Een zakmes mee op reis. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het kan zomaar eens een enorme uitkomst zijn op onverwachte momenten tijdens je reis. Wanneer je tijdens een lange hike fruit wil snijden bijvoorbeeld of een verpakking wil openen. Of wanneer je na een lange dag in bussen en taxi’s eindelijk in je ho(s)telkamer aankomt en je een flesje wil opentrekken. Lees gauw verder over de voordelen van het meenemen van een zakmes op reis.

Lees ook: SURPRISE! | 25x de leukste reiscadeaus waar je iedere reiziger blij mee maakt

 

EEN ZAKMES OP REIS

Dit is waarom het heel handig is om een zakmes mee te nemen op reis of op vakantie

POV: Ik weet het nog goed. Vier dagen wandelen door de Sacred Valley in Peru. Het was oktober 2018 en ik was op wereldreis. Met een groepje van vijf mensen was ik onderweg naar Wereldwonder Machu Picchu. Hoewel ik van tevoren had gedacht dat het vooral om de eindbestemming zou gaan (de Machu Picchu) bleek achteraf dat de hele hike ernaar toe één groot avontuur zou worden. We hike’ten, fietsten, raften en zipline’den helemaal naar de Oude Berg (vertaling Machu Picchu) dwars door de schitterende natuur van de Heilige Vallei.

Onderweg zagen we aapjes en toekans. We wandelden langs avocadobomen, bananenbomen, cocaplanten en zo nu en dan plukten we een sinaasappel. De tourguide was zo slim om een zakmes mee te nemen tijdens de jungletocht, zodat we de vers geplukte vruchten konden snijden en al wandelend konden opeten. Hij had dit overduidelijk vaker gedaan. En eerlijk… zonder hem en zijn mes hadden we die sinaasappels nooit op gekregen. 

 

Welk zakmes neem je mee op reis?

Of het handig is om een zakmes mee te nemen op reis of op vakantie? Zeker weten. Het kan op ieder moment van pas komen. Maar welk zakmes neem je dan mee? Daar hoef je op zich niet per se heel lang over na te denken. De beste optie is namelijk een multifunctioneel zakmes, een multitool. Want ken je die ervaring? Dat je ergens aankomt – al is het maar in een vakantiehuisje ergens op de hei – je je flesje bubbels die je zorgvuldig speciaal voor deze gelegenheid hebt gekocht en meegenomen wilt openen, maar dat er dan geen opener is?

Nou dat. Er zijn zogenaamde multitools die dus multifunctioneel zijn. Naast een mes, is het dan ook een kurkentrekker, een flesopener, een tandenstoker, een vijl, een pincet, noem maar op. Ze komen in allerlei soorten en maten en sommige hebben zelfs een nijptang of een zaag. Je zou het maar eens onverwacht nodig hebben. Nee, even zonder gekheid, het bestaat allemaal, bepaal voor jezelf wat je nodig hebt.

Let bij het meenemen van je zakmes op reis wel goed op dat je je mes niet in je handbagage of zelfs broekzak bewaart. Geheid dat ie dan niet mee de grens over komt en de douane je nieuwe lifesaver linea recta in beslag neemt. Bovendien is het ook aan te raden om een niet al te zwaar exemplaar mee te nemen; als je door die jungles slentert of met je rugzak bus in, bus uit gaat, dan wil je het liefst zo licht mogelijk bepakt zijn. Just saying.

Dit artikel is gesponsord.

 

Mee reistips? Lees ook:

> ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap