Valencia in de lente. De stad van de sinaasappelbomen, ellenlange fietspaden, het Turiapark en de mooiste Spaanse balkonnetjes is uitermate geschikt om in het voorjaar te bezoeken. De stad leeft en bruist altijd, maar vooral in de zomer kan het voorkomen dat ze er met de benen uithangen. Wil je dat liever niet? Bezoek Valencia dan in de lente! Dit zijn vijf reden waarom Valencia o zo fijn is tijdens de lentemaanden.

Lees ook: VEELZIJDIG VALENCIA: Doen en zien in deze heerlijke Spaanse stad

VALENCIA IN DE LENTE

5x redenen om Valencia in de lente te bezoeken

 

De sinaasappelbloesems staan in bloei

Valencia wordt de sinaasappelstad van Spanje genoemd en in de lente staan de sinaasappelbomen vol in bloei. De stad staat vol sinaasappelbomen; in parken, op pleinen en gelukkig ook gewoon langs de kant van de weg. De bloesems aan de bomen ruik je van mijlenver, waardoor heel Valencia in de lente wordt ondergedompeld in de heerlijke geuren sinaasappelbloesem. Wat mij betreft een goede reden om Valencia in het voorjaar te bezoeken.

 

De temperatuur is nog lekker mild in de lente in Valencia

In de zomer kan het snikheet worden in Valencia, maar in de lente is de temperatuur met een gemiddelde tussen de 12 en 22 graden mild en zacht. Met soms wat uitschieters naar boven of beneden. In februari al zijn er dagen dat je zonder jas naar buiten kunt en vanaf maart is dat al eerder regel dan uitzondering, waarna in de maanden erna de temperatuur alleen maar verder oploopt. Zalig! Het is warm in Valencia in de lente en met de palmbomen, het strand om de hoek, de zon op je bol en volle terrassen heb je het gevoel alsof het alsof het al zomer is.

 

Het festival Las Fallas luidt de lente in

Om de lente in te luiden vindt er in Valencia (en de regio rondom) het grootste feest van Spanje plaats: Las Fallas (spreek uit: fajas). Tijdens dit drie weken durende festijn staat heel de stad volledig op z’n kop. Het is een combinatie van wat wij in Nederland kennen als carnaval, oud & nieuw en koningsdag en dat betekent optochten, vuurwerk, eetkramen en muziek door de stad. Maar het meest typisch zijn de van papier marché gemaakte poppen die door verschillende verenigingen op verschillende plekken in de stad worden tentoongesteld.

Het is wat je noemt een grote chaos en het is ongelooflijk leuk om een keer mee te maken. Las Fallas is het begin van de lente en is ontstaan in de middeleeuwen bij timmerlieden. Zij verbrandden hout en houtresten op de dag van San José (19 maart) om vanaf die dag met een schone lei aan de lichte dagen van het jaar te beginnen. Nog steeds is 19 maart de dag dat alle poppen die drie weken lang de show hebben gestolen en masse ‘s avonds in brand worden gestoken. Een waar spektakel. Ik maakte het mee in 2023, voelde me allesbehalve veilig tijdens de verbrandingen, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan.

 

 

Het is niet druk of toeristisch in de lente in Valencia

In de lente is het nog niet zo druk als in de zomer in Valencia. Hou je juist van die drukte, massa’s mensen, overvolle terrassen, te drukke pleinen en soms asociaal gedrag van toeristen? Dan moet je vooral de lente vermijden. Maar wil je de stad meer voor jezelf, het meer ervaren als een local op een rustiger moment en niet van je sokken worden gelopen door een buslading Nederlanders, Duitsers of Britten? Dan moet je in de lente naar Valencia. 

 

Valencia in de lente is goedkoper dan in het hoogseizoen

De lente in Valencia valt buiten het hoogseizoen waardoor het er niet alleen minder druk is, maar ook een stuk goedkoper. Nu zijn de prijzen sowieso wat lager dan Nederlandse prijzen – ook in het hoogseizoen -, maar denk vooral aan je vlucht er naar toe en je kosten voor een accommodatie. Het scheelt echt enorm in je portemonnee om je stedentrip buiten het seizoen om te doen.

Lees ook: 

→ VALENCIA | 10x leuke hotels in het centrum van Valencia

 → WAAR VERBLIJVEN IN VALENCIA | 4x leuke wijken in Valencia

 

Naar Valencia?


 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Valencia en Spanje? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap