Wanneer je gaat ondernemen, dan komt er heel veel op je af. Dingen waar je vooraf geen rekening mee had gehouden, dingen waar je vooraf niet eens weet van had. Het is één grote ontdekkingstocht in jezelf. Een oud businesscoach van mij zei ooit dat ondernemen de meest extreme vorm van persoonlijke ontwikkeling is en dat kan ik wel min of meer beamen. Alles moet uit jezelf komen, jij trekt de kar, vangt jezelf op en komt in situaties waar je anders nooit in terecht zou zijn gekomen. Goed dus om je te laten inspireren in je business! Dit zijn 12x business boeken die super interessant en inspirerend zijn voor iedere ondernemer en zéker de online ondernemer.

 

 

BUSINESS BOEKEN

12x inspirerende ondernemersboeken

Toen ik begon met ondernemen wilde ik niets weten van ondernemen en ‘business’. Ik vond dat veel te zakelijk en strak (ook al heb ik een bul in bedrijfskunde, je zou het bijna vergeten); ik wilde juist gewoon mensen helpen en ondertussen lekker freestylend de wereld over blijven reizen. Inspireren, coachen. Hartgedreven. Vanuit mijn missie, mijn ziel.

Ik voelde zó sterk wat mijn missie was en wat ik met mijn missie mocht doen – het helpen van anderen die in hun grootsheid wilden stappen, de wereld over wilden reizen en voor zichzelf wilden beginnen – dat het hele business-gebeuren, laat staan géld, te ver van mij af stond. Ik hield me dan ook ver van strategieën, marketing, funnels en doelen stellen. En geloofde: het zou zichzelf allemaal vanzelf ontvouwen. En die euro’s zouden als gevolg daarvan ook vanzelf binnenrollen.

Tot de reality-check kwam. Want dat ontvouwen ging niet vanzelf. Manifesteren werkt zeker, maar daarvoor moet je wél in actie komen. Eeuwig wensen en visualiseren is natuurlijk een heel goede tool om in je nieuwe, grotere identiteit te stappen en te groeien als mens, maar er moeten wel acties aan gekoppeld zijn om dat te bereiken. Toen dat besef steeds meer bij me binnenkwam heb ik me laten coachen door een businesscoach en is het ‘business-gebeuren’ steeds meer in mij geland. En is mijn business natuurlijk ook steeds meer gegroeid. 

Jouw business bestaat uit jijzelf, jouw energie, jouw mindset, jouw missie én je strategie. Daar ontkom je niet aan. En nu help ik mijn klanten in het bouwen van hun business met precies al die dingen. Je missie, je mindset, je energie en strategie. Zo is de cirkel rond. In mijn ondernemersreis die nu al een aantal jaren duurt heb ik me vaak laten coachen en heb ik inmiddels een aantal businessboeken verslonden. Want business is leuk!! Dit zijn 12 businessboeken die ik je van harte wil aanraden.

 

 

1. Durf te leiden – Brené Brown

Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Je ziet macht niet als iets om te verzamelen of om je beter te voelen dan een ander, maar juist om anderen te helpen en je kennis te delen. Kwetsbaar opstellen is – anders dan je misschien zou denken – hartstikke nodig, ook al denk je dat dat je onderuit zal halen. Als je durft te leiden ga je moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg en maakt ze constructief.

Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

Koop hier Durf te leiden

 

2. Rich dad, poor dad – Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki leert je wat geld is, hoe het verdiend wordt en hoe je je inkomen kunt laten toenemen. Je leert hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken (in plaats van andersom, zoals de meesten van ons hebben geleerd) en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

Koop hier Rich dad, poor dad

 

3. De Online Marketing Tornado – Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren

Als je online onderneemt, moet je aan online marketing doen. Dit boek neemt je mee in een no-nonsense stappenplan om jouw website om te toveren tot een ware bezoekersmagneet en een volautomatische marketingmachine voor je business. Je ontdekt hoe je een constante stroom aan websitebezoekers krijgt, technieken om meer leads, klanten en omzet uit je bezoekers te halen, blauwdrukken voor landingspagina’s en funnels, copywritingtechnieken voor meer omzet, opschalen, productlanceringen, wederkerende inkomsten, hoe je van fans ambassadeurs maakt en talloze praktijkvoorbeelden en resultaten.

Koop hier De Online Marketing Tornado

 

4. The science of getting rich – Wallis Wattles & Bart van den Hoogen

Wattles onthult ‘het geheim’ van de Wet van de Aantrekking en hij neemt de lezer bij de hand met een heldere en praktische handleiding in het toepassen van de Wetenschap van Aantrekking van rijkdom. Het boek schreef hij al in 1910 en heeft de tand des tijds meer dan doorstaan. Sterker nog, The science of getting rich is in deze tijd juist toegankelijker en actueler dan ooit.

Koop hier The Science of Getting Rich

 

5. Freedom Unlocked – Kim de Graeve

Kim de Graeve hoeft niet meer te werken voor geld. In amper twee jaar tijd is ze financieel vrij geworden en dat ging verrassend makkelijk, zelfs met twee kleine kinderen. Ze reist nu de wereld rond, doet alleen nog wat ze graag doet en geniet van de belangrijke dingen des levens. Door haar potentieel ten volle te benutten is het haar gelukt om haar droomleven te creëren.

Koop hier Freedom Unlocked

 

6. Babe, you got this – Emilie Sobels & Martje Haverkamp

Op social media vliegt het je om de oren: steeds meer jonge vrouwen zijn super succesvol op alle vlakken van hun leven. Schijn bedriegt of toch echt? En wat zijn dan de wegen die naar al die successen leiden? In Babe your got this vragen de schrijvers twintig succesvolle vrouwen om advies. Hoe wisten zij waar ze goed in waren? Hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke keuzes hebben ze gemaakt? Welke misstappen maakten ze onderweg? Resultaat: een eerlijk inkijkje in de ogenschijnlijke successen van jonge vrouwen.

Koop hier Babe, You Got This

 

7. Dé Kick Ass code voor succesvol ondernemen – Veronique Prins

Een inschrijving bij de KvK maakt je nog geen ondernemer. Veronique (ik heb in 2022 een businesscoach programma van haar gevolgd) neemt je mee op haar pad van de afgelopen ondernemersjaren en laat je ook de achterkant van de mooie voorkant zien. Ze deelt in dit bloedeerlijke en soms confronterende boek de strategische en mindset-kant van succes. Op haar unieke manier: direct, humoristisch en vooral lekker duidelijk, precies zoals Veronique is. Je krijgt in dit boek dé Kick Ass code om je praktijk slimmer en sneller op te zetten.

Koop hier De Kickass Code voor Succesvol Ondernemen

 

8. De kunst van high end ondernemen – Meriam Slijkerman

De kunst van high end ondernemen is dat je je bedrijf naar een hoger niveau tilt door een slimme groeistrategie. Een high end strategie waarin je een zeer waardevol aanbod creëert in minimale tijd en dit verkoopt aan de beste klanten tegen de beste prijzen. In dit boek bouw jij in zeven stappen je eigen high end groeistrategie.

Koop hier De Kunst van High End Ondernemen

 

9. Profit First – Mike Michalowicz & Femke Hogema

Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst. Profit First. Begin er vandaag nog mee! De formulier omzet – kosten = winst wordt volledig van tafel geveegd en omgedraaid qua volgorde: Omzet – winst = kosten zorgt ervoor dat je vóórdat je je rekeningen gaat betalen, je je winst al apart hebt gezet. Zo maak je áltijd winst; niet op basis van wat er overblijft, maar op basis van een vast percentage van je omzet.

Koop hier Profit First

 

10. Super Olcay – Olcay Gulsen

Het was het eerste businessboek dat ik las, láng voordat ik zelf ging ondernemen. Iedereen die het boek bij mij thuis zag liggen vond er iets van. En dan vooral in negatieve zin. Want die Olcay, dat vonden ze een trut, uit de hoogte, niet sympathiek. Terwijl ik haar alleen maar geweldig vond. En nog steeds vind. Opgegroeid in huiselijk geweld, in a town called Waalwijk had ze het lef en de ballen om naar Amsterdam te vertrekken en daar een imperium op te bouwen. Ik begrijp niet hoe je daar iets negatiefs van kunt vinden. Ze is een inspiratie! Volledig selfmade.

In SuperOlcay deelt Olcay haar lessen en tips. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen. Who run the world? Precies.

Koop hier Super Olcay

 

11. In Business – Aranka van der Voorden

Is werken voor een baas ook nooit jouw ding geweest? Stroomt door jouw lijf ook ondernemersbloed en ben je altijd bezig met nieuwe kansen en mogelijkheden? Dan is dit boek voor jou; de ondernemer to be, de ondernemer die al langer bezig is of de ondernemer die net weer opnieuw begonnen is met iets nieuws. In dit boek geven Aranka en haar tribe van twaalf ondernemers je concrete tips, handvatten, oefeningen en testcases uit de ondernemerspraktijk.

Koop hier In Business

 

12. The 4-hour workweek – Timothy Ferriss

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een werkweek van vier uur. Toch is het niet helemaal een utopie. Met de juiste strategische keuzes, het uitbesteden van randzaken, het automatiseren van processen, hulp en ondersteuning vragen waar nodig én hoe je eens in de zoveel tijd een mini-pensioen neemt. Super interessant boek wat in mijn geval inmiddels vol staat met aantekeningen en felgeel gemarkeerde zinnen.

Koop hier The 4-hour Workweek

 

Meer over business en online ondernemen? Lees ook:

ALLES OVER BUSINESS EN ONLINE ONDERNEMEN

Freedom Business Challenge

Share via
Copy link
Powered by Social Snap