De wereld is een fantastisch mooie plek en wie niet reist mist eigenlijk de bron van zijn of haar bestaan. Ik reisde heel wat af (en nog steeds) en kwam al op verschillende kleurrijke plekken. Steeds wilde ik een blog schrijven met foto’s over de meest kleurrijke plekken op aarde, maar het kwam er steeds niet van. Tot nu. Grote kans dat deze lijst te zijner tijd wordt aangevuld, want er valt nog zoveel te ontdekken. Wie weet welke kleurrijke plekken ik nog ga tegenkomen. Dit zijn er in ieder geval negen. Kleurrijke plekken op aarde!


 

9x KLEURRIJKE PLEKKEN OP AARDE

 

Handelskade, Pietermaai en Berg Altena | Curaçao

Ik weet nog dat ik voor het eerst naar Curaçao vloog. Twintig jaar jong was het mijn eerste keer buiten Europa en alsof dat nog niet genoeg was ging ik meteen voor vijf maanden. Ik ging er namelijk stagelopen. De vlucht er naar toe leek een eeuwigheid te duren en toen we eenmaal over het eiland vlogen zat ik steeds te zoek naar de ‘gekleurde huisjes’. Die zag ik niet vanuit m’n vliegtuigraampje, maar in de tijd daarna maar al te vaak. Uiteindelijk woonde ik er vijf jaar(!) en ken ik de Handelskade op m’n duimpje. Het is een van de mooiste kades die je ooit zag en bovendien een van de meest kleurrijke plekken op aarde.

En wat dacht je van het kleurrijke Pietermaai? Pietermaai is een soort suburb dat achter de wijk Punda in Willemstad ligt. Vroeger volledig vervallen en uitgewoond; tegenwoordig levendig met restaurants, clubs, (boutique)hotels en leuke appartementen. Een van de meest kleurrijke wijken op Curaçao met 

Lees ook:

→ PUNDA | 14x prachtig en iconisch Punda op Curaçao

→ PIETERMAAI | De állerleukste wijk van Curaçao

 

La Boca, Buenos Aires | Argentinië

In die tijd dat ik op Curaçao woonde had ik een relatie met een Argentijn en dus kwam ik in die periode ook vaak in Buenos Aires. Toch was het pas tijdens mijn wereldreis in 2018 dat ik voor het eerst in het kleurrijke La Boca was. Wát een te gekke, levendige en knusse arbeiderswijk aan de rand van de Argentijnse hoofdstad. Hier proef je het leven. Steakhouses, straatkunstenaars, kleurrijke terrassen, lieflijke steegjes en mooie pleintjes. Het is een soort dorp los van de stad. Op geen enkel moment heb je er het gevoel in Buenos Aires te zijn. En wat extra leuk is aan la Boca? Het stadion van de plaatselijke voetbalclub Boca staat middenin de wijk. La Bombonera is ook zéker een bezoekje waard op deze kleurrijke plek!

 

Nyhavn Kopenhagen | Denemarken

Waar Curaçao de Handelskade heeft, heeft Kopenhagen de Nyhavn. Nyhavn betekent letterlijk nieuwe haven en ligt aan de haven van de hoofdstad van Denemarken. De gebouwen langs de haven zijn geschilderd in allerlei vrolijke kleuren en huizen winkels, restaurants, kroegjes en ander gezelligs, waardoor de hele Nyhavn (vooral in de zomer) enorm levendig en sfeervol is. Het is dé eyecatcher in Kopenhagen met als gevolg dat ze er met de benen uithangen en een drankje op een terras niet te betalen is. Kopenhagen heeft vást veel andere plekken die minder afgeladen zijn en betaalbaarder zijn, maar dan wel minder kleurrijk. Hoe dan ook, als je in Kopenhagen bent moet je langs de Nyhavn.

Lees ook: KOPENHAGEN | 6x niet te missen bezienswaardigheden in de hoofdstad van Denemarken

 

Cinque Terre | Italië

Niet slechts een van de meest kleurrijke plekken op aarde, maar zelfs een van de meest adembenemende plekken op aarde. Cinque Terre in Italië is een sprookje! Het zijn vijf dorpjes die aan de Ligurische kust met uitzicht over zee tegen rotsklippen zijn gebouwd, in alle kleuren van de regenboog. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Montererosso al Mare zijn alle vijf beeldschoon, lieflijk en toch ontzettend ruig. Gooi er nog wat superlatieven tegenaan; Cinque Terre is prachtig en niet in de laatste plaats door haar kleurrijke karakter.

Lees ook: CINQUE TERRE | Knus en ruig: De vijf kleurige dorpjes van de Cinque Terre

 

Escadaria Selarón, Rio de Janeiro | Brazilië

In het bruisende, hete en zinderende Rio de Janeiro in Brazilië staat een trap. En die trap is niet zomaar een trap. Het is een van de meest kleurrijke trappen die je ooit zag. De trap heet Escadaria Selarón en is vernoemd naar de kunstenaar die hem schilderde. Niet alleen de tredes zijn beschilderd; ook de muren langs de trap zijn gekleurd. Het is een enorme eyecatcher in Rio. De trap verbindt de wijk Lapa met het hoger gelegen Santa Teresa en is een pittoreske plek voor een toffe fotoshoot.

Lees ook: RIO DE JANEIRO | 10x doen in de heetste stad van Brazilië

 

Bo Kaap, Kaapstad | Zuid-Afrika

Kaapstad in Zuid-Afrika is een ongelooflijk boeiende stad. Het verhaal is op sommige momenten schrijnend en de restanten van het verleden zijn overal in de stad (en rondom) te vinden. Wist je dat Kaapstad ook een islamitische gemeenschap heeft? In de 16e en 17e eeuw werden slaven uit Maleisië ingevoerd door Nederlanders en Britten. De mensen die nu in Bo Kaap wonen zijn afstammelingen van deze Maleiers. Toen zij werden bevrijd van de slavernij besloten ze en masse hun huizen in allerlei kleuren te schilderen en zo geschiedde. Bo Kaap is vandaag de dag een van de meest kleurrijke plekken op aarde.

 

Burano | Italië

Venetië in Italië staat bekend om een heleboel dingen zoals de grachten, de gondels, de bruggen, de steegjes, het San Marco-plein, de lekkere cappuccino’s en de enorme mensenmassa’s in de zomer. Maar wist je dat er rondom Venetië ook heel kleurrijke eilanden liggen? Je pakt heel gemakkelijk de boot richting het eiland Burano (niet verwarren met Murano; ligt naast Burano en is even mooi, maar minder kleurrijk) om je te laten verrassen door de enórm kleurrijke gevels. Burano is echt one of a kind, werkelijk ieder stukje beton of steen is er in een mooie, felle kleur geschilderd. Je kijkt je ogen uit op Burano, een van de meest kleurrijke plekken op aarde.


 

Valparaïso | Chili

In het westen van Chili, zo ongeveer aan de Pacifische kust, een uurtje of twee rijden vanuit hoofdstad Santiago ligt een kleurrijk plaatsje. Valparaïso heet het en het is er even heuvelachtig als kleurrijk. Van kleurrijke trappen, kleurrijke liften, kleurrijke pleinen en kleurrijke pleinen; in Valparaíso kijk je je ogen uit. Maar ook de uitzichten zijn er op sommige plekken adembenemend. Paraíso betekent paradijs in het Spaans en Valparaíso is écht een paradijsje.

 

Guatapé | Colombia

Colombia heeft een heleboel kleurrijke plekken, maar eentje springt er wat mij betreft wel echt boven uit. Het kleurrijke dorpje Guatapé aan het meer Embalse del Peñol. Guatapé is vooral bekend om de enorme rots die fier pal aan het meer staat en voor adembenemende uitzichten zorgt, maar het dorpje zelf is ook meer dan het bezoeken waard. Een witte gevel vind je er namelijk niet; alle kleuren van de regenboog én alle andere kleuren zijn vertegenwoordigd op de vrolijke gebouwen van Guatapé; een van de meest kleurrijke plekken op aarde waar ik ooit was.

Lees ook: COLOMBIA | 12x waarom je een reis door Colombia wil maken

Op welke kleurrijke plekken bij jij al geweest? 


 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer reisinspiratie? Lees ook:

ALLE REISINSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap