Je missie ontdekken. Hoe vind je je missie? Dat is een goeie vraag, waar niet zo een, twee, drie antwoord op te vinden is, maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

De vraag die mij het vaakst wordt gesteld van mensen die een Freedom Boost met me hebben is: Maar wát kan ik dan online gaan doen? Die mensen hebben vaak al veel masterclasses of cursussen gevolgd, maar zijn er geen steek verder mee gekomen. Ze zien bijna letterlijk door de bomen het bos niet meer. Want er is zóveel mogelijk in het woud van online businesses en het klinkt allemaal zó mooi. Maar waar begin je?

In deze blog geen cliffhangers die pas in de allerlaatste alinea of zelfs allerlaatste zin het antwoord op deze vraag geven, want dan zou ik volledig voorbijgaan aan de strekking van dit blog. Het antwoord op de vraag ‘Waar begin je?’ is namelijk heel gemakkelijk te beantwoorden. Je begint bij jezelf. En bij je missie. Het gaat er niet om wat je online kunt gaan doen (buiten jezelf), maar wat jouw missie in dit leven is en daar vervolgens op voortborduren (van binnenuit).

Ja, dat lees je goed: van binnenuit!

Doe mij zo’n Freedom Boost!
Een 1 op 1 videocall waarin jij al je vragen
over locatieonafhankelijk leven aan mij mag stellen

 

 

HOE VIND JE JE MISSIE?

Je missie ontdekken in een paar praktische stappen

Hoe vind je die nou, je missie? En wat is je missie eigenlijk? En waarom is je missie zo belangrijk in het creëren van je remote lifestyle? Want wat maakt het nog uit waar voor werk je doet, als je het vanuit een hangmat in Bali kunt doen? Of vanuit een berghut in Oostenrijk. Of het strand in Mexico? Als je alles online kunt doen en je daardoor ongelimiteerd kunt reizen en dus een vrij leven hebt, wat doet het er dan nog toe wát je doet?

Welnu (en nu komt er een eye-open momentje): Een remote lifestyle of een online business zijn niet het doel. Zij geven je geen vrijheid. Een remote lifestyle, een online business is een middel om vrijheid te creëren. In eerste instantie lijkt het misschien zo dat een eigen online bedrijf dat je overal ter wereld kunt runnen, ultieme vrijheid oplevert. En dat dat je doel zou zijn. Maar dat is niet zo. Je schiet dan voorbij aan iets heel belangrijks. Namelijk aan wat vrijheid écht is. En vrijheid zit in jouzelf en ontstaat wanneer jij jouw missie leeft. 

Lees ook:
Wat vrijheid echt is. Loskomen van alles wat je niet bent

Wanneer jij weet waarvoor je op deze planeet rondloopt en min of meer weet wat je doel van je leven is, pas dán kun je ultieme vrijheid ervaren. Zolang je dat niet weet, zul je in cirkels rond blijven gaan in je zoektocht naar meer en anders. Terwijl het antwoord al die tijd altijd al in jezelf zat. Daarom is het vinden van je missie zo belangrijk.

 

Hoe ik mijn missie vond. Voor nu

Sinds ik mijn ouders verloor en in mijn eentje met een rugzak de wereld over ben gaan reizen en daarnaast me ook nog heb laten coachen door een spiritueel business coach, heb ik een enorme awakening meegemaakt. 

Wat dat betekende? Ik kwam zeg maar, in verbinding met mezelf en daardoor met alles om mij heen. Ik besefte dat ik onderdeel ben van een groter plan en dat ik met een bepaald doel op deze wereld ben gekomen. Dat we allemaal zijn verbonden. En samen het grotere geheel vormen. De natuur, de aarde, de bron. Het universum, God. Alles. En dat we allemaal viben in een bepaalde energie. Dat we uitstralen en ook weer ontvangen. En dat we zoveel magischer zijn dan ik ooit voor mogelijk had gehouden toen ik opgroeide in het boerendorp waar ik vandaan kom.

De wereldreis werd uiteindelijk niet alleen een reis om de wereld, maar ook een reis in mijn eigen wereld. Een reis in mezelf.

Schrijven is iets wat al helemaal bij me hoorde, mijn reisblog had ik al en daarvóór blogde ik ook al. Maar schrijven over bestemmingen gaven me niet meer de voldoening die ik zocht. Ik wilde meer. Ik wilde inspiréren! Ik wilde schrijven over wat reizen met me deed. Over mijn inner journey. En toen jullie me steeds vaker benaderden met de vraag hoe ik het toch allemaal deed, voelde ik heel sterk: ik mag gaan coachen! Anderen op weg helpen. Transformaties laten ontstaan. Yes!

Freedom Coaching. Dat is mijn missie.

Lees ook:
→ Waarom het vinden van je missie zo belangrijk is
(in het bouwen van je business)

 

Wat is je missie? Je levensdoel?

Je missie is je hogere levensdoel, het is in feite de reden van je bestaan. Misschien vind je het lastig te geloven dat je hier met een missie bent gekomen. Omdat je wordt opgeslokt door dagelijkse dingen en eigenlijk de tijd maar een beetje aan je voorbij vliegt. Maar misschien herken je ook dat je het helemaal niet fijn vindt dat alles maar aan je voorbij lijkt te gaan. Dat je soms denkt: is dit het nu? Is er niet nog meer in het leven?

Het feit dat je jezelf die vraag stelt, betekent dat je al op weg bent naar je missie. Want het antwoord op die vraag is altijd ‘Ja’. Als er namelijk niet nog meer voor jou in het leven zou zijn, dan zou je je missie al leven en je zou jezelf dan die vraag niet stellen. Maar je stelt hem wel. Dus ben je er nog niet. En dat is OK. Maar hoe kom je daar dan wel? Hoe krijg je antwoord op de vraag wat er dan precies meer voor jou zou zijn?

Feit is dat je je missie waarschijnlijk nooit helemaal gaat vinden. En dat het ook kan veranderen gedurende je leven. Niets blijft immers hetzelfde en jijzelf als het goed is, ook niet. Dat is juist ook de bedoeling. Alles verandert – dat is de enige constante – en de bedoeling van al het leven is groei. Maar je kunt, als je goed en diep durft te kijken, wel een rode draad ontdekken. In jezelf. In je leven. Gebeurtenissen, ervaringen. Jouw manieren, jouw kernwaarden, jouw talenten. Zij brengen je allemaal bij je missie. 

 

Het systeem

Als je missie in jezelf te vinden is, waarom is het dan zo moeilijk om hem te vinden? Wij leven in een systeem. We zijn erin geboren. En dat systeem verwacht van alles van ons. Van kleins af aan leren we te confirmeren aan het systeem. Zelfs al in de kleuterklas. Dat komt omdat het onderwijs ook onderdeel van het systeem is. Het legt je dingen op en en zorgt ervoor dat je dingen voor waar aanneemt, ook al resoneren die dingen niet per se met jouw eigen ‘waarheid’. 

Het is logisch dat er mensen zijn die op een gegeven moment zichzelf vragen gaan stellen. Alsof ze ontwaken uit een slaap, zelf onderzoek doen van binnenuit en zich afvragen: Maar wacht eens even, waarom doe ik wat ik doe? Waarom sta ik ‘s ochtends eigenlijk op? Om het systeem te dienen? Of omdat ik zélf een leven te leven heb wat ik op mijn eigen manier te leven heb? Wanneer je uit dat systeem ‘breekt’ en er objectief naar kijkt, pas dan kun je zien wat het systeem inhoudt en hoe het je belemmert in het vinden van jouw eigen, unieke pad. 

Dat is het begin van het ontdekken van je missie. En jij, lieve lezer, bent misschien al wel zo ver. Anders zou je dit artikel niet lezen. Toch?

 

Hoe ontdek je je levensmissie of levensdoel?

Om je levensmissie of levensdoel te ontdekken mag je dus een duik in jezelf nemen. De volgende aspecten kunnen je hier bij helpen:

 • Waar ben je goed in?
 • Wat maakt jou uniek?
 • Wat vind je belangrijk in je leven (je kernwaarden)?
 • Wat vond je als kind leuk om te doen?
 • Wat zijn je drijfveren? Waar krijg je energie van?
 • Waar droom je van? Denk groot!
 • Waarbij voel je juist weerstand? Of afkeer?
 • Wat vind je eng?
 • Waarvoor komen anderen bij jou?
 • Hoe kun je je kwaliteiten vormgeven op een manier die bij jou past?
 • Onderzoek waar belemmeringen je tegenhouden of waar je beperkingen ondervindt
 • Kijk dan eens hoe je je levensdoel vorm kunt geven in je werk en leven. Zou je er een verdienmodel van kunnen maken?

 

Hoe vind je je missie?

 • Zoals ik net al zei: je levensmissie is niet iets wat alleen je eigen leven beïnvloedt of wat je alleen voor jezelf doet. Het is onderdeel van een groter plan en beïnvloedt dus ook het leven van anderen. Op welke momenten en op welke manier voel je dat je een wezenlijke bijdrage levert aan het leven van anderen? Zware vraag? Zeker, maar ik weet ook zeker dat je wel iets kunt bedenken.
 • Je missie of een onderdeel ervan (of je route er naar toe) herken je door een gevoel van vreugde, enthousiasme, vervulling. Je wordt er warm van, je krijgt er energie van. Je straalt die energie uit, je bent bevlogen. Je voelt je vrij en alsof je alles aan kunt. Je mag er op zulke momenten vol op vertrouwen dat je je op jouw unieke levenspad zit. En dat datgene wat je op dat moment aan het doen bent (deel van) jouw missie is.
 • Je missie is al aanwezig in jou en heeft daardoor een soort vanzelfsprekendheid. Het gaat je moeiteloos af. Je bent er goed in en je talenten werken optimaal samen. Ga eens voor jezelf na: wat vind je in je leven heel vanzelfsprekend en gaat je moeiteloos af? Mijn eigen voorbeeld: toen ik voor het eerst een blog/collumn op internet las, voelde ik meteen: dat kan ik ook! Terwijl ik het nog nooit had gedaan. Toch wist ik dat het kon en het bleek me meer dan gemakkelijk af te gaan. Coachen volgde daar vervolgens op. Ik heb er een fantastisch verdienmodel van weten te maken! 
 • Je levensmissie toont zich spelenderwijs op verschillende momenten in je leven. De kunst is om het op te merken. Er komen mensen, gebeurtenissen en ervaringen op je pad die je – als je goed oplet – allemaal iets komen vertellen of brengen. Vaak krijg je op wonderlijke manieren signalen van je missie, zelfs (of juist) wanneer je het niet verwacht
 • Wanneer anderen jou laten blijken dat je hen inspireert, dan weet je dat je op je pad zit. Het gevoel wat je krijgt wanneer iemand de moeite neemt om jou te vertellen dat jij een voorbeeld voor ze bent, is onbeschrijfelijk.

Een levensmissie heeft dus niet zoveel te maken met werk, maar de kunst is juist om die missie onderdeel te maken van je werk. Van je business. Kun je je voorstellen dat wanneer je die flow, die energie, die vanzelfsprekendheid en die moeiteloosheid zou voelen, werken nooit meer als werken zou voelen? Dáárom is je missie vinden zo belangrijk. Het is je bestaansrecht en wanneer je daar naar gaat leven, pas dán voel je vrijheid.

 

Je missie vinden door visualiseren

OK, let’s start. Sluit je ogen, haal een paar keer diep adem. Kijk in de blackness voor je en stel je voor: een wereld zonder geld, zonder angst, zonder tekorten, zonder wantrouwen en zonder moeten. Je kunt niet falen en je hoeft met niemand rekening te houden, behalve met jezelf. Wat doe je in een wereld die eruitziet zoals ik nu schets?
Zou je dan in je huidige baan blijven? Echt?
Zou je je leven dezelfde invulling blijven geven als je nu doet?
Of zou je het totáál anders gaan doen?
Eerlijk antwoorden.

Stel je vervolgens eens voor dat je zelf voor dit leven had gekozen? Dat je – voordat je werd geboren – al besloot dat jij jij zou worden. Dat je zelf koos voor dit leven, voor dit lichaam en voor jou als persoon. Waarom zou je daar dan voor gekozen hebben? En met welke reden zou je naar aarde zijn gekomen? Wat heb je hier te doen?

Je weet het antwoord al. Je mag het je alleen weer gaan herinneren.

 

Meer weten over het vinden van je levensmissie? 

Ik help je!

Tijdens je Freedom Boost gaan we samen aan de slag.

Je mag me alles vragen over vrijheid, over locatieonafhankelijk leven en over het vinden van je missie. Over het creëren van je remote lifestyle en over het bouwen van jouw eigen online business. Ik ging je voor, dus ik help je verder!

Boek jouw eigen Freedom Boost!
Een 1 op 1 videocall waarin jij al je vragen
over locatieonafhankelijk leven aan mij mag stellen

 

Meer inspiratie? Lees ook:

ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap