In de winter van 2021 pakte ik mijn biezen naar Mallorca. Na hevige sneeuwval met Syberische temperaturen in Nederland besloot ik midden in de lockdown naar Mallorca te vertrekken. Lang leve het digital nomad leven! Ik bleef er tot begin mei, betrok een heerlijk appartement middenin hoofdstad Palma de Mallorca en had een onwijs fijne tijd. Mallorca in de lente is een van de fijnste periodes om op het eiland te zijn. In april is het op Mallorca al lekker zonnig, de palmbomen wuiven en eind februari lag ik zelfs al op het strand. In deze blog vertel ik je, maar laat ik je vooral in veel foto’s zien hoe lekker het is op Mallorca in de lente.

Lees ook: 14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

Laatste update: februari 2024.


 

MALLORCA IN DE LENTE

5x waarom Mallorca in het voorjaar een heel goed idee is
(met 40 foto’s!)

Het is er in maart, april en mei nog geen 35 graden en dat is een van de redenen om juist in het voorjaar naar Mallorca te gaan. Hoewel het soms echt fris kan zijn en de fleecetruien en wollen dekens uit de kast mogen kan het soms ook zomaar twintig plus graden zijn, waardoor je met Pasen naar het strand kunt. Doordat het er niet zo heet is én doordat het hoogseizoen nog lang niet los is gebarsten is het heerlijk vertoeven op Mallorca in het voorjaar. De lente is mijn persoonlijke favoriete seizoen en Mallorca in de lente is een onwijs goed idee. Dit zijn zomaar wat redenen waarom.

Lees ook: MAGISCH MALLORCA | Zoveel meer dan strand alleen: ultieme eilandgids

 

Lente op Mallorca

#1 Het is warm, maar niet te heet in het voorjaar op Mallorca

Wil je genieten van het laid back eilandleven met azuurblauwe zee, wuivende palmen, ontwakende natuur, grillige bergen, idyllische dorpjes en een authentieke, prachtige hoofdstad en ondertussen ook actieve dingen ondernemen zonder dat je smelt door de hitte? Dan is Mallorca echt the place to be voor jou in de lente. De gemiddelde temperatuur op Mallorca is 20 graden met enorme uitschieters in de zomer, maar met milde temperaturen in het voorjaar. Echt zálig. Het eiland heeft onwijs veel te bieden en juist wanneer het lekker mild en zacht is, kun je er op je dooie gemakje lekker op uit. De heerlijkste tijd op Mallorca is zonder meer de lente.

 

Lente op Mallorca

#2 De zon schijnt in de lente op Mallorca!

In navolging op het vorige punt: de zon schijnt in de lente, maar niet zo bruut als in de zomer. Soms zijn er heus dagen dat een hoodie geen overbodige luxe is, maar meestal kun je met gemak in je korte broek over straat. Dat je niet hoeft na te denken over wat je aan zou moeten trekken is heel fijn. Het strand is nooit ver weg en ook op dagen dat het te koud is om te zwemmen is het wel heerlijk relaxen aan een baai. Zonnehoed op, factor 50 op je neus en genieten met je kop in de zon. In Nederland kan dat meestal nog niet in het voorjaar, maar op Mallorca lekker wel. 

Lente op Mallorca

#3 Het hoogseizoen is nog niet begonnen in het voorjaar op Mallorca

Misschien wel de állerbelangrijkste reden waarom het voorjaar op Mallorca de beste reistijd is: het hoogseizoen is dan nog niet begonnen. En dat betekent dat het nog heerlijk rustig is! Zowel populaire badplaatsen (die ik sowieso zoveel mogelijk zou vermijden) als hoofdstad Palma zijn in de lente niet overladen met toeristen en dat wil je. Rustig aan een baai liggen je boek uitlezen, uit eten zonder dat je dagen van tevoren hoeft te reserveren, een ijsje scoren zonder een half uur in de rij te hoeven staan en niet van je sokken worden gelopen rondom de kathedraal van Palma. In de zomer kun je het je niet voorstellen, maar in de lente bestaat het op Mallorca.

Het is een raar verschijnsel. Juist wanneer het in Noord-Europa fijn vertoeven is – in de zomer dus – trekken Noord-Europeanen juist naar het zuiden. Zo lopen ze hun eigen zomer mis en hangen ze hutjemutje de benen uit op drukke, veel te hete plekken in Zuid-Europa. Sinds jaar en dag verbaas ik me daarover. 

In 2021 woonde ik op Mallorca (tussen februari en augustus met een onderbreking in mei), dus ik heb het verschil ervaren tussen voor- en hoofdseizoen. In februari kon je een speld horen vallen op Plaza Mayor in Palma de Mallorca, terwijl ze er in juli met de benen uit hingen. Heus gezellig hoor, maar het was soms echt een beetje too much. Wanneer de ramen en luiken van ons appartement open stonden konden we elkaar binnen in huis soms niet eens verstaan, zó luidruchtig was het buiten. Dat is het gevolg van én wonen in een stad én wonen op een plek waar veel toeristen zijn, maar geef mij maar de rustige lente op Mallorca.

Lees ook: 14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

 

Lente op Mallorca

#4 De natuur komt tot bloei in de lente

Net als in Nederland komt op Mallorca ook de natuur tot bloei in de lente. Alles ontwaakt na een diepe, donkere winterslaap. De bloesems kleuren in allerlei kleuren, Spaanse margrieten vind je overal en de palmbomen lijken opeens harder te wuiven dan tijdens koude winternachten. En die natuur op Mallorca is bijzonder mooi. Het zeewater is er helder blauw en er zijn talloze mooie baaien. Maar ook het Serra Tramuntana gebergte aan de oostkust is een bezoekje waard waar je bovendien allerlei activiteiten kunt doen. Helemaal fijn wanneer de temperatuur nog zo lekker mild is!


Lente op Mallorca

#5 Toffe activiteiten op Mallorca in de lente

Naar een mooie baai

Ik zou niet eens durven zeggen hoeveel baaien er zijn op Mallorca, maar ik weet wel dat het er veel zijn. Wat dacht je van Es Trenc, S’Amarador, Cala d’Or of Cala des Moro? Zomaar wat baaien waar je heerlijk kunt relaxen. Bij sommige baaien liggen pittoreske dorpjes of juist mooie natuur om gave hikes te maken.

Fietsen op Mallorca in het voorjaar

Je zou het misschien niet verwachten, maar het eiland is uitermate geschikt om te fietsen. Huur een fiets, stippel een gave route uit en ga er lekker op uit. Vooral in de bergen is het gaaf om te fietsen of wat dacht je van fietsten naar Cap Formentor? Ga je nooit meer vergeten.

Wandelen op Mallorca in de lente

Ook kun je op Mallorca heerlijk wandelen. Wist je dat er in april een Wandelevent wordt gehouden op Mallorca? Een soort Wandelvierdaagse, maar dan anders. En wist je dat er dwars door de Serra Tramuntana bergen een officiële GR wandelroute loopt? De GR 221 is een langeafstandsroute van – volgens mij – acht etappes van zuid naar noord of andersom. Begin juni wandelde ik één etappe en die ging van Deià naar Port de Sollèr. Prachtige route!

Lees ook: WANDELEN OP MALLORCA | Van Deià naar Port de Sóller over de GR221

Naar het strand op Mallorca in het voorjaar

Een inkoppertje, want is vaak toch wel een hoofdreden om voor Mallorca te kiezen: het strand. Hoewel het in het voorjaar niet gegarandeerd elke dag kan, maak je wel veel kans om je handdoekje te kunnen uitrollen in het zand en in zee te plonsen. Al is het alleen maar je voetjes even dippen. Zalig.

Roadtrippen op Mallorca

Je zult je airco heus nodig hebben wanneer de zon schijnt, maar hij hoeft niet zó hard te werken als tijdens de hete zomer. Een roadtrip op Mallorca in het voorjaar is echt heel leuk. Je huurt je auto bij Sunnycars. Langs mooie baaien aan de westkust, dwars door het midden langs dorpen op weg naar Cap Formentor (ervan uitgaande dat Palma je uitvalsbasis is) of juist naar de bergen en idyllische bergdorpjes in het oosten. Take your pick tijdens je roadtrip.

Lees ook: MALLORCA | 5x schattige bergdorpen in Serra de Tramuntana

 

Naar Mallorca in de lente

autohuur Mallorca 

 


Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Mallorca? Lees ook:

ALLE BLOGS OVER MALLORCA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap