Hotsport alert in Valencia! Ben je in Valencia op zoek naar een leuk koffietentje? Zo eentje waar je niet alleen koffie kunt drinken, maar ook veel anders lekkers? En waar ze bovendien de lekkerste gebakjes, taartjes en lunches hebben? En waar je – mocht je dat willen – ook nog af en toe je laptop kunt openklappen om een dagje te werken? Ga dan naar Dulce de Leche (DDL). Dulce de Leche in Valencia is de leukste koffietent van de stad en in deze blog vertel ik je alles over deze te leuke hotspot.

Lees ook: VEELZIJDIG VALENCIA: 19x doen en zien in deze heerlijke Spaanse stad

 

DULCE DE LECHE VALENCIA

Het leukste koffietentje van Valencia

Wees gewaarschuwd: wanneer je naar Dulce de Leche in Valencia gaat ben je nooit de enige. Deze hotspot is ontzettend populair (het is immers niet voor niets een hotspot) en ze hangen er vaak met de benen uit, voorál in het weekend. Het zijn vaak juist toeristen die DDL komen bezoeken tijdens een stedentrip, maar dat maakt het tentje zelf niet minder mooi, lekker of prettig. Wanneer je DDL binnenstapt raak je snel overweldigd – ik ben zelfs weleens onverrichter zake weer vertrokken omdat het er zó druk en chaotisch was – maar op een rustiger moment, is het er heerlijk vertoeven.

Wanneer je binnenkomt bij DDL word je overweldigd door de hoeveelheid keuze in de vitrine. Taartjes, gebakjes, alfajores, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te krijgen. En alles is even lekker. Bestel lekker een cappuccino of een café con leche met een fijne carrotcake of iets anders lekkers. Neem wat mee naar huis om later op te eten of ga uitgebreid lunchen van de kaart. En ben je op workation? Neem dan gerust je laptop mee naar Dulce de Leche, zodat je tijdens je bezoek nog wat werk weg kunt knallen.

 

Het verhaal van Dulce de Leche in Valencia

Dulce de Leche betekent letterlijk zoet van melk. Waar de meeste Valencia-kenners dulce de leche kennen als hotspot, is het aan de andere kant van de oceaan in het verre Argentinië een daadwerkelijke lekkernij. Het is een soort caramelcrème, alleen dan niet gemaakt van gebrande suiker, maar van ingekookte melk. Wanneer je in Argentinië bent – ik was er vaak, dus ik kan het weten – ontkom je er niet aan om dulce de leche te proeven en ik garandeer: je raakt heel gauw verslaafd aan deze bruine, stroperige lekkernij. Vooral in koekjes (zogenaamde alfajores, gewoon in de supermarkt te koop) is dulce de leche echt om te smullen.

Lees ook: ARGENTINIË CULINAIR | 10x typisch eten en drinken op z’n Argentijns

Het was dan ook de Argentijnse Elisabet die begin jaren ’90 van de vorige eeuw haar eerste pastelería opende in het Argentijnse Córdoba. Door de economische crisis daar verhuisde ze tien jaar later naar Valencia en ging er op oude voet verder. Ze vernoemde haar bakkerijtje naar haar roots en zo ontstond DDL in Valencia. Dulce de Leche is een mix van culturen en met een ongeëvenaarde inrichting is deze bakkerij dé hotspot van Valencia geworden.  Oorspronkelijk in de gezellige wijk Ruzafa (achter het station), maar inmiddels uitgebreid naar een tweede locatie in de binnenstad.

 

Overtuigd?

Je vindt Dulce de Leche op twee locaties in Valencia:

  • Open van 08:00 uur tot 21:00 uur

 

Naar Valencia?

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Valencia? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap