opgevouwen nemen ze nauwelijks ruimte in beslag en ze wegen nauwelijks iets, dus een hoes is waarschijnlijk altijd welkom bij je reizende vriend, vriendin of getrokken lootje. Wil je er een aanschaffen, check dan wel even welke grootte van de backpack; er zijn namelijk verschillende maten en je wil niet met een te grote, maar zéker niet met een te kleine hoes aan komen zetten.

 

14. Reiscadeaus: EHBO-kitje

Je wil er niet aan denken natuurlijk, maar er kan altijd iets gebeuren. Al is het maar een ingescheurde teennagel; een EHBO-kit kan zomaar heel erg goed van pas komen. Stel, er ontstaan blaren tijdens lange wandelingen in niet goed ingelopen schoenen, je reizende maatje valt uit een hangmat of krijgt een cocosnoot op zijn hoofd terwijl hij lekker ligt te zonnen. Just saying. Een echte reiziger kán niet zonder EHBO-kit. O! En vergeet er dan vooral ook niet om paracetamol en/of aspirine en/of ibuprofen in te stoppen. Voor de katers.

 

15. Reisstekker

Blijf je in Europa, dan heb je hem niet nodig wilde ik zeggen, maar dat is niet eens waar. Er zijn verschillende stopcontacten op ons aard en elk land maakt gebruik van een bepaalde soort. Een reisstekker komt dus altijd van pas en zeker als dat op een verre bestemming is. Ze zijn er in allerlei vormen en maten en deze reisstekker van Travel More heeft zelfs USB-aansluitingen. Ik heb hem zelf ook en kan niet meer zonder. Ga niet na of je lootje er al een heeft; je kunt er namelijk niet genoeg hebben. 

 

16. Reisportemonneetje/moneybelt

Nee, het is niet suf om met een heuptasje rond te lopen en al zou het dat wel zijn, als je aan de andere kant van de wereld bent in een vreemd, ver en arm land, dan maakt het geen moer uit hoe je erbij loopt. Alles voor de veiligheid en hoe veilig is het om je waardevolle spullen aan je lichaam te bewaren. Pasjes, cards, cash, telefoons; je stopt alles in de moneybelt, doet hem vervolgens nooit meer af en de kans dat je beroofd wordt, is hiermee significant gedaald. Misschien wel een van de beste reiscadeaus van deze hele lijst.

reiscadeaus moneybelt

 

17. Reiscadeaus: een paspoorthoesje

Het klinkt misschien een beetje suf en oubollig, maar als je vriend of vriendin of je getrokken lootje veel reist en dus zijn paspoort veel meeneemt en gebruikt, dan is een hoesje echt een uitkomst. Het beschermt je paspoort (dat gewoon van kwetsbaar papier is) en houdt hem langer mooi. Bol.com heeft heel hippe paspoorthoesjes met leuke printjes of een mooie kleurtjes. Komt gegarandeerd altijd van pas.

 

18. Mini-douche-reiscadeaupakketje

Op reis gaan met grote potten shampoo en douchezeep is nog nooit een goed idee geweest. Want ten eerste is het veel te zwaar en punt twee: je moet er niet aan denken dat zo’n fles of pot opengaat onderweg (iets met luchtdruk in een vliegtuigcabine) en een enorme ravage in een toilettas veroorzaakt. Wat wel een goed idee is, is om kleine flesjes mee te nemen, maar jouw ervaren reizende vriendin weet dat allang en hoe leuk is het om een cadeaupakketje met mini-flesjes onder de kerstboom te krijgen? Grote merken hebben hele leuke pakketjes, zoals Rituals of Hema en ook voor heren zijn er varianten. Superleuk om te geven en te krijgen.

 

19. Toilettas voor op reis (en inhoud)

Elke reiziger zal hem zo licht mogelijk inpakken, omdat ie zo weinig mogelijk zal meenemen, maar we hebben er allemaal eentje nodig. De collectie van de Hema is zó ontzettend leuk, zoals bijvoorbeeld deze ferme transparante tas die ik zelf al járen overal mee naar toe zeul. En ook qua inhoud hebben ze heel veel leuke accessoires. Wat dacht je van:

→ Een spiegel

→ Haarborsteltje

→ Reistandenborstel

→ Nagelschaartje

→ Lege, hervulbare shampooflesjes

Lees ook:
Wat er altijd in je toilettas moet als je (ver) op reis gaat

 

20. Reiscadeaus: muziekapparaatjes voor op reis

Ideaal reiscadeau: Muziek zorgt ervoor dat je je soms even thuis voelt. Als je ergens bent waar je je misschien niet zo prettig voelt, is het des te fijner om af en toe even je eigen playlist te draaien en hoe kan dat beter dan met een fijn geluid uit speakers, boxjes, oortjes of een koptelefoon.

→ Deze speaker van JBL is mega-compact, past overal in en gaat dus altijd met me mee.

→ En wat dacht je van deze wireless koptelefoon die via bluetooth haarscherp je favoriete muziek afspeelt?

→ Of deze geweldige draadloze oortjes van JBL

Hier vind je alle muziekapparaten van JBL op een rijtje


 

21. Abonnement op Spotify

Over muziek gesproken. Ik kan inmiddels niet meer zonder Spotify, want werkelijk alle muziek ooit gemaakt is te vinden in deze dienst. Er zijn bestaande playlists per thema, er zijn playlists van artiesten én je kan er ook je eigen playlist in samenstellen. Al je lievelingsmuziek in een lijst, wie wil dat nou niet? Een Premium abonnement op Spotify kan zomaar een briljant idee zijn. De eerste maand is het gratis en daarna maar een tientje per maand.

 

22. Abonnement op (reis)tijdschrift

Goed, als je reizende lootje op reis is, heeft ie er niet zoveel aan, maar (bijna) iedereen komt wel weer een keer thuis en je kunt je voorstellen dat het leuk is om elke maand een editie van een reistijdschrift te ontvangen. Om ideeën op te doen, op inspiratie te krijgen, om plaatjes te kijken of om mooie verhalen over mooie bestemmingen te lezen. Een van de beste cadeautips voor reizigers als je het mij vraagt!

→ Lonely Planet Magazine: The one and only travel magazine

→ National Geographic Traveler: Niemand kent de wereld beter. Alles over reizen

→ Abonnement: 4x Reismagazine de Mooiste Rondreizen

→ Blendle: Onbeperkt tijdschriften lezen vanuit één handige app

 

23. Reiscadeaus: spelletjes

Een reis maken naar een ver oord klinkt misschien exotisch en spannend en 90% van de tijd is dat ook zo, maar soms heb je, net als thuis, zin in een avondje niets. Hoe lekker is het dan om een spelletje te spelen met reisgenoten of andere mensen die je reizende vriend onderweg is tegengekomen. Veel reisspellen komen in mini-edities waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen en nauwelijks iets wegen. Ideeën voor reisspellen:

→ Een pakje kaarten

→ Uno

→ Monopoly in zakformaat

→ Andere compacte reisspellen


 

24. Strand reiscadeaupakket

Als je reizende maatje van zon, zee en strand houdt, wat is dan een beter reiscadeau dan een door jou samengesteld strand cadeaupakket? Denk bijvoorbeeld aan:

→ Een ultradunne en lichte hammamdoek (deze heb ik zelf en bevalt héél goed, dikke aanrader!)

→ Tubetje zonnebrandcrème (zakformaat, past overal in)

→ Aftersun

→ Strandtas

→ Snorkelset voor de onderwaterliefhebbers


 

25. Iets typisch van hier (of juist daar), iets persoonlijks of een talisman

En dan last maar zeker niet least: Gaat je vriend, vriendin of je getrokken lootje naar een land waar jij al bent geweest? Of weet je toevallig iets typisch van een bepaalde bestemming, waarvan je weet dat het goed van pas gaat komen? Zo kun je een cadeau reispakket samenstellen met allemaal kleine accessoires van het land van bestemming. Of juist een kleinigheidje dat de reiziger doet herinneren aan thuis of aan jou persoonlijk. Tranen gegarandeerd. En het functioneert meteen als talisman. Win-win.

Reizen

Reizen

→ Inspiratie over cadeaus voor wandelliefhebbers? Reisblog Op Reis met Co heeft een artikel met heel veel ideeën:De leukste cadeaus voor wandelaars

 

→ PS: Voordat je reiscadeaus koopt!

Ben je geïnspireerd geraakt en ben je van plan een van de cadeaus aan te schaffen? In de tekst vind je linkjes naar de producten om ze online te bestellen, maar voordat je dat doet, denk dan even hieraan: Er bestaat ook nog zoiets als winkels. En die winkels kleuren vaak jouw dorp- of stadsgezicht. Denk eens aan de sint-intochten en de versieringen tijdens de decembermaand. Het zijn de winkels (de middenstand) die de intochten, versieringen en feestelijkheden (mede) mogelijk maken. Voordat je koopt, vergeet dan vooral deze hardwerkende ondernemers niet en doe (ook) je inkopen bij hun!

 

Veel plezier met geven!

 

PS: Werkt er iets niet? Of is iets uitverkocht?
Laat het me meteen weten

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

Reiscadeaus

 

Meer reistips? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap